Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 9 από 9

Θέμα: Θα μπορέσω να ξανά οδηγήσω ; :(

Νέο μέλος

Θα μπορέσω να ξανά οδηγήσω ; :(

Καλησπέρα είμαι 23 χρόνων και δυστυχώς πριν ένα εξάμηνο είχα ένα τροχαίο και έπαθα συμπιεστικό κάταγμα θ12 και ο σπόνδυλος μου τρ είναι τρίγωνος δεν είναι μέρος για να παρω ιατρική γνωμάτευση αλλά πιστεύω είναι μέρος για να δω αν το έχει πάθει κανείς άλλος.Ο γιατρός μου στην αρχή πίστευε ότι με Κυφοπλαστική θα είμαι καινούργιος αλλά με τον καιρό μου λέει πως η κύφωση που δημιουργήθηκε λόγο τριγωνικού οστού δεν θα καταφέρει να ξεπεραστεί με Κυφοπλαστική όποτε πάμε για σπόνδυλοδεσια.Η μηχανή είναι κάτι που με γεμίζει άπειρα και μου δίνει χαρά κι έτσι δεν ψήνομαι να σταματήσω να οδηγάω αν φυσικα δεν είναι τελείως απαγορευτικό από τον γιατρό που δεν είναι η φοβία μου είναι σε περίπτωση που ξανά πέσω μην διαλυθώ τελείως λόγο σίδερων και αν φυσικά θα μπορώ να οδηγάω χωρίς πόνους .καλως η κακώς είμαι και λίγο καγκουρακος όποτε έκανα και τις σούζες μου κτλπ αλλά πάντα με μέτρο ελπίζω να μπορώ να ξανά οδηγήσω όπως πριν και ποιο προσεκτικά ακόμα και να μην με περιορίσει ένας ακατάλληλος οδηγός αν κάποιος έχει πάθει ανάλογο τροχαίο να μου πει την εμπειρία του Γτ είμαι λίγο στα χαμένα
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων IMG_2646.jpg‎  

Παλαιό μέλος
    Αγόρι μου Περαστικά σου, σου μιλάω σαν ένας άνθρωπος 45 χρόνων με δύο παιδιά καμία μηχανή και κανένα υλικό αγαθό δεν συγκρίνεται με την χαρά της ζωής, οπότε κάνε στον εαυτό σου και στην οικογένεια σου μια χάρη και πρόσεξε την υγεία σου, είσαι πολύ μικρός και εχεις όλη την ζωή μπροστά σου.

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Περαστικά και από μένα, έχω καλό φίλο που ήταν μανιακός μοτοσυκλετιστής, μετά από εργατικό ατύχημα που τον άφησε στο κρεβάτι καιρό, αφού είχαν προηγηθεί και πτώσεις με μεγάλες ταχύτητες αποφάσισε με παρότρυνση γιατρού να βάλει το κράνος στη βιτρίνα και να μην ξανακαβαλήσει.
    Η υγεία είναι πάνω από όλα οτι και να λέμε, εύχομαι να έχεις καλά νέα.!

Νέο μέλος
    καλημέρα, κι εγώ κάπου στα 22 μου 23 μου αν θυμάμαι καλά έιχα παρόμοιο σκηνικό. Συμπιεστικό κάταγμα θωρακικού σπονδύλου, βέβαια εμένα δεν μου άφησε κάποια κύφωση ή κάτι άλλο. Η πρώτη κουβέντα από 3 ορθοπεδικούς χειρούργους (μεγάλα ονόματα στην περιοχή μου τότε) ήταν να μήν ξανανέβω σε μηχανή, να μην σηκώνω βάρη, να προσέχω πολύ, γενικά να αφήσω ότι έχει έντονη δραστηριότητα και άλλα τέτοια όμορφα. Λέω εντάξει αυτό δεν παίζει για κανένα λόγο, οπότε απευθήνθηκα σε 4ο ορθοπεδικό ο οποίος μου λέει ότι μπορώ να επανέλθω κανονικά και να κάνω ότι μου γουστάρει αρκεί να προσέχω να μην πάρω βάρος, να γυμνάζομαι όσο περισσότερο μπορώ. Το μόνο κουσούρι που έχω είναι ότι ο σπόνδυλος μου έχει χάσει το 100% της αντοχής του. Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε χειροπράκτη, ο οποίος μου επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του τελευταίου ορθοπεδικού. Το ενδεχόμενο εγχείρησης θα εξεταστεί μετά τα 35 με 40 μου.

Να μην τα πολυλογώ, ύστερα από 9 χρόνια περίπου, και μηχανάκια έχω ξανακαβαλήσει και 2 τούμπες έχω φάει όπου τα δερμάτινα dainese κάναν την δουλειά με το παραπάνω. Πραγματικά δεν ένοιωσα την παραμικρή ενόχληση. Και ως εναερίτης κινητής τηλεφωνίας έχω δουλέψει που απαιτεί αρκετά έντονη σωματική δραστηριότητα. Όλα αυτά χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το μόνο που κάνω είναι να γυμνάζομαι, να μην παίρνω επιπλέον κιλά, πάντα όταν καβαλάω μπουφάν και προσοχή.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι θα ισχύουν τα ίδια και για εσένα. Ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά. Για εμένα επισκέψου και άλλους ορθοπεδικούς και περισσότερο χειροπράκτες και πάρε γνώμες από αυτούς. Να γυμνάζεσαι όσο καλύτερα μπορείς. Είναι κρίμα στα 23 σου να το αφήσεις να σε πάρει από κάτω. Πάλεψε το με υπομονή, μεθοδικότητα και αρκετή γυμναστική, πάντα κάτω από τις οδηγίες έμπειρου χειροπράκτη-ορθοπεδικού.

υ.γ. εάν βρίσκεσαι Αθήνα, ή αν είσαι σε θέση να έρθεις Αθήνα μπορώ να σου συστήσω τον χειροπράκτη που επισκέφτηκα εγώ και με βοήθησε όσο κανένας άλλος.

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ για τις ευχές σας. Εννοείται πως η υγεία προέχει, και μετά όλα τα άλλα. Απλά, δεν είναι το σωστό μέρος και η θεματολογία ώστε να επεκταθώ εδώ. Έχω επισκεφτεί περίπου πέντε γιατρούς και οι απόψεις διίστανται. Νίκος/72, αν μπορείς δώσε μου ένα Instagram, ένα email ή ό,τι άλλο θέλεις για να μιλήσουμε. Σε ευχαριστώ πολύ. Όσον αφορά το να σταματήσω να οδηγώ, δεν είναι στα σχέδιά μου γιατί, όπως προείπα, αυτό γεμίζει την ημέρα μου και με κάνει χαρούμενο, κάτι αρκετά σημαντικό. Προσπαθώ να την βγάλω καθαρή από ένα τροχαίο που δεν έφταιγα και να μην με κρατήσει πίσω. Άσε που η Αθήνα είναι ζούγκλα και τώρα με το αυτοκίνητο έχω πάθει κοκομπλόκο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Στα 52 μου, θα σου πω, ότι με αυτά που βλέπω στους δρόμους, με τα 2-3 ''παραλίγο'' να μου τυχαίνουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, με την οδηγική ευφυία να έχει πέσει κατακόρυφα τα τελευταία 10 χρόνια, με την πλήρη ανομία, μη-αστυνόμευση, μη-εφαρμογή, μη-τιμωρία, έχω αποφασίσει πλέον ότι μοτοσυκλέτα για καθημερινή χρήση σπίτι-δουλειά-ψώνια και τέτοια πράγματα ΤΕΛΟΣ. Για μια επιλεγμένη συνειδητά βόλτα, για ένα ταξίδι, για μια έκτακτη ανάγκη, ναι, αλλά στην καθημερινή χρήση ΟΧΙ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ.

Κάτσε, φτιάξε το όποιο πρόβλημα υγείας, κάνε την σπονδυλοδεσία σου, περίμενε να δέσει, βγάλε τα σίδερα, και όταν νοιώσεις πλήρως θεραπευμένος και πλήρως δυνατός ξαναδοκιμάζεις, πάντα σαν σπορ, και ποτέ σαν καθημερινότητα.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Εγω στα 30 μου πριν περιπου 8 χρονια ειχα τροχαιο (παραβιαση στοπ και ανασφαλιστος ο αλλος)και ειχα συμπιεστικο καταγμα ο1 30% και εκανα σπονδυλοδεσια θ12-ο2.Το πως θα εξελιχθει σωματικα η περιπτωση σου δεν μπορω να στη πω καθως δεν ειμαι γιατρος.Μπορω να σου πω ομως και συμφωνω με τον telegono οτι οση καψα ειχα να οδηγησω αλλο τοσο με αυτα που βλεπω καθημερινα εξω,το πως οδηγουν και πως συμπεριφερονται δεν εχω ξαναοδηγησει και ουτε προκειται.

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Ρε παιδιά, τι συζητάμε εδώ;
    Είναι δεδομένο οτι χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα αντί για αυτοκίνητό η "θνησιμότητα" μας ανεβαίνει 38 φορές, στατιστικά τουλάχιστον.

Από κει και πέρα μου φαίνεται οξύμωρο να λέμε οτι είναι επικίνδυνο για καθημερινό μέσο, ειδικότερα για όσους κυκλοφορούν και βλέπουν από πρώτο χέρι πώς εμείς, ως αναβάτες, είμαστε ακατάλληλοι να έχουμε την ευθύνη της ακεραιότητας μας στα χέρια μας.

Αλήθεια συζητάμε για "ευθύνες των άλλων" και παραβιάσεις στοπ και προτεραιότητας στην Ελλάδα του σήμερα;

Ναι, το ξέρω οτι είναι τραγικό να ξεκινάμε με βάση την μη τήρηση του Κ.Ο.Κ. από κανέναν, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και η δικιά μας υγεία και ασφάλεια είναι στο σκοινί, οπότε σε όποιον θεωρεί οτι μπορεί να αφήσει στην ευχέρεια άλλου την τήρηση των κανόνων από μένα καλή τύχη.

Και πριν μιλήσουμε για απροσπέλαστη ζούγκλα στο βαθμό του να καθόμαστε σπίτια μας, κατά τη δική μου γνώμη θα έπρεπε να υπάρχει ένα στοιχειώδες επίπεδο στην οδηγική νοοτροπία των δικυκλιστων, πράγμα που πάει περίπατο, α ναι ξέχασα, εμείς ποτέ δεν κάνουμε ακροβατικά, μόνο οι άλλοι..
    Συγγνώμη από όλους για το εκτός θέματος και το έντονο της απάντησης.
    Απλά είμαστε όλοι ενήλικες εδώ νομίζω, το σχόλιο δεν είναι σε καμία περίπτωση προσωπική επίθεση για κανέναν.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από asxetost Προβολή μηνύματος
    Ρε παιδιά, τι συζητάμε εδώ;
    Είναι δεδομένο οτι χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα αντί για αυτοκίνητό η "θνησιμότητα" μας ανεβαίνει 38 φορές, στατιστικά τουλάχιστον.

Από κει και πέρα μου φαίνεται οξύμωρο να λέμε οτι είναι επικίνδυνο για καθημερινό μέσο, ειδικότερα για όσους κυκλοφορούν και βλέπουν από πρώτο χέρι πώς εμείς, ως αναβάτες, είμαστε ακατάλληλοι να έχουμε την ευθύνη της ακεραιότητας μας στα χέρια μας.

Αλήθεια συζητάμε για "ευθύνες των άλλων" και παραβιάσεις στοπ και προτεραιότητας στην Ελλάδα του σήμερα;

Ναι, το ξέρω οτι είναι τραγικό να ξεκινάμε με βάση την μη τήρηση του Κ.Ο.Κ. από κανέναν, αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα και η δικιά μας υγεία και ασφάλεια είναι στο σκοινί, οπότε σε όποιον θεωρεί οτι μπορεί να αφήσει στην ευχέρεια άλλου την τήρηση των κανόνων από μένα καλή τύχη.

Και πριν μιλήσουμε για απροσπέλαστη ζούγκλα στο βαθμό του να καθόμαστε σπίτια μας, κατά τη δική μου γνώμη θα έπρεπε να υπάρχει ένα στοιχειώδες επίπεδο στην οδηγική νοοτροπία των δικυκλιστων, πράγμα που πάει περίπατο, α ναι ξέχασα, εμείς ποτέ δεν κάνουμε ακροβατικά, μόνο οι άλλοι..
    Συγγνώμη από όλους για το εκτός θέματος και το έντονο της απάντησης.
    Απλά είμαστε όλοι ενήλικες εδώ νομίζω, το σχόλιο δεν είναι σε καμία περίπτωση προσωπική επίθεση για κανέναν.

ΔΕΝ την αφήνουμε ποτέ. Εγώ τουλάχιστον.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παρόμοια θέματα

1. ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ
    από g.kounoupis στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 03/05/2010, 06:24
  2. Θα ΑρΧισω Να Βλεπω Formula 1
    από kalgeorge στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 19/03/2004, 19:18
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2003, 14:09