Τοτε αν πας για καινούργιο εναλλακτική των κτμ είναι και τα MT3 & R3
Το έτερο αδερφάκι του Δούκα? Δεν σε ψήνει κανένα svartpilen?
Δεν με ψήνουν τα MT και R3. Κυρίως δεν μου αρέσουν εμφανισιακά.
Παιδιά, για εμένα το θέμα του συνεργείου είναι πολύ σημαντικό.
Να εξηγήσω λίγο τι εννοώ.
Το μαστόρι που "πάω" το ducati, είναι εξουσιοδοτημένο KTM - Ducati.
Το μαστόρι αυτό λοιπόν, το εμπιστεύομαι τέρμα.
Αυτό, γιατι εκτός του οτι όταν κάνει μία δουλειά, την κάνει όπως θα την έκανα εγώ, τον έχω πάρει ούκ ολίγες φορές για βλάβες μηχανών φίλων μου (ή δικών μου) και με έχει βοηθήσει να λύσω προβλήματα, γνωρίζοντας οτι δεν θα βγάλει μία, οχι απλά λόγω της βοήθειας που μου προσέφερε, αλλα ούτε για τα λάδια και τα ξίδια, γιατι ξέρει οτι θα τα κάνω μόνος μου και τα ανταλλακτικά θα τα πάρω απο αλλού...
Δεν μου έχει πεί ποτέ "φέρτο απο δώ να το δούμε". Πάντα μου λέει "για κοίτα μήπως είναι αυτό" και τελικά, είναι πάντα "αυτό".
Είναι "φίλος" με το αφεντικό μου (με το οποίο αφεντικό μου έχω πολύ φιλική σχέση), απο πρίν ανοίξει συνεργείο. Έχουν μεγαλώσει στην ίδια γειτονιά. Όταν πήρα το ducati λοιπόν, πήγα εκεί συστημένος, ανεξάρτητα που θεωρείται στους κύκλους των ντουκατέων ένας απο τους καλύτερους μαστόρους...
(btw και το αφεντικό ducati έχει...)
Για να το πάρουμε λίγο απο την αρχή, εγώ είχα ψηθεί αρχικά να πάρω το triumph, που το παρακολουθούσα απο πριν βγεί.
Όσο πλησιάζει λοιπόν η ώρα που θα προχωρήσω σε αγορά, αρχίζω να σκέφτομαι και άλλα πράγματα εκτός του "γαμώ, θα πάρω καινούριο μηχανάκι"...
Το ένα χιλιάρικο παραπάνω του κτμ, μπορεί να είναι λίγο, μπροστά στο χρόνο που θα γλιτώσω ψάχνοντας ανταλλακτικά και μηχανικό... Γιατι δυστυχώς, παρόλο που τα περισσότερα πράγματα τα φτιάχνω μόνος μου, δεν έχω πάντα το χρόνο να ασχοληθώ (2 μικρά παιδιά γάρ) και πολλές φορές, πάω και το παρατάω και του λέω φιάχτο.
Οπότε άρχισα να σκέφτομαι η ducati και η KTM σε αυτή τη κατηγορία που κοιτάω, έχουν τίποτα?
Η ducati έχει το 620 το μικρό, που απλά φοβάμαι οτι δεν θα βρώ καλοσυντηριμένο μηχανάκι που να αξίζει τα λεφτά του και δεν έχω καμία διάθεση να πάρω κάποιο και να το μαζεύω.
Τα νεότερα "μικρά" monster δεν έχουν τις καταναλώσεις που έχουν τα σύγχρονα μοτοσακά, + οτι θα θέλουν μαζέματα (σέρβις σε αναρτήσεις κλπ) με τα οποία δεν θέλω να ασχοληθώ.
Η ΚΤΜ λοιπόν, έχει 2. το δούκα και το rc.
Δεδομένου λοιπόν, οτι κανένα επιχείρημα υπέρ του triumph ή κατά του duke δεν ήταν τόσο ισχυρό ωστε να κάνει την απόφαση εξόφθαλμη (βασικά δεν υπήρχε), τείνω σε ένα απο τα 2 ΚΤΜ.
Εμφανισιακά μου αρέσουν και τα 2.
Όλα κρίνονται λοιπόν απο τους γύρω γύρω παράγοντες. Θέλω να τα δώ και τα 2 απο κοντά και μετά θα αποφασίσω.
Για εμένα, το υπέρ του rc είναι η θέση οδήγησης και το στενότερο τιμόνι, και το υπέρ του duke είναι οτι είναι γυμνό άρα απλούστερο να βάλεις τα χέρια σου... Το λύσε / δέσε των πλαστικών στο ducati, είναι αυτό που με κουράζει περισσότερο πάντα....
Όχι. Δεν μου αρέσει εμφανισιακά.
Ο φίλος του αφεντικού.
Ανδρέα, είσαι βέβαιος ότι ο χρόνος και τα χρήματα που θα αφιερώνεις για να συντηρείς ST4s και KTM 390 δικαιολογούν την κατοχή δύο μοτοσικλετών;
Δεν θέλεις να χαίρεσαι καθημερινά το ST4s; Ακόμα κι αν καεί διπλάσια από τα KTM, αν βάλεις πάγια έξοδα και τον χρόνο συντήρησης, δεν είμαι σίγουρος ότι συμφέρει. Τώρα αν θέλεις ανανέωση ή δεν σε βολεύει το Ducati στην πόλη, πάσο.
Υπάρχουν κάποιες εργασίες και διαδικασίες που απαιτούν χρόνο και αυτές δεν πάνε με τα χιλιόμετρα, αλλά με τους μήνες και τα έτη. Οπότε θα πρέπει να γίνονται με διπλάσια συχνότητα. Με δύο παιδιά, ο χρόνος γίνεται πολύτιμος.
Ξέρω ότι έχεις ήδη δύο μοτοσικλέτες, οπότε έχεις δοκιμαστεί στην κατάσταση. Είναι όμως απαραίτητη;
Τελευταία τροποποίηση από νεοσσός; 13/06/2024 στις 17:14.
Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.
Μήπως με την αγορά του rc το Ducati παροπλιστει εντελώς; Έχεις μεν δεύτερο μηχανάκι και τώρα αλλά άλλο 125αρι minibike και άλλο 400αρι ss. Μήπως απλά θέλεις καινούργιο μηχανάκι οπότε να κοίταζες για κανένα πιο σύγχρονο Ducati ή κανένα rs 660;
Το Ducati δεν είναι ss. Δεν θα παροπλιστει.
Αλλα ακόμα και να παροπλιστει για 1-2 χρόνια, δεν με πειράζει.
Μετά θα μεγαλώσουν αρκετά τα παιδιά, ώστε να μπορούμε να τα παρατηρούμε στους παππούδες τους και να πάμε με τη γυναίκα μου καμιά βόλτα... με το rc, δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό...
Το σκέφτηκα και να αντικαταστήσω και τα 2 με ένα νεότερο duc. Αλλά δεν θελω να δώσω το μεγάλο. Δεν υπάρχει αντίστοιχο μηχανάκι αυτή τη στιγμή για να πάρω.
Αν ξανάρθουν στη μόδα αυτού το είδους τα sport touring, και βγάλει κάποια εταιρία κάτι που να μου κινήσει το ενδιαφέρον, θα το σκεφτώ.
Τώρα οι επιλογές είναι μετρημένες στα δάχτυλα του 1 χεριού, ενός ανθρώπου με ένα δάχτυλο λιγότερο...
Αυτό που παίζει να έπαιρνα, είναι το h2 sx, αλλά ακόμα και να είχα τα λεφτά, φαντάζεσαι να έχεις h2 και η αντιπροσωπεία σου να είναι η KSR?
Επίσης, δεν παίζει να δώσω 20κ για μηχανή ή 18κ για μηχανή 5ετιας...
Εγώ πάντως έχοντας την Husqvarna για μεγάλη και θέλοντας να την προστατέψω λίγο από άσκοπα χιλιόμετρα -αν και μέχρι τώρα και ένα χιλιόμετρο μαζί της δεν υπήρξε ποτέ άσκοπο- αλλά και λόγω της ιδιαιτερότητας της, φλερτάρω συνέχεια με την ιδέα ενός ας πούμε μικρού SS που πιστεύω πως θα είναι απίστευτο playbike. Παρατηρώ πως οι σκέψεις σου είναι κολλημένες με τη σχέση σου με το συνεργείο (δηλ. ρε παιδί μου δε σκέφτεσαι καθόλου αυτή η σχέση να είναι περίπου αλλάζω λάδια και φίλτρο λαδιού μόνο; ).
Τέσπα, αυτά είναι περί ορέξεως...
Η δική μου επιλογή στην κατηγορία είναι κλειδωμένη από καιρό απλά δεν αποφασίζω να πατήσω τη σκανδάλη γιατί έχω είδη δυο μηχανές. Δοκίμασα και πήρα ένα σκούτερ (και μάλιστα πολύ ωραίο) αλλά κάθε φορά που πήγαινα στο γκαράζ ήθελα να οδηγήσω κάποιο από τα άλλα δυο... έτσι το έδωσα. Και είναι ο ίδιος λόγος που με φρενάρει από την απόκτηση μιας τρίτης μικρής μοτοσυκλέτας που θα άκουγε στο όνομα ZX4RR και θα ήταν αυτή*
*η φωτό μπήκε για λόγους αθέμιτου εντυπωσιασμού
Για να συνεχίσω τη σκέψη μου θα πω πως κι εγώ πιστεύω πως μια SS δεν έχει πολύ σοβαρό λόγω ύπαρξης αν δεν μπαίνεις πίστα. Από την άλλη η απόκτηση μιας μικρής SS μπορεί να σου δώσει αυτήν την ψευδαίσθηση σε πολιτικές συνθήκες καθώς το γκάζι είναι πολύ πιο απαλό αλλά η τσιρίδα του 4Κ συνόλου εθιστική και ο μικρός κυβισμός συνγχωρεί την λογική απόκτησης μιας υποτιθέμενης SS.
Ε, αυτά τα ολίγα από εμένα.
Αν ακολουθεί και η γυναίκα πάσο. Ίσως κανά 950 supersport μόνο αλλά και αυτό ίσως είναι άβολο.
I'm diagonally parked in a parallel universe.
https://www.facebook.com/panagiotis.hatzis.9
https://www.youtube.com/watch?v=rB6OlJqV1rQ
Ρε συ, Αντρέα....έχεις ακούσει ότι στην αγορά υπάρχουν και μηχανές που δεν σπάνε, δεν χαλάνε;
Ο μαζοχισμός έχει προ πολλού παρέλθει ως μόδα.
Πάρε το σωβρακάκι για δουλειά-σπίτι-ψώνια και θα με ευχαριστείς αργότερα.....
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Μάλλον δεν καταλάβατε τι εννοώ...
Δεν φοβάμαι τις βλάβες...
Το service όμως, πρέπει να γίνεται σε εξουσιοδοτημενο όσο υπάρχει εγγύηση...
Το να πετάγομαι δίπλα από τη δουλειά μου για τα απλά service, είναι μεγάλο πλεονέκτημα για εμένα, γιστι στα ωράρια των συνεργείων, εγώ δουλεύω....
Δεν ξέρεις πόσο μανούρα είναι για εμένα να πάω για service το benelli....
Όταν είχα το bmw, μου έβγαινε το λάδι.
Επίσης, όταν λέω ανταλλακτικά, αναφέρομαι σε κάνα φίλτρο, καμία βιδα κλπ.... δεν μιλάω για στροφάλους και βαλβίδες...
Το kawa το 400rr είναι πολύ ακριβό για τη δουλειά που το θέλω.
Και η συντήρηση του φαντάζομαι θα είναι ακριβότερη...