Μπράβο... φέρε στη συζήτηση και τα κομπολόγια, να αρχίσουν όλοι να ψάχνουν για κόκκινο φατουραν...
Μπράβο... φέρε στη συζήτηση και τα κομπολόγια, να αρχίσουν όλοι να ψάχνουν για κόκκινο φατουραν...
Πες μας τώρα ότι έχεις κομπολόι του πεντακοσάευρου, αλλά το σκέφτεσαι για σετ καρυδάκια των 300€...
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Το σετ των 300ων ευρώ, δεν θα πάρει ποτέ αξία.
Το κομπολόι των Χ€, από υλικό που δεν παράγεται πια, παίρνει αξία χρόνο με το χρόνο.
Δεν συγκρίνονται.
Καστάνια είναι ένας οδοντωτός τροχός που εμποδίζει την κίνηση προς την μια μεριά και νομίζω είναι ιταλική λέξη.
Το καρυδάκι προέρχεται από την κάρα που είναι το κρανίο, κελυφος του εγκεφάλου. Έτσι και το καρυδάκι είνα το κέλυφος της κεφαλής της βίδας. Στα Αγγλικά είναι socket, υποδοχή. Η υποδοχή για το κεφάλι της βίδας
Αντίστοιχα το καρυδι, είναι το κέλυφος του καρπού που μοιάζει με ανθρώπινο εγκέφαλο, (κάρα).
Sent from me using a computer.
Την επόμενη φορά που θα βιδώνεις την κοκα κόλα φαντάσου ότι το καπάκι από το μπουκάλι είναι τετράγωνο,
Αν, που και που χρησιμοποιείς τα καρυδάκια σου για βίδωμα με το χέρι σε καμιά μικρή και άβολη βίδα, μέχρι να βάλεις την καστάνια, τώρα δε θα το ξανακάνεις.
Με εξαίρεση την προσπάθεια να γίνει ένα εργαλείο χειρότερο μόνο και μόνο απ' τον σχεδιασμό, δε βλέπω άλλο πρόβλημα.
Αν δε το κάνεις ποτέ αυτό δε θα σε χαλάσουν. Αν το κάνεις περιστασιακά, η ερώτηση είναι γιατί? Γιατί να μη μπορείς να το κάνεις και με τα καινούρια με την ίδια ευκολία και να πρέπει να προσπαθείς να κυλήσεις ανάμεσα στα δάχτυλά σου, κάτι που είναι τετράγωνο?
Σου έχει τύχει ποτέ να προσπαθήσεις να ανοίξεις βρύση νιπτήρα, με βάνα σχεδόν κυλινδρικού σχήματος (αντί για τετράγωνο ή αστέρι), με τα χέρια γεμάτα σαπούνι; Σου γλιστράει απίστευτα. Η ροπή που μπορείς να ασκήσεις μέσω κυλίνδρου είναι πολύ μικρότερη από εκείνη που ασκείς σε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, διότι το κυλινδρικό γλιστράει.
Αν λοιπόν θυμάσαι κάποιες φορές να μην γίνεται δουλειά με το χέρι με κυλινδρικά καρυδάκια και να αναγκάζεσαι να βάλεις εξ αρχής την καστάνια, σκέψου ότι με τα τετράγωνα θα τα καταφέρεις σε κάποιες περιπτώσεις που η βίδα δεν είναι τελείως χαλαρή.
Ναι, καταλαβαίνω τι λες...
Αν το καπάκι της κόκα κόλας ήταν τετράγωνο, ο κόσμος θα έπινε πεπσι...
Δεν βιδωνω με σκέτο το καρυδακι, όντως γιατί συνήθως τα χέρια μου είναι λαδωμένα και γλιστράνε.
Τα τετράγωνα, ίσως έχουν πλεονέκτημα ότι πιθανόν να μπορείς να βάλεις γερμανικό σε κάποιο δυσπρόσιτο μέρος που δεν χωράει καστανια.
Δεν ξέρω, θα δω...
Άλλωστε αμα δεν με βολέψουν, έχω και στρογγυλά.
Είναι πασιφανές ότι η milwaukee το έκανε για λόγους μάρκετινγκ και δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα, ενώ υπάρχουν πολλά μειονέκτημα τα. Δεν αντιλέγω.
Η χρήση τους όμως θα δείξει πόσο ενοχλούν αυτά τα μειονεκτήματα. Όταν παραλάβω και τα χρησιμοποιήσω, θα ενημερώσω.
Στον νιπτήρα δε βάζεις καστάνια, μόνο χέρι. Επίσης χρησιμοποιείς όλο το χέρι κουνώντας τα δάχτυλα ή στρίβωντας τον καρπό, δε προσπαθείς να κάνεις τη βάνα να κυλίσει ανάμεσα στα δάχτυλά σου. Επίσης αφήνεις τη βάνα, για να γυρίσεις το χέρι σου και να την ξαναπιάσεις, χωρίς αυτή να πέφτει κάτω όπως θα γίνει με ένα καρυδάκι που είναι κάθετα ή ανάποδα ή σε περίεργη γωνία.
Το καρυδάκι θα το χρησιμοποιήσεις με το χέρι για πιο γρήγορα όσο η βίδα είναι χαλαρή. Αν δεν είναι θα βάλεις καστάνια δε θα κάτσεις να παλεύεις με κάτι που είναι λίγο πιο χοντρό από καπάκι bic για να βιδώσεις μια βίδα.
Τα περισσότερα καρυδάκια της αγοράς για να μη γλιστράει τόσο εύκολα το χέρι οταν έχει λάδια και γενικά να μην είναι άθλια η αίσθηση ακόμα σε χαλαρές βίδες, βάζουν ρίκνωση. Είτε στο επάνω μέρος κάτι το οποίο βολεύει να γυρίζεις το καρυδάκι χωρίς την καστάνια, είτε στη μέση που βολεύει να γυρίζεις το καρυδάκι με το χέρι, ενώ είναι επάνω στην καστάνια. Και στις δυο αυτές περιπτώσεις το τετράγωνο δε βολεύει.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/04/2023 στις 21:51.
Εξαρτάται απ' τον τρόπο που δουλεύεις μωρέ. Μπορεί να μην είναι big deal για κάποιους!
Δε νομίζω οτι είναι λόγος να μη τα χρησιμοποιείς αφού τα πήρες. Τόσα και τόσα που χρησιμοποιούμε καθημερινά δεν έχουν την κατάλληλη εργονομία.
Εξ' άλλου πιστεύω η καστάνια θα σε αποζημιώσει για τα καρυδάκια ακόμα και αν δε σε βολεύουν και δε θα μετανιώσεις την αγορά που έκανες.
Τα τετράγωνα καρυδάκια δεν κυλάνε όταν τα αφήσεις σε επικλινείς επιφάνειες. Σίγουρα είναι κυρίως μάρκετινγκ, αλλά με επίφαση πρακτικότητας (συν αυτό που έγραψε ο Νεοσσός)
Άει ρεστ μάη καίεις.![]()
Ναι, δεν φοβάμαι ότι θα μετανιώσω. Πιο πολύ περιέργεια έχω για το πως θα μου φανούν τα τετράγωνα. Σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσω, απλά δεν έχω καθόλου άγχος μιας και η εναλλακτική είναι στο συρτάρι και δεν χρειάζεται καν να ψάξω...
Να είσαι σίγουρος ότι αν δω ότι δεν με "ενοχλούν", κάθε φορά που θα γράφεις σε κάποιο θέμα για καρυδακια, θα σχολιάζω από κάτω "....ναι, αλλά δεν είναι τετράγωνα..." :P
Ακάκιε, το ότι δεν κυλάνε είναι τελείως τρολιά...
Εγώ πάντα τα βάζω όρθια, οπότε δεν κυλάνε ανεξάρτητα από το σχήμα...
Το μάρκετινγκ πάντα βρίσκει όσους λόγους θες για να πουλήσει την διαφορετικοτητα... τραστ μι, αι νοου...
Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα αλλά θα μπορούσαν να είναι antiroll χωρίς να είναι τετράγωνα και να θυσιάζεται η εργονομία.
Πόσα κατσαβίδια ηλεκτρονικού έχεις δει που είναι τετράγωνα στο σημείο που τα δάχτυλα γυρίζουν τη λαβή. Φαντάσου να ήταν τετράγωνα, πόσο διαφορετικά θα τα δούλευες και πόσο λιγότερο πρακτικά θα ήταν. Αντιθέτως όλες οι μάρκες βάζουν κάποιο είδος ρίκνωσης σε εκείνο το σημείο για να αυξήσουν την τριβή. Ακριβώς γιατί το κατσαβίδι πρέπει να "κυλάει" στα δάχτυλά σου χωρίς να γλιστράει, ενώ το χέρι είναι ακίνητο .(συν αυτό που έγραψε ο Νεοσσός)
Αντιθέτως, το σχήμα σε ένα πλήρους μεγέθους κατσαβίδι δεν εμποδίζει γιατί το χρησιμοποιείς όπως την βάνα της βρύσης.
Πάντως αν η επιφάνεια δεν έχει ρίκνωση, και είναι έτσι λεία και γυαλιστερή θα γλιστράει στο χέρι, σε οτιδήποτε έχει περισσότερες από 2 γωνίες.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 17/04/2023 στις 22:26.
Εγώ είμαι σίγουρος οτι θα με ενοχλούσαν με τον τρόπο που δουλεύω. Εχω συνηθήσει με το που χαλαρώσει η βίδα, να πατάω το κουμπί κλειδώματος της καστάνιας και να αφήνω το καρυδάκι επάνω στη βιδα για να την ξεβιδώσω με το χέρι. Το βρίσκω πολύ πιο βολικό και γρήγορο από το να στρίβω μια εξάγωνη βίδα. Πόσο μάλλον κάτι τετράγωνο.
Επίσης όταν ο χώρος είναι πρόβλημα και η καστάνια δεν έχει μεγάλη γωνία για να στρίψει, θα βάλω την καστάνια μαζί με το καρυδάκι επάνω στη βίδα και θα γυρίσω το καρυδάκι μερικές φορές με το χέρι, μέχρι να σφίξει λίγο. Με το ίδιο χέρι που καρτάει την καστάνια, βάζοντας την κεφαλή στη χούφτα μου, όπως χρησιμοποιείς τα κατσαβίδια ηλεκτρονικού.
Ή θα το κάνω αυτό όταν η βίδα είνα πολύ χαλαρή και δε δουλεύει η καστάνια.
Αν δεν καταλαβαίνεις τι περίπου περιγράφω παραπάνω, γιατί να σε ενοχλήσουν.![]()