Από τα πιο αξιοποιημένα εργαλεία μου είναι η πένσα των 115mm.
https://www.conrad.com/p/bruder-mann...115-mm-2138958
Από τα πιο αξιοποιημένα εργαλεία μου είναι η πένσα των 115mm.
https://www.conrad.com/p/bruder-mann...115-mm-2138958
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Να την πω την αμαρτια μου, το σετακι που πηρα μερικές σελίδες πίσω και πλέον το έχω δουλέψει αρκετά (κοφτης κ πενσα 200mm), μπορώ να πω ότι θα προτιμούσα κόφτη και πενσα πιο μαζεμένα, κυρίως επειδη έχω μικρά χέρια. H μεγαλη πενσα δεν μου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο απο άποψη δύναμης, ο κόφτης της βέβαια σκοτώνει, έχει σχεδον την ιδια δύναμη που εχει ο 200αρης κόφτης. Ο κόφτης παρότι κατι 10αρια, κάτι μεγάλα ΝΥΜ 8 αγωγών τα έχει για πρωινό και εκει νομίζω θα ήταν πιο ευχρηστος ενας 160αρης...
Το τσιμπιδι ειναι στανταρ οποτε εκει δεν εχω σχόλιο.
![]()
Προσωπικα για μυτοτσιμπιδο θα προτιμούσα το NWS με πιάσιμο και σε μπουλονια.
Τώρα για τα μεγέθη τους, εγώ πιστεύω ότι το μέγεθος πιο πολύ είναι θέμα των υλικών που κόβεις ή πιάνεις. Γιαυτό έχω διάφορα μεγέθη...
Μόλις τώρα πήγα μετά από καιρό στο praktiker για χώμα κήπου και ερριξα και μια ματιά στα εργαλεία. Έχει φέρει και λίγα Bosch, DeWalt κλπ. Επειδή έγινε κουβέντα για κοφτακια έπεσε το μάτι μου σε ένα ηλεκτρολογικο Stanley Fat max 16αρι. Πολυ ποιοτικό και τα κοπτικα του ξυράφια. Στα 20 ευρώ τα αξίζει. Λίγο πιο εκεί μια μοναδική Bosch professional 16αρα επίσης στα 21 ευρώ, εξίσου άψογη.![]()
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 13/04/2023 στις 13:24.
Οχι για να ανοίξω κόντρα, αλλά αν κάποιος προτιθεται να δώσει 20€ για τον 180αρι κόφτη Στάνλεϊ, θα αδικεί εαυτόν αν δεν παει σε κνιπεξ. Τον 200αρι νομίζω τον είχα παρει 19-20€. Με κοπτικές ακμές HRC 64!
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Για τα καλώδια που κόβω, η ροπή των εργαλείων 125mm αρκεί, αν έχουν αιχμηρές λάμες. Τα μεγαλύτερα εργαλεία προσθέτουν περιττό όγκο και βάρος στο κουβάλημα.
Κάθε εργαλείο για τη χρήση του. Μερικές φορές το μεγάλο μέγεθος είναι μειονέκτημα. Όπως έγραψα πιο πριν, πλήρωσα περισσότερα χρήματα για να πάρω τη μικρή διάσταση του πλαγιοκόφτη.
Από την άλλη μεριά, αν έχεις να κόψεις πολλά και σκληρά υλικά, εκεί πας αναγκαστικά για μεγάλο εργαλείο, τόσο για να μη σου χαλάσει το μικρό, όσο και για να κουραστείς λιγότερο.
Θα κάνω άλλη μία φορά διαφήμιση στην Piergiacomi, ειδικά για το TR-30. Όσοι κάνετε εργασίες με μικρά ή μεσαία καλώδια και γενικά για οποιαδήποτε μικροδουλειά (μέχρι εργασία με δεματικά), αν του δώσετε μία ευκαιρία θα δείτε πως είναι εξαιρετικό. Το έχω συγκρίνει και με την Knipex που ανέφερα πιο πάνω (78 61 125), στην εκδοχή ESD, και το θεωρώ καλύτερο. Βέβαια δεν έδωσα χρόνο να συνηθίσω την Knipex, διότι και αυτό μετράει στο πόσο άνετα αισθανόμαστε με ένα εργαλείο. Γι' αυτό και θέλω κάποια στιγμή να αγοράσω και μία τέτοια. Ίσως την 7831125 ή όποια άλλη 125mm κρίνω ότι ταιριάζει περισσότερο στην ποικιλία χρήσεων που κάνω. Γενικά κοιτάζω κυρίως όλη τη σειρά 78xx125 και πιο λίγο την 79xx125.
Έχω δει να χρησιμοποιούν Piergiacomi TR-30 πολλοί συνεργάτες, αλλά δύο μου ανέφεραν ότι σπάνε οι κοπτικές ακμές αν δεν το προσέχεις. Έχω δει και ένα σπασμένο. Προσωπικά το έχω λιώσει στη χρήση για περισσότερο από ένα χρόνο και δείχνει μια χαρά.
Bowleno, να δέσεις το αρνί με χοντρό σύρμα, για να δούμε πόσο θα ταλαιπωρηθεί να το κόψει με τα Stanley.