Ψάχνω για μια κόρνα πιο μπάσα από τις υπάρχουσες.
Γνωρίζοντας καλά τις FIAMM που εξόπλιζαν auto-moto τα 80ς αλλά και τις αντίστοιχες Hella,
κοιτάζω μήπως βρώ κάποια (ή κάποιο συνδυασμό) που θα πετυχαίνει πιο χαμηλή συχνότητα.
Η τεχνολογία που εστιάζω είναι μικροί τενόροι σαν σαλιγκάρι και όχι τις επίπεδες στρογγυλές που συνηθίζονται σε μοτό.
πχ
και όχι σαν αυτές
Είμαι θετικός και στις δύο, η δεύτερη με εξυπηρετεί πολύ λόγο όγκου, απλά έχω την εντύπωση
πως δεν θα αποδώσει όπως ένας τενόρος.
Οι συχνότητες που γράφουν είναι 410Hz - 510Hz στο ζευγάρι οι τενόροι, 415hz -385hz.-350Hz οι επίπεδες.
Δεν έχω βρει κάποια που να αλλάζει αρκετά ο τόνος προς το μπάσο.
Βλέπω κάποια βιδάκια πίσω από όλες αλλά οι προσπάθειες μου σε επίπεδες καταλήγουν εκτός εύρους μάλλον και χαλά πολύ ο ήχος
σε τενόρους δεν έχω δοκιμάσει.
Το ιδανικό (και πιο πιθανό) είναι να χρησιμοποιήσω μία μόνο, έχω πολύ περιορισμένο όγκο που επιβαρύνεται με την έλλειψη fairing.
Αποφεύγω κόρνες μεγαλύτερες από αυτές σε μέγεθος γιατί είναι υπερβολή και "δεν μου κάνουν την δουλειά" όπως θα εξηγήσω παρακάτω.
Γιατί το ψάχνω:
πρώτα από όλα δεν μου αρέσει ο τόνος που γίνεται ενοχλητικός.
Όταν αποφασίζω να κορνάρω, χρειάζομαι να ενημερώσω πως είμαι γύρω και να πετύχω την καλύτερη διάθεση για εμένα.
Ενοχλώντας και ερεθίζοντας τους άλλους, σαν να τους μαλώνω, προκαλώ εκνευρισμό αρχικά.
Όλες οι προτάσεις δεκτές, μπορώ να πειράξω οτιδήποτε μου προτείνει κάποιος που το έχει κάνει.
υγ: πχ να χρησιμοποιήσω μια 24V με 12V κ.λπ. μόλις μου ήρθε.