Ακόμα και τώρα γλαφυρότατος ο Βερν.
Ωραίος!
Η Αστροφυσική και γενικότερα η Αστρονομία είναι κλάδοι με μεγάλο ενδιαφέρον.
Τελευταία τροποποίηση από karellen; 04/12/2023 στις 11:41.
https://lexikopoleio.com/en/704044
Δυστυχώς έχουν μεταφράσει μόνο ένα του βιβλίο
Μην σας ξενίζει ο τίτλος (ελάχιστη αναφορά σε αυτό.....Είναι απλά ένα φορτίο)
Το ταξίδι που κάνει με τις περιγραφές του σε κρατάει
Στο τέλος έχει και φωτογραφίες από αρχείο και οπτικό ποιείται ότι διάβαζες
Δεν είναι μόνο ενδιαφέρον είναι η ανατροπάρα σε ό,τι γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Η ανατροπή στον πολιτισμό μας και στους πυλώνες του. Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσει η ανθρωπότητα γιατί είτε κινούν τα νήματα είτε είναι τόσο βολεμένοι που φοβούνται ότι θα χάσουν αυτά που έχουν και προσπαθούν να κρατήσουν την ανθρωπότητα σε iq μαϊμούς... δεν θα τα καταφέρουν όμως.
Το μεγάλο αγκάθι σε αυτό είναι η ύλη...
Επειδή ασχολείσαι με επιστημονική φαντασία θα γνωρίζεις πως όλα τα καλά έργα και οι σκηνοθέτες τα έχουν στηρίξει στην αστροφυσική και στην κβαντική φυσική.
Ααααψού!
Το βραδάκι,δεν έχω προλάβει ούτε να το ξεφυλλίσω!
Αν και σ' αυτά τα πονήματα η μετάφραση δεν είναι κάτι δύσκολο,απλώς μεταφέρεις έννοιες της φυσικής-μαθηματικών και γενικότερα της επιστήμης.Το δύσκολο είναι στο μυθιστόρημα που πρέπει να αποδώσεις και το ύφος του συγγραφέα,έχω δει μετάφραση στο Ράμα 1 του Άρθουρ Κλαρκ που έφριξα.
Τελευταία τροποποίηση από karellen; 04/12/2023 στις 16:48.
Η αστροφυσική και η αστρονομία απέχουν πολύ από εμένα, οπότε προτιμώ τη μυθοπλασία. Η φίλη μου μου σύστησε πρόσφατα ένα βιβλίο του Σοβιετικού συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και με έκπληξη έμαθα ότι ήταν στα ελληνικά. Το βιβλίο ονομάζεται «Ο Δάσκαλος και η Μαργαρίτα». Μου άρεσε πολύ και προτείνω σε όλους να το διαβάσουν. Αυτό το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς στα 00s και πρόσφατα κυκλοφόρησε μια ταινία με τον Γερμανό ηθοποιό August Diehl.
Ωραίες επιλογές!
Το Νευρομάντη δεν έχω αξιωθεί να τον διαβάσω ακόμα.Το Tigana είναι ωραίο βιβλίο,ο Κay γλαφυρός παραμυθατζής,να διαβάσεις κατόπιν το 'Ένα τραγούδι για την Αρμπόν'
Κάτσε, δλδ δε τελειώνει η ιστορία;
Το φαντάστηκα, γιατί είμαι στις τελευταίες σελίδες και τώρα ξεκινά το νταβαντούρι. Να σου πω την αλήθεια, δε τρελάθηκα με τη γραφή του, είναι λίγο φλύαρος.
Dream with the feathers of angels stuffed beneath your head.