Σελίδα 56 από 56 ΠρώτοΠρώτο ... 646515253545556
Προβολή αποτελεσμάτων 826 έως 829 από 829

Θέμα: Πένσες-Κοφτάκια-Τανάλιες κ.α (γενική συζήτηση)

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Τίποτα δεν έκανα. Είναι φοβερό το πώς σε παίρνει η μπάλα!

Για το κοφτακι, έχει κανείς άποψη;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Το κομπολτ 7131200 (με την εσοχή) το δουλεύει κανένας να μου πει δτο λογακια για τη γαματοσυνη του γιατί έχουν αρχίσει να με πιάνουν τα στερητικα μου;
    Αφού έχει τέτοιο παπάρι, τι το θες το μικρότερο;

Edit: Αυτό δεν είναι ίδιο(σε μικρότερο μέγεθος) με εκείνο που μου είχες δώσει για να κώψω τις πρόκες στη κατασκευή του πάγκου;
    Τελευταία τροποποίηση από sanctusan; 03/07/2024 στις 23:37.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από o_gavros Προβολή μηνύματος
    Το κομπολτ 7131200 (με την εσοχή) το δουλεύει κανένας να μου πει δτο λογακια για τη γαματοσυνη του γιατί έχουν αρχίσει να με πιάνουν τα στερητικα μου;
    Γιάννη το έχω εγώ. Αυτό με την εσοχή για να χωράνε τα "χοντρά" μέσα και να μη γλιστράνε.

Μαλακό ατσάλι το κόβει σαν να μην υπάρχει. Πχ χοντρές πρόκες. Ακόμα και αν κάτι δε μπορείς να το βάλεις μέσα λόγο χωροταξικού, πάλι θα το κόψει χωρίς ιδιαίτερο ζόρι.
    Ατσαλόσυρμα, χοντρό πλέγμα κτλ δε το βλέπει καν. Δε θυμάμαι διατομή αλλά έχω κόψει κομμάτια ολόκληρα και δεν ένιωσε.
    Ελατήρια 2,5μμ με με την άκρη άκρη της κοπτικής ακμής επίσης χωρίς ζόρι και χωρίς σημάδι φθοράς.

Παλιότερα είχα και τον απλό χωρίς την εσοχή. Τα πολύ χοντρά δε τα έπαιρνε μέχρι μέσα και όταν άρχιζες να σφίγγεις, περπατούσαν και λίγο προς τα έξω. Πίεζες λίγο και μετά το έσπρωχνες μέχρι μέσα όπου το έκοβε πλέον με τη σκέψη. Ήθελε δλδ μισή κοπή και μετά ολόκληρη. Δε μπορώ να πω οτι με ενοχλούσε αυτό. Οι δυο κοπές στα πολύ χοντρά προστατεύουν και την κόψη.
    Με εκείνον είχα κόψει και χοντρές ατσαλόπροκες και είχε κάνει κάποια σημάδια στην κοπτική ακμή αλλά όχι κάτι που τον επηρέαζε ιδιαίτερα. Τον άφησα στον πατέρα μου όπου κόβει πρόκες και βίδες (αν δεν τον έχασε πουθενά).

Τώρα αυτόν τον βγάζει με κάποια επεξεργασία στην ακμή για να μη γλιστράνε τα χοντρά. Και πάλι δεν είναι το ίδιο γιατί μπορέι να μη γλιστράνε προς τα έξω, αλλά δε χωράνε και τόσο βαθιά όσο σε αυτόν με την εσοχή.
    Απ' την άλλη αυτός με την εσοχή, κάτι λεπτό και σκληρό δε θα το κόψει με τη μια βάζοντάς το στην εσοχή.

Αυτά τα εργαλεία, για να κόψουν κάτι, δεν στηρίζονται στην κοφτερή ακμή τους αλλά στη δύναμη που έχουν. Και με χαλασμένη κόψη, πάλι θα κάνουν δουλειά. Πχ, στην εσοχή, κόβει με τη μια τις χοντρές πρόκες.

Το αρνητικό τους είναι η σύριζα κοπή. Πχ αν θες να κόψεις πλεγμα σύριζα, δε θα κάνεις δουλειά. θα αφήσει αρκετά μεγάλο δόντι. Εκεί θέλεις τον πλαγιο μπουλενοκόφτη.

Γενικά δεν έχω ασελγήσει επάνω του. Πχ δεν έχω κόψει βίδα Μ6 που είναι εκτός δυνατοτήτων του. Αν το προσπαθήσω θα το κάνει, αλλά θα φθαρεί.

Φωτό όταν κατέβω κάτω.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 04/07/2024 στις 22:18.
    Sent from me using a computer.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Γιάννη ναι και όχι . ίδιο είναι σε σχέδιο ναι αλλά εκείνο το γομαρι δεν είναι εργαλείο που το βάζεις στην τσάντα/τσέπη σου.

Αποστόλη, τη φαγούρα μου μάλλον ψάχνω να βρω αν θα ικανοποιήσει.
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Σελίδα 56 από 56 ΠρώτοΠρώτο ... 646515253545556

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 280
    Τελευταίο μήνυμα: 20/04/2018, 15:01
  2. Γενικη συζητηση για τα V-Strom
    από gcrook στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 54
    Τελευταίο μήνυμα: 19/09/2011, 10:44
  3. ΧΙΟΣ...Άνοιξη 2007 - Γενική συζήτηση
    από Cpt. Haddock στο forum Off topic