Σελίδα 7 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 91 έως 105 από 209

Θέμα: Ιλιγγος, Αντανακλαστικα, Φρενα και Τυχη.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Μια τελευταία σκέψη γιατί τελικά δεν βγαίνει άκρη.....

Οι δημόσιοι δρόμοι δεν έχουν φτιαχτεί για πίστες. Είναι για να μετακινούνται πάσης φύσεως οχήματα με πάσης ικανότητας οδηγούς... γι αυτό και πολλές φορές τα γελεία όρια ταχύτητας....

Συμφωνώ ότι πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες... στο συγκεκριμένο πράδειγμα ο φίλος πήγαινε με 220 και προλαβε να φρενάρει.... αν πήγαινε με 320 θα προλάβενε; και ποιος του είπε ότι ο "κωλόγερος" δεν κοιταξε πίσω πριν αλλάξει λωρίδα αλλά δεν είδε την κουκίδα με τα 220; εδω εμείς που ξέρουμε πόσο γρήγορα πάμε πολλές φορές αιφνιδιαζόμαστε γιατί κοιτάμε τον καθρέφτη και μετά απο μισό δευτερόλεπτο μας περνά κάποιος από το πουθενά....

Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    Απλα αν εσυ πας με 200 δεν θα χτυπησεις κανεναν. ΜΟνο το κεφαλι σου παιζεις.
    'ΕΛΑ;;;;;;;

Δηλαδή ενα όχημα 300 κιλών σε σταθερό σημείο Χ 200 χλμ... τουτέστιν περίπου 60 τόνων την στιγμή της σύγκρουσης με τόσα , συνδιάζοντας και την πιθανή ταχύτητα άλλου οχήματος , δεν μπορεί να σκοτώσει;

Οχι να σκοτώσει... να εξαερώσει μάλλον , θα είναι η καλύτερη σημείωση...

Η ταχύτητα μπορεί να μην σκοτώνει απο μόνη της, και αυτό είναι αλήθεια...
    Εκείνο που σκοτώνει όμως , είναι η υπερβολική αυτοπεποίθηση και η έλλειψη αντανακλαστικών...
    Ή μήπως νομίζει κανείς οτι στα 56 μέτρα το δευτερόλεπτο , το μάτι του είναι ικανό να αντιληφθεί κάτι που κινείται , έξω απο το οπτικό του πεδίο δράσης;

Κάντε ενα πείραμα... παίξτε ενα ραλάκι στον υπολογιστή σας και ουσιαστικά , τερματίστε το γκάζι του , σε πίστα που δεν γνωρίζετε... Μετρήστε σε πόσο πραγματικό χρόνο θα μπορέσετε να αντιδράσετε αν πεταχτεί κάποια κλειστή στροφή μπροστά σας και αν θα μπορέσετε να το κοντρολάρετε...
    Και μιλάμε για ηλεκτρονικό παιχνίδι που η αντίδραση των pixels είναι αμεσότατη... και οχι μηχανολογική , όπως είναι στο όχημα μας....

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ στο περιστατικό , αλλά νομικά καλύπτεται το 4τροχο... αν δεν το έχετε καταλάβει ώς τώρα... απο εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα....

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

CSS Lv.2 DONE/PSN ID:OST9 Το avatar του/της ktm640lc4
    Καλα τα λεει ο gandalf.

Αλλα αυτο με τα κιλα δεν το καταλαβα.

Γαμωτο τι εχω παθει? ΕΙμαι ημιβλακας τελικα?

μηχανή = 250 κιλά σταθερή
    αναβάτης περίπου 70-80 κιλά

σύνολο 300-350 κιλά στο περίπου που ΔΕΝ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ άρα δεν έχουν και μετακινούμενη , συμαγή μάζα.

οπότε έχουμε 200 χλμ ανά ώρα επί την μάζα που αναφέραμε.. και έχουμε εναν συμπαγή όγκο 60 τόνων να πέφτει πάνω σε άλλο όχημα , μάζας ανάλογου υπολογισμού.

Οχι να σκοτωθείς φίλε μου... σαν το μυρμήγκι που το πατάει ελέφαντας θα γίνεις...

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Θάνος
    Όταν αύριο μεθαύριο κάποιος βρίσει τον πατέρα σας ή τη μητέρα σας ή κινδυνέψει η γυναίκα σας και το παιδί σας γιατί δεν έχουν το μάτι του αετού και τις οδηγικές ικανότητες του σουμάχερ και κάποιος καυλόγκαζος κόντεψε να τους εμβολίσει από πίσω με 200, τότε να πάτε και να του σφίξετε το χέρι ρε μάγκες και να του πείτε μπράβο ρε οδηγάρα μου κι εγώ μαζί σου! Χώστα κι άλλο στον κωλόγερο και τη θείτσα που τόλμησαν να βγούνε στο δρόμο αντί να μαντρωθούνε σε κανένα καφενείο!

Και μετά ελάτε εδώ και μοιραστείτε την ιστορία σας μαζί μας να τους βρίσουμε κι εμείς παρέα. Γιατί είμαστε όλοι μηχανόβιοι και η αδελφικότητα είναι δεδομένη έχουμε δεν έχουμε δίκιο!

Αλλά έχουμε γίνει όλοι οδηγάρες της ευθείας και του άδειου δρόμου. Αν όμως πιάσουμε την κουβέντα για την πίστα όπου εκτός από εσας υπάρχουν και άλλοι 30 που γυρίζουν το ίδιο και πιο γρήγορα, τότε αρχίζουν οι απώλειες! Και άμα τρέχουν... και άμα δεν με προσέξουνεεε... και άμα είναι κάγκουρες... και άμα και άμα και άμα... φοβάμαι... δεν μπορώ... δεν μπαίνω...

Καλύτερα στον άδειο δρόμο μωρέ. Να μου φταίει και ο κωλόγερος που δεν με είδε να έρχομαι με την ταχύτητα του φωτός να κάνει στην άκρη.

Μπράβο ρε... πόσες σελίδες έχει φτάσει μέχρι τώρα; άντε συνεχίστε ρε την κουβέντα μπράβο. Στο τέλος μπορεί να πείσετε τον κόσμο να πετάξει τα δέρματα, να ξεχάσει και τις πίστες και να βγει στο δρόμο με το τζην και το σπορτέξ να πιάσει τα 200!

Άντε και εις ανώτερα...
    Θάνος..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από ktm640lc4
    Καλα τα λεει ο gandalf.

Αλλα αυτο με τα κιλα δεν το καταλαβα.

Γαμωτο τι εχω παθει? ΕΙμαι ημιβλακας τελικα?
    Οχι ρε φιλαράκο. Απλά είναι τα πράγματα.
    Αν είσαι μηχανικός ο τύπος υπολογισμού είναι απλός...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	typos.jpg 
Προβολές:	245 
Μέγεθος:	18,0 KB 
ID:	40800

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Δυστυχώς και πάλι δυστυχώς είμαστε στην δυσάρεστη θέση να ζούμε σε μία χώρα χωρίς πίστες. Ωραία που θα ήταν να είχαμε καμιά 10αριά από δαύτες για να ξεμπουκώνουν οι γκαζοφονιάδες και να μην αναγκαζόμαστε να παίρνουμε χάπια για να συνέλθουμε από την τρομάρα μας όταν συνατήσουμε κάποιον από αυτούς στο δρόμο.

Το κακό είναι ότι εσείς που πάτε σαν τον δαίμονα, έχετε την εντύπωση ότι όλοι οι πρέπει να είναι προβλεπόμενοι στην οδήγησή τους. Εκτός από εσάς βέβαια που επειδή νιώθετε ότι οδηγάτε διαστημόπλοια και έχετε τις ικανότητες του Βαλεντίνο Ρόσι, δεν είναι απαραίτητο να σέβεσται τον ΚΟΚ. Δεν βαριέσαι ποιός ασχολείται με τετοια πεζά πράγματα.

Οδηγώ πολλά χρόνια μηχανάκια και μηχανές. Οι μόνες φορές που κινδύνεψα ήταν όταν έτρεχα παραπάνω από όσο έπρεπε. Βέβαια είναι πιθανό να την πατήσεις όντας 100% σωστός αλλά τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από υπερβολική ταχύτητα.

Το να μην βγάλεις φλας κάποια φορά είναι κάτι που μπορεί να συμβέι στον καθένα ειδικά όταν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο ή την μηχανή σου για να κάνεις την δουλειά σου (έχοντας συσσωρευμένη κούραση, άγχος κτλ).
    Το να πηγαίνεις με 220 σε δημόσιο δρόμο με κίνηση είναι αποκλειστικά και μόνο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρώτα για σένα και μετά για όλους τους άλλους.

Όποιος θέλει να ξεμπουκώσει να πάει σε πίστα ή να βγεί μια Κυριακή που οι δρόμοι θα είναι άδειοι.

ΜΗΝ ΜΑΣ ΚΟΒΕΤΕ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ... ΕΛΕΟΣ
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Εννοεις για το οδηγο μηχανης? ή τον οδηγο του αυτοκινητου οτι θα σκοτωθει? Καλα ο οδηγος της μηχανης σιγουρα αλλα εσυ για ποιον λες?

Ναι εχεις δικιο. Συμφωνω απολυτα σε οτι λες. Ολοι εχουμε κανει μαλα....ιες στην ζωη μας πιστευω γιαυτο και δεν λεω αμεσως ναι φταει ο ενας ή ο αλλος.

Εγω προσωπικα ευχαριστω τον θεο στο οτι με εχει ακομα ζωντανο και με περασε απο την εφηβεια καλα.

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Εννοεις για το οδηγο μηχανης? ή τον οδηγο του αυτοκινητου οτι θα σκοτωθει? Καλα ο οδηγος της μηχανης σιγουρα αλλα εσυ για ποιον λες?

Ναι εχεις δικιο. Συμφωνω απολυτα σε οτι λες. Ολοι εχουμε κανει μαλα....ιες στην ζωη μας πιστευω γιαυτο και δεν λεω αμεσως ναι φταει ο ενας ή ο αλλος.

Εγω προσωπικα ευχαριστω τον θεο στο οτι με εχει ακομα ζωντανο.
    Προπερσυ 2 gsxr1000 στο πέταλο του Μαλλιακού έκοψαν στην μέση ένα τρακτέρ πηγαίνοντας με 200+.... και δυστυχώς δεν σκοτώθηκαν επί τόπου...

Αν λοιπόν μια μηχανή συγκρουστεί μετωπικά με ένα ΙΧ θα το κόψουν στην μέση... το πιθανότερο είναι να μην σωθεί κανένας....
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Βασικα ειπε κανεις απο εδω μεσα οτι ειναι καλο να πας με 220 σε δημοσιο δρομο?

Γιατι καποιοι συνεχιζουν να γραφουν λες και καποιος ειπε οτι ειναι σωστο?

Μην βιαζεστε να κατακρινεται φιλοι συμφουριτες. Ολα ειναι σχετικα. Οσο για τους θειες και τους πατεραδες που ειπε ο φιλος πιο πανω εγω θα τον εβριζα μονος μου τον πατερα μου ή την θεια μου αν πηγαιναν αριστερα με 100.

Ρε παιδια δεν ειναι το θεμα η ταχυτητα, δηλαδη αν πηγαινε με 140 θα το εσωζε καλυτερα? Και αν ηταν διπλα του και παλι εστριβε ο παππους? Σβαρνα θα τον επαιρνε και παλι.

Θα μου πεις ναι αλλα τουλαχιστον δεν θα ειχε ευθηνη ο οδηγος της μηχανης.
    Ναι αν γινει το κακο μετα τρεχατε να βρειτε ποιος εφταιγε και γιατι.

Το θεμα παντως δεν ειναι για γραφη αλλα για λογο, αν θετε να το κουβαντιασουμε καμια μερα πανω σε κανα καφε γιατι παρανομο ειναι επισης η διελευση αναμεσα στα αμαξια. Αν ο παππους δεν βγαλει φλας δεν πειραζει μωρε. Αφου ειναι παρανομοι οι μηχανοβιοι, ποιος τους γαμ....ει.

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΣ ΜΕ 200 ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. κεφαλαία να το καταλαβουμε.

Θάνο , μην πάς στο άλλο άκρο της υπερβολής....

Κανείς δεν τον επικρότησε για την πράξη του, αλλά ισχύει το ...
    " ο αναμάρτητος , πρώτος το λίθο βαλέτω"

Επειδή όλοι τώρα , είτε σήμερα, είτε χθες, είτε στο μέλλον , πήγαμε με 220 στην Ε.Ο. , είτε με 120 ανάμεσα με αυτοκίνητα (το ίδιο ή και περισσότερο επικίνδυνο) , καλό είναι να μην γινόμαστε "Κα Λουκά" και εξορκίζουμε τους "δαίμονες" μοτοσυκλετιστές....

Απο την άλλη , όπως ειπώθηκε, ο οδηγός του αυτοκινήτου , απλά δεν είδε....
    Το ίδιο θα έκανε και αν ερχόταν και αυτοκίνητο με 140 που είναι και στο νόμιμο όριο (+ 10% απο το όριο) και τον κάρφωνε απο πίσω, μιας και με 100 στην Ε.Ο. δεν κάνεις προσπέραση απο αριστερά , πόσο μάλλον , όταν δεν έχεις δεί τι έρχεται απο πίσω.

Στην πίστα, όντως είναι πολύ πιο καλά και πολύ πιο ασφαλές , μόνο όμως αν είναι της ίδιας κατηγορίας οδηγοί , όπως φαντάζομαι οτι θα γνωρίζεις.
    Για φαντάσου, λοιπόν να είσαι νέος στην πίστα και να σε βάλουν στην κατηγορία αγωνιστικής μηχανής, σε track day.... Εκείνος που θα πέσει πρώτα θα είσαι εσύ, γιατί πολύ απλά δεν γνωρίζεις πως να πας, καθώς ο φόβος σου να μην σε χτυπήσουν οι άλλοι , θα σου αφαιρέσει την προσοχή.
    Στο δημόσιο δρόμο, απλά ακολουθούμε τον ΚΟΚ , γιατί δεν υπάρχει μέτρο ικανότητας οδήγησης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι ενας οδηγός που δεν βλέπει και αλλάζει απότομα λωρίδα, επειδή είναι στα 100χλμ/ώρα είναι καθόλα νόμιμος.

Είπαμε πάντα το καλύτερο είναι να σκέφτεσαι συμβατικά και οχι με γνώμονα την υπερβολή.

Gandalf

''Το να μην βγάλεις φλας κάποια φορά είναι κάτι που μπορεί να συμβέι στον καθένα ειδικά όταν χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο ή την μηχανή σου για να κάνεις την δουλειά σου (έχοντας συσσωρευμένη κούραση, άγχος κτλ).
    Το να πηγαίνεις με 220 σε δημόσιο δρόμο με κίνηση είναι αποκλειστικά και μόνο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ πρώτα για σένα και μετά για όλους τους άλλους. ''

Καλα τωρα αυτο ειναι σωστο? Δηλαδη δεν ειναι εγκληματικη ενεργεια να ΜΗΝ βγαζεις φλας????????????????????????/

Δεν ειναι εγλκηματικη ενεργεια να περνας με κοκκινο???????????????????

Δεν ειναι εγληματικη ενεργεια να περνας στοπ??????????????????????

Δεν ειναι εγκληματικη ενεργεια να μην κοιτας πισω σου και να ανοιγεις την πορτα χυμα στο κυμα?

Οχι μωρε αστο, μεσα στο αγχος και στην κουραση ολα επιτρεπονται. Μπορει να μπαλαμουτιαζε την γκομενα ο τυπος μωρε τι να του πεις? Σιγα τωρα σε πηρε σβαρνα και κατι εγινε.

Δηλαδη εγω που οταν οδηγαω το αμαξι παω χεσμενος και κοιταω τους καθρεφτες 15.000 φορες πριν στριψω μαζι με γυρισμα κεφαλιου ειμαι μαλακας. Δεν εχω αγχος εγω δεν ειμαι κουρασμενος......

gandalf

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Αν ο παππους δεν βγαλει φλας δεν πειραζει μωρε. Αφου ειναι παρανομοι οι μηχανοβιοι, ποιος τους γαμ....ει.
    Όπα γιατί με παρεξήγησες. Δεν είπα εγώ ότι πάντα φταίει ο μηχανόβιος και ότι ο παππούς είναι σωστός. Οδηγώ σχεδόν αποκλειστικά μηχανή και έχω βλαστημήσει άπειρες φορές σε τετοιες περιπτώσεις.
    Όμως το πάθημα μου έγινε μάθημα και κατάλαβα το εξής.
    Δεν έχω καμία πιθανότητα να κάνω πιο σωστούς τους άλλους. Όσο και να βρίζω τους παπούδες τις θειάδες, τους μεθυσμένους κτλ. το ποσοστό των άθλιων οδηγών θα είναι πάντα το ίδιο.
    Έχω πολλές όμως να κάνω πιό σωστό τον εαυτό μου. Πολύ απλά η βελόνα στο ταχύμετρο μου δεν χρειάζεται να δείξει 260 για να είμαι ευτυχισμένος.
    Μου φτάνει να γυρίσω σώος στο σπίτι.
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Οι θειτσες να κανουν καμια πιτα και ο παππους να μη σκοτωνει κοσμο...ποσοι παππουδες εγκληματιες κυκλοφορουν και εχουν παραβει STOP και κοκκινα ειναι τρελα.

Μαλλον καποιοι εχουν βιωματα απο αλητες του λογου μας που περιστασιακα το ανοιγουν .
    Θα παρω ομως Jeep και τοτε τα λεμε...

Σελίδα 7 από 14 ΠρώτοΠρώτο ... 23456789101112 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Συνδιασμένα φρένα και εξαέρωση (C-ABS bleeding ναούμ')
    από nikos_abel στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 24
    Τελευταίο μήνυμα: 15/12/2011, 14:30
  2. διαρροή και φρένα!
    από BELZEBOYLIS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2006, 10:18
  3. Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 12/08/2006, 09:39

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε