Μη το λες......πριν 4χρονια ένας απατεώνας έφαγε από εμένα (στο ινσομνια)100 ευρώ για μια κάρτα.
Ακριβώς το ίδιο έκανε και σε άλλους 4.
Μαζευτηκαμε (τηλεφωνικά,έτσι; )όλοι,ο καθένας στην πόλη του,πήγαμε κάναμε καταγγελίες και μήνυση.
Ο ένας από εμάς (ο Αθηναίος)το είχε πάρει προσωπικά .
Όταν έκανα την μήνυση στο τμήμα Αγρινίου ,ο αξιωματικός μου έλεγε:ρε φίλε τζάμπα κόπος κλπ κλπ
Σε έξη μήνες με πήρε τηλ μια δικηγόρος από Κιλκίς (αν θυμάμαι καλά)και μου έβαλε στον λογαριασμό μου τα 100 ευρώ.
Τώρα πώς τον βρήκαν,πώς τον εντόπισαν,ούτε έμαθα ποτέ
Το θέμα όμως ήταν ότι δεν είπαμε"σιγά μη βρούμε άκρη"
Τελευταία τροποποίηση από karellen; 30/06/2023 στις 13:47.
Σίγουρα....αλλά το θέμα είναι ότι ποτέ μη πούμε: σιγά τώρα μη βρεθεί άκρη!!!!!
Κάνε το καθήκον σου και άσε την υπόθεση ανοιχτή να τρέχει.
Εμένα ο αξιωματικός μου είπε ...ρε φίλε ας πούμε ότι τον βρήκαν...θα γίνει η πρώτη δίκη...δεν θα πας πχ Αθήνα και θα ξανάρθεις; Θα πας.
Θα πάρει αναβολή και θα πρέπει να ξαναπάς..οκ;
Οκ του λέω.
Μα τα έξοδα είναι περισσότερα από το 100ρικο που σου έφαγε!!!!! μου απαντάει.
Εκεί κανονικά έπρεπε να πάρω το κρανακι μου και να φύγω .
Αλλά..............
Μηνυση στον γελοίο που πρότεινε κάτι τέτοιο έπρεπε να κανεις
Για να κάνεις τη σημερον μήνυση, το κοντέρ ξεκινάει από τα 100€ ουχί το 0.
Τζαστ σεην'...
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
οχι.....τιποτα δεν χρεωνουν
Το παράβολο για να κάνεις μήνυση έχει καταργηθεί.
Το παράβολο για παράσταση προς υποστήριξης της κατηγορίας και να λαμβάνεις έγγραφα κλπ δεν έχει καταργηθεί.
Επίσης άλλη μήνυση θα κάνεις μόνος σου και άλλη μήνυση θα κάνεις με δικηγόρο.
Για απλή μήνυση τύπου, σωματικές βλάβες από τροχαίο , κλοπής κατά αγνώστων είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις μόνος
Τώρα για απάτες , εξυβρίσεις, συκοφαντικές δυσφημίσεις κλπ θες , κατά την ταπεινή μου άποψη δικηγόρο , γιατί σίγουρα δεν θα μπορείς να στοιχειοθετήσεις σωστά τα αδικήματα.
Για τα πιο σοβαρά δεν το συζητώ καν...αν πας σκέτος σε τμήμα καλή τύχη.
The Dirty Harry
Δεν ξέρω που τοποθετείται στην κλίμακα σοβαρότητας αυτό που συζητάμε εδώ με τα σμσ τα απατεωνιαρικα.
Αν είναι όντως δωρεάν, τότε στο επόμενο, θα κάνω.
Έτσι για να βαυκαλιζομαι ότι τους έκανα κι εγώ λίγο αέρα με τη βεντάλια μου
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Τσακωθηκες με τον γειτονα; μηνυση.
Τσακωθηκες με τον μαγαζατορα; μηνυση.
Τσακωθηκες στον δρομο; μηνυση
Τζαμπα ειναι...ΟΡΜΑΤΕ![]()
Βέβαια όλα αυτά που λες είναι εγκλήσεις όχι μηνύσεις.
Αν επίσης δεν υποστηριχθούν σωστά έχεις σοβαρό ,αν όχι σίγουρο , κίνδυνο να φας αντέγκληση για ψευδή καταμήνυση.
Τότε δεν είναι τζάμπα.
Τώρα για τα 15 χρόνια είναι μεν μια υπερβολή αλλά ναι οπλιστείτε με υπομονή. Αν και έχουμε τους περισσότερους δικαστές ανά κάτοικο , οι δικαστές μας είναι ας πούμε ευγενικά λίγο πιο διεξοδικοί με τις υποθέσεις και τις κρατάνε για παραπάνω καιρό από ότι πρέπει.
The Dirty Harry
Πως θα γίνει δικαστήριο για κάποιον που π.χ. σου στέλνει από Νιγηρία ρε Γαύρε?
Θα στείλουν κλιμάκια της ΟΠΚΕ να τον συλλάβουν στην Νιγηρία να τον σύρουν Ελλάδα να δικαστεί και μετά να διαταχθεί διοικητική απέλαση πίσω στην Νιγηρία?
Και όλο αυτό για απόπειρα απάτης μέσω ηλεκτρονικού μέσου ήτοι Πλημμέλημα ήτοι μαξ 5 χρόνια ήτοι 1 χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή?
Όπου Νιγηρία βάλε Ινδία-Πακιστάν κλπ Hotspots Scammer.
The Dirty Harry