Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στο θέμα... εκτός αν γουστάρετε να πειράζετε τον κογιότη, εκεί αλλάζει το πράγμα.![]()
Ααααψού!
Coyote βλέπω πως έχεις αποκτήσει λίγο υπερβολική προκατάληψη ως προς τα video games...
Ένα παιχνίδι από μόνο του δεν ωθεί κάποιον σε βίαιες πράξεις...Μεγαλύτερη ευθύνη έχει η οικογένεια πρώτα από όλα, και σε δεύτερη μοίρα το σχολείο και το κράτος με το αίσθημα ατιμωρησίας σε ότι και να κάνει κάποιος. Ο καθένας κάνει ότι του κα..λώσει και αν του πεις "Αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό" είτε νομοθετικά είτε ηθικά, όχι μόνο δεν θα κάτσει να το σκεφτεί για ένα δευτερόλεπτο αλλά θα αντιδράσει με το παραμικρό...Η αδιαφορία και ο ωχαδερφισμός που κυριαρχεί στη μπανανία που λέγεται Ελλάδα, ευθύνεται για τα πρωτεία σε θανατηφόρα τροχαία, ευθύνεται που κάποιος παίρνει ένα αυτοκίνητο ή μια μοτοσικλέτα και νομίζει πως είναι άρχοντας της ασφάλτου με δυστυχήματα όπως το θάνατο του βρέφους στον Βόλο, περιστατικά όπως τη θανατηφόρα επίθεση από 18 ΧΡΟΝΩΝ άνθρωπο με την ναυτική φωτοβολίδα στον αστυνομικό στο Ρέντη, το θάνατο της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη επειδή κάποιος εκπαίδευσε σκύλους-δολοφόνους χωρίς να λάβει απαραίτητα μέτρα προστασίας ώστε να μην ξεφύγουν από το χώρο που φυλάσσουν κτλ.
Πάντως εγώ, όπως και πολύ φίλοι και γνωστοί, έχουν παίξει τη συγκεκριμένη σειρά παιχνιδιών από μικρά παιδιά. Κανείς δεν έχει υποπέσει σε βίαιες συμπεριφορές.
Εγώ πάντως κοιτάω πως και πως να αναβαθμίσω το pc για να παίξω Baldur's Gate.
Υπάρχουν φορές που παίζω κι εγώ, ο μικρός παίζει και το GTA, και το Kωλ of duty -όπως του το λέω και γελάμε-, και άλλα.
Η αλήθεια είναι ότι, όπως είπε και ο Γεώργιος παραπάνω, προτιμώ να παίζει video games, παρά να έχει το κινητό στα χέρια του.
γιατι εισαι τοσο αρνητικος ως προς τα βιντεο γκειμς. η λογικη οτι ειναι για μικρα παιδια και οτι στα 18 και μετα δεν συνεχιζεις να παιζεις δεν ισχυει. θυμιζει λογικη παπουδων τη δεκαετια του 80 που εβλεπαν αναβατες μοτοσυκλετας και ελεγαν οι αλητες κλεφτες κοντρακιδες χασικλιδες. πολλοι που ξεκινησαμε τη δεκαετια του 90 ή και νωριτερα συνεχιζουμε ακομα να ασχολουμαστε με βιντεο γκειμσ. αλλοι πολλοι αλλοι λιγοτερο. επισης δεν σε κανει ενα παιχνιδι εγκληματια που στη τελικη δειχνει την πραγματικοτητα στην κοινωνια. αυτος που θα επηρεαστει απο ενα παιχνιδι και θα βγει να σκοτωσει κοσμο , πολυ ευκολα θα επηρεαστει και απο μια ταινια. θα ελεγα να μην δαιμονοποιουμε τα παντα. ο κοσμος θα ειναι σκληρος και αδικος γεματος εγκλημα και δεν φταινε τα παιχνιδια οι ταινιες κτλ. ειναι αλλου η πηγη του προβληματος.
Είναι ευκαιρία να προπονηθούμε στην λογική της ομάδας.
Ο κογιότ ανησυχεί για τα πρότυπα που διαμορφώνουν τα παιδιά με το gta και είμαστε αρκετοί που έχουμε ασχοληθεί με αυτό σε βάθος.
Εμένα μου μοιάζει σαν "πεδίο αποφόρτισης κανόνων" και τους χρωστάω για τα ραδιόφωνα που έχουν φτιάξει.
Μεγαλύτερη ανησυχία μου προκαλούν οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής 2 εργαζόμενων γονέων, που τους επιτρέπουν ίσως μια ώρα ποιοτικού χρόνου με τα παιδιά τους μέσα στην ημέρα. Και πιθανότατα είμαι πολύ αισιόδοξος με τον χρόνο.
Life begins at 45°.
Τάσο συνδέεις πράγματα με λάθος τροπο. Πιστεύεις ότι για την βία ευθύνονται τα video games κατι που δεν ισχυει. Βασικα, επειδη απ οτι εχω καταλαβει σ αρεσουν τα αεροπλανα ψαξε στο YouTube πχ f/a 18 dcs ή f14 dcs και μετα ελα πες μου οτι ελπιζεις ν απαξιωθουν τα video games απο την νεολαια.
Η δουλειά μου είναι, δεν συμφωνώ με τις πολεμικές μηχανές... όταν ήρθε η ώρα να έχω δικαίωμα επιλογής διάλεξα τα canadair που προσφέρουν κοινωνικό έργο με πολύ μεγάλο τίμημα στον ελεύθερο χρόνο μου. Επίσης η φιλοσοφία της χώρας μας δεν είναι επιθετική αλλά αμυντική.
Με τέτοιους γείτονες δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, είναι ανάγκη και όχι επιθυμία.
Ααααψού!