Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 101

Θέμα: Μετακίνηση για δουλειά στην Κηφισιά και διλήμματα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Δεν γνωρίζω φυσικά τι θα σου προσφέρει η καινούργια δουλειά (αν τελικά πας)αλλά το να αποφεύγω το καθημερινό κολαστήριο της κίνησης στην Αθήνα...δεν συγκρίνεται με τίποτα.
    Ένας από τους λόγους που δεν ξαναγυρναω Αθήνα είναι η κίνηση.

Π@ΥΤΑΝΑ ΕΥΣΤΡΟΦΙΑ Το avatar του/της S705
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Δεν γνωρίζω φυσικά τι θα σου προσφέρει η καινούργια δουλειά (αν τελικά πας)αλλά το να αποφεύγω το καθημερινό κολαστήριο της κίνησης στην Αθήνα...δεν συγκρίνεται με τίποτα.
    Ένας από τους λόγους που δεν ξαναγυρναω Αθήνα είναι η κίνηση.
    Εσείς που έχετε χωριά και φύγατε, να μην γυρίσετε δεν σας θέλουμε κύριε μου, δεν χωραμε
    Η ΚΑΛΗ Η ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ
    ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ...
    ....ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ
    ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ!!!!!

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Την καλύτερη επιλογή έκανε. Αν καταφέρεις να λύσεις το βιοποριστικό στην επαρχία, δεν έχεις κανένα λόγω να ζεις σε μεγάλη πόλη. Έχεις πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής εκεί και για εσένα και για τα παιδιά σου.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος
    το εκανα εγω αυτο. απο 2+2χλμ πηγα στα 30+30 και τρωω και κηφισο και αττικη οδο. Τα έξοδα ειναι περίπου +200ε το μήνα. Αν ειναι πρωινη δουλεια τυπου 9-5 τον ηπιες. μιλαμε για πολυ χαμενο χρονο. σκεψου οταν βρεχει που το μηχανακι ειναι ακραια επικυνδινο στο ποταμι, αν παρεις αμαξι θες κοντα 2 ωρες να πας. ομως το ψυχολογικο κοστος και η ενδεχομενη στουκα δεν υπολογίζονται. αν η αυξηση σου ειναι λιγοτερο απο 300ευρω μην ασχοληθεις καν. Αν ειναι απο εκει και πανω και σου αρεσει η δουλεια τοτε σκεψου το.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από MG-KTiNoS Προβολή μηνύματος
    μπορείς να μετακομίσεις
    Μια χαρά είναι εκεί που βρίσκεται, καθαρός αέρας, ησυχία.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Ναι, με μοτοσυκλέτα είναι τόσο. Αναφέρομαι στην περίπτωση που είπε ότι θα μετακινείται με αμάξι.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από S705 Προβολή μηνύματος
    Και πάλι έξω έχεις πέσει
    Βάλε 3 να πας και 3 να γυρίσεις
    2+ ώρες ΜΟΝΟ για να πας και να έρθεις από την δουλειά, για μένα είναι λόγος για φαλτσέτα στις φλέβες.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    το εκανα εγω αυτο. απο 2+2χλμ πηγα στα 30+30 και τρωω και κηφισο και αττικη οδο. Τα έξοδα ειναι περίπου +200ε το μήνα. Αν ειναι πρωινη δουλεια τυπου 9-5 τον ηπιες. μιλαμε για πολυ χαμενο χρονο. σκεψου οταν βρεχει που το μηχανακι ειναι ακραια επικυνδινο στο ποταμι, αν παρεις αμαξι θες κοντα 2 ωρες να πας. ομως το ψυχολογικο κοστος και η ενδεχομενη στουκα δεν υπολογίζονται. αν η αυξηση σου ειναι λιγοτερο απο 300ευρω μην ασχοληθεις καν. Αν ειναι απο εκει και πανω και σου αρεσει η δουλεια τοτε σκεψου το.
    Ποια 300€; Μένουν 300-200 = 100€ τον μήνα για δύο ώρες χαμένες τη μέρα και πολύ στρες. Δια 20 εργάσιμες τον μήνα, βγαίνει ότι θα βγάζει 2,5€/ώρα στον δρόμο στην καλή περίπτωση. Δεν έχουμε υπολογίσει την απαξίωση του οχήματος που θα χρειαστεί σύντομα αλλαγή, λόγω αυξημένης χρήσης.

Όποιος έχει ζήσει χρόνια στην Αθήνα, δε νομίζω ότι θεωρεί καλή αντιστάθμιση τα 2,5€/ώρα σε συνθήκες μποτιλιαρισμένων δρόμων. Εδώ χιλιάδες Αθηναίοι πληρώνουν τα διπλάσια κάθε μέρα για κίνηση στην Αττική Οδό για να γλιτώσουν μία ώρα μποτιλιαρίσματος.

Αύξηση της τάξης των 300€ μπορεί να αξιολογηθεί ως συμφέρουσα, αν αποφασίσει να μετακομίσει, αντί να γίνει κωμιουτεράς.

Αναφερόμαστε σε άνθρωπο που μένει ήδη σε καλή περιοχή και η δουλειά του είναι ακριβώς δίπλα από το σπίτι. Δεν καταφέρνει ούτε τις σόλες από τα παπούτσια να φάει με τόσο λίγο περπάτημα που έχει. Θεωρώ καλή περίπτωση την πρόταση εργασίας, ώστε να διαπραγματευτεί καλύτερο μισθό στην εταιρεία που εργάζεται ήδη.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 28/10/2023 στις 18:18.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Θα σας δώσω λίγο perspective. 2+2 ώρες καθημερινό commuting ισούται με 2 μήνες της ζωής σας χαμένους στον δρόμο ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

Δύο. Μήνες.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Νομίζω ότι το μήνυμα προς τον φίλο που ρώτησε, δεν έχει επικοινωνηθει με αρκετή σαφήνεια. Το θρεντ με την πορεια που πήρε, αφήνει λίγο μετεωρο τον αναγνώστη και ίσως τον οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα.
    Μίλα μωρή Βίρνα κι εσυ...
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Είμαι από επαρχία. Κάνω τα δύο τελευταία χρόνια 42-45 χιλιόμετρα περίπου για το νότια προάστια - Μαρούσι και πισω, καθημερινα. Περιφερειακή Υμηττού, Κατεχάκη, Κηφισιάς.. μερικές φορές από κέντρο, για αλλαγή παραστάσεων. Τους πρώτους τρεις μήνες με αυτοκίνητο. Μόνο πλέον με δίκυκλο, χειμώνα καλοκαίρι.. ο Κηφισός είναι παράνοια.. για κάποιον που δεν μεγάλωσε στην Αθήνα, είναι απίστευτα overwhelming και κατά την γνώμη μου ΔΕΝ συνηθίζεται.. προσωπικά χαίρομαι κάθε λεπτό που είμαι πάνω σε δίκυκλο και μόνο για αυτό την παλεύω.. Οσο μεγαλώνεις, κάποια πράγματα δεν πληρώνονται..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Ποια 300€; Μένουν 300-200 = 100€ τον μήνα για δύο ώρες χαμένες τη μέρα και πολύ στρες. Δια 20 εργάσιμες τον μήνα, βγαίνει ότι θα βγάζει 2,5€/ώρα στον δρόμο στην καλή περίπτωση. Δεν έχουμε υπολογίσει την απαξίωση του οχήματος που θα χρειαστεί σύντομα αλλαγή, λόγω αυξημένης χρήσης.

Όποιος έχει ζήσει χρόνια στην Αθήνα, δε νομίζω ότι θεωρεί καλή αντιστάθμιση τα 2,5€/ώρα σε συνθήκες μποτιλιαρισμένων δρόμων. Εδώ χιλιάδες Αθηναίοι πληρώνουν τα διπλάσια κάθε μέρα για κίνηση στην Αττική Οδό για να γλιτώσουν μία ώρα μποτιλιαρίσματος.

Αύξηση της τάξης των 300€ μπορεί να αξιολογηθεί ως συμφέρουσα, αν αποφασίσει να μετακομίσει, αντί να γίνει κωμιουτεράς.

Αναφερόμαστε σε άνθρωπο που μένει ήδη σε καλή περιοχή και η δουλειά του είναι ακριβώς δίπλα από το σπίτι. Δεν καταφέρνει ούτε τις σόλες από τα παπούτσια να φάει με τόσο λίγο περπάτημα που έχει. Θεωρώ καλή περίπτωση την πρόταση εργασίας, ώστε να διαπραγματευτεί καλύτερο μισθό στην εταιρεία που εργάζεται ήδη.
    μπορει η δουλεια αυτη να ειναι αναβάθμιση σε αλλους τομεις. να ειναι σκαλοπατι για κατι άλλο. προφανως αυτα δεν τα ξερουμε. επισης καποιοι (και εγω μεχρι προσφατα) πηγαιναν με μηχανη ακομα και με χιονι. αρα δεν ειναι ουτε τοσο μεγαλα τα εξοδα ουτε ο χρονος. γιαυτο ειπα απο 300 και πανω να το σκεφτει. γιατι κατι μενει στην τσέπη. πειραιας-κηφισιά ειναι μαξ 20-25 λεπτά ακομα και με κινηση, με μηχανη. δεν ειναι ακριαιο δηλαδη. αν ομως πρεπει να πηγαινεις με αμαξι ειναι τραγικο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    μπορει η δουλεια αυτη να ειναι αναβάθμιση σε αλλους τομεις. να ειναι σκαλοπατι για κατι άλλο. προφανως αυτα δεν τα ξερουμε. επισης καποιοι (και εγω μεχρι προσφατα) πηγαιναν με μηχανη ακομα και με χιονι. αρα δεν ειναι ουτε τοσο μεγαλα τα εξοδα ουτε ο χρονος. γιαυτο ειπα απο 300 και πανω να το σκεφτει. γιατι κατι μενει στην τσέπη. πειραιας-κηφισιά ειναι μαξ 20-25 λεπτά ακομα και με κινηση, με μηχανη. δεν ειναι ακριαιο δηλαδη. αν ομως πρεπει να πηγαινεις με αμαξι ειναι τραγικο.
    Συμφωνούμε. Στην περίπτωση που οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ καλύτερες ή οι προοπτικές εξέλιξης αυξάνονται, τότε τα χρήματα αποκτούν χαμηλότερη προτεραιότητα και μπορεί να αξίζει η επένδυση χρόνου και ταλαιπώριας στον δρόμο. Αντιμετωπίζεται ως επένδυση, όχι ως χρήμα/χρόνο-έργο.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 28/10/2023 στις 19:15.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Η πρώτη προτεραιότητα είναι η μελλοντική εξέλιξη στη δουλειά. Η ευκαιρία για καλύτερα.
    Από εκεί και πέρα προσωπικά τη διαδρομή από και προς τη δουλειά τη θεωρώ βόλτα και γουστάρω, και πάντα πάω με μηχανάκι ειδικά όταν βρέχει.
    Υπάρχει βέβαια το κόστος μετακίνησης που εκτός από τα κλασικά βενζίνες σέρβις κλπ περιλαμβάνει και το κόστος μιας μοτό ανα 10 χρόνια για να πηγαίνεις και να έρχεσαι στη δουλειά.

Παλαιό μέλος
    Φαντάσου να αλλάξεις δουλειά από δίπλα σου σε 4 ώρες κάθε μέρα μέσα στην κίνηση και όταν έρθει η ώρα για εξέλιξη-προαγωγή να επιλέξουν έναν γνωστό τους,με βισμα, συγγενή με λιγότερα προσόντα.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    Η πρώτη προτεραιότητα είναι η μελλοντική εξέλιξη στη δουλειά. Η ευκαιρία για καλύτερα.
    Από εκεί και πέρα προσωπικά τη διαδρομή από και προς τη δουλειά τη θεωρώ βόλτα και γουστάρω, και πάντα πάω με μηχανάκι ειδικά όταν βρέχει.
    Υπάρχει βέβαια το κόστος μετακίνησης που εκτός από τα κλασικά βενζίνες σέρβις κλπ περιλαμβάνει και το κόστος μιας μοτό ανα 10 χρόνια για να πηγαίνεις και να έρχεσαι στη δουλειά.
    να γουσταρεις να πηγαινεις αναμεσα απο αυτοκινητα επι 20 λεπτα και να προσευχεσαι να μην αλλαξει yolo λωριδα κανενας γκασμας και να σε στείλει στο κατ δεν γινετε. μαλλον κανεις αλλη διαδρομη και οχι αυτη που λεμε.

Σελίδα 3 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανικος για Ural στην Κρητη (και οχι μονο)
    από Lioulios στο forum Cruiser, custom, chopper, bobber
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2019, 18:27
  2. links για να μαθουμε τιποτα και εμεις ....
    από idi στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2006, 19:58
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 21:46
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 23:11
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 14:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε