Δεν γνωρίζω φυσικά τι θα σου προσφέρει η καινούργια δουλειά (αν τελικά πας)αλλά το να αποφεύγω το καθημερινό κολαστήριο της κίνησης στην Αθήνα...δεν συγκρίνεται με τίποτα.
Ένας από τους λόγους που δεν ξαναγυρναω Αθήνα είναι η κίνηση.
Δεν γνωρίζω φυσικά τι θα σου προσφέρει η καινούργια δουλειά (αν τελικά πας)αλλά το να αποφεύγω το καθημερινό κολαστήριο της κίνησης στην Αθήνα...δεν συγκρίνεται με τίποτα.
Ένας από τους λόγους που δεν ξαναγυρναω Αθήνα είναι η κίνηση.
Την καλύτερη επιλογή έκανε. Αν καταφέρεις να λύσεις το βιοποριστικό στην επαρχία, δεν έχεις κανένα λόγω να ζεις σε μεγάλη πόλη. Έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής εκεί και για εσένα και για τα παιδιά σου.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
το εκανα εγω αυτο. απο 2+2χλμ πηγα στα 30+30 και τρωω και κηφισο και αττικη οδο. Τα έξοδα ειναι περίπου +200ε το μήνα. Αν ειναι πρωινη δουλεια τυπου 9-5 τον ηπιες. μιλαμε για πολυ χαμενο χρονο. σκεψου οταν βρεχει που το μηχανακι ειναι ακραια επικυνδινο στο ποταμι, αν παρεις αμαξι θες κοντα 2 ωρες να πας. ομως το ψυχολογικο κοστος και η ενδεχομενη στουκα δεν υπολογίζονται. αν η αυξηση σου ειναι λιγοτερο απο 300ευρω μην ασχοληθεις καν. Αν ειναι απο εκει και πανω και σου αρεσει η δουλεια τοτε σκεψου το.
Ποια 300€; Μένουν 300-200 = 100€ τον μήνα για δύο ώρες χαμένες τη μέρα και πολύ στρες. Δια 20 εργάσιμες τον μήνα, βγαίνει ότι θα βγάζει 2,5€/ώρα στον δρόμο στην καλή περίπτωση. Δεν έχουμε υπολογίσει την απαξίωση του οχήματος που θα χρειαστεί σύντομα αλλαγή, λόγω αυξημένης χρήσης.
Όποιος έχει ζήσει χρόνια στην Αθήνα, δε νομίζω ότι θεωρεί καλή αντιστάθμιση τα 2,5€/ώρα σε συνθήκες μποτιλιαρισμένων δρόμων. Εδώ χιλιάδες Αθηναίοι πληρώνουν τα διπλάσια κάθε μέρα για κίνηση στην Αττική Οδό για να γλιτώσουν μία ώρα μποτιλιαρίσματος.
Αύξηση της τάξης των 300€ μπορεί να αξιολογηθεί ως συμφέρουσα, αν αποφασίσει να μετακομίσει, αντί να γίνει κωμιουτεράς.
Αναφερόμαστε σε άνθρωπο που μένει ήδη σε καλή περιοχή και η δουλειά του είναι ακριβώς δίπλα από το σπίτι. Δεν καταφέρνει ούτε τις σόλες από τα παπούτσια να φάει με τόσο λίγο περπάτημα που έχει. Θεωρώ καλή περίπτωση την πρόταση εργασίας, ώστε να διαπραγματευτεί καλύτερο μισθό στην εταιρεία που εργάζεται ήδη.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 28/10/2023 στις 18:18.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Θα σας δώσω λίγο perspective. 2+2 ώρες καθημερινό commuting ισούται με 2 μήνες της ζωής σας χαμένους στον δρόμο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Δύο. Μήνες.
Νομίζω ότι το μήνυμα προς τον φίλο που ρώτησε, δεν έχει επικοινωνηθει με αρκετή σαφήνεια. Το θρεντ με την πορεια που πήρε, αφήνει λίγο μετεωρο τον αναγνώστη και ίσως τον οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.
Μίλα μωρή Βίρνα κι εσυ...
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Είμαι από επαρχία. Κάνω τα δύο τελευταία χρόνια 42-45 χιλιόμετρα περίπου για το νότια προάστια - Μαρούσι και πισω, καθημερινα. Περιφερειακή Υμηττού, Κατεχάκη, Κηφισιάς.. μερικές φορές από κέντρο, για αλλαγή παραστάσεων. Τους πρώτους τρεις μήνες με αυτοκίνητο. Μόνο πλέον με δίκυκλο, χειμώνα καλοκαίρι.. ο Κηφισός είναι παράνοια.. για κάποιον που δεν μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι απίστευτα overwhelming και κατά την γνώμη μου ΔΕΝ συνηθίζεται.. προσωπικά χαίρομαι κάθε λεπτό που είμαι πάνω σε δίκυκλο και μόνο για αυτό την παλεύω.. Οσο μεγαλώνεις, κάποια πράγματα δεν πληρώνονται..
μπορει η δουλεια αυτη να ειναι αναβάθμιση σε αλλους τομεις. να ειναι σκαλοπατι για κατι άλλο. προφανως αυτα δεν τα ξερουμε. επισης καποιοι (και εγω μεχρι προσφατα) πηγαιναν με μηχανη ακομα και με χιονι. αρα δεν ειναι ουτε τοσο μεγαλα τα εξοδα ουτε ο χρονος. γιαυτο ειπα απο 300 και πανω να το σκεφτει. γιατι κατι μενει στην τσέπη. πειραιας-κηφισιά ειναι μαξ 20-25 λεπτά ακομα και με κινηση, με μηχανη. δεν ειναι ακριαιο δηλαδη. αν ομως πρεπει να πηγαινεις με αμαξι ειναι τραγικο.
Συμφωνούμε. Στην περίπτωση που οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ καλύτερες ή οι προοπτικές εξέλιξης αυξάνονται, τότε τα χρήματα αποκτούν χαμηλότερη προτεραιότητα και μπορεί να αξίζει η επένδυση χρόνου και ταλαιπώριας στον δρόμο. Αντιμετωπίζεται ως επένδυση, όχι ως χρήμα/χρόνο-έργο.
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 28/10/2023 στις 19:15.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Η πρώτη προτεραιότητα είναι η μελλοντική εξέλιξη στη δουλειά. Η ευκαιρία για καλύτερα.
Από εκεί και πέρα προσωπικά τη διαδρομή από και προς τη δουλειά τη θεωρώ βόλτα και γουστάρω, και πάντα πάω με μηχανάκι ειδικά όταν βρέχει.
Υπάρχει βέβαια το κόστος μετακίνησης που εκτός από τα κλασικά βενζίνες σέρβις κλπ περιλαμβάνει και το κόστος μιας μοτό ανα 10 χρόνια για να πηγαίνεις και να έρχεσαι στη δουλειά.
Φαντάσου να αλλάξεις δουλειά από δίπλα σου σε 4 ώρες κάθε μέρα μέσα στην κίνηση και όταν έρθει η ώρα για εξέλιξη-προαγωγή να επιλέξουν έναν γνωστό τους,με βισμα, συγγενή με λιγότερα προσόντα.