Σελίδα 17 από 95 ΠρώτοΠρώτο ... 712131415161718192021222767 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 241 έως 255 από 1414

Θέμα: Ο καφενές Vol. 3

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Ούτε στα ρουσφέτια των 80ties δε έπαιζαν τέτοιες παροχές Μικε…

Τώρα μάζεμα των ελαιοδέντρων του αφεντικού τον Νοέμβρη, δώρο Χριστουγέννων pushback και εξαήμερη οσονούπω..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    Τι-πο-τα
    Μόνο εγώ ξενερώνω τόσο που ούτε βόλτα θέλω να πάω με αυτή την κωλοζεστη;;
    Νομιζω ότι είμαι σε αερόθερμο
    Ακόμα και νωρίς το πρωί η βράδυ είναι υπερβολικη
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ratamahatta Προβολή μηνύματος
    Τι-πο-τα
    Δεν είσαι ο μόνος, αιρ-κοντίσιον μόνο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ratamahatta Προβολή μηνύματος
    Τι-πο-τα
    7½ με 9 το πρωί είναι πολύ καλά.
    Άπλετο φως και παρά πολύ καλή θερμοκρασία
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Που την είδατε τη ζέστη ρε παιδία

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20240718_142428.jpg 
Προβολές:	122 
Μέγεθος:	70,6 KB 
ID:	454623

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20240719_233102.jpg 
Προβολές:	122 
Μέγεθος:	21,4 KB 
ID:	454624
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Εμείς την είδαμε στην Αττική, εσύ μάλλον στη Μακεδονία
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    7½ με 9 το πρωί είναι πολύ καλά.
    Άπλετο φως και παρά πολύ καλή θερμοκρασία
    Με την δουλεια δύσκολο τέτοια ώρα,μια κυριακη έχουμε να κοιμηθούμε 1ωρα παραπάνω γαμωτο
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της billyka
    Ουτε καν για βολτα με αυτην την κωλοζεστη..Δε μου φτανει 8 ωρες στο μηχανακι καθε μερα θα παω και βολτα?Ασε που δεν μπορω το κρανος με τπτ σε αυτον τον καιρο.Περιμενουμε το φθινοπωρο

ο γ@μω τα κυβικα σας... Το avatar του/της mikes
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Ούτε στα ρουσφέτια των 80ties δε έπαιζαν τέτοιες παροχές Μικε…

Τώρα μάζεμα των ελαιοδέντρων του αφεντικού τον Νοέμβρη, δώρο Χριστουγέννων pushback και εξαήμερη οσονούπω..

αυτο με την εξαημερη εργασια, εχει πεσει πολυ παραφιλολογια παντως.. ΔΕΝ ψηφιστηκε 6ημερη εργασια για ολους ρε σεις
    οπως οι περισσοτεροι νομιζετε.. διαβαστε λιγο εργασιακη νομοθεσια, θα εκπλαγειτε με το τι δικαιωματα εχετε ως εργαζομενοι
    και ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ.... επειδη εγω ψαχνομαι γενικα με τα εργασιακα, τον πρωην εργοδοτη μου,
    τον πηγαινα τρενο τη τελευταια 5ετια.. δε τολμουσε να πει κουβεντα, καθως του ειχα κανει σαφες, οτι οποιαδηποτε αντιρρηση
    του σε κατοχυρωμενα μου δικαιωματα η υποχρεωσεις του, θα ειμαστε μονιμα στην επιθεωρηση να λυνουμε εκει τις διαφορες μας..
    επισης τον ειχα ενημερωσει πως σε περιπτωση απολυσης, περα του οτι θα κινηθω νομικα καθως αυτη θα ειναι παρανομη λογω
    διεκδικησης των δικαιωματων μου, θα φαει τετοι τρεξιμο που δε το φανταζεται, καθως ειχα ραμματα για τη γουνα του..
    στον νεο μου εργοδοτη, πριν δωσουμε τα χερια, εκανα επισης σαφες οτι δεν προκειται να κανω οποιαδηποτε υποχωρηση πανω
    σε αυτο το θεμα...

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mikes Προβολή μηνύματος
    αυτο με την εξαημερη εργασια, εχει πεσει πολυ παραφιλολογια παντως.. ΔΕΝ ψηφιστηκε 6ημερη εργασια για ολους ρε σεις
    οπως οι περισσοτεροι νομιζετε.. διαβαστε λιγο εργασιακη νομοθεσια, θα εκπλαγειτε με το τι δικαιωματα εχετε ως εργαζομενοι
    και ΜΑΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ.... επειδη εγω ψαχνομαι γενικα με τα εργασιακα, τον πρωην εργοδοτη μου,
    τον πηγαινα τρενο τη τελευταια 5ετια.. δε τολμουσε να πει κουβεντα, καθως του ειχα κανει σαφες, οτι οποιαδηποτε αντιρρηση
    του σε κατοχυρωμενα μου δικαιωματα η υποχρεωσεις του, θα ειμαστε μονιμα στην επιθεωρηση να λυνουμε εκει τις διαφορες μας..
    επισης τον ειχα ενημερωσει πως σε περιπτωση απολυσης, περα του οτι θα κινηθω νομικα καθως αυτη θα ειναι παρανομη λογω
    διεκδικησης των δικαιωματων μου, θα φαει τετοι τρεξιμο που δε το φανταζεται, καθως ειχα ραμματα για τη γουνα του..
    στον νεο μου εργοδοτη, πριν δωσουμε τα χερια, εκανα επισης σαφες οτι δεν προκειται να κανω οποιαδηποτε υποχωρηση πανω
    σε αυτο το θεμα...
    ασχετα με τον συγκεκριμενο νομο, 6ημερο εργασια ισχυει ΠΑΝΤΟΥ αυτη τη στιγμη. οι μισες μικρες επιχειρησεις προτεινουν στους εργαζομενους 6ημερο 8 ωρο. ρωταω τους φιλους μου πως γινετε αυτο (γιατι εκεινοι πανε σε συνεντευξεις) και δεν ξερουν. Ισχυει ουτως η αλλως στην εστιαση και μαλλον καποιο παράθυρο το επιτρέπει και στους αλλους. η απλα ξερουν οτι ζουνε στην ελλαδα και κανουν οτι θέλουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    ασχετα με τον συγκεκριμενο νομο, 6ημερο εργασια ισχυει ΠΑΝΤΟΥ αυτη τη στιγμη. οι μισες μικρες επιχειρησεις προτεινουν στους εργαζομενους 6ημερο 8 ωρο. ρωταω τους φιλους μου πως γινετε αυτο (γιατι εκεινοι πανε σε συνεντευξεις) και δεν ξερουν. Ισχυει ουτως η αλλως στην εστιαση και μαλλον καποιο παράθυρο το επιτρέπει και στους αλλους. η απλα ξερουν οτι ζουνε στην ελλαδα και κανουν οτι θέλουν.
    κοιτα, βασικα 6ημερο παντα ισχυε απλα τωρα νομιμοποιηθηκε κιολας.. η διαφορα ειναι οτι πριν που ηταν "παρανομο" η νομοθεσια
    προεβλεπε να πληρωνεται με 30% προσαυξηση, ενω τωτα που εγινε νομιμο η προσαυξηση πηγε στο 40%.
    το μαγαζι που δουλευα μεχρι και τον ιουνη, δουλευε εξαημερο. εγω ομως δουλευα 5ημερο.. γιατι? γιατι ΑΠΑΙΤΗΣΑ να πληρωνομαι
    με την προσαυξηση..
    τωρα απο πρωτη του μηνα που νομιμοποιηθηκε το 6ημερο, εγω στη καινουρια δουλεια δουλευω 5ημερο, γιατι ενω τα καταστηματα
    της εταιρειας δουλευουν μεν 6ημερο, το ποστο που καλυπτω εγω ειναι 5ημερο.. αν κληθω να δουλεψω καποιο σαββατο σε αλλο ποστο
    για να καλυψω καποιο κενο, εννοειται πως θα απαιτησω να πληρωθω την προσαυξηση και να μου κολληθει και ενσημο για αυτη τη μερα..
    στον αντιποδα ομως, οσον αφορα την εργασια μου, ποιοτητα, αφοσιωση, υπευθυνοτητα, τεχνικη αντιληψη και ευελιξια, ειμαι αριστος, και
    δε μπορει να μου προσαψει κανεις τιποτα.. και αυτο φυσικα ειναι απαραιτητη προυποθεση για να μπορω να απαιτω τα δικαιωματα μου και τις
    υποχεωσεις του εργοδοτη..

Ο περισσοτερος κοσμος,ειτε ειναι απληροφορητος για τα δικαιωματα του,ειτε δεν θελει να τα διεκδικησει ,ειδικα στις εποχιακές τουριστικές δουλειές,που ο αλλος δουλευει για τρεις-τεσσερις μηνες,και λογω της φυσεως της δουλειας,πολλες φορες βγαζει πολυ περισσοτερο,για να ζησει και τον υπολοιπο χρονο,μπαινοντας για το επομενο διαστημα και στο ταμειο ανεργιας,ή κανοντας το υπολοιπο διαστημα αλλη λιγοτερο αμοιβομενη εργασια.
    Συνηθως σ αυτες τις μικρομεσαιες ειχειρησεις ισχυει το ΔΙΚΑΙΟΝ του, ''ηρθες να δουλεψεις την σεζον να κονομησεις'' αλλα μην μου ζαλιζεις τον ερωτα για εργατικα δικαιωματα.Οσο μεγαλυτερη ειναι η επιχειρηση με οργανωμενη υπηρεσια ''διαχειρισης εργατικου δυναμικού'' τοσο περισσοτερο τηρουνται οι νομοι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Εμείς την είδαμε στην Αττική, εσύ μάλλον στη Μακεδονία
    σωστός
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Μικέ θέλεις να μας πεις πως μετα την τροπολογία «ο μέσος εργαζόμενος» σε αυτούς τους κλάδους (και σε όσους στο μέλλον υπαχθούν) θα πάει στην συνέντευξη και θα απαιτήσει από τον αφεντικό να δουλέψει 40ωρο και ο αφεντικός θα το δεχθεί και δε θα πάει στον επόμενο..

*Μη βάζετε προσωπικά παραδείγματα που ενδεχομένως να είναι εξαίρεση και όχι ο κανόνας τους μέσου εργαζομένου πολίτη

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Μικέ θέλεις να μας πεις πως μετα την τροπολογία «ο μέσος εργαζόμενος» σε αυτούς τους κλάδους (και σε όσους στο μέλλον υπαχθούν) θα πάει στην συνέντευξη και θα απαιτήσει από τον αφεντικό να δουλέψει 40ωρο και ο αφεντικός θα το δεχθεί και δε θα πάει στον επόμενο..

*Μη βάζετε προσωπικά παραδείγματα που ενδεχομένως να είναι εξαίρεση και όχι ο κανόνας τους μέσου εργαζομένου πολίτη
    βαση της νεας νομοθεσιας, δεν μπορει να απαιτησει να δουλεψει 5ημερο εφ'οσον η επιχειρηση δουλευει 6ημερο,
    μπορει ομως ανετα να απαιτησει να πληρωθει τη προσαυξηση που η νομοθεσια οριζει, καθως και να εχει ολες τις
    παροχες που η νομοθεσια προβλεπει.. αυτο αλλωστε γινονταν και πριν τον νεο νομο. απο τη 1η ιουλιου που τεθηκε
    σε εφαρμογη δεν εγιναν ξαφνικα ολες οι επιχειρησεις 6ημερες.. οσες δουλευαν 5ημερο, συνεχιζουν να δουλευουν
    ετσι, ενω οσες δουλευαν 6ημερο, ενω πριν ηταν "παρανομο" να απασχολουν τον ιδιο εργαζομενο 6η μερα, τωρα
    πλεον ειναι νομιμο.. αλλα με 10% μεγαλυτερη προσαυξηση ημερομισθιου..

οσο για τα "προσωπικα παραδειγματα που ειναι εξαιρεση και οχι ο κανονας" λυπαμαι φιλε που θα το πω ετσι ωμα,
    αλλα σε αυτο ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, που δωσαμε το δικαιωμα στους εργοδοτες να μας τα
    κανουν αυτα, ακυρονωντας ετσι τους αγωνες των προγονων μας.. αμα εμεις οι εργαζομενοι δε το δεχομασταν
    ΠΟΤΕ και απαιτουσαμε ολα τα δικαιωματα που μας παρεχει η νομοθεσια, δε θα υπηρχε τετοια κατασταση στα εργασιακα..

Παρόμοια θέματα

1. Ο καφενές vol.2
    από BLiTzER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9986
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2024, 10:37
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3