επανερχομαι μετα απο καιρο για ενημερωση.τελικα η διαρροη που ειχα αναφερει σε προηγουμενο post απο τον ατερμονα του στροφομετρου καταληξε να ειναι απο το καπακι της κεφαλης στο σημειο που εφαπτεται με το καπακι του ατερμονα.μετα απο μερικες δοκιμες μηπως και γλυτωναμε το ανοιγμα λογω του φοβου μην "σπασει" η βαφη ανοιχτηκε μπηκε νεα φλατζοκολλα και κλειστηκε παλι. ο μηχανικος αφησε μια μικρη ποσοτητα να βγει εξωτερικα ωστε να καλυψει το χρωμα στις ακρες του μεταλου σαν επιπλεον προστασια.φαινεται και στην παρακατω φωτο. μετα απο αυτο λυθηκε το προβλημα.
![]()
στο θεμα της εξατμισης τωρα.μετα απο ψαξιμο και αναμονη τελικα τοποθετηθηκε ο μηχανισμος του κλαπετου στην εξατμιση. το τελικο ανοιχτηκε γιατι χρειαζοταν γεμισμα και φτιαχτηκε ο μηχανισμος του κλαπετου ο οποιος κολληθηκε στο τελικο γιατι ο λαιμος του εσωτερικα ηταν σε κακη κατασταση και δεν μπορουσε να τοποθετηθει στη μικρη προεκταση που μπαινει στον λαιμο. τωρα ολα ειναι οκ. σαν λειτουργια καταλαβαινετε πως ειναι.δεν ειναι σιγαστηρας αλλα ειναι για περιορισμενη χρηση οταν χρειαστει.
![]()
Τελευταία τροποποίηση από astrea966; 25/06/2024 στις 21:31.
exup είναι αυτό; Υπάρχει σαν ανταλλακτικό στους εξατμισαδες;
Τελευταία τροποποίηση από doctor_john; 25/06/2024 στις 19:34.
μπορεις να το πεις και ετσι αλλα με χειροκινητη λειτουργια.
δε νομιζω να το βρεις ευκολα εκτος αν κατσει καποιος να το φτιαξει.
η αληθεια ειναι οτι ο τυπος που εστειλα την εξατμιση δεν ηθελε στην αρχη να το φτιαξει γιατι ειχε σταματησει να το κανει αλλα
πειστηκε οταν του ανεφερα ποιος με εστειλε σε αυτον. δεν μπορω να πω οτι ηταν φτηνη η διαδικασια αλλα ετσι ειναι τα πραγματα.
αν χρειαστει μπορω να αναφερω ποιος ειναι αν και πιστευω οτι πολλοι θα τον γνωριζουν.ειναι και στο car και πουλαει λαιμους - τελικα - σιγαστηρες χειροποιητα.
επανερχομαι ζητωντας βοηθεια και ιδεες. το προβλημα που ειχα αναφερει σε προηγουμενο post με την διαρροη του λαδιου δεν επιλυθηκε τελικα.εχουμε ανοιξει το καπακι και εχουμε βαλει 2 διαφορετικες φλατζοκολλες χωρις αποτελεσμα ομως.μολις δουλεψει πανω απο 10 λεπτα συνεχομενα και ζοριστει λιγο αρχιζει να πεταει το λαδι εξω.σκεφτηκα μηπως για καποιο λογο το καπακι εχει "πετσικαρει" και δεν καθεται καλα. προτεινα στο μηχανικο να στειλουμε καφαλη και καπακι για πλανιαρισμα και να αντισταθμισουμε την απωλεια υλικου με φλατζοχαρτο η με καποιου ειδους φλατζα. ρωτησε σε καποιους που κανουν ρεκτιφιε και πλανιαρισματα αλλα δεν θελουν να αναλαβουν κατι τετοιο μιας και ο εκεντροφορος στηριζεται απο το καπακι οπως και τα κοκορακια και προφανως δεν μπορουν να υπολογιζουν τι ανοχες θα εχει το φλατζοχαρτο. δεν θελουν να παρουν την ευθυνη. η αμεσως επομενη λυση για μενα ειναι να παρω νεο καπακι με κεφαλη μεταχειρισμενο και να παει για βαξιμο και αυτο γιατι το καινουργιο δεν το αντεχει η τσεπη μου τωρα.
καθε προταση και ιδεα ευπροσδεκτη.
Πρέπει να δεις πρώτα ποιο είναι το σφάλμα. Χρειάζεται να το δει μηχανουργός.
Μόνο τότε θα μπορείς να δεις ποιες λύσεις έχεις.
Πρέπει να σιγουρευτείς ότι είναι από το ψευτοκαπακο που χάνει λάδια και πως δεν είναι από τον ατέρμονα από το στροφόμετρο, έχω γνωστούς να πάρεις ψευτοκαπακο και σε καλή τιμή αλλά σιγουρεψου από που χάνει πρώτα..
μηχανουργος εννοεις αυτον που κανει το πλανιαρισμα σωστα; αν ειναι ετσι αυτος που ρωτησαμε δεν ηθελε καν να μπει στη διαδικασια.
ειναι απο το καπακι.στην αρχη νομιζαμε οτι ηταν απο τον ατερμονα και αλλαξαμε διαφορα o-ring χωρις αποτελεσμα.μετα που μπηκε η φλατζοκολλα την πρωτη φορα σφραγισε για λιγο και μετα αρχισε να χανει απο αλλο σημειο. την δευτερη φορα εχανε απο την δεξια μεραι του ατερμονα λιγο παραπερα απο τη ντιζα του στροφομετρου και τωρα τριτη φορα εκει που φαινεται στην φωτο
Ρίξε και μια προσεκτική ματιά, κατά προτίμηση με μεγεθυντικό φακό και τοπικό φωτισμό, μήπως υπάρχει κάποια τριχοειδής ρωγμή.
Μπορεί να μην είναι εμφανής με μια πρώτη ματιά, μπορεί να έχει "καμουφλαριστεί" από τα αστάρο-βαψίματα και με τις διαστολές να ανοίγει και να ξερνάει από εκεί.
Στην φωτό μου φαίνεται σαν η "πηγή" να είναι πάνω από το πασαλειμμένο με φλαντζόκολλα σημείο.
Oldfarts never die
μετα τα τελευταια μου μηνυματα ειχα κατι τρεξιματα ιατρικης φυσεως που με αναγκασαν ακομα και τωρα να ειμαι εκτος μοτοσυκλετας.
η μηχανη ηταν στον μηχανικο ολο αυτο το διαστημα που εκανε δοκιμες για να δει αν μπορει να καταληξει καπου στο θεμα της διαρροης.
το o-ring που βρισκεται στον ατερμονα ειχε αλλαχτει 3 φορες με διαφορα του εμποριου. το γνησιο σαν ανταλλακτικο δεν υπαρχει μονο του
και η yamaha το δινει μονο μαζι με τον ατερμονα. ακομα και ετσι, οσο και αν εψαξα ηταν τελος στοκ. για καλη μας τυχη εφερε αλλος ενας τυπος
ενα xt για μηχανικη εργασια και μαζι με αυτο εφερε και ενα aftermarket σετ απο φλατζες και o-ring για το xt. το o-ring του ατερμονα δεν το χρησιμοποιησε,
οποτε ο μηχανικος τον ρωτησε αν μπορουσε να το παρει οπως και εγινε. το εβαλε στο δικο μου xt και μετα αρχισε τις δοκιμες,
βαζοντας ενα ανεμιστηρα να φυσαει τον κινητηρα το αφηνε να δουλευει με τις στροφες του κινητηρα ψηλα καμποση ωρα επαναλαμβανοντας το αρκετες φορες.
το εκανε καμποσες βολτες χωρις να παρουσιασει καποια διαρροη. η τελευταια δοκιμη εγινε οταν το πηρε ο αδερφος μου για να το περασει απο κτεο
κανοντας μια αποσταση 20 περιπου χιλιομετρων η οποια ολοκληρωθηκε επιτυχως. θελω να πιστευω οτι διορθωθηκε το προβλημα αλλα θα το διαπιστωσω
οταν τελικα καταφερω να το καβαλησω παλι. στο διαστημα αυτο αλλαχτηκαν οι κλειδαριες και η ταπα του τεποζιτου με καινουργια.
ο λογος ηταν οτι το κλειδι εβγαινε απο τον κεντρικο διακοπτη αν το τραβουσα στη θεση ON. δεν μου αρεσε αυτο οπως και δεν μου αρεσει να αλλαξω τον διακοπτη
μονο και να εχω 2 κλειδια για ταπα τεποζιτου και κεντρικο διακοπτη. εψαξα για μεταχειρισμενα σε αλλα αφενος φαινοταν ταλαιπωρημενα στις φωτογραφιες
και δεν ηξερα και τι διαρκεια θα ειχαν στον χρονο και αφετερου η τιμες πωλησης ηταν αρκετα υψηλες για μεταχειρισμενα αντικειμενα. ηταν αρκετα δυσκολο
να βρω το σετ μαζι γιατι η yamaha στην part list της τα εχει μεμονομενα που σημαινει οτι κατα πασα πιθανοτητα αν επαιρνα κλειδαρια και ταπα θα ειχαν 2 κλειδια.
καταφερα και βρηκα part number με ολο το σετ και παραγγελια απο ιαπωνια γιατι εδω η τιμη ηταν απαγορευτικη.
παρακατω βαζω και φωτο του κουτιου με το part number, ισως το χρειαστει και καποιος αλλος.
PS:υπαρχει το παλιο σετ αν καποιος ενδιαφερεται.το μονο προβλημα που εχει ειναι αυτο που ανεφερα παραπανω με το κλειδι που φευγει αν το τραβηξεις.