Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 92

Θέμα: Θερμαντικά σώματα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της viper1
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από borgiriadis1 Προβολή μηνύματος
    Το θέμα του πετρελαίου είναι ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα χρειάζεται να τα δώσεις όλα μαζί τα χρήματα κτ που είναι δύσκολο να τα δώσω όλα μαζί. Για αυτό σκέφτομαι τις εναλλακτικές μου.
    Το σπίτι είναι ~90 τετραγωνικά και λόγω της διαρυθμισης είναι αδύνατο να κλείσω κάποια δωμάτια για λιγότερο καύσιμο.
    Το πετρέλαιο με πάει max 1,5 μήνα ο τόνος. Δλδ θέλω περίπου 800€ το μήνα με 1,3€ το λίτρο και θερμοκρασία 17-18°c.
    Υγρασία δεν έχω στο σπίτι (είχα αφυγραντήρα και τον πούλησα γτ δεν έχουμε υγρασία).
    Δλδ θερμοπομποι, πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, αεροθερμα (ρωτάω για να ξέρω αν με συμφέρει να επενδύσω σε κτ τέτοιο)κλπ καίνε παραπάνω από aircondition?
    Αν μπορείς και πληρώνεις 800 ευρώ πετρέλαιο τον μήνα + ενοίκιο + λειτουργικά έξοδα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν φεύγεις από εκεί που είσαι να βρεις ένα διαμέρισμα σε καλύτερο ενεργειακό επίπεδο ή να πάρεις δικό σου σπίτι. Just saying
    Καλό να είσαι μέτριος αρκεί να είσαι Καφές

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Αν μπορούσα δεν θα το συζητάγαμε εδώ. Τα ενοίκια στην Λάρισα είναι στο Θεο για χειρότερα σπίτια από αυτό που μένω. Όσο για αγορά μετά την φούσκα της κυβέρνησης με τα δάνεια το μόνο που κατάφεραν είναι να πουλούν κοτέτσια 20-30 χρόνων 150+χιλιάρικα.
    Πάτα το 0

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από borgiriadis1 Προβολή μηνύματος
    Το καταλαβαίνω αυτό που λες για τα air condition. Κι εγώ στο 24 το βάζω για να ζεστάνει και βγάζει μια χαρά ζεστη.
    Το καλοριφέρ το δουλεύω στους 17-18c και τον καυστήρα τον έχω ρυθμισμένο στο 65c και τον κυκλοφορητή στο 32-33. Ο χώρος στο σαλόνι (~60τμ) έχει 3 σώματα και το ανάψω για να φτάσει στους 17-18 θέλει κανένα 3ωρο.
    Αυτό ακριβώς περιέγραψα και το επιβεβαιωσες.
    Σκεψου τώρα στον χώρο σου να είχες άλλο ένα μηχάνημα πχ 12αρι στην άλλη πλευρά του σαλονιού και τα 2 inverter. Θα έπιανες θερμοκρασία σε 5 λεπτά(ιδανική ρύθμιση 22-23 βαθμούς και auto ο ανεμιστήρας) και θα στο συντηρουσαν για πλάκα και με χαμηλή κατανάλωση.
    Αλλα οι απώλειες είναι το σημαντικό θέμα και τα τζάμια δεν αρκεί να είναι απλά δίπλα, αλλά ενεργειακά και το κούφωμα με θερμοδιακοπη. Από εκεί να ξέρουν πάσχουν τα παλιά. Αγγίζεις το αλουμίνιο και είναι σαν ανοιχτό παράθυρο!
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα.
    Έχω ασχοληθεί με προγράμματα εξοικονομώ στο πρακτικό κομμάτι κυρίως, ( εγκαταστάσεις,προμετρήσεις-επιμετρήσεις).
    Με όποιον μηχανολόγο έχω συνεργαστεί-συζητήσει προτείνει την αντλία θερμότητας ως το πλέον αποδοτικό μέσο θέρμανσης λόγο της πολύ καλής απόδοσης
    που έχει με το να μετατρέπει την εξωτερική θερμοκρασία σε τρόπο θέρμανσης εσωτερικά.
    Το a/c είναι και αυτό πολύ ψηλά στην λίστα.

Εντελώς τυχαία παρακολουθώ αυτή την στιγμή ένα σεμινάριο ( άνεργος πλέον ) με θέμα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,πράσινο σπίτι και τα λοιπά.
    Οι πληροφορίες που παίρνω και εκεί λένε τα ίδια περί απόδοσης.

Φυσικά έχουν όλα σημασία όπως έχουν αναφερθεί πιο πίσω σε σχέση με την τοποθεσία,τον χώρο,τι μόνωση υπάρχει και όλα αυτά.

εντιτ προσωπικά χρησιμοποιώ a/c, ζέστη υπάρχει και πληρώνω σίγουρα λιγότερα από ότι θα πλήρωνα για πετρέλαιο.Οικογένεια 2 ατόμων όμως όχι πολυμελής.
    Μειονέκτημα το γεγονός πως είναι κρύα τα δωμάτια που δεν είναι αναμμένο και το κρύο μπάνιο .
    Στα πολλά κρύα όταν θες να ζεσταθείς ομοιορφα το σπίτι ανάβεις σε όλα τα δωμάτια σε χαμηλή θερμοκρασία και ένταση ώστε να έχεις ομοιορφο αποτέλεσμα. Όπως αν αναβες καλοριφέρ όπου θα αναβαν σε όλα τα δωμάτια. Αυτά τα 'λαθάκια' μας αφήνουν με την αίσθηση ότι το ac δεν επαρκεί. Η χρήση που κάνουμε είναι αυτή που καθορίζει. Στα μπάνια βάζεις ηλεκτρική πετσετοκρεμαστρα και το συνδέεις με το φως αν θες και όταν μπεις αμέσως ζεσταινεσαι.

Το τελευταίο εξάμηνο εχω μιλήσει με πολλούς μηχανολόγους και διάφορες εταιρίες για να καταλήξω τι θα κάνω στο σπίτι που φτιάχνω. Όλοι έχουν και μια διαφορετική προσέγγιση και διαφορετικό γούστο θέρμανσης-ψύξης (μιλάμε πάντα και για τα 2)
    Τελικά πρέπει να καταλάβεις τι συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, τα υπέρ και τα κατά κάθε μίας και να επιλέξεις με το προσωπικό σου γούστο.
    Υπάρχει η τέλεια λύση. Αλλά μπορεί να διπλασιάζει το κόστος όλου του σπιτιού(υπερβάλλω αλλά είναι τεράστιο νούμερο).
    Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 15/01/2024 στις 15:05.

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Συμφωνώ,χρειάζεται κανονική μελέτη και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις.Περιπτώσεις που χρειάζεται πολλές αλλαγές-επενδύσεις για να έχεις αποτέλεσμα.
    Αν π.χ είσαι το διαμέρισμα πάνω από πυλωτή πολυκατοικίας το πάτωμα σου θα είναι παγωμένο/καυτό ανάλογα με την εποχή.
    Για αυτό είναι πλέον υποχρεωτικές κάποιες εργασίες από την κατασκευή για να μην υπάρχουν μελλοντικά κτίρια που μπάζουν από παντού.
    Εγώ να πω την αλήθεια με το a/c βολεύτηκα ,αυτή την στιγμή σε ενιαίο χώρο 50-55 τ.μ έχω 19.8c και 48% υγρασία στο γραφείο μου, τα παράθυρα είναι μονά
    και έξω βρέχει με κρύο.Φυσικά 10-12 βαθμούς δεν το λες και παγωνιά.
    Το a/c το έχω στους 26c.
    when life gets complicated... i ride.

Να πούμε καμία μαλακία να περάσει η ώρα;
    1. Την Α/Θ τηβ ανοίγεις τον Νοέμβριο και την κλείνεις τον Μάρτιο.
    2. Το λέβητα υγραερίου τον ανοίγεις τον Νοέμβριο και τον κλείνεις τον Μάρτιο.
    3. Το λέβητα πετρελαίου τον ανοίγεις τον Νοέμβριο και τον κλείνεις τον Μάρτιο.
    4. Κλπ.
    5. Κλπ
    Τον θερμοστάτη χώρου ρυθμίστε τον στους 20 βαθμούς μόνιμα (18 το διάστημα απουσίας της ημέρας από το σπίτι, εφόσον είναι μεγάλο) και 18-19 το βραδάκι που κοιμάστε (για καλύτερο ύπνο λένε, δεν μπορώ να το τεκμηριώσω).

Ps. Γνωμούλα μου προς τον "εκκινητή" του θέματος, βάλε τα a/c εφόσον είναι inverter σοβαρής εταιρίας και θα ξενοιάσεις. Μην τα ανοιγοκλείνεις και να τα καθαρίζεις τακτικά.
    Στην τελική, κάνε ένα πείραμα να τα δουλέψεις μια εβδομάδα να δεις τι κατανάλωσες.

Γενικά ναι, έτσι πρέπει να κάνουμε. Αλλά εμάς στην Κρήτη είναι ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα. Καθώς για πολλούς μήνες έχουμε μέσα στη μέρα 22-25 βαθμούς και το βράδυ 12-15.ακομα και Δεκέμβρη και Ιανουαρίο.
    Οπότε η δική μου προσέγγιση είναι πως θέλω πηγές θέρμανσης άμεσης απόδοσης. Για αυτό δεν πάω σε ενδοδαπεδια που γενικά είναι η κορυφή.

Μέλος Το avatar του/της nauagios
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Γενικά ναι, έτσι πρέπει να κάνουμε. Αλλά εμάς στην Κρήτη είναι ακόμα πιο περίπλοκα τα πράγματα. Καθώς για πολλούς μήνες έχουμε μέσα στη μέρα 22-25 βαθμούς και το βράδυ 12-15.ακομα και Δεκέμβρη και Ιανουαρίο.
    Οπότε η δική μου προσέγγιση είναι πως θέλω πηγές θέρμανσης άμεσης απόδοσης. Για αυτό δεν πάω σε ενδοδαπεδια που γενικά είναι η κορυφή.
    Ρε άνθρωπε πες από την αρχή ότι είσαι από Κρήτη. Αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα τώρα. Δεν σημαίνει επειδή έτσι δουλεύει και είναι αποδοτικό στην Κρήτη θα είναι και στην Λάρισα. Και εγώ στην Κρήτη που ήμουν μετάθεση 2 χρόνια μια χαρά την έβγαλα μόνο με a/c. Άνετα και οικονομικά. Δεν είναι βέβαια όλες οι περιοχές της Κρήτης ίδιες αλλά μιλάμε για μέσο όρο. Να πω ότι έχω κάνει και Λάρισα για 6 μήνες χειμώνα.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από nauagios Προβολή μηνύματος
    Ρε άνθρωπε πες από την αρχή ότι είσαι από Κρήτη. Αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα τώρα. Δεν σημαίνει επειδή έτσι δουλεύει και είναι αποδοτικό στην Κρήτη θα είναι και στην Λάρισα. Και εγώ στην Κρήτη που ήμουν μετάθεση 2 χρόνια μια χαρά την έβγαλα μόνο με a/c. Άνετα και οικονομικά. Δεν είναι βέβαια όλες οι περιοχές της Κρήτης ίδιες αλλά μιλάμε για μέσο όρο. Να πω ότι έχω κάνει και Λάρισα για 6 μήνες χειμώνα.
    Ρε αδερφέ είπα πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως μοναδικη.
    Από κει και πέρα στη βόρεια Ελλάδα δεν θα συζητούσα τίποτα άλλο από ενδοδαπεδια με αντλία θερμότητας. Από την Κομοτηνή είμαι και ξέρω από κρύο.τα τελευταία χρονιά είμαι στην Κρήτη.
    Αλλα και πάλι αυτό που θα άλλαζα δραματικά θα ήταν η μόνωση του σπιτιού που κάνει την μεγάλη διαφορά. Από 5αρα θερμοπροσωψη θα πήγαινα σε 10αρα και κουφώματα 3πλα.και φυσικά δεν θα έκανα τα τεράστια ανοίγματα που κάνω τώρα.
    Οπότε μην νομίζεις πως και με κεντρικό σύστημα air-condition δεν θα είχε πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν μιλάω για splitακια.
    Αν καταφέρεις να μηδενίσεις τις απώλειες(θεωρητικά) και με κεράκι ζεσταίνεσαι.
    Ένα νούμερο χρειάζεσαι που θα σου βγάλει ένας μηχανολόγος και αυτό είναι τα btu απωλειών. Μετά υπολογίζει το κλίμα και υψομέτρο της κατοικίας και σου λέει τι απόδοση χρειάζεσαι.
    Είτε την πάρεις από καλοριφέρ ή από fancoil ή από ενδοδαπεδια ή από air-condition δεν τον νοιάζει.
    Και αυτό που είναι δεδομένο είναι πως οι αντλίες είναι ο οικονομικότερος τρόπος.επίσης δεδομένο είναι πως το χειρότερο πάντρεμα για αντλία είναι τα καλοριφέρ νερού που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες.
    Αυτά είναι τα δεδομένα. Είτε είσαι στη Σιβηρία είτε στην Αίγυπτο.
    Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 15/01/2024 στις 19:03.

Ρε αδερφέ είπα πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να την αντιμετωπίζουμε ως μοναδικη.
    Από κει και πέρα στη βόρεια Ελλάδα δεν θα συζητούσα τίποτα άλλο από ενδοδαπεδια με αντλία θερμότητας. Από την Κομοτηνή είμαι και ξέρω από κρύο.τα τελευταία χρονιά είμαι στην Κρήτη.
    Αλλα και πάλι αυτό που θα άλλαζα δραματικά θα ήταν η μόνωση του σπιτιού που κάνει την μεγάλη διαφορά. Από 5αρα θερμοπροσωψη θα πήγαινα σε 10αρα και κουφώματα 3πλα.και φυσικά δεν θα έκανα τα τεράστια ανοίγματα που κάνω τώρα.
    Οπότε μην νομίζεις πως και με κεντρικό σύστημα air-condition δεν θα είχε πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν μιλάω για splitακια.
    Αν καταφέρεις να μηδενίσεις τις απώλειες(θεωρητικά) και με κεράκι ζεσταίνεσαι.
    Ένα νούμερο χρειάζεσαι που θα σου βγάλει ένας μηχανολόγος και αυτό είναι τα btu απωλειών. Μετά υπολογίζει το κλίμα και υψομέτρο της κατοικίας και σου λέει τι απόδοση χρειάζεσαι.
    Είτε την πάρεις από καλοριφέρ ή από fancoil ή από ενδοδαπεδια ή από air-condition δεν τον νοιάζει.
    Και αυτό που είναι δεδομένο είναι πως οι αντλίες είναι ο οικονομικότερος τρόπος.επίσης δεδομένο είναι πως το χειρότερο πάντρεμα για αντλία είναι τα καλοριφέρ νερού που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες.
    Αυτά είναι τα δεδομένα. Είτε είσαι στη Σιβηρία είτε στην Αίγυπτο.
    Μόνο Συγνώμη έχω να προσθέσω για το άνθρωπε που σας πείραξε. Οτιδήποτε άλλο θα ηταν περιττό

Μόνο Συγνώμη έχω να προσθέσω για το άνθρωπε που σας πείραξε. Οτιδήποτε άλλο θα ηταν περιττό
    Φίλε μου δεν με πείραξε κάτι. Και πολλές φορές ο γραπτός λόγος μπερδεύει τα πράγματα.

επίσης δεδομένο είναι πως το χειρότερο πάντρεμα για αντλία είναι τα καλοριφέρ νερού που απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες.
    Πως προκυπτει αυτο; Κατι τετοιο, δεν ισχυει. Τουλαχιστον χωρις να αναφερεις καποια παραμετρο.
    Aprilia SXV 5.5 Rulesssssssssss

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από bros400pgm Προβολή μηνύματος
    Πως προκυπτει αυτο; Κατι τετοιο, δεν ισχυει. Τουλαχιστον χωρις να αναφερεις καποια παραμετρο.
    Ισχύει. Καταργείς όλη την οικονομική λειτουργία της αντλιας που είναι να χρησιμοποιεί την ενέργεια του εξωτερικού περιβάλλοντος. Η ιδανική θερμοκρασία της αντλιας είναι να ζεσταίνει νερό έως 40 το πολύ 45 βαθμούς. Δηλαδή για ενδοδαπεδια ή για fancoils.ειδικά για σώματα τύπου φέτες αντενδεικνυται. σε αυτά τα νούμερα είναι τρομερά οικονομική. Από εκεί και πάνω καταναλώνει λιγο λιγότερα από καυστήρα πετρελαίου. Ρώτα κάποιον μηχανολόγο να σου πει αν κάνω λάθος.
    Μηχανολόγος δεν είμαι αλλά έχω κολλητό και έχω μιλήσει με 3-4 για το θέμα το τελευταίο 6μηνο.
    Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 15/01/2024 στις 21:27.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Δεν διαβάζεις και θα σε μαλώσω

Το έχει αναφέρει 1-2 φορές, πιο πίσω....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Δεν διαβάζεις και θα σε μαλώσω

Το έχει αναφέρει 1-2 φορές, πιο πίσω....
    Πού ακριβώς το αναφέρει πάνω από μια φορά κιόλας????

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σωματα ψεκασμου
    από advblack στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2006, 20:06
  2. Ψυχές και σώματα...
    από matmat στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 38
    Τελευταίο μήνυμα: 21/09/2005, 21:07

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα