Σελίδα 32 από 43 ΠρώτοΠρώτο ... 22272829303132333435363742 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 466 έως 480 από 632

Θέμα: Εσπρέσο και συμπάθεια...

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Τζάνκια

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Τζάνκια
    Πρόσφατα βρήκα ένα ντόπιο εργαστήρι καβουρδίσματος και έχω δοκιμάσει κάποιους απ' τους καφέδες του. Στην μια μεριά είναι το εργαστήρι με μια εσπρεσομηχανή όπου μπορείς να δοκιμάσεις κάποιον καφέ ή να πιεις ένα εσπρεσάκι όσο συζητήας με τον ιδιοκτήτη και δίπλα να αγοράσεις το χαρμάνι που σε ενδιαφέρει.

Εδώ και λίγο καιρό έχω πάρει κάποιους και αυτή τη στιγμή έχω αυτούς τους τρεις στο ντουλάπι μου. Δυο blend που είναι εξαιρετικοί σε φρεντο και έναν μονοποικιλιακό.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	0-02-05-35bc47f32829098e359475c9725aed1569c3924a0f732ba22761d01e58fd0f20_1f855c9f1305c1.jpg 
Προβολές:	231 
Μέγεθος:	103,5 KB 
ID:	454453

Πολλοί απ' τους καφέδες του είναι σε συσκευασία με ανεπίστροφη βαλβίδα και όλες τις πληροφορίες πλην προτάσεις παρασκευής.

Όνομα:	0-02-05-26418d40c0978de7045d25acbd94ac14b8625f25a20c1c8887a1bc3b08f2c85d_1f855c9f04f74f.jpg 
Προβολές:	230 
Μέγεθος:	97,9 KB 
ID:	454454

Δεν έχω την εμπειρία να κρίνω ούτε έχω μέτρο σύγκρισης με κάποιους ακριβότερους που έχουν μπει σε αυτό το θρεντ οπότε δε θα το κάνω. Τους βάζω εδώ γιατί καποιοι ακριβότεροι που έχω πάρει δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο.
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Πρόσφατα βρήκα ένα ντόπιο εργαστήρι καβουρδίσματος και έχω δοκιμάσει κάποιους απ' τους καφέδες του. Στην μια μεριά είναι το εργαστήρι με μια εσπρεσομηχανή όπου μπορείς να δοκιμάσεις κάποιον καφέ ή να πιεις ένα εσπρεσάκι όσο συζητήας με τον ιδιοκτήτη και δίπλα να αγοράσεις το χαρμάνι που σε ενδιαφέρει.

Εδώ και λίγο καιρό έχω πάρει κάποιους και αυτή τη στιγμή έχω αυτούς τους τρεις στο ντουλάπι μου. Δυο blend που είναι εξαιρετικοί σε φρεντο και έναν μονοποικιλιακό.

Όνομα:	0-02-05-35bc47f32829098e359475c9725aed1569c3924a0f732ba22761d01e58fd0f20_1f855c9f1305c1.jpg 
Προβολές:	231 
Μέγεθος:	103,5 KB 
ID:	454453

Πολλοί απ' τους καφέδες του είναι σε συσκευασία με ανεπίστροφη βαλβίδα και όλες τις πληροφορίες πλην προτάσεις παρασκευής.

Όνομα:	0-02-05-26418d40c0978de7045d25acbd94ac14b8625f25a20c1c8887a1bc3b08f2c85d_1f855c9f04f74f.jpg 
Προβολές:	230 
Μέγεθος:	97,9 KB 
ID:	454454

Δεν έχω την εμπειρία να κρίνω ούτε έχω μέτρο σύγκρισης με κάποιους ακριβότερους που έχουν μπει σε αυτό το θρεντ οπότε δε θα το κάνω. Τους βάζω εδώ γιατί καποιοι ακριβότεροι που έχω πάρει δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο.
    Εξαιρετική φαίνεται η "ανακάλυψή" σου, οι καφέδες και οι τιμές και εμπλουτίζεις το θέμα με άλλη μία ενδιαφέρουσα επιλογή!

Αποστόλη αν θέλεις πες μας εντυπώσεις για freddo με τον Mastery Blend, το προφίλ μού θυμίζει έναν καφέ με έντονο άρωμα μπισκότου που έφερνε πριν πολλά χρόνια ο Ταλούμης και όλο το σπίτι μοσχοβολούσε σαν εκείνα τα μαγαζιά Cookies που έψηναν και πουλούσαν μόνο μπισκότα!

Μαζί με τα ξηροκάρπια που ακούγονται τέλεια στον κρύο καφέ με βάζει σε σκέψεις για παραγγελία

Moderator
    Στον mastery δε θα έλεγα οτι ξεχωρίζει κάτι. Αντίθετα, στον rebel ξεπηδούν διάφορα αρώματα με μια χαρακτηριστική επίγευση στο τέλος.

Αλλά δώσε μου λίγο χρόνο γιατί άλλαξα καλαθάκι. Θα επανέλθω αναλυτικότερος.

Στον mastery δε θα έλεγα οτι ξεχωρίζει κάτι. Αντίθετα, στον rebel ξεπηδούν διάφορα αρώματα με μια χαρακτηριστική επίγευση στο τέλος.

Αλλά δώσε μου λίγο χρόνο γιατί άλλαξα καλαθάκι. Θα επανέλθω αναλυτικότερος.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Αποστόλη αν θέλεις πες μας εντυπώσεις για freddo με τον Mastery Blend, το προφίλ μού θυμίζει έναν καφέ με έντονο άρωμα μπισκότου που έφερνε πριν πολλά χρόνια ο Ταλούμης και όλο το σπίτι μοσχοβολούσε σαν εκείνα τα μαγαζιά Cookies που έψηναν και πουλούσαν μόνο μπισκότα!

Μαζί με τα ξηροκάρπια που ακούγονται τέλεια στον κρύο καφέ με βάζει σε σκέψεις για παραγγελία
    Δεν είμαι ειδικός γευσιγνωσίας αλλά αν έχω μάθει κάτι μέχρι τώρα, είναι όλες αυτές οι γεύσεις που βγάζει μια λάθος εκχύλιση ή μια βρώμικη μηχανή. Αν λείπουν τέτοιες γεύσεις, δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός με αυτό που μένει. Παρ' όλα αυτά έχω αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με καφέδες μεσαίου καβουρδίσματος (το ελαφρύ καβούρδισμα είναι δύσκολο στη μηχανή μου), χαμηλής και μέσης οξύτητας, που έχουν κατά βάση βαριά αρώματα που δεν τα καταλαβαίνεις ή τα ξεχωρίζεις δύσκολα.

Ο mastery είναι μάλλον ένας απ' αυτούς. Τον κόφτη τον έχω ρυθμίσει ώστε από 17 γραμμάρια να βγάζω 36 γρ καφέ (αναλογία 1:2,1) σε 30" με τη θερμοκρασία κοντά στους 90. Εκανα δοκιμές με χρόνο εκχύλισης έως 34" και αναλογία έως 1:2,2 κάνοντας και μικρο ρυθμίσεις στο κόψιμο. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο σώμα με ωραία γεύση και άρωμα, χωρίς όμως να ξεχωρίζει κάτι (ή εγώ δε μπορώ να διακρίνω). Σε συνδυασμό με την χαμηλή οξύτητα και μέση γλυκύτητα θα έλεγα οτι είναι ένα χαρμάνι που δεν απευθύνεται σε όσους θέλουν "τσαχπινιές". Ενω σε πολλούς καφέδες η επίγευση είναι χαρακτηριστική, σε αυτόν είναι ιδιαίτερα διακριτική.
    Τον δοκίμασα και σε ζεστό χωρίς να διακρίνω κάτι διαφορετικό αλλά κυρίως τον απολαμβάνω πρωί σε fredo, σε ποτήρι με μόνωση που δεν επιτρέπει στα παγάκια να λιώσουν γρήγορα. Δε θα έλεγα οτι είναι απαιτητικός στην εκχύλιση και θα συγχωρήσει μικρολαθάκια.

Αντίθετα ο rebel είναι πιο γλυκός με πιο χαρακτηριστικά αρώματα, με λίγο μεγαλύτερη οξύτητα, ακόμα πιο πλούσιο σώμα και μια πολύ χαρακτηριστική επιγευση που μένει για αρκετό διαστημα αφού έχεις πιει τη τζούρα σου. Θα έλεγα οτι είναι ένα χαρμάνι που θα το προτιμήσουν περισσότεροι. Από αύριο θα μπορώ να πω περισσότερα και γι' αυτόν.

Δεν είμαι ειδικός γευσιγνωσίας αλλά αν έχω μάθει κάτι μέχρι τώρα, είναι όλες αυτές οι γεύσεις που βγάζει μια λάθος εκχύλιση ή μια βρώμικη μηχανή. Αν λείπουν τέτοιες γεύσεις, δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός με αυτό που μένει. Παρ' όλα αυτά έχω αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με καφέδες μεσαίου καβουρδίσματος (το ελαφρύ καβούρδισμα είναι δύσκολο στη μηχανή μου), χαμηλής και μέσης οξύτητας, που έχουν κατά βάση βαριά αρώματα που δεν τα καταλαβαίνεις ή τα ξεχωρίζεις δύσκολα.

Ο mastery είναι μάλλον ένας απ' αυτούς. Τον κόφτη τον έχω ρυθμίσει ώστε από 17 γραμμάρια να βγάζω 36 γρ καφέ (αναλογία 1:2,1) σε 30" με τη θερμοκρασία κοντά στους 90. Εκανα δοκιμές με χρόνο εκχύλισης έως 34" και αναλογία έως 1:2,2 κάνοντας και μικρο ρυθμίσεις στο κόψιμο. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο σώμα με ωραία γεύση και άρωμα, χωρίς όμως να ξεχωρίζει κάτι (ή εγώ δε μπορώ να διακρίνω). Σε συνδυασμό με την χαμηλή οξύτητα και μέση γλυκύτητα θα έλεγα οτι είναι ένα χαρμάνι που δεν απευθύνεται σε όσους θέλουν "τσαχπινιές". Ενω σε πολλούς καφέδες η επίγευση είναι χαρακτηριστική, σε αυτόν είναι ιδιαίτερα διακριτική.
    Τον δοκίμασα και σε ζεστό χωρίς να διακρίνω κάτι διαφορετικό αλλά κυρίως τον απολαμβάνω πρωί σε fredo, σε ποτήρι με μόνωση που δεν επιτρέπει στα παγάκια να λιώσουν γρήγορα. Δε θα έλεγα οτι είναι απαιτητικός στην εκχύλιση και θα συγχωρήσει μικρολαθάκια.

Αντίθετα ο rebel είναι πιο γλυκός με πιο χαρακτηριστικά αρώματα, με λίγο μεγαλύτερη οξύτητα, ακόμα πιο πλούσιο σώμα και μια πολύ χαρακτηριστική επιγευση που μένει για αρκετό διαστημα αφού έχεις πιει τη τζούρα σου. Θα έλεγα οτι είναι ένα χαρμάνι που θα το προτιμήσουν περισσότεροι. Από αύριο θα μπορώ να πω περισσότερα και γι' αυτόν.
    Λεπτομερές, κατατοπιστικό και προσγειωμένο review χωρίς υπέρμετρο ενθουσιασμό που συνήθως οδηγεί σε λάθος εντυπώσεις.

Ευχαριστούμε Αποστόλη και ελπίζω πραγματικά να συνεχίσεις να μοιράζεσαι τις καφέ-εντυπώσεις σου μαζί μας και στο μέλλον

Moderator
    Οκ άλλη μια προσπάθεια..

Περνώντας να πάρω κανένα καφεδάκι έπεσα πάνω στην παραγωγή. Την επόμενη φορά θα πάρω φρεσκαδούρα.

Όνομα:	coffe.jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	100,4 KB 
ID:	455038

Επέλεξα το τελευταίο 250άρι από κολομβιανό typica.

Όνομα:	coffe2.jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	100,3 KB 
ID:	455039

Για το προηγούμενο πακετάκι δε θα πω τίποτα (ακόμα) γιατί όπως αποδείχτηκε ήταν λίγο δύσκολος στην εκχύλιση. Δε νομίζω οτι κατάφερα να βγάλω ούτε μια εκχύλιση όπως την ήθελα. Θεωρώ οτι οι καλύτερες συνταγές που πέτυχα ήταν στο περίπου. Ο καφές φαινόταν να έχει πολύ ενδιαφέρον αλλά μάλλον έχανα πολύ απ' την ουσία που είχε να δώσει.

Με τον κολομβιανό απ' την δευτερη κιόλας παρασκευή ήμουν κοντά στο ιδανικό και σήμερα έκανα κάποιες μικροεπεμβάσεις ώστε να πάρω ότι καλύτερο μπορεί να μου δώσει η μηχανή μου.

Όπως είπα παραπάνω από άποψη γευσιγνωσίας παίρνω μηδέν με τόνο, οπότε θα προτιμήσω να μην ασχοληθώ με το αν τα αρώματα που έχει είναι από φρεσκοκαβουρδισμένα αμύγδαλα και ψημένη καραμέλα, ούτε με την σαφήνεια και την πιστότητα των αρωμάτων και των γευσεων.
    Σε όλα αυτά μετράει η εμπειρία που δεν έχω, και η μηχανή που ενώ κάνει ότι καλύτερο μπορεί, δε ξέρω κατά πόσο είναι αρκετό. Ξέρω οτι αυτό που ψάχνω είναι η αίσθηση των γεύσεων που αφήνει, αλλά δεν είμαι ακόμα εκεί.

Αυτό που μπορώ να καταλάβω όμως είναι το μέτριο προς το βαρύ σώμα που μένει και καλύπτει τη γλώσσα αντί να γλιστράει και τα πολύ ωραία αρώματα και μια ευχάριστη επίγευση. Αυτό που εκτίμησα όμως είναι η οξύτητα, ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την γλυκιά γεύση και πως αυτά τα δυο αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αλληλοεξουδετερώνονται. Δε μπόρεσα να καταλάβω αν η οξύτητα είναι αυτή του μηλικού ή του κιτρικού οξέως ή σαν αυτή από φρεσκο ρόδι αλλά είναι πολύ ευχάριστη και συνδυάζεται άριστα.
    Θα έλεγα οτι όλα αυτά δίνουν ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα αλλά δε θα το χαρακτήριζα επίπεδο.

Επειδή χτύπησα δυο διπλά απανωτά που δε το συνηθίζω, σταματάω να γράφω και το απόγευμα θα γράψω απ' την παραλία για το πόσο καλός είναι σε φρέντο.

Πολύ χαίρομαι τις αξιολογήσεις σου, περιεκτικός και ουσιαστικός!

Αν θέλεις πες μας και τι εξοπλισμό έχεις, εκ πείρας να σου πω ότι με entry level μηχανήματα οι δύσκολοι και ιδιότροποι καφέδες απαιτούν πολλή φύρα για να τους πετύχει κανείς και ακόμα και τότε θέλουν μικρορυθμίσεις μετά.

Αυτό που περιγράφεις πολύ ωραία, τους βασικούς διαχωρισμούς υφής, γεύσεων και αρωμάτων όμως ο entry level εξοπλισμός τους πετυχαίνει με την πλειοψηφία των καφέδων και για αυτό και τον προτείνω σε όποιον ρωτάει.

Τα υπερβολικά εκλεπτυσμένα αρώματα που συνήθως αναγράφονται στη συσκευασία είναι σαν τη μυρωδιά της αμυγδαλιάς ή της νερατζιάς, μια ιδέα δηλαδή και πολύ απαλά, σχεδόν ανεπαίσθητα.

ΥΓ: Δεν παρήγγειλα τελικά γιατί αυτό τον μήνα ευτυχώς ή δυστυχώς η καφετιέρα θα υπολειτουργεί, επιφυλάσσομαι όμως για το εγγύς μέλλον

Moderator
    Εδώ είμαστε.

Όνομα:	Pasted image.jpg 
Προβολές:	63 
Μέγεθος:	83,1 KB 
ID:	455058

Αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό είναι ο μύλος και είμαι πολύ τυχερός γιατί βρήκα έναν επαγγελματικό με καινούρια μαχαίρια σε άριστη κατάσταση σε τιμή δώρου (τσάμπα μου τον έδωσαν).
    Δεν είναι το πιο όμορφο εργαλείο στην κουζίνα αλλά είναι ένα απ' τα πιο χρήσιμα γιατί μπορώ να κόβω και γαλλικό ακόμα και ελληνικό. Στον εσπρέσο "ακούει" τις ρυθμίσεις και η κοπή του είναι συνεπής.
    Ο άσχημος και τεράστιος δοσομετρητής θα φύγει αν καταφέρω να βρω ένα τσουτσούνι να βάλω στη θέση του και σίγουρα θα παραγγείλω και ένα hopper ώστε να μη κρατάει καθόλου καφέ. Για την ώρα σκουπίζω δυο σημεία με ένα πινελάκι και παίρνω ακριβώς τα γραμμάρια που του βάζω. (Εννοείται οτι ζυγίζω και κόβω μόνο τον καφέ που φτιάχνω και γυρίζω τον δοσομετρητή μέχρι να "σκουπίσει" και να μου δώσει ότι έβαλα).

Η μηχανή είναι η γνωστή delongi, φυσικά με αλλαγμένο portafilter (και κανα δυο καλαθάκια). Thumb up στην πίεση που δεν είναι υπερβολική όπως στις περισσότερες που έρχονται με pressurized portafilter, thumb down στην μη σταθερή θερμοκρασία και στο πλαστικό που κλειδώνει το portafilter. Κάθε τι πλαστικό, κάνει άριστα δυο δουλειές και δε σε απογοητεύει ποτέ σε καμία. Δουλεύει για λίγο και σπάει! Εδώ όμως εμποδίζει και το κλείστρο να ζεσταθεί όταν το έχεις επάνω και ζεσταίνεις τη μηχανή.
    Η θερμοκρασία της ξεκινάει από χαμηλά (κόντα στους 80) και σταδιακά ανεβαίνει μέχρι να επέμβει κάποιος θερμοστάτης. Εχει ρύθμιση low med και high αλλά αυτό αφορά τη μέγιστη θερμοκρασία που θα επέμβει ο θερμοστάτης (ο οποίος πάλι δεν είναι απαραίτητα πολύ συνεπής).
    Για να αντιμετωπίσω αυτά τα δυο, πριν την εκχύλιση και με τη μηχανή ζεστή, βαζω επάνω το κλείστρο και αφήνω λίγο ζεστό νερό να τρέξει μεσα σε αυτό και στο δοσομετρικό ποτήρι. Έπειτα το σκουπίζω με πετσέτα από μικρο ίνες να φύγει κάθε υγρασία.
    Αφού βαλώ καφέ στο κλείστρο και το τοποθετήσω στη μηχανή, πατάω για δυο δευτερόλεπτα το κουμπί του ατμού ώστε να ανεβάσει θερμοκρασία και να αρχίσει την εκχύλιση κόντά στους 90. Συνδέοντας τον αισθητήρα θερμοκρασίας του πολύμετρου μέσα στο κλείστρο, έχω παρατηρήσει οτι με αυτόν τον τρόπο η θερμοκρασία ξεκινάει από πιο ψηλά και είναι πιο σταθερή.
    Η θερμοκρασία πιστεύω πως είναι ένας απ' τους κύριους λόγους που με κάποιους καφέδες, δεν έχω το αποτέλεσμα που θέλω. (το βλέπω την ώρα της εκχύλισης απ' το κομμένο pf).

Κατά τα λοιπά, ζυγαριά ακριβείας με χρονόμετρο, πατητήρι που ταιριάζει ακριβώς στο καλαθάκι μου, χωνί κλείστρου, δοσομετρικό ποτήρι και ποτήρι με σουρωτήρι. Κάποιο εργαλείο ισοκατανομής δεν έχω, αλλά ίσως πάρω καποιο πιο πολύ για εξοικονόμηση χρόνου. Το ταπ ταπ και δάχτυλο μια χαρά δουλεύει. Δεν έχω channeling και αν πατήσω σωστά τον καφέ στο κλείστρο, η εκχύλιση ξεκινάει ομοιόμορφα απ' όλη την επιφάνεια με τις τρύπες.
    Τελευταία τροποποίηση από daz; 06/08/2024 στις 00:22.

Moderator
    Το μεγαλύτερο λάθος που κάνω είναι οτι αλλάζω συνέχεια καφέδες. Κάποιοι καφέδες χρειάζονται τελείως διαφορετικό κόψιμο και μαζί με αυτό πρέπει να αλλάξω λίγο και την ποσότητα του καφέ στο καλαθάκι ώστε όταν ο καφές διαστέλλεται να μην ακουμπάει στο επάνω μέρος και αυξάνεται η πίεση. Αν συνυπολογίσουμε και το ότι η ποσότητα καφέ στο καλαθάκι και το κόψιμο επηρεάζει την οξύτητα, τη γλυκύτητα και το σώμα, χρειάζομαι κάθε φορά λίγο χρόνο να πετύχω αυτό που "θεωρώ" ότι είναι άρτιο και μ' αρέσει.
    Σε 58αρια κλείστρα 1 γραμμάριο περισσότερο καφέ στο καλαθάκι είναι αρκετό για να σου γμσει το αποτέλεσμα. Στο δικό μου κλείστρο επειδή είναι 51χιλ, μισό γραμμάριο φτάνει (το ίδιο και αν αυξήσω το κόψιμο χωρίς να αλλάξω την ποσότητα)

Αν βλέπω σωστή εκχύλιση (ροή, χρώμα) απ' το κομμένο pf, τα γραμμάρια που θέλω στο σωστό χρόνο και όλα αυτά έχοντας την κατάλληλη ποσότητα καφέ στο καλαθάκι (έχω μετρήσει το κενό ανάμεσα στον καφέ και στην κεφαλή του group με το γνωστό σύστημα του κέρματος και πλέον το καταλαβαίνω απ' το πατητήρι μου), σταματάω εκεί. Αντε αν είμαι στις καλές μου την επόμενη φορά να αφήσω να τρέξει λίγο περισσότερο ή να κόψω ελάχιστα πιο ψιλό μήπως καταφέρω να πάρω πιο έντονα και πιο ευδιάκριτα αρώματα ή ελάχιστα πιο χοντρό ώστε να ανεβάσω λίγο την οξύτητα. Αν δω οτι ανεβάζοντας πχ την οξύτητα χαλάω το σώμα επιστρέφω πίσω στην "ισορροπία" που αρέσει σε μένα.

Εντωμεταξύ στην καλύτερη περίπτωση το σακουλάκι των 250 είναι ήδη στη μέση και την επόμενη φορά θα μου μπει ο διάολος να πάρω κάτι διαφορετικό.

Κάπως έτσι όμως αρχίζεις να εκτιμάς πχ την οξύτητα που βγάζουν κάποιοι καφέδες και την πολυπλοκότητα που έχουν.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Και μόνο που διάβασα τα 2 παραπάνω ποστ, κουράστηκα ρε συ Αποστόλη....
    Χαράς στο κουράγιο σου να ασχολείσαι τόσο... Εγώ είμαι του βάλε τον καφέ, βγάλε ζουμί και τέλος.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Μήτσο ο καφές είναι ιεροτελεστία,όσο το παλεύεις τόσο νιώθεις ότι δημιουργείς.
    Εγώ ακόμα και καθαριότητα κάνω,πλένω όλα τα τζάρτζαλα προτού απολαύσω την πρώτη γουλιά.

Παρόμοια θέματα

1. Τσάϊ και Συμπάθεια
    από Alchimistis στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2018, 23:01
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2014, 09:05
  3. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF