Δηλώνεις ότι αφήνεις τις μοτοσυκλέτες και ψάχνεις για άλλο χόμπυ. Ξεκινάς αθλητική σκοποβολή και της λές ότι σκέφτεσαι να φέρεις οπλοβαστό και ένα-δυο τέτοια στο σπίτι. Ίσως δει το μοτοσυκλετισμό με άλλο μάτι.
Νομίζω λίγο πολύ έχουν ειπωθεί όλα, αν μου επιτρέπεται και εμένα να πω τη γνώμη μου, αρχικά ξεκινάμε με το γεγονός ότι παιδιά για τα οποία δεν προορίζονται ηλικιακά κάποια βίντεο games αποκτούν πρόσβαση σε αυτά και μάλιστα χωρίς καμία επιτήρηση με οποιοδήποτε τρόπο- γυρνάνε οι γονείς κομμάτια από τις δουλειές τους και σου λέει μία χαρά κάθεται ήσυχο εκεί πέρα άστο το παιδί.
Επίσης, σε αρκετές περιπτώσεις όπως πάλι προαναφέρθηκε, υπάρχουνε όπλα στα σπίτια τα οποία δεν φροντίζεται να είναι κλειδωμένα και φυλαγμένα μακριά από τα παιδιά. Υπάρχει σχετικό βίντεο που μπορώ να παραθέσω και είμαι σίγουρος ότι είναι παραπάνω από μία φορές που έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, να βρίσκει δηλαδή ένα παιδί το όπλο του πατέρα χύμα κάπου στο σπίτι και την άλλη μέρα να ψάχνουν στη γειτονιά ποιος ξεκλήρισε τους γείτονες.
Σε συγκεκριμένη περίπτωση βρέθηκε ότι μία παρέα παιδιών έπαιζε τα εν λόγω παιχνίδια λίγες ωρες πριν ανοίξει πυρ σε ανθρώπους με αληθινό πιστόλι, όμως σε τι ποσοστό πραγματικά επηρέασε το video game αυτη την πράξη;
Έχει, μάλιστα επειδή οι developers τότε δεν ήταν οι ίδιοι από οτι φαίνεται πολύ σχετικοί με μηχανές δεν υπάρχει καν η κίνηση του counter-steering οπότε οι μηχανές απλά δεν έστριβαν ποτέ![]()
Έχουν γίνει πάντως σχετικές έρευνες και λένε ότι γενικότερα οι άνθρωποι που οδηγούν σε βιντεοπαιχνίδια τείνουν να είναι πιο επικίνδυνοι οδηγοί στο δρόμο.
Εγώ πάντως ανυπομονώ να δω επιτέλους ένα game να αξιοποιεί καλά την unreal engine 5
Θα μείνω μόνο στο οτι το gaming είναι κατ εμε μια μορφή τέχνης και όταν χρησιμοποιείται στα σωστά πλαίσια ( δεν λέω και να καθόμαστε όλη μέρα ή κάθε μέρα να λιωνουμε τη ζωή μας) έχει να προσφέρει πολύ όμορφες στιγμές.
Έχω πολύ ελεύθερο χρόνο κυριακάτικα ο άρρωστος, έκθεση μόνο