Και εκτενέστατο άρθρο (στην αγγλική) ΕΔΩ.
Και εκτενέστατο άρθρο (στην αγγλική) ΕΔΩ.
Oldfarts never die
https://www.newsmoto.gr/royal-enfiel...vete-sti-mesi/Σε ένα πρόσφατο post που ανέβασε η ιστοσελίδα της Ινδίας I am a Biker, αλλά και σε ανάρτηση του RushLane, εμφανίζεται ένα μαύρο Himalayan 450 να έχει σταματήσει στην άκρη του δρόμου έχοντας… χαμηλώσει περίεργα.
Το θέμα που έχει προκύψει έχει να κάνει με το πλαίσιο της μοτοσικλέτας το οποίο έχει κοπεί στο πλευρικό σημείο που ενώνει το πάνω μέρος με το κάτω μέρος, εκεί που δένει το πλαίσιο με τον κινητήρα.
Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 09/06/2024 στις 13:08. Αιτία: Τα ποστ με σκέτα links θα φεύγουν.
Δεν κόπηκε το πλαίσιο. Από τις φωτογραφίες είναι προφανές ότι κόπηκε η μπροστινή βίδα που ενώνει το πλαίσιο με τον κινητήρα με αποτέλεσμα να κοπεί το πλαίσιο στο πίσω μέρος.
Αν σκεφτεί κανείς ότι φοράει και aftermarket κάγκελα που συνήθως έρχονται με βίδες τις πλάκας δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση.
Πχ η Heed στα κάγκελα που είχα βάλει στο F750GS έδινε ανοξείδωτες Α2 βίδες που έχουν σχεδόν την μισή αντοχή από τις μαμά 12.9 βίδες της BMW. Εννοείται πως προμηθεύτηκα τις σωστές βίδες για τα σημεία που ενώνουν τον κινητήρα με το πλαίσιο.
Κόπηκε ΕΝΑ, με κάγκελα που ΔΕΝ είχε εγκρίνει ο κατασκευαστής και πιθανότατα προκάλεσαν ότι προκάλεσαν.
Τι να πουν κάτι GSXR......![]()
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Κόπηκαν ,ξεβιδωθηκαν , το θέμα είναι ότι πάει για πλαίσιο
Θα τους δώσει τζάμπα κλαπες η Royal Indian ,όπως έδινε η Ντόχα για το Γκολγουϊντ,να πάνε στο μάστρο Μήτσο της γειτονιάς να τις κολλήσουνε.
Οτι και να λεμε παντως το μηχανακι αυτο μπορει να ειναι ομορφο αλλα μιλαμε για εναν κινητο ΤΑΦΟ! 40 αλογα και 200 κιλα γεματο δυστυχως δεν συμβαδιζουν. Δεν θελω καν να το φανταστω δικάβαλο.
Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure
Αν κρίνω απ' το όνομα σου στο φόρουμ είσαι διχρονακιας.Οποτε δικαιολογημένη η άποψη.Ομως πολλοί μεγαλώσαμε εδώ (εμείς οι σκατογεροι) με πολύ λιγότερα άλογα,οπότε για μας μια χαρά είναι αυτά τα άλογα νέε μου.Αλλωστε δεν νομίζω ότι το κοινό αυτής της μηχανής θέλει περισσότερα άλογα η άλλη χρήση.
Το ψευδωνυμο ειναι απο το 2007 που ειχα ενα kdx200. Ενοειται οτι αγαπαμε τα διχρονα χωρις αυτο να ειναι αυτοσκοπος. Οσο για την ηλικια δεν ειμαι και τοσο νεος (45) απλα θεωρω οτι ενα τοσο βαρυ μηχανακι θα επρεπε να εχει τουλαχιστον 5-10 αλογα ακομα και μερικα κιλα ροπης παραπανω η τουλαχιστον να ηταν 20-30 κιλα ελαφρυτερο. Και δεν το λεω τοσο για τα γκαζια,προφανως το μηχανακι αυτο ειναι για αλλη χρηση αλλα φαντασου το δικαβαλο να προσπαθει να κανει προσπεραση με συνολικο βαρος να ξεπερναει τα 350 κιλα.
Hell on wheels is no big deal... Kawasaki KDX200SR - Kawasaki KLX300R - Yamaha TTR250 - Yahama XT600E - Ktm 640 Adventure
Περίμενα να έρθει στην αντ/πεια να το πάρω για μια μέρα να δω τι κάνει γιατί μου αρέσει σαν μηχανάκι και φιλοσοφία.
Specs δεν θυμάμαι,άλλωστε υπάρχουν στο διαδίκτυο αλλά θα γράψω τις εντυπώσεις μου.
Το αγάπησα
Αρχικά όταν ανέβηκα μου έκανε εντύπωση το καλό του ζύγισμα και μου φάνηκε ελαφρύ και μανιτζέβελο.
Περίμενα να είναι ψόφιο αλλά δεν είναι,πάντα σε σχέση με τα κυβικά του.
Στροφαρει πρόθυμα και είναι πολύ καλό!
Κιβώτιο σαφές και τα φρένα του πολύ καλά,το σταματάνε εύκολα ακόμη και με πολλά χλμ.
Έχει επιλογή απενεργοποίησης abs πίσω τροχού και έχει και δύο χάρτες ο αργός και ο γρήγορος
Εγώ το είχα στο γρήγορο.
Είδα κοντέρ μέχρι 160 χλμ και χωρίς ιδιαίτερο ζόρι.
Αναρτήσεις όχι κατι φοβερό αλλά δουλεύουν καλά on και off road.
Είναι σταθερό σε κάθε περίπτωση και δεν προβληματίζει αρκεί να ξέρεις τι οδηγείς.
Μπαίνει τάπα πάντως στις στροφές.
Η σέλα ειναι άνετη και με πολλες ρυθμίσεις ύψους και κλίσης και η μικρή ζελατίνα κάνει δουλίτσα.
Το έβγαλα εκτός δρόμου σε ένα πολύ κακό ανηφορικό κομμάτι με πέτρα,είναι fun bike στο χώμα και το ευχαριστήθηκα αλλά το φτερό μπροστά σε λάσπη θα στουμπώσει για πλάκα και θα σπάσει εύκολα και είναι ένα ενιαίο κομμάτι με τα προστατευτικά για τα καλάμια,φάουλ.
Η συγκεκριμένη έκδοση ήταν αυτή με τα tubeless.
Το όργανο είναι πολύ ωραίο και έχει όλα τα βασικά,έψαξα στις λειτουργίες να δω αν έχει θερμοκρασία νερού αλλά δεν το βρήκα μάλλον λόγω ασχετοσύνης με τα μπλιμπλίκια.
Πριν το οδηγήσω είχα την περιέργεια να δω αν υποθετικά θα το αγόραζα για rtw trip και η απάντηση είναι ξεκάθαρα ναι.
Τελευταία τροποποίηση από taisteal; 11/03/2025 στις 02:26.