Μπορεί τα υβριδικά suv να καίνε λιγότερο, τι μας έχουν κοστίσει όμως στην κατασκευή, τι γνωρίζουμε πως μας κοστίζουν στην χρήση και τι στην απόσυρση χωρίς να ξεχνάμε τις απαραίτητες υποδομές που μας κοστίζουν και που χαρίζονται σε ιδιωτικά συμφέροντα στην συνέχεια.
Εστιάζεις πολύ στην αξία, εγώ στο μέγεθος και τα χαρακτηριστικά.
Υποστηρίζω κάθε υπερβολική αγορά εφόσον δεν ενοχλεί τους γύρω.
Το θεωρώ πολύ υγιές για μια λειτουργική οικονομία και μεγάλο βοήθημα σε μια σειρά δημιουργών κ.λπ.
Δεν υπάρχει κάποιο θέμα με το κόστος, υπάρχει θέμα με την υποκρισία πρωτίστως, τα παραπάνω υλικά - ενέργεια που στερούν απο την παγκόσμια αγορά
και το σημαντικότερο, η ασυμβατότητα τους με τα αστικά κέντρα χωροταξικά.
Θα μπορούσαν κάλλιστα να επιτρέπονται σε αυτοκινητόδρομους και εκτός πόλεων.
Δεν μιλούσα για τα υβριδικα σουβ αλλα για τα γρηγορα σουβ. Ειχα υβριδικο πλαγκ ιν και τα θεωρω απειρη παπαρια!Εκτος και αν τα χλμ που κανεις ειναι 30 την ημερα και εχεις φορτιστη στην δουλεια για να φορτιζεις δωρεαν.
Συμφωνω για το μεγεθος! Ειναι μεγιστη μαλακια εντος αστικου ιστου! Τωρα για τα υλικα, δεν γνωριζω κατα ποσο χρησιμοποιουν περισσοτερα απ οτι πχ τα στεισον αλλα τεσπα.
Οι μεγάλοι εχθροί της δυναμικής ενός οχήματος είναι το βάρος και το ψηλό κέντρο του
Τα suv έχουν πολύ κι απ' τα δυο χωρίς απολύτως καμμία χρησιμοτητα
Είναι κατασκευές μηχανολογικά απαράδεκτες που απευθύνονται στο πλέον άσχετο κοινο
τα SUV ειναι τα ιδανικα οχηματα για κατι τυπους σαν εμενα που η κοιλια μας εμποδιζει
να σηκωσουμε ποδι για να βγουμε απο ενα συμβατικο επιβατικο ιχ.. αυτο φυσικα ισχυει
μερι και τη κατηγορια C (qashqai, tiguan, ds7, q3, kadjar κτλ)... απο εκει και πανω
που παλι πρεπει να σηκωσουμε ποδι για να σκαρφαλωσουμε δεν ειναι και τα πλεον
ιδανικα οχηματα..
Όσοι έχουν παιδιά, εκτιμούν τους άφθονους χώρους των SUV για να βάζουν όλα τα παιδικά συμπράγκαλα όταν πάνε εκδρομή ή έστω παραλία.
Άλλοι εκτιμούν το γεγονός ότι είναι ψηλή η θέση οδήγησης και έχουν καλύτερη ορατότητα στον δρόμο, ενώ χαμηλά σπορ αυτοκίνητα τους δυσκολεύουν στο μπες-βγες ακόμα και σε ηλικίες περί τα 40.
Προσωπικά με ξένιζαν τα πρώτα χρόνια, αλλά πλέον τα έχει συνηθίσει το μάτι μου και μου αρέσουν. Δεν αποκλείεται μετά από λίγα χρόνια να είναι ψηλά στις προτιμήσεις μου.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Καλά δώστε μου εμένα ένα G 300 ή ένα landcruiser 75
και θα ζήσω με τις τύψεις της καταστροφής του περιβάλλοντος και με το ψηλό κέντρο βάρους.![]()
Ως πλέον άσχετο κοινό δεν θα έπρεπε να ομιλώ κανονικά...
Εκτός από αυτό που αναφέρεις, τα SUV είναι ιδανικότατα και για όσους έχουν πρόβλημα μέσης... στα προηγούμενα αυτοκίνητα που είχα, μετά από 40-45 λεπτά οδήγησης έβγαινα και κατέβαινα διπλωμένος...πλέον, με το SUV χαίρομαι να οδηγάω. Μ αρέσει και η θέση οδήγησης, που κάθεσαι ψηλά, και έχεις καλύτερη ορατότητα ως προς το τι συμβαίνει μπροστά σου, ενώ και η ποιότητα κύλισης είναι φανταστική, υπάρχουν κ κάποιοι που τους αρέσει το αμάξι να έχει βάρος στο δρόμο, κι ας είναι εχθρός της δυναμικής, της αεροδυναμικής και της αεροναυτικής.
Επίσης είμαι από αυτούς που μου αρέσει να πηγαίνω εκδρομές και να ακολουθώ οποιοδήποτε μονοπάτι θα μου φανεί ενδιαφέρον σε θάλασσες και βουνά, χωρίς το άγχος η διέλευση να βρει εμπόδια λόγω ύψους.
τα suv ειναι τα σκουτερ των αυτοκινητων
μια παντελως ακυρη τεχνικα σχεδιαση που ο -ασχετος- κοσμος λατρευει
μπορω να παραθεσω απειρα επιχειρηματα περι ευσταθειας εκμεταλλευσης χωρων κοστους συντηρησης κλπ αλλα δε χρειαζεται
ας απολαυσει ο καθενας οτι τον βολευει![]()
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
Δεν ξερω τι ειναι πιο ρεαλιστικό, το ότι ένα 5λιτρο τουρμπατο οχτακύλινδρο καιει λιγότερο από ένα διλιτρο τετρακύλινδρο, έστω και εικοσαετίας, ή ότι όλοι κυκλοφορούμε με δίλιτρη 166 για να θεωρηθεί μέτρο σύγκρισης;