Σελίδα 12 από 16 ΠρώτοΠρώτο ... 278910111213141516 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 166 έως 180 από 228

Θέμα: QJ motor svt 650

Μέλος Το avatar του/της Dr.Monty
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	odigiki.png 
Προβολές:	174 
Μέγεθος:	28,4 KB 
ID:	447006

Και καθόμουν και απαντούσα σοβαρά

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dr.Monty Προβολή μηνύματος
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	odigiki.png 
Προβολές:	174 
Μέγεθος:	28,4 KB 
ID:	447006

Και καθόμουν και απαντούσα σοβαρά
    Ε ,τοτε να σου απαντησω και εγω στα σοβαρα. Οταν αποκτησεις μετρο συγκρισης ,που θα πει ''τραβα οδηγα και κατι αλλο εκτος απο κινεζικες σαβουρες ,τοτε θα καταλαβεις πως ο ορος οδηγικη αισθηση δεν βρισκεται σε χαζοχαρουμενες ταμπελιτσες στο internet
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Untitled 1.jpg‎  
    Τελευταία τροποποίηση από Johny the Fox; 16/10/2023 στις 21:25.
    κουκουρουκουκου

Νέο μέλος Το avatar του/της dimitris23
    Ρε παιδιά ο καθένας αγοράζει με τα κριτήρια που θέτει ο ίδιος. Άλλος με την ομορφιά της μοτοσυκλέτας άλλος μέχρι που φτάνει η τσέπη του άλλος με τις επιδόσεις μια μοτοσυκλέτας και ας τη πηγαίνει μέχρι το περίπτερο. Η καθεμία έχει τη χρήση της. Κάνεις δεν πιάστηκε κότσος επειδή πήρε ευρωπαϊκό και δεν πήρε κινέζικο. Ή κάνεις δεν είναι μάγκας επειδή πήρε κινέζικο ποιο φθηνά από ένα ευρωπαϊκό. Ο καθένας έχει τα κριτήρια του επιλέγει όπως ο ίδιος θέλει και μπορεί.

Προαναφερα πως οτι λεω,βγαινει απο την εμπειρια που αποκτησα τεσταροντας -για καποιον ασχετο λογο- καποια απο τα χιλιολιβανισμενα και δημοφιλη ,απο αρκετους κινεζικα μηχανακια.Δεν αναφερομαι ουτε εγω ,ουτε αλλος κανεις εδω μεσα ,ειτε σε αυτους που τα οδηγανε,ειτε στην τσεπη τους ,ειτε στις επιλογες τους ειτε σε οτιδηποτε αφορα κατα οιονδηποτε τροπο προσωπα.Αναφερομαι αποκλειστικα και μονο σε πραγματα-διτροχα-μηχανακια γκαν-γκαν-γκαααν .Τι γινεται ρε γμτ δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε ;
    κουκουρουκουκου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    Στα κινέζικα η αξιοπιστία και η αντοχή στο χρόνο είναι ερωτηματικά
    Στα ευρωπαϊκά τα ερωτήματα αυτά έχουν απαντηθεί εδώ και δεκαετίες....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nitse3
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dimitris23 Προβολή μηνύματος
    . Κάνεις δεν πιάστηκε κότσος επειδή πήρε ευρωπαϊκό και δεν πήρε κινέζικο. Ή κάνεις δεν είναι μάγκας επειδή πήρε κινέζικο ποιο φθηνά από ένα ευρωπαϊκό.
    Εδώ είναι το ζουμί, έχω την αίσθηση ότι πολλές φορές οι κάτοχοι κινέζικων , αυτό υπαινίσσονται.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Είναι εντελώς φυσικό να συμβεί κάτι τέτοιο.
    QJ motor svt 650 V2 90 διάμετρος διαδρομή τάδε ΟΠΩΣ VSTROM.
    Προσωπικά μπαίνω στο τρυπάκι σύγκρισης τιμής- χαρακτηριστικών-περιφερειακών των 2.
    Και ανάλογα με την αντίληψη του καθενός διαμορφώνεται και μια θεωρητική άποψη που εδώ "συζητάμε".
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    Βεβαια να προσθεσω οτι ξεχνας την οδηγικη αισθηση που ειναι το σπουδαιοτερο κριτηριο αγορας μοτοσυκλετας και που μεχρι στιγμης κινεζος που να βγαζει γουστα στην ασφαλτο ειναι συνταγη που δεν εχει καταφερει να κλωνοποιησει.

Δηλαδή για να καταλάβω μιλάμε για ουσιαστική αντιγραφή του κινητήρα του vstrom,(όπως και η voge ds500 του πεντακοσαριου της Χόντα) πλαισιωμένη με ένα σύγχρονο πακέτο αναρτήσεων με πλήρεις ρυθμίσεις με σύγχρονα φώτα λεντ κάγκελα προστατευτικό κινητήρα κλπ καλουδια σε τιμή 40 % πιο κάτω από το v strom.Με αυτά λοιπόν τα καλουδια ειδικά στα φρένα και στις αναρτήσεις με ποια λογική θα βγάζει λιγότερα "γούστα " στην οδηγική αίσθηση από το αυθεντικό vstrom,αφού τα επί μέρους εξαρτήματα πιθανώς να είναι καλύτερα του πρωτότυπου.Να μιλάγαμε για τον κινητήρα αντίγραφο να καταλάβω μία επιφύλαξη, άλλα στα υπόλοιπα γιατί να κρίνω αρνητικά.;;;;;
    Άσε που μιλάμε για "γούστα" σε μια μοτοσυκλέτα μέσης κατηγορίας δρόμου,μια μοτοσυκλέτα πασπαρτου, γενικής χρήσεως,λες και μιλάμε για Agusta brutalle,για να βγάζει "γούστα".Ελεος πια με τα κλισέ αποφθέγματα.
    Τελευταία τροποποίηση από panavour; 17/10/2023 στις 09:51.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Από τους λίγους που έγραψαν εδώ μέσα με Voge (που τους ευχαριστώ πολύ και φυσικά δεν έχω κάτι με τους ιδιοκτήτες)
    εγώ είδα:
    300ρια που θέλουν πατέντες γιατί το βεντιλατέρ δουλεύει ακόμα και σε πορεία ( !!)
    Άλλα στάζει η αντλία κτλ '' Νέο update: μετά την επίσκεψη στην αντιπροσωπεία, τελικά δεν χάνει εκ νέου η αντλία, αλλά η διαρροή προέρχεται από το καπάκι σύμπλεκτη. Περιμένουμε ανταλλακτικο (φλάντζα μάλλον)... άντε να δούμε.. ούτε 1000 χλμ και έχω πάει αντιπροσωπεία 8 φορές...'' Τα λόγια ενός ιδιοκτήτη , με συγχωρείς για το copy/paste.
    Το άλλο έχει πρόβλημα με την ζέστη και καίει +30% !! παραπάνω, περιμένουμε απάντηση .
    Το άλλο έβγαζε καπνούς άγνωστης αιτίας.
    Το (πανέμορφο) κινεζοΚΤΜ άφησε τον ιδιοκτήτη στον δρόμο μετά από χίλια χλμ , οδικές και τα σχετικά .

Και γράφουν ελάχιστοι ιδιοκτήτες εδώ,σας ευχαριστώ ειλικρινά,εγώ έβγαλα άποψη ( την ίδια είχα και πριν δηλαδή ) και δεν θα ασχοληθώ ξανά με το θέμα, όντως κουράζει από ένα σημείο και μετά.
    Από πίτα που δεν τρως τι σε νοιάζει και αμα καίει , καλές βόλτες σε όλους.

edit Θα μπορούσα να είμαι δυνητικός αγοραστής αφού μόλις ολοκληρωθεί η πώληση της μοτοσυκλέτας μου θα έχω μετρητά για καινούργιο 525 .
    Τελευταία τροποποίηση από katsar; 17/10/2023 στις 10:35.
    when life gets complicated... i ride.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της strokt up
    Ερώτηση ξεκάθαρα μακρυά απο οποιαδήποτε στρατόπεδο. Για οικονομία λόγου πες ότι εχω ενα vstrom 650 του 2004. Το πηρα τότε 7-8 χιλιάρικα περίπου καινούργιο. Στην πορεία των χρόνων ειδα ότι δεν με κάλυπταν οι αναρτήσεις οπότε έβαλα εμπρός ελατήρια ohlins (μου κόστισαν 120€ γιατί τα άλλαξα μαζί με την συντήρηση του μπροστινου) , επίσης άλλαξα ενα πίσω ελατηριο αλλα τοσα φράγκα. Αφού έγινε καλό απο αναρτήσεις είδα ότι δεν φτάνουν τα φρένα του. Βρήκα με 300€ ενα πλήρες σύστημα τρομπα και δαγκάνες τετραπιστονες απο cbr. Εδωσα 170€ ακόμα να τις βάλω πάνω με σωληνακια υψηλής. Εχω φοβερά φρένα και πολύ αξιοπρεπείς αναρτήσεις. Φτάσαμε 20 χρόνια (σχεδόν) μετά, το στρωματακι έφτασε 150.000χμ με εναν ανορθωτή που αλλαχθηκε με ανάκληση και έναν καθαρισμό στην τρομπα της βενζίνης λόγω του ελληνικού χώματος. Σε οποιοδήποτε μαγαζί μπω και ζητήσω κάποιο ανταλλακτικό ή κάποιο αξεσουάρ υπάρχει σε οποιοδήποτε εύρος τιμής και ποιότητας θέλω και θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια. Δεν θα μείνει το μηχανάκι μου κρεμασμένο επειδή δεν βρίσκω μια ντιζα συμπλέκτη ή έναν πολλαπλασιαστη. Είκοσι χρόνια μετά λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τα καινούργια το μηχανάκι που μου κόστισε με την αγορά του 8 χιλιάρικα πωλείται γύρω στα 2.800-3.000 λόγω χιλιομέτρων. Ποιο κινέζικο θα μπορεί να το κάνει αυτό; Τα cfmoto 650mt στην τετραετία τα βλέπω αρχίζουν και αλλάζουν δραματικά στα πλαστικά τους και μικροσκουριες. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν το βλέπω.
    Imagine life without motorcycling
    now slap yourself and never do it again

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Είναι εντελώς φυσικό να συμβεί κάτι τέτοιο.
    QJ motor svt 650 V2 90 διάμετρος διαδρομή τάδε ΟΠΩΣ VSTROM.
    Προσωπικά μπαίνω στο τρυπάκι σύγκρισης τιμής- χαρακτηριστικών-περιφερειακών των 2.
    Και ανάλογα με την αντίληψη του καθενός διαμορφώνεται και μια θεωρητική άποψη που εδώ "συζητάμε".
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Johny the Fox Προβολή μηνύματος
    Βεβαια να προσθεσω οτι ξεχνας την οδηγικη αισθηση που ειναι το σπουδαιοτερο κριτηριο αγορας μοτοσυκλετας και που μεχρι στιγμης κινεζος που να βγαζει γουστα στην ασφαλτο ειναι συνταγη που δεν εχει καταφερει να κλωνοποιησει.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από strokt up Προβολή μηνύματος
    Ερώτηση ξεκάθαρα μακρυά απο οποιαδήποτε στρατόπεδο. Για οικονομία λόγου πες ότι εχω ενα vstrom 650 του 2004. Το πηρα τότε 7-8 χιλιάρικα περίπου καινούργιο. Στην πορεία των χρόνων ειδα ότι δεν με κάλυπταν οι αναρτήσεις οπότε έβαλα εμπρός ελατήρια ohlins (μου κόστισαν 120€ γιατί τα άλλαξα μαζί με την συντήρηση του μπροστινου) , επίσης άλλαξα ενα πίσω ελατηριο αλλα τοσα φράγκα. Αφού έγινε καλό απο αναρτήσεις είδα ότι δεν φτάνουν τα φρένα του. Βρήκα με 300€ ενα πλήρες σύστημα τρομπα και δαγκάνες τετραπιστονες απο cbr. Εδωσα 170€ ακόμα να τις βάλω πάνω με σωληνακια υψηλής. Εχω φοβερά φρένα και πολύ αξιοπρεπείς αναρτήσεις. Φτάσαμε 20 χρόνια (σχεδόν) μετά, το στρωματακι έφτασε 150.000χμ με εναν ανορθωτή που αλλαχθηκε με ανάκληση και έναν καθαρισμό στην τρομπα της βενζίνης λόγω του ελληνικού χώματος. Σε οποιοδήποτε μαγαζί μπω και ζητήσω κάποιο ανταλλακτικό ή κάποιο αξεσουάρ υπάρχει σε οποιοδήποτε εύρος τιμής και ποιότητας θέλω και θα συνεχίσει να υπάρχει για πολλά χρόνια. Δεν θα μείνει το μηχανάκι μου κρεμασμένο επειδή δεν βρίσκω μια ντιζα συμπλέκτη ή έναν πολλαπλασιαστη. Είκοσι χρόνια μετά λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τα καινούργια το μηχανάκι που μου κόστισε με την αγορά του 8 χιλιάρικα πωλείται γύρω στα 2.800-3.000 λόγω χιλιομέτρων. Ποιο κινέζικο θα μπορεί να το κάνει αυτό; Τα cfmoto 650mt στην τετραετία τα βλέπω αρχίζουν και αλλάζουν δραματικά στα πλαστικά τους και μικροσκουριες. Μακάρι να βγω ψεύτης αλλά δεν το βλέπω.
    Σωστοί οι προβληματισμοί σου,και οι επιλογές σου,όμως σκέψου ότι σήμερα ένας (κυρίως νέος) που αγοράζει μηχανή ΔΕΝ σκέφτεται την 20ετια μετά την αγορά,ούτε την πιθανότητα κατοχής της ίδιας μηχανής μετά από τόσα χρόνια,όπως επίσης σκέφτεται τα σύγχρονα καλουδια,την εμφάνιση ,και την μόδα της εποχής.Επισης πιθανώς να μην έχει να δώσει 40%, παραπάνω να πάρει το "πρωτότυπο". Αυτό οδηγεί στην Κίνα, Ινδία, Μαλαισία,ταυλανδη,ουζουμπουρα, Τανζανία,κλπ.Στο συγκεκριμένο μηχανάκι που συζητάμε,αφού όλα τα περιφερειακά είναι επώνυμα,πλην του κινητήρα (που κι εκεί δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει πλην της ακριβούς αντιγραφής) δεν καταλαβαίνω γιατί να είμαστε καχύποπτοι.Οσον αφορά τα πλαστικά και την ποιότητα τους,δεν νομίζω ότι κανένα μηχανάκι σημερινής κατασκευής (στην κατηγορία του αναφερόμενου πάντα) έχει την ποιότητα πλαστικών γιαπωνέζικου 20ετιας 85-2005.Οι εποχές αλλάζουν, όπως και οι καταναλωτικές συνήθειες.ΙΔΩΜΕΝ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από panavour Προβολή μηνύματος
    Σωστοί οι προβληματισμοί σου,και οι επιλογές σου,όμως σκέψου ότι σήμερα ένας (κυρίως νέος) που αγοράζει μηχανή ΔΕΝ σκέφτεται την 20ετια μετά την αγορά,ούτε την πιθανότητα κατοχής της ίδιας μηχανής μετά από τόσα χρόνια,όπως επίσης σκέφτεται τα σύγχρονα καλουδια,την εμφάνιση ,και την μόδα της εποχής.Επισης πιθανώς να μην έχει να δώσει 40%, παραπάνω να πάρει το "πρωτότυπο". Αυτό οδηγεί στην Κίνα, Ινδία, Μαλαισία,ταυλανδη,ουζουμπουρα, Τανζανία,κλπ.Στο συγκεκριμένο μηχανάκι που συζητάμε,αφού όλα τα περιφερειακά είναι επώνυμα,πλην του κινητήρα (που κι εκεί δεν ξέρουμε τι ακριβώς συμβαίνει πλην της ακριβούς αντιγραφής) δεν καταλαβαίνω γιατί να είμαστε καχύποπτοι.Οσον αφορά τα πλαστικά και την ποιότητα τους,δεν νομίζω ότι κανένα μηχανάκι σημερινής κατασκευής (στην κατηγορία του αναφερόμενου πάντα) έχει την ποιότητα πλαστικών γιαπωνέζικου 20ετιας 85-2005.Οι εποχές αλλάζουν, όπως και οι καταναλωτικές συνήθειες.ΙΔΩΜΕΝ.
    Ουτε αυτος που αγορασε πριν 20 χρονια μια μηχανη ηξερε οτι θα "γερασει" μαζι της. Κανενας δεν αγοραζει οτιδηποτε με τετοιο σκοπο. Προκυπτει στην πορεια, θες γιατι κανεις οικογενεια, αλλαζουν οι προτεροαιοτητες, οικονομικες δυσκολιες, κλπ και μενεις με μια μηχανη. Ε, αυτο τα V-Strom, ΧΤ, Africa Twin, Transalp και μια σειρα ακομα μηχανες , το εχουν για πλακα.

Κι αν θες να παμε στα καινουργια, τα νεα Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki θα γερασουν καλυτερα απο τα QJ, BAJAJ, VOGE, κλπ, ακομα κι αν δεν φτασουν 20ετια και βαλε

Πιθανώς να συμβεί αυτό που λες, αρκεί να συμβεί σε χρονικό η ποσοτικό ποσοστο που να καλύπτει την παραπάνω τιμή κατά μέσον όρο του 40% που στοιχίζουν,εν σχέσει με τα κινέζικα που είναι και πλήρως εξ αρχής εξοπλισμένα.Απο κει και πέρα ο καθείς κάνει τι επιλογές του.Παντως η αγορά πλέον δεν υποστηρίζει μακροχρόνια κατοχή οποιουδήποτε αγαθού,ούτε το στηρίζει σε ανταλλακτικά.ΙΔΩΜΕΝ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    ... Ε, αυτο τα V-Strom, ΧΤ, Africa Twin, Transalp και μια σειρα ακομα μηχανες , το εχουν για πλακα.

Κι αν θες να παμε στα καινουργια, τα νεα Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki θα γερασουν καλυτερα απο τα QJ, BAJAJ, VOGE, κλπ, ακομα κι αν δεν φτασουν 20ετια και βαλε
    Αυτό από που προκύπτει ;;;;

Νταξ, μάγκες βιάζεται τη λογική ένθεν κακείθεν.

Μετά από τις κραυγαλέα επιφανειακές αναλύσεις και βεβαιότητες για τους "νόμους της αγοράς", (μου θύμισαν αναλύσεις χρηματιστηριακών προϊόντων το 1999, από "μπακαλομανάβηδες"), άρχισαν και οι στατιστικές του καφενείου.

Από τη μια έχουμε τους "Κινεζολάτρες" και από την άλλη του "Κινεζομάχους", με κάθε ευκαιρία επιτίθενται ο ένας στον άλλο.
    Ας γίνει ένα μόνιμο θρεντ, να σφάζεστε παρέα να διασκεδάζουμε οι υπόλοιποι.

Το τι θα γίνει με του κινέζους δεν το ξέρει κανείς, προς το παρόν βλέπουμε προθέσεις και πιθανολογούμε.
    Το ίδιο ισχύει και για τους Γιαπωνέζους και για τους ευρωπαίους.

Ακόμα και η προσωπική εμπειρία του καθενός έχει περιορισμένη αξία.
    Του άλλου το Στρομ του βγήκε καλό, εμένα το KLR μου βγήκε μάπα, παρόλο που όλοι λέγανε "μηχανάκι για μια ζωή", "Δεν χαλάει με τίποτα αυτό" και λοιπές πίπες.
    Και εγώ αν το είχα πουλήσει στα 2-3 χρόνια, θα έλεγα σκυλί, έλα μου που στα 100k ήταν ασύμφορη η επισκευή.
    Ο άλλος λέει καινούργια μπαταρία "έκλασε" αλλά δεν ξέρουμε τίποτα άλλο και βγάζουμε συμπεράσματα. (Βασικά επιβεβαιώνουμε την άποψη που ήδη είχαμε και ταυτιζόμαστε γιατί έτσι μας βολεύει).

Μετά παίρνεις ένα κατά κανόνα μέτριο γιαπωνέζικο μηχανάκι και προσπαθείς να το κάνεις αξιόλογο και αν σου πετύχει η συνταγή έχεις ένα μηχανάκι που πάλι δεν είναι "καλό" και μάλλον έχει χάσει και την αξιοπιστία του.
    Τι αξία έχει αυτό;

Όλα είναι προϊόντα (κατά τη γνώμη μου στο όριο του σκουπιδιού), ο καθένας μετράει τα φράγκα του, τα γούστα του και μπορεί να διαλέξει και την "παραμύθα" του αν αυτό τον βολεύει.

Για το συγκεκριμένο μοντέλο θα πούμε κάτι;
    Oldfarts never die

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SeniorCanardo Προβολή μηνύματος

Για το συγκεκριμένο μοντέλο θα πούμε κάτι;
    Επιτέλους ένας που το κατάλαβε....

Ρε σεις, θα ψειρίζουμε πολύ ακόμα την μαϊμού; έχει ματώσει η κακομοίρα.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της THRESH
    12 σελίδες αυτό το μοντέλο , ούτε η εταιρία που το φτιάχνει δεν το περίμενε αυτό

Παρόμοια θέματα

1. Γνώμη για QJ motor
    από Sachry στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2022, 20:19
  2. ti gnomi exete gia to vstrom 650???
    από vstrom650 στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 41
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2007, 11:56
  3. Suzuki V-strom 650
    από petridist στο forum Νέα
    Απαντήσεις: 7