Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 101

Θέμα: Μετακίνηση για δουλειά στην Κηφισιά και διλήμματα

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Μπορεί να μπαίνει στην εθνική από την Λένορμαν και να βγαίνει στη Δυρραχίου. Μόνο έτσι κάποιος δεν θα είχε πρόβλημα με τον Κηφισό.
    Ααααψού!

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παίζει ρόλο η εργασία για την επιλογή προφανώς.
    Στα της απόστασης και τι συμφέρει/βολεύει...εγώ μετά από 3.5 χρόνια τηλεργασιας (με κάτι σπασμένες βδομάδες ανά 3μηνο-μηνα) όταν χρειαστεί να πάω δουλειά βαριέμαι απίστευτα!! 35 χλμ πήγαινε έλα είναι από Γουδί - Γλυφάδα. Λέω πως το έκανε τόσα χρόνια. Και από την βαρεμάρα μου σκίζω το σκούτερ...(αν δεν πάρω το μεγάλο).

Άλλη κατάσταση να πας παιδιά σχολείο και 830 να είσαι σπίτι, φορμιτσα, ελληνικό και μέχρι το μεσημέρι home alone!!

Άντε σε κάνα teams να αλλάξεις την μπλούζα...
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από S705 Προβολή μηνύματος
    Βάζουμε μέσα και τον χρόνο να βγεις στον Κηφισό και να βγεις από αυτό, κάτι σαν πλήρες χρόνος σπίτι - δουλειά.
    Δεν επιμένω, οι μικρες διαδρομές μέχρι και από τον μεγάλο δρόμο μπορούν όντως να τρώνε πολύ χρόνο.

Πάντως 40 λεπτά το πολύ, κάνω με το ΑΧ1 που δεν πιάνει τριψήφια καν, στην γνωστή κίνηση 9 παρά το πρωί, από Σεπόλια μέχρι ... Πόρτο Ράφτη, οντας ο τύπος που κάνει συνέχεια στην άκρη στην διήθηση για να μην καθυστερεί τους πίσω του.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    από Σεπόλια μέχρι ... Πόρτο Ράφτη.
    καθημερινα??

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    καθημερινα??
    Εγκεφαλικό...
    Ride(s) the wind of change...

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Εγω κανω Αθηνα Λουτσα καθημερινα τα τελευταια 30 χρονια
    Εχω φαει τα τελευταια 10 χρονια ενα cbr125 ενα cbr 250 και να δουμε το cbr 500 ποσο θ αντεξει...
    Σημαντικο συν ειναι η καwλα της οδηγησης ,αλλα οχι στο Κηφισο.

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από kostaszx Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα, έχω πρόταση απο εταιρία στην Κηφισιά (κοντά σε έξοδο της ΠΑΘΕ). Μετακίνηση σπίτι-κηφισιά-σπίτι: 50χλμ. Αύξηση μισθού ικανοποιητική αν και είμαι σίγουρος οτι οταν θέσω το ζήτημα θα έχω μια αντίστοιχη αντιπρόταση απο την εταιρία μου. Το μέλανο σημείο: στη δουλεία που είμαι τώρα μένω ακριβώς δίπλα.

Οπότε προσπαθώ να το ζυγίσω και θέλω γνώμη αθηναίων, ιδανικά απο άτομα που έχουν ζήσει το ανέβα-κατέβα του κηφισού, που είναι και ο βασικός μου φόβος. Ξέρω οτι με αμάξι πήζει συχνά.

Δίλημμα 1: απο ότι ξέρω υπάρχουν άτομα εκει που κάνουν το ανέβα-κατέβα με αμάξι για οικονομία. Αλλα μπορώ να παίρνω τη μηχανή, να δίνω κάπου στα 100 το μήνα για βενζίνη και να γλιτώνω πιθανώς αρκετό χρόνο σε κίνηση. Φθορες κλπ δεν υπολογίζω πέρα απο την τυπική συντήρηση γιατι η μηχανή είναι παλιά και εργάτης.

Δίλημμα 2: μήπως τελικά δεν αξίζει καθόλου λόγω απόστασης;

Είμαι απο επαρχία, δεν έχω ζήσει πραγματικό commuting να χάνεις τη μισή σου μέρα στο δρόμο και παρότι σαν ιδέα δε με ψήνει, η θέση είναι ενδιαφέρουσα.

Γνώμες;
    Δεν εχω διαβάσει τα μυνήματα. Το κάνω 1.5 χρόνο τώρα. Πειραιά - Νεα Ερυθραία. Πριν δούλευα Πειραιά, 2.4 χλμ απο το σπίτι, στο τσaκιρ κεφι ( χωρίς καύσωνα και βροχή) πηγαινοερχόμουν ποδαράτος, 30 λεπτά πρωινής ψυχοθεραπείας.
    Τώρα 35 λεπτά Αρουραιός των Εθνικών Οδών ή αλλιώς Καβαλάρης της Λευκής Λωρίδας, μόνιμα, αναίσχυντα, αδιάντροπα, απροκάλυπτα, αβάδιστα στο χώρο σας.
    Μόνο έτσι (ενδέχεται) φτάνεις απο την μία ακρη της πόλης στην άλλη σε λογικά χρονικά πλαίσια.
    Τελευταία τροποποίηση από Manalishi; 30/10/2023 στις 11:52.
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zephyr1 Προβολή μηνύματος
    Εγω κανω Αθηνα Λουτσα καθημερινα τα τελευταια 30 χρονια
    Εχω φαει τα τελευταια 10 χρονια ενα cbr125 ενα cbr 250 και να δουμε το cbr 500 ποσο θ αντεξει...
    Σημαντικο συν ειναι η καwλα της οδηγησης ,αλλα οχι στο Κηφισο.
    Η καταστροφή της χόνδα!
    Ααααψού!

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Κάτι αντίστοιχο έκανε γνωστός μου. Σε τρεις δεκαετίες έβγαλε άχρηστες τρεις Transalp και μια Varadero. Ανά 7 χρόνια και άλλη Honda και κάθε χρόνο 3 service και αλλαγή αλυσιδογράναζων.

Αλλάζει δραματικά το κόστος μετακίνησης με τόσα χιλιόμετρα καθημερινά. Δεν είναι μόνο τα καύσιμα. Επίσης χάνεις χρόνο με τα συνεργεία.

Το έχω ζήσει με αμάξι σε περίοδο που έκανα 2.000-3.500 km τον μήνα.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από νεοσσός Προβολή μηνύματος
    Κάτι αντίστοιχο έκανε γνωστός μου. Σε τρεις δεκαετίες έβγαλε άχρηστες τρεις Transalp και μια Varadero. Ανά 7 χρόνια και άλλη Honda και κάθε χρόνο 3 service και αλλαγή αλυσιδογράναζων.

Αλλάζει δραματικά το κόστος μετακίνησης με τόσα χιλιόμετρα καθημερινά. Δεν είναι μόνο τα καύσιμα. Επίσης χάνεις χρόνο με τα συνεργεία.

Το έχω ζήσει με αμάξι σε περίοδο που έκανα 2.000-3.500 km τον μήνα.
    Πως ακριβώς βγάζεις άχρηστη μια τράνσαλπ ;;; άσε το βαρκαντέρο να μη το συζητήσουμε.
    Ααααψού!

Έκανε πάνω από 200.000 km με έκαστη, αστικά χιλιόμετρα τα περισσότερα με όλες τις καιρικές συνθήκες. Από τη Varadero δεν είχε μείνει ευχαριστημένος από τη χρήση που έκανε, αλλά για να πάρει 3 Transalp, τις είχε εκτιμήσει.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 29/10/2023 στις 20:14.

200.000 km σε 7 χρόνια μέσα στην πόλη !!! 24ώρος ντελιβεράς είναι;
    Ααααψού!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Coyote.V Προβολή μηνύματος
    200.000 km σε 7 χρόνια μέσα στην πόλη !!! 24ώρος ντελιβεράς είναι;
    Είχε καλή δουλειά στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ήθελε να ζει σε μακρινό προάστιο δίπλα στη θάλασσα. 30.000 κάθε χρόνο, με όλες τις καιρικές συνθήκες, με μοτοσυκλέτα.

Μερικοί φίλοι μου με την τηλεργασία έχουν μετακομίσει στα ανατολικά προάστια της Αττικής και δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι. Προ δεκαπενταετίας-εικοσαετίας το έκαναν πολλοί commuters, αλλά έχουν γίνει λιγότεροι αυτοί εξαιτίας της κίνησης και κυρίως του κόστους καυσίμων.

Υπάρχει μία παράξενη ισορροπία μεταξύ του να κατοικείς κοντά στη δουλειά σου σε περιοχή που έχει τις δυσκολίες του πυκνού αστικού ιστού και του να αποφασίσεις να μείνεις στην ηρεμία ενός αραιοκατοικημένου προαστίου και να χάνεις τη ζωή σου στον δρόμο. Για παράδειγμα, γνωστή μου είχε ωραία ποιότητα ζωής στη Δροσιά, αλλά ήθελε 4 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα για να πηγαίνει στη δουλειά της στην Πλατεία Βικτωρίας. Τελικά μετακόμισε εκεί.

Άλλοι πάλι μετά από μερικά χρόνια που έχουν μετακομίσει στο κέντρο, καταλήγουν να ξαναγυρίσουν σε προάστιο, έχοντας πλέον εμπειρία και από τις δύο περιπτώσεις. Αν καταφέρεις να έχεις καλή δουλειά, σε ωραία περιοχή, όπως καλή ώρα ο θεματοθέτης στο Παλαιό Φάληρο, είσαι από τους τυχερούς ή ακόμα καλύτερα αν εργάζεσαι από το σπίτι σε εταιρεία του εξωτερικού, με μισθό εξωτερικού.
    Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 29/10/2023 στις 18:20.

Άχρηστη δεν βγήκε σε καμία περίπτωση. Απλά δεν ήθελε να κάνει τις μεγάλες επισκευές και προτίμησε να τις αλλάζει.
    Ααααψού!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ειναι προσωπικες επιλογες
    εγω μακρινα χλμ με αυτοκινητο στην αθηνα δεν θα εκανα ακομα κι αν ηταν πληρωμενα ολα
    εχω ψυχολογικα με την ακινησια και τη σπαταλη χρονου
    με μηχανη στατιστικα ανεβαζεις τις πιθανοτητες να φας τα μουτρα σου
    η λυση που εφαρμοσα ειναι δουλεια-σπιτι 4χλμ
    νεος εχω παιξει γκυζη-περαμα παγκρατι-περαμα παγκρατι-βαρη γκυζη-ν.λιοσια

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μηχανικος για Ural στην Κρητη (και οχι μονο)
    από Lioulios στο forum Cruiser, custom, chopper, bobber
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 15/04/2019, 18:27
  2. links για να μαθουμε τιποτα και εμεις ....
    από idi στο forum Οδήγηση: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 26
    Τελευταίο μήνυμα: 10/08/2006, 19:58
  3. Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 27/05/2004, 21:46
  4. Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 19/02/2004, 23:11
  5. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 14:08

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε