Αυτό κι αν είναι έντιτ.
Αντί για εντιτ συμπληρώνω εδώ μηχανάκια που οδηγούσα κάπου στα 16-18.Xr 600,Yz125 και Η Καύλα για τότε με Κ κεφαλαίο WR250Z,το καθαρό εντουρο,χωρίς φώτα.Τι γκάζι!
Ο δικος μου γενικος κανονας ειναι
-2 χρονια και 30.000 ΟΥΣΙΩΔΗ χιλιομετρα σε 250cc...Ουσιωδη εννοω να πας σχολεια και πιστα,και βολτες...να πιεσεις και να μαθεις οσα πιο πολλα μπορεις.
Με τα 125cc διαφωνω,15 αλογα ειναι πολυ λιγα.ΕΙχα Varadero 125 και δε ''μπορουσα'' να παω μια βορεια Ευβοια σαν ανθρωπος να ακολουθησω την μοτοπαρεα.ΕΠισης δεν ειχε δυναμη στο πισω τροχο να πιεσεις αρα ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΓΚΑΖΙΟΥ δεν εμαθα τιποτα.Τα πρωτα γλιστρηματα του πισω τροχου τα εμαθα με δανεικο AX-1 250 + μακρινα ταξιδια.Γι αυτο επιμενω για 250cc
-μετα κανα 600cc με 80-100 αλογα παλι προσεκτικα στην αρχη,παλι σχολεια κτλ
Απο εκει και περα ειναι θεμα ανθρωπου.Απο μικρος ονειρευομουν μεγαλου κυβισμου μηχανες και ηθελα να τις αποκτησω οσο το δυνατον πιο συντομα αλλα παραλληλα να ειμαι και ετοιμος.Ελιωσα το 125 ελιωσα το 250 και μετα πηγα στο 600 χωρις φοβο και τυψεις.Εννοειται επεσα με το 600 μερικες φορες,αλλα ηταν οταν το παραεκανα και φυσικα πανω στην διαδικασια μαθησης αφου δεν σταματας να μαθαινεις.ΑΠλα τι εγινε οι μικρες τρομαρες που πηρα με το 250 με βοηθησαν να ΜΗΝ ΦΟΒΑΜΑΙ στην συνεχεια γιατι αποκτας καποια βασικα αντανακλαστικα.ΕΙλικινα δε με ενοιαζε να πεσω με το 125 250 γιατι ηταν με λιγα χιλιομετρα οποτε πιεζα και μαθαινα.Αυτο με εκανε να μην φοβαμαι και το 600 μετα αν και το πληρωσα γιατι με ''δαγκωσε''.Εδω ειναι που ερχεται αυτο που λενε πολλοι εμπειροι οτι το μηχανακι θα σε ''δαγκωσει'' οταν νομιζεις οτι το εχεις.
Πότε είσαστε έτοιμοι να πάτε σε 16" μπροστά;
Πως από το ερώτημα του νέου συντροχου περάσαμε στην αυτοβιογραφία, δε κατάλαβα…
Στο δάσος ημανε...πατατις έκοβα...![]()
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Για μένα είμαστε έτοιμοι να ανέβουμε κυβικά όταν το γκάζι αρχίζουμε να το δουλεύουμε σαν on-off διακόπτη, δλδ ζητάμε όλο το γκάζι της μηχανής και μπορούμε να το διαχειριστούμε. Αυτό ισχύει μέχρι τα 100 -βαριά 120 άλογα, γιατί από εκεί και πάνω κανείς σχεδόν δεν έχει τα χέρια να το κάνει (χωρίς το cheat των ηλεκτρονικών).
Δεν λειτούργησα έτσι προσωπικά τα πρώτα χρόνια, αλλά κοιτώντας πίσω αυτό θα πρότεινα.
Όντως,ειδικά το δικό μου ποστ είναι η μοτοσυκλετιστικη μου αυτοβιογραφία-πορεια.Αλλα το έγραψα έτσι γιατί εάν έγραφα ότι από παπί πήγα στο 600 και μετά 1000 ακούγεται κάπως.
Τι μου θυμίζει…
https://youtu.be/CqiTPSmQ7kY?si=iCQ3gjcc3L_xXveD
you rise you fall you're down then you rise again
Δεν νομιζω οτι εισαι ποτε ετοιμος για να ανεβειθς κυβικα. Το κανεις γιατι θες μια αλλαγη, να δοκιμασεις πραγματα και στην αρχη παντα μα παντα ψιλοσοκαρεσαι.
Απο εκει και μετα ειναι καθαρα θεμα μυαλου και τυχης. Θα κανεις λαθη, θα μαθεις απο αυτα κι αν εισαι τυχερος χωρις σοβαρα τραυματα.
Ακομα θυμαμαι το ποσο τρομαξα οταν αφησα το NS125R, το πρωτο μου μηχανακι, στο μαγαζι και πηρα το καινουργιο ΧΤ600Κ ( με μανιβελα γιατι αντραςκαι γιατι εκανε 100Κ δρχ λιγοτερα ).
Εστριβε με την σκεψη, στην πρωτη στροφη παραλιγο να κανω αναστροφη αντι να στριψω αριστεραΛογικο με την τιμοναρα που ειχε