Aν έχει δέντρα αλλιώς είσαι χίλια μέτρα πιο κοντά!![]()
Πάρη το aircondition είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον ηλεκτρισμό! Αν ζούσε αυτός που το εφηύρε θα πήγαινα να του φιλήσω το χέρι ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης! Δυστυχώς για εμάς τους τσιμεντάνθρωπους δεν υπάρχει άλλη λύση!
Και έχε υπόψιν ότι τα tubeless είναι ακόμη πιο τέρατα συγκριτικά με αυτά που προορίζονται για σαμπρέλα. Στην περίπτωσή μου βέβαια βοηθά και το υψηλότερο προφίλ εκτός από τα σκληρά πλαϊνά που ακόμα και με μηδέν πίεση το λάστιχο δεν είναι πίτα.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
Το ηλεκτρικό κλιματιστικό εφευρέθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από μηχανικό που πήγε να δώσει λύση στη σταθεροποίηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας σε τυπογραφείο, όχι για την άνεση του προσωπικού, αλλά για τη σωστή λειτουργία των μηχανημάτων.
Επίσης έχουν ενδιαφέρον μελέτες που λένε ότι αυξήθηκε γρήγορα η τεχνολογική ανάπτυξη και ο πληθυσμός σε θερμές περιοχές του πλανήτη, όταν επεκτάθηκε η χρήση κλιματιστικών. Περιοχές όπως το Ντουμπάι, δεν θα μπορούσαν να έχουν τόσο μεγάλη οικιστική ανάπτυξη χωρίς το κλιματιστικό.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE
Τιμή και δόξα στον Willis Carrier. Έχοντας μεγαλώσει σε διαμέρισμα χωρίς κλιματιστικό, πάντα τα θεωρούσα σχετική πολυτέλεια Μέχρι που έβαλα στο δικό μου σπίτι και άλλαξε η ποιότητα ζωής μου.
Διάβαζα σήμερα κατά τύχη για τον καύσωνα το 1987, πώς οι θάνατοι μπορεί τελικά να ήταν και πάνω από 3000. Εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αναρωτιέμαι πόσες ζωές ίσως έχουν γλυτώσει σε τέτοιες συνθήκες.
1300 ήταν οι επιβεβαιωμένοι λόγω καύσωνα. 20 χρονών ήμουν, το θυμάμαι που το συζητούσαμε στην τότε δουλειά μου μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ανάσανε το ΙΚΑ από τις... Συντάξεις!
Εκείνη την εποχή τα κλιματιστικά ήταν κάτι παραπάνω από είδος πολυτελείας, εξ ου και οι τόσοι θάνατοι ηλικιωμένων....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Να πούμε επίσης ενδεικτικά ένα ηχοσύστημα φέτες(ράδιο-κασσετα-ενισχυτής-πικαπ-ηχεία δαπέδου) επώνυμο όπως blaupunkt η grundig κόστιζε 400.000 δραχμές και αν αντιστοιχία με ευρώ σήμερα είναι περίπου 1100€ η αγοραστική δυνατότητα ήταν σαν να επρόκειτο για 4000€
Ομοίως και μια τηλεόραση 27ιντσων
Το κλιματιστικό ήταν για τους ευκατάστατους αστούς μόνο
Θυμάμαι κάνω ένα μπάνιο,φοράω ένα πουκάμισο 3φορες μεγαλύτερο από το νούμερο μου, παίρνω το Cbx και βγαίνω Δημοσθένους (Καλλιθέα)με κατεύθυνση προς Τζιτζιφιές.
Ο αέρας καυτός,αλλά που να χαμπαριασω!!!!
25 χρόνων και 60 κιλά.
Δεν ήταν καν στο παλμαρέ του κύκλου μου οπότε δεν γνωρίζω αυτήν την απάντηση..
Ο ήχος ήταν χόμπι ήταν και η περίοδος που ακόμη υπήρχαν πειρατικοί σταθμοί οποτε υπήρχε ως προοπτική το hi-end. το κλιματιστικό ήταν πολυτέλεια κάποιος από τζάκι θα το απαντήσει![]()
Κλασικά είχαμε ανεμιστήρες με περιστρεφόμενες κεφαλές και μεταλλικούς έλικες που «έκοβαν νύχια» αν διαπερνούσες το μεταλλικό πλέγμα
Μην ξεχνάμε και το βίντεο, έτσι;
Μέχρι τα τέλη του '80 συνήθως μας το έφερνε μόνο ο θείος από την Αμερική ή τη Γερμανία!