Σελίδα 558 από 666 ΠρώτοΠρώτο ... 58458508548553554555556557558559560561562563568608658 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 8.356 έως 8.370 από 9987

Θέμα: Ο καφενές vol.2

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Aν έχει δέντρα αλλιώς είσαι χίλια μέτρα πιο κοντά!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billy84 Προβολή μηνύματος
    Έχω την εντύπωση ότι δεν παίζει αυτό το σενάριο και κάποιος το έκανε για χαβαλέ σε ήδη σκασμένο λάστιχο!

Υ.Γ: Μην ξεχνάς ότι αυτά που βάζω πίσω είναι σαν runflat και γυρνάω αξιοπρεπώς από όπου και αν βρίσκομαι με μηδέν πίεση (εντάξει με υπομονή προφανώς). Θυμίζω τι μου είχε τύχει στην Πίνδο https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=160763 και στην Εύβοια https://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=159698
    Run flat δεν λες τίποτα. Δυο γομαρια και δεν μπορουσαμε να του κάνουμε τίποτα. Χωρίς ξεμονταριστη δεν κάνεις δουλειά. Δεν θέλω να ξέρω αν θες να αλλάξεις σαμπρέλα στο βουνό τι γίνεται.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από azar41 Προβολή μηνύματος
    Σε λίγο θα γυρνάς απο έξω και θα θες να μπείς κατάψυξη!
    Ζητείται χωριό πάνω απο χίλια μέτρα!

Πάρη το aircondition είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον ηλεκτρισμό! Αν ζούσε αυτός που το εφηύρε θα πήγαινα να του φιλήσω το χέρι ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης! Δυστυχώς για εμάς τους τσιμεντάνθρωπους δεν υπάρχει άλλη λύση!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από strokt up Προβολή μηνύματος
    Run flat δεν λες τίποτα. Δυο γομαρια και δεν μπορουσαμε να του κάνουμε τίποτα. Χωρίς ξεμονταριστη δεν κάνεις δουλειά. Δεν θέλω να ξέρω αν θες να αλλάξεις σαμπρέλα στο βουνό τι γίνεται.

Και έχε υπόψιν ότι τα tubeless είναι ακόμη πιο τέρατα συγκριτικά με αυτά που προορίζονται για σαμπρέλα. Στην περίπτωσή μου βέβαια βοηθά και το υψηλότερο προφίλ εκτός από τα σκληρά πλαϊνά που ακόμα και με μηδέν πίεση το λάστιχο δεν είναι πίτα.
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από billy84 Προβολή μηνύματος
    Πάρη το aircondition είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μετά τον ηλεκτρισμό! Αν ζούσε αυτός που το εφηύρε θα πήγαινα να του φιλήσω το χέρι ακόμα και στην άλλη άκρη της Γης! Δυστυχώς για εμάς τους τσιμεντάνθρωπους δεν υπάρχει άλλη λύση!
    Το ηλεκτρικό κλιματιστικό εφευρέθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από μηχανικό που πήγε να δώσει λύση στη σταθεροποίηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας σε τυπογραφείο, όχι για την άνεση του προσωπικού, αλλά για τη σωστή λειτουργία των μηχανημάτων.

Επίσης έχουν ενδιαφέρον μελέτες που λένε ότι αυξήθηκε γρήγορα η τεχνολογική ανάπτυξη και ο πληθυσμός σε θερμές περιοχές του πλανήτη, όταν επεκτάθηκε η χρήση κλιματιστικών. Περιοχές όπως το Ντουμπάι, δεν θα μπορούσαν να έχουν τόσο μεγάλη οικιστική ανάπτυξη χωρίς το κλιματιστικό.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billy84
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Το ηλεκτρικό κλιματιστικό εφευρέθηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα από μηχανικό που πήγε να δώσει λύση στη σταθεροποίηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας σε τυπογραφείο, όχι για την άνεση του προσωπικού, αλλά για τη σωστή λειτουργία των μηχανημάτων.

Επίσης έχουν ενδιαφέρον μελέτες που λένε ότι αυξήθηκε γρήγορα η τεχνολογική ανάπτυξη και ο πληθυσμός σε θερμές περιοχές του πλανήτη, όταν επεκτάθηκε η χρήση κλιματιστικών. Περιοχές όπως το Ντουμπάι, δεν θα μπορούσαν να έχουν τόσο μεγάλη οικιστική ανάπτυξη χωρίς το κλιματιστικό.

Πολύ ενδιαφέρον και λογικό φυσικά! Εννοείται σε περιοχές όπως το Ντουμπάι δε θα πάταγε κανένας δυτικός χωρίς κλιματιστικό, όσα λεφτά και να του έδιναν!
    Οι δυσκολίες συχνά προετοιμάζουν ένα συνηθισμένο άτομο για ένα ξεχωριστό πεπρωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=kZmuVMXEZdE

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius

Τιμή και δόξα στον Willis Carrier. Έχοντας μεγαλώσει σε διαμέρισμα χωρίς κλιματιστικό, πάντα τα θεωρούσα σχετική πολυτέλεια Μέχρι που έβαλα στο δικό μου σπίτι και άλλαξε η ποιότητα ζωής μου.

Διάβαζα σήμερα κατά τύχη για τον καύσωνα το 1987, πώς οι θάνατοι μπορεί τελικά να ήταν και πάνω από 3000. Εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αναρωτιέμαι πόσες ζωές ίσως έχουν γλυτώσει σε τέτοιες συνθήκες.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Acacius Προβολή μηνύματος
    Τιμή και δόξα στον Willis Carrier. Έχοντας μεγαλώσει σε διαμέρισμα χωρίς κλιματιστικό, πάντα τα θεωρούσα σχετική πολυτέλεια Μέχρι που έβαλα στο δικό μου σπίτι και άλλαξε η ποιότητα ζωής μου.

Διάβαζα σήμερα κατά τύχη για τον καύσωνα το 1987, πώς οι θάνατοι μπορεί τελικά να ήταν και πάνω από 3000. Εκτός από τη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, αναρωτιέμαι πόσες ζωές ίσως έχουν γλυτώσει σε τέτοιες συνθήκες.
    1300 ήταν οι επιβεβαιωμένοι λόγω καύσωνα. 20 χρονών ήμουν, το θυμάμαι που το συζητούσαμε στην τότε δουλειά μου μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ανάσανε το ΙΚΑ από τις... Συντάξεις!
    Εκείνη την εποχή τα κλιματιστικά ήταν κάτι παραπάνω από είδος πολυτελείας, εξ ου και οι τόσοι θάνατοι ηλικιωμένων....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    1300 ήταν οι επιβεβαιωμένοι λόγω καύσωνα. 20 χρονών ήμουν, το θυμάμαι που το συζητούσαμε στην τότε δουλειά μου μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι ανάσανε το ΙΚΑ από τις... Συντάξεις!
    Εκείνη την εποχή τα κλιματιστικά ήταν κάτι παραπάνω από είδος πολυτελείας, εξ ου και οι τόσοι θάνατοι ηλικιωμένων....
    Να πούμε επίσης ενδεικτικά ένα ηχοσύστημα φέτες(ράδιο-κασσετα-ενισχυτής-πικαπ-ηχεία δαπέδου) επώνυμο όπως blaupunkt η grundig κόστιζε 400.000 δραχμές και αν αντιστοιχία με ευρώ σήμερα είναι περίπου 1100€ η αγοραστική δυνατότητα ήταν σαν να επρόκειτο για 4000€
    Ομοίως και μια τηλεόραση 27ιντσων

Το κλιματιστικό ήταν για τους ευκατάστατους αστούς μόνο

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Να πούμε επίσης ενδεικτικά ένα ηχοσύστημα φέτες(ράδιο-κασσετα-ενισχυτής-πικαπ-ηχεία δαπέδου) επώνυμο όπως blaupunkt η grundig κόστιζε 400.000 δραχμές και αν αντιστοιχία με ευρώ σήμερα είναι περίπου 1100€ η αγοραστική δυνατότητα ήταν σαν να επρόκειτο για 4000€

Οι ευκαταστατοι αγροτες τιποτα?????
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Οι ευκαταστατοι αγροτες τιποτα?????
    Στην δημοτική τσιφλικάδες ναι και αυτοί

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Θυμάμαι κάνω ένα μπάνιο,φοράω ένα πουκάμισο 3φορες μεγαλύτερο από το νούμερο μου, παίρνω το Cbx και βγαίνω Δημοσθένους (Καλλιθέα)με κατεύθυνση προς Τζιτζιφιές.
    Ο αέρας καυτός,αλλά που να χαμπαριασω!!!!
    25 χρόνων και 60 κιλά.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος

Το κλιματιστικό πόσο κόστιζε;
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Δεν ήταν καν στο παλμαρέ του κύκλου μου οπότε δεν γνωρίζω αυτήν την απάντηση..
    Ο ήχος ήταν χόμπι ήταν και η περίοδος που ακόμη υπήρχαν πειρατικοί σταθμοί οποτε υπήρχε ως προοπτική το hi-end. το κλιματιστικό ήταν πολυτέλεια κάποιος από τζάκι θα το απαντήσει

Κλασικά είχαμε ανεμιστήρες με περιστρεφόμενες κεφαλές και μεταλλικούς έλικες που «έκοβαν νύχια» αν διαπερνούσες το μεταλλικό πλέγμα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Μην ξεχνάμε και το βίντεο, έτσι;

Μέχρι τα τέλη του '80 συνήθως μας το έφερνε μόνο ο θείος από την Αμερική ή τη Γερμανία!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Τα πρώτα κλιματιστικά ήταν σαν αυτά που βλέπεις στα δημόσια κτήρια σε αμερικάνικες ταινίες, δηλαδή χωνευτά και ένα σώμα εξωτερική και εσωτερική μονάδα.

Γύρω στα δύο χιλιάρικα με σημερινές αναλογίες κόστιζαν, απλησίαστα δηλαδή.

Παρόμοια θέματα

1. Σ/Κ στα Τζουμέρκα, Vol. II
    από apapadop στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 36
    Τελευταίο μήνυμα: 21/05/2007, 13:17
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3