ότι λέει ο τίτλος λοιπόν , θα προσπαθήσω με ακρίβεια χιλιομέτρων να παραθέσω τα ελαστικά που έχω χρησιμοποιήσει σε ενα μεγαλο και βαρύ ον - οφ σαν το crosstourer.. και για να προλάβω τους ειδήμονες οκ δεν ειναι οφ όμως οχι εγω αλλα καποιοι άλλοι τον έβαλαν σε αυτήν την κατηγορία.
απο εκείνους λοιπόν δανείζομαι και χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό... ξεκαθαρίζω οτι η χρήση που του κάνω ειναι ασφάλτινη , αλλα αν στο ταξίδι μου παρουσιαστει ενα κομμάτι βατου χώματος θα το πάω..τουλάχιστο μέχρι εκει που μπορώ.. υπάρχει και η πιθανότητα να γυρίσω πίσω. επίσης δεν ειμαι και οδηγός απαιτητικός οπότε αυτό ισως παρατείνει και λίγο την διάρκεια των ελαστικων.
οι τρόχοί είναι Tubeless 110/80-17, 150/70-17 και το βάρος της είναι 275kg (F: 132kg; R: 143kg)
η μοτοσυκλέτα λοιπον φορούσε Bridgestone Batlaxx A40 νομίζω όταν την αγόρασα και στην 1η αλλαγή έβαλα το ίδιο ελαστικό στις 18000χλμ.
και το 2ο σετ Α40 κράτησε περίπου 20000χλμ.
επόμενο ηταν το νέο της Bridgestone A41 το οποίο κράτησε 16500χλμ.
μετά πήγα στο Pirelli Scrorpion trail II που έβγαλε 14800χλμ.
τελευταίο σετ αποφάσισα να βάλω κάτι σε 80/20 σε σχεση με το 90/10 των προηγουμενων (πάντα βάσει δηλωσης κατασκευαστη για το ποσοστο) και μπήκαν πάνω τα Michelin Anakee Adventure τα οποία προς μεγάλη μου έκπληξη είναι πάνω για 21000 χλμ. ειναι βεβαια στο όριο της αλλαγης, ισως και να έχει περάσει....
επίσης θέλω να τονίσω οτι υπήρχε και διαφορά στο φάγωμα του ελαστικού μπρός πίσω ανάλογα με την εταιρία. ετσι λοιπον ενω η Bridgestone ειχε μάλλον ομοιόμορφο φάγωμα μπρος πίσω (με λιγο πιο πολυ το εμπρός στο Α40 και περισσότερο στο Α41) η Pirelli ειχε σαφως μεγαλη διαφορά φαγώματος (το εμπρός τελείωσε ενω το πίσω είχε κανα 2000 ακόμα) και η Michelin το αντίθετο. το πίσω τελέιωσε 1ο σε σχέση με το εμπρός.
γενικά με εξέπληξε το τελευταίο ελάστικο και μάλλον θα βάλω το ίδιο.
Η μοτοσυκλέτα αυτην την στιγμή έχει 92000χλμ με τα μισά και παραπάνω χλμ σε επαρχιακό δίκτυο