Με είδα σήμερα το μεσημέρι να έχω σταματήσει σε stop πίσω από το παλιό μουσείο στην Μπουμπουλίνας και να έρχεται ένας τύπος με ένα yaris μπλε δίπλα μου και με χτυπάει στο δεξί κάγκελο. Το φτερό του μπήκε μέσα, εγώ ίσα ίσα που κράτησα την μηχανή να μην πέσει... χωρίς να πάθω καμιά ζημιά. Αυτός στην κοσμάρα του....
Τον κοιτάω και χαμογελάει, στην συνέχεια σκύβει το κεφάλι... κοιτάω καλύτερα και έγραφε μήνυμα στο κινητό....Τα παίρνω στο κεφάλι βάζω το χέρι μου μέσα στο ανοικτό παράθυρο και τον χτυπάω πατ πατ πατ αλλά Μπένι Χιλ.
. Σηκώνει το κεφάλι και του λέω: Ή το σβήνεις τώρα ή κάνε δεξιά και κατέβα.
Δεν μίλησε... Ψάρωσε, το έσβησε και το έβαλε στο ντουλαπάκι μόνος του χωρίς να του το προτείνω, ζητώντας συγνώμη.![]()
Ααααψού!
Πρόσεξε μην του αρέσει στο τέλος και σε κυνηγάει από πίσω να του το ξανακάνεις.
Πέρα από την πλάκα, θέλει προσοχή αλλά και ψυχραιμία.
Όσο μπορώ προσέχω, όλοι μας να προσέχουμε, την επιθετική οδήγηση την έχω βγάλει από το μυαλό μου, μόνο αμυντική, σταματάω ακόμα και σε στενό που έχει ο άλλος στοπ... τι άλλο να γίνει; Πήζουν οι δρόμοι, για να πας κέντρο με αυτοκίνητο θες 2 ώρες και όταν η κίνηση σπάει και βλέπουν ελεύθερους δρόμους το πλακώνουν, βγάζουν το άχτι τους. Μακάρι να μπορούσα να φύγω να πάω σε χωριό.
Ούτε το μετρό έδωσε λύση.
Ααααψού!
Θα με πείτε κακοπροαίρετο, αλλά στη θέση σου θα τον έβαζα να κάτσει δεξιά και θα καλούσα οδική ίσα ίσα για καταγραφή του ατυχήματος ώστε να είμαι καλυμμένος...Ποιος δεν μου λέει ότι το έκανε επίτηδες και μετά θα σου κάνει αίτημα αποζημίωσης με την δικαιολογία ότι "έπεσες" εσύ πάνω του με φόρα όπως έσπρωχνες τη μηχανή προς τα πίσω";;
Με είδα να στερεώνω την τσάντα στον ινδούλη με διχτάκι πίσω στη σέλα αλλά δεν με είδα να μου πέφτει στην Π. Ράλλη. Ευτυχώς τη βρήκε συντροχος που πήγαινε στη δουλειά του και μετά από επικοινωνία την παρέδωσε στη γυναίκα μου. Και μόνο η ταλαιπωρία να ξαναβγάλω τα χαρτιά της μηχανής, τις κάρτες που είχα στο πορτοφόλι κλπ θα ήταν εφιάλτης. Να'σαι πάντα καλά αδερφέ, είσαι πολύ καλός άνθρωπος να ξέρεις...
Θα σου πω ένα πρόσφατο σκηνικό που έτυχε να μάθω από συνάδελφο όταν συζητούσαμε για τροχαία ατυχήματα.
Μία μέρα όπως κινούταν στα στενά της Αθήνας, σταμάτησε σε ένα στοπ με το αυτοκίνητο του προτού περάσει απέναντι το δρόμο. Ξαφνικά, ένας μοτοσικλετιστής πέφτει στο πορτ-μπαγκάζ του και εκσφενδονίζεται μπροστά στα μάτια του. Ο συνάδελφος μου σαστισμένος πήγε να δει εάν είναι καλά. Του είπε αν είναι να τον πάει σε νοσοκομείο να κάνει εξετάσεις μην έχει κανένα εσωτερικό τραύμα κτλ. Ο υπαίτιος του τροχαίου του είπε πως είναι εντάξει και δεν χρειάζεται βοήθεια, είχε χτυπήσει αλλά όχι πολύ σοβαρά. Ο συνάδελφος μου στη συνέχεια, ενώ έκατσε μαζί του να τον βοηθήσει, έφυγε χωρίς να καταγράψει τίποτα και δεν ενημέρωσε την ασφαλιστική ότι είχε εμπλακεί σε τροχαίο στο οποίο ΔΕΝ ήταν υπαίτιος.
Μετά από μερικούς μήνες του ήρθε το ραβασάκι στο σπίτι. Ο υπαίτιος μοτοσικλετιστής που έπεσε πάνω του, καθώς ήταν ασφαλιστής και γνώριζε πως να πράξει, κατέθεσε μήνυση στον συνάδελφο μου και την ασφαλιστική για αποζημίωση λόγω "εγκατάλειψης θύματος τροχαίου". Μάντεψε ποιος κέρδισε το δικαστήριο στην συγκεκριμένη περίπτωση...!!!
Για αυτό το λόγο όταν εμπλέκεστε σε τροχαία, ακόμα και χωρίς σοβαρές ζημιές, ΠΑΝΤΑ να καλείτε την ασφαλιστική προκειμένου να καταγραφεί στα πρακτικά το ατύχημα ώστε να είστε καλυμμένοι.
Ε και; Που το λεει οτι ειδοποιουμε την ασφαλιστικη μονο οταν φταιμε;
Σε καθε μας εμπλοκη σε τροχαιο αφου δουμε οτι ειμαστε καλα κανουμε δυο πραγματα. Τηλεφωνο στην ασφαλιστικη και φωτογραφιες των ζημιων, δικων μας και του αλλου, οπως και μια γενικη του σημειου που αυτο εγινε. Θα γινει κανονικα καταγραφη απο αυτην οπως και την ασφαλιστικη του αλλου.
Ο συναδελφος σου πως θα αποζημιωνοταν για τις ζημιες στο αυτοκινητο του;
Το σίγουρο είναι πως παρότι δεν έφταιγε ο συνάδελφος μου που έπεσε ο άλλος πάνω του, πλήρωσε τη ζημιά (μικρή από ότι είπε) που υπέστη το όχημα του και μετά έτρεχε δικαστικά για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Το μόνο θετικό είναι πως τα έξοδα τα κάλυψε η ασφαλιστική από ότι μου είπε.
Ναι αλλά αυτός έπεσε επάνω μου όχι εγώ... και μάλιστα ούτε κατέβηκε από το αυτοκίνητο για να δει αν έπαθε κάτι. Αν με έριχνε και μπορούσε να φύγει θα έφευγε, είμαι σίγουρος για αυτό, τέτοια δείγματα έδωσε με την συμπεριφορά του.
Έχει και καφετέρια ακριβώς στην γωνία που ο μαγαζάτορας είδε τι έγινε.
Ααααψού!