Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 16 έως 30 από 92

Θέμα: Θερμαντικά σώματα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Αν τα νουμερα που λες ειναι σωστα και δεν εγινε καποιο λαθος, θες 660 λιτρα πετρελαιου για 90 τμ τον μηνα;

Πριν βαλουμε αεριο στην πολυκατοικια των 6 οροφοδιαμερισματων τα οποια ειναι 90τμ το καθενα, θελαμε 1 τονο τον μηνα και τουλαχιστον εγω τον θερμοστατη τον ειχα στους 21° απο τον Νοεμβριο μεχρι τον Απριλη. (προ κρισης ολα αυτα )

ΟΚ, εχουμε διπλα τζαμια αλλα απο μονωση αυτο που εβαζαν στα κτιρια το 90, αν εβαζαν.

Στο θεμα σου τωρα, το COP των κλιματιστικων - αντλιων θερμοτητας ειναι το υψηλοτερο απο ολες τις ηλεκτρικες συσκευες θερμανσης. Οποτε δεν σε συμφερει να παρεις καποιο, ισως μονο να αλλαξεις το παλιο κλιματιστικο με ινβερτερ και ισως να δεις ποσο παλιο ειναι το 18ρι, γιατι τα καινουργια ειναι ακομα πιο οικονομικα.

Εκτος αν πεισεις τον ιδιοκτητη οτι τον συμφερει να βαλει αεριο
    Δυστυχώς τα νούμερα είναι πραγματικά. Τα 500lt δεν βγάζουν ολόκληρο μήνα. Το γεγονός είναι ότι το σπίτι έχει πολλές απώλειες. Σκέψου έχει 5 μεγάλες μπαλκονόπορτες και 4 παράθυρα και όλα αυτά έχουν μόνο τζαμί. Και από πάνω πλάκα. Μόνο από κάτω έχω άλλο σπίτι.
    Γενικά είναι συνενοησιμος αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να τον πείσω ότι τον συμφέρει να μου βάλει αέριο (γτ η αλήθεια είναι ότι έτσι κι αλλιώς παίρνει το ενοίκιο)
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Στα μονά τζάμια μπορείς να δοκιμάσεις φύλλο σιλικόνης απέξω.
    Δεν έχει κόλλα, αλλοιώνει λίγο την οπτική, σχεδόν αδρανή και οικονομικά (~5ε/m).
    Αυτό το έχω διαβάσει κάπου αλλά δεν ξέρω αν κάνει δουλειά ή αν πετάξω τα λ7 μου.

Επίσης για τη σόμπα πέλλετ το σκέφτηκα αλλά δεν ξέρω καθόλου τι παίζει μ αυτές.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από borgiriadis1 Προβολή μηνύματος

Χρειαζονται τρυπα στον τοιχο για να βγαινουν τα καυσαερια εξω, κατι που απαιτει την αδεια του ιδιοκτητη.

Μετα θα γινεις ο "Γουιλι ο μαυρος θερμαστης" να κουβαλας σακια πελλετ, να φορτωνεις τον τροφοδοτη της σομπας και φυσικα θα εχεις μπολικη ζεστη σε ενα δωματιο και λιγοτερη στα αλλα, αλλα η διαφορα οταν απο τους 26° στο σαλονι πας στους 20 στο μπανιο θα σε κανει να τουρτουριζεις

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Δυστυχώς τα νούμερα είναι πραγματικά. Τα 500lt δεν βγάζουν ολόκληρο μήνα. Το γεγονός είναι ότι το σπίτι έχει πολλές απώλειες. Σκέψου έχει 5 μεγάλες μπαλκονόπορτες και 4 παράθυρα και όλα αυτά έχουν μόνο τζαμί. Και από πάνω πλάκα. Μόνο από κάτω έχω άλλο σπίτι.
    Γενικά είναι συνενοησιμος αλλά δεν νομίζω ότι μπορώ να τον πείσω ότι τον συμφέρει να μου βάλει αέριο (γτ η αλήθεια είναι ότι έτσι κι αλλιώς παίρνει το ενοίκιο)

Αυτό το έχω διαβάσει κάπου αλλά δεν ξέρω αν κάνει δουλειά ή αν πετάξω τα λ7 μου.

Χρειαζονται τρυπα στον τοιχο για να βγαινουν τα καυσαερια εξω, κατι που απαιτει την αδεια του ιδιοκτητη.

Μετα θα γινεις ο "Γουιλι ο μαυρος θερμαστης" να κουβαλας σακια πελλετ, να φορτωνεις τον τροφοδοτη της σομπας και φυσικα θα εχεις μπολικη ζεστη σε ενα δωματιο και λιγοτερη στα αλλα, αλλα η διαφορα οταν απο τους 26° στο σαλονι πας στους 20 στο μπανιο θα σε κανει να τουρτουριζεις

Οι Σόμπες αυτές μπαίνουν σε συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού ώστε το μπουρί τους να περνάει όσο δυνατόν σε μια ευθεία από ΟΛΑ τα δωμάτια ο λόγος προφανής, (όπερ σημαίνει πολλές τρύπες...) μέχρι να βγει έξω αλλιώς τζάμπα θα καίνε.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος
    Όχι φίλε μου. Οι σόμπες αυτές δεν ζεστάνουν με το μπουρί το οποίο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο μικρό σε μήκος.

Βγάζουν πολύ ζέστη και το πέλλετ είναι ακόμα φτηνό. Χρειάζεσαι δύο τρύπες, μια 80 και μια 30 χιλιοστά. Η μία είναι η εξαγωγή των καυσαερίων και η άλλη η εισαγωγή. Ανάλογα με τα τετραγωνικά διαλέγεις το ποσό μεγάλη σόμπα θα πάρεις.

Στην καθημερινότητα, με ένα τσουβαλι σε σπίτι 50 τετραγωνικών έβγαζα 2 μέρες με την θερμοκρασία στους 24 όλη μέρα. Και φαντάσου ότι είχα και εγώ πλάκα και από κάτω σπίτι που δεν άναβε τίποτα. Από μουτζούρα δεν έχεις σχεδόν καθόλου. Μια φορά καθάρισμα (ξεσκονισμα είναι στην ουσία) αρκεί και άδειασμα το συρτάρι της στάχτης όταν γεμίσει.

Απέφυγε τις δήθεν VFM κινεζιες και πάρε μια καλή ευρωπαϊκής προέλευσης ώστε να έχεις καλή απόδοση και αθόρυβη λειτουργία.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Έχετε δίκιο, μπέρδεψα τους θερμοπομπούς με τα πανελ υπέρυθρης.

Σχετικά με την σομπα η αδεια του ιδιοκτήτη δεν ειναι αρκετή. Πρέπει να δει και αν επιτρεπεται και απο τους κανονισμους της πολυκατοικιας. Ωραία ανοιγεις την τρυπα για το μπουρι, η διαδρομή μέχρι την καμιναδα όμως δεν παει όπως σου αρεσει. Το ενθαρυντικό είναι ότι είναι στον τελευταίο όροφο οπότε ισως ειναι πιο ευέλικτη η τοποθέτηση.

Έχει και αυτή ένα σεβαστό κόστος και αν δεν υπάρχει η προοπτική αλλαγής σπιτιου ίσως δεν ειναι κακη λύση.
    Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, είναι εφικτό να πουληθεί η σομπα ως μτχ;
    Αν ναι, μήπως να βρισκόταν μια μτχ με χαμηλότερο κοστος;

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Για τις σομπες πελλετ μιλαμε οτι ειναι δυσκολη εγκατασταση?
    Την βαζεις σε μια γωνια και βγαζεις εξω την ''εξατμιση'' και μια εισοδο για τον αερα. Καμια αδεια δεν χρειαζεται...δεν θα ριξεις και τον τοιχο.
    Λες και αν βαλεις κλιματιστικο δεν ανοιγεις τρυπα?

Την βαζεις σε μια γωνια να μπορει να μοιραζει οσο το δυνατον καλυτερα τον ζεστο αερα και θα κανει δουλιτσα και αρκετα οικονομικα.

Δεν λεμε οτι υπαρχει και η επιλογη συνδεσης με τα σωματα του καλοριφερ.
    Ride(s) the wind of change...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    Το κοστος της εγκαταστασης αεριου δεν ειναι ιδιαιτερα υψηλο. Πηρα προσφατα προσφορα για να βαλω στο δικο μου σπιτι. Αυτο ωστοσο που με προβληματιζει ειναι η "νεες" οδηγιες της ευρωπαικης ενωσης που μιλανε για αλλαγες απο το '27 σε πιο πρασινες μορφες ενεργειας για τις κατοικιες.

Ο κουνίαδος μου εβαλε στο προσφατα ανακαινισμενο σπιτι του, ξυλοσομπα ("παλαιου τυπου"). Η αποδοση της ειναι εξωπραγματικη (σε μεγαλη σαλοκουζινα) ενω η επεμβαση στο εξωτερικο τοιχο ειναι προφανως αστεια. Θα κοιτουσα αυτο και πελετ ως πιο ευκολο στην διαχειρηση σε σχεση με τα ξυλα.
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Ξυλόσομπα έχω στο χωριό και ξέρω ότι βγάζει πολύ ζέστη. Όμως θέλει 2 φορές το χρόνο καθάρισμα οπότε έχει βαλε-βγαλε τα μπουρια και έχει πολύ βρομια και χρειάζεται χώρο για το καθάρισμα και χώρο για τα ξύλα πράγμα που σε διαμέρισμα δεν παίζει.
    Για πέλλετ αν δεν θέλουν καθάρισμα σαν τις ξυλόσομπες νομίζω ότι θα πρέπει να το σκεφτώ σοβαρά. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη για τις τρύπες. Οι πέλλετ θέλουν καθάρισμα τα μπουρια σαν τις ξυλόσομπες? Επίσης σε τι τιμή θα πρέπει να φτάσω για μια για 90 τμ σπίτι?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ioannispar
    Περυσι το Δεκεμβριο εβαλα ενεργειακο τζακι γιατι ειναι δικο μου το σπιτι οποτε ηθελα κατι πιο μονιμο και παραδοσιακο. Ειμαι τελευταιο οροφο και εγω και επειδη χρειαζεσαι αδεια για να τρυπησεις πλακα, εβγαλα την καμιναδα απο το πλαινο τοιχο και δεν χρειαστηκα τιποτα. Το σπιτι ειναι 78τμ και το ζεσταινει ολο! (εκτος ενος δωματιου επειδη κανει γωνια). Με την ιδια λογικη περιπου δουλευουν και οι σομπες στην θερμοτητα που βγαζουν. Γνωμη μου ειναι να φωναξεις καποιον τζακα για να δει τον χωρο σου και να σου πει την καλυτερη θεση για την τοποθετηση της σομπας ωστε να εχει αποδοση οσο γινετα καλυτερη.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Δεν τρυπάμε ποτέ την πλάκα για να περάσουμε μπουρί ή καμινάδα
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος
    Ξυλόσομπα έχω στο χωριό και ξέρω ότι βγάζει πολύ ζέστη. Όμως θέλει 2 φορές το χρόνο καθάρισμα οπότε έχει βαλε-βγαλε τα μπουρια και έχει πολύ βρομια και χρειάζεται χώρο για το καθάρισμα και χώρο για τα ξύλα πράγμα που σε διαμέρισμα δεν παίζει.
    Για πέλλετ αν δεν θέλουν καθάρισμα σαν τις ξυλόσομπες νομίζω ότι θα πρέπει να το σκεφτώ σοβαρά. Δεν νομίζω ότι θα έχω πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη για τις τρύπες. Οι πέλλετ θέλουν καθάρισμα τα μπουρια σαν τις ξυλόσομπες? Επίσης σε τι τιμή θα πρέπει να φτάσω για μια για 90 τμ σπίτι?
    η καλύτερη κ οικονομικότερη θέρμανση (οταν το πετρέλαιο ειναι χαμηλά) ειναι καλοριφέρ πετρελαίου , εχω φίλο μηχανολόγο ενεργειακό επιθεωρητή κ το εχει ψάξει οσο δεν παει ,η μητέρα του ηλικιωμένη ζει μόνιμα στη ναύπακτο κοντα στη θάλασσα κ οχι σε ιδιαίτερα full μονωμένο σπίτι 20ετίας κ την βγάζει με 1000 λιτρα πετρέλαιο για 3 μήνες σερί ,αναμμένο στους 22 βαθμούς 24ωρες το 24ωρο ΔΕΝ σβήνει ποτέ το διάστημα αυτό κ μόνο αν εχει διακοπή ρευματος η δεη ,αλλα καθε χρόνο φέρνει καυστηρατζή της κανει service κ αλλάζει τα μπέκ καθε φορά δηλ. περίπου 80ευρω κοστιζει το service ,το pellet μου εχει πει συμφέρει αν ξέρεις πολυ καλο τεχνικό για να την ρυθμίζει τακτικά κ να βάζεις μόνο Α ποιότητα pellet κ καίνε περίπου 1 κιλό ισως λιγο λιγότερο με πολυ καλή ρυθμιση την ωρα ,αν παρεις pellet κυταξε αυτη την μαρκα werstahl εχουν βγεί πολυ καλές κ με πολυ καλο after sales service γυρω στο 1χιλιάρικο με εγκατάσταση ισως κ λιγο παραπάνω ,κ εδω αν κοπεί το ρευμα σταματαει να δουλεύει οπότε θελεις αξιόπιστο κ σίγουρα μεγάλο ups ,φίλος μου κολλητός ,κ μάλιστα προχθές ημουν σπίτι του κ οντως ειχε τρομερή ζέστη σε 70τμ2 παλιο σπιτι με μετρια μόνωση ,κ αυτος κ η γυναίκα του κρύωναν παρα πολυ ειχαν θερμοπομπούς παλιούς ομως περιπου 10ετίας ,μετα εβαλαν 24000btu ακριβό a/c κ επίσης κρύωναν ,ειδε στο facebook καποιον κυριο ιδιώτη (δηλ.οχι εμπορο η εταιρία ) που την κατασκευάζει την σόμπα pellet που δουλεύει χωρις ρευμα ,την πλήρωσε 300ευρω +μεταφορικά 60ευρω περίπου μου φαίνεται κ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ζεστάθηκε κ το σπίτι κ αυτοί μιλάμε για πολυ ζέστη ,αυτος που τις κατασκευάζει μένει χαλκιδική https://www.facebook.com/groups/6124...29279/?__cft__[0]=AZWwnu93sUXn-s7EZJyAscUsT2VpMla1K5zN6teH-cgw7DjWsqNmWYCg34OB5FNGZWeMn0WPmHHrKTfzP28RtVoLmBxwRVmx4Aog1EHcmRlkA-GBxFt-J_0NkMHl68D5Xb9y57HeBy9H3qr5l5b1NRKTQOj6dQTCIfxfT5-Za-SK6Q9OvUUVUAc7NWKGMz73ryDMvxvU5B74fuiaIr-ZAq7A&__tn__=R]-R κ ειναι αυτός ο κυριος ,για περισσότερες πληροφορίες η για να δείς τις δουλειές του του κλπ

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Μια τελεια ρε alexis...κοντεψα να κανω εμετο 2 φορες που το διαβασα.
    Μελετες υπαρχουν τι ειναι πιο οικονομικο με βαση την εκαστοτε κατασταση τιμων/πολεμων κλπ κλπ.

https://www.ot.gr/wp-content/uploads...F%84%CE%B7.pdf
    Ride(s) the wind of change...

Μέλος Το avatar του/της nauagios

Πόσο με κάλυψες ρε φίλε. Ακριβώς αυτή ήταν η εμπειρία μου από την πελλετ. Τσάμπα πεταμένα λεφτά και μια δισκοκοιλη να την ανεβασεις στον δεύτερο χωρίς ασανσέρ. Εγώ είχα μια 12kw για σπίτι 70 διώροφο. Πάνω το υπνοδωμάτιο κάτω η σομπα. Κάτω 26 πάνω 18.

Που μενεις ρε μαν και θες 600 λιτρα το μηνα ?

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Lioulios Προβολή μηνύματος
    Που μενεις ρε μαν και θες 600 λιτρα το μηνα ?

Σελίδα 2 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σωματα ψεκασμου
    από advblack στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2006, 20:06
  2. Ψυχές και σώματα...
    από matmat στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 21/09/2005, 21:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα