Σελίδα 39 από 121 ΠρώτοΠρώτο ... 2934353637383940414243444989 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 571 έως 585 από 1813

Θέμα: Ο καφενές Vol. 3

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Ακριβώς ίδιο σκηνικό και απόψε περιμένωντας τρίτος ή τεταρτος στο φανάρι με το αυτοκίνητο. Και πάλι (μεγάλο) σκούτερ* και ακράνωτος και πέρασε με κόκκινο. Δηλαδή αν άναβε πράσινο την ώρα που έκανε τη χοντράδα του και ο μπροστινός τον έστελνε για βρούβες αν δεν τον είχε καταλάβει;

Πραγματικά ρε μάγκες δε μπορώ να σας καταλάβω. Ρισκάρετε την υγεία και τη ζωή σας, για να πάτε 2" πιο γρήγορα;;; Κι αν δε σκέφτεστε τους εαυτούς σας, αυτούς που σας περιμένουν σπίτι δεν τους σκέφτεστε; Ήμαρτον!

*Υπάρχει κάποιος λόγος που τις περισσότερες βλακείες από δικυκλιστές τις βλέπω από όσους οδηγούν σκούτερ; Όχι μοτοσυκλέτες (μικρές ή μεγάλες) ή παπιά, σκούτερ. Εκτός κι αν είναι σύμπτωση, τί να πω;
    Σύμπτωση μάλλον δεν είναι, μου τυχαίνουν κι εμένα πολλοί τέτοιοι εδώ νέα Φιλαδέλφεια-νέα Ιωνία που βόσκω συνήθως.
    Η λύση απλή, τους αφήνεις να φάνε μόνοι τους το κεφάλι τους αφού αύριο θέλουν. Εσύ απλά να έχεις κατά νου ότι είσαι αόρατος για όλους τους άλλους, ασχέτως οχήματος. Και θα είσαι μια χαρά...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Σύμπτωση μάλλον δεν είναι, μου τυχαίνουν κι εμένα πολλοί τέτοιοι εδώ νέα Φιλαδέλφεια-νέα Ιωνία που βόσκω συνήθως.
    Η λύση απλή, τους αφήνεις να φάνε μόνοι τους το κεφάλι τους αφού αύριο θέλουν. Εσύ απλά να έχεις κατά νου ότι είσαι αόρατος για όλους τους άλλους, ασχέτως οχήματος. Και θα είσαι μια χαρά...
    Κοντογείτονες είμαστε (Μαρούσι εγώ). Το πρώτο περιστατικό την Παρασκευή το απόγευμα γυρνώντας από τη δουλειά στη Ν. Ιωνία στη Βυζαντίου και το δεύτερο το Σάββατο το βράδυ Ιφιγενείας και Ηρακλείου γυρνώντας από το Praktiker.

Άσχετο-σχετικό: Το έχω ξαναγράψει κάπου, αλλά το να οδηγήσω μηχανή είναι μια από τις καλύτερες αποφάσεις που έχω πάρει στη ζωή μου (έστω και αργά). Με έχει βοηθήσει απίστευτα και στην οδήγηση του αυτοκινήτου βελτιώνοντας τα αντανακλαστικά μου ήδη στον 1-1,5 μήνα που είχα ξεκινήσει τα μαθήματα.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Φίλε Γιώργο μην χαλιέσαι και αν μπορείς μην συμμετέχεις σε αυτό.
    Τι εννοώ: εφόσον τους δεχόμαστε σαν φυσιολογικούς και δεν αντιδρούμε απέναντί τους, συνεχίζουν.

Αν πηγαίναμε σε ένα θέατρο, μέγαρο, εκκλησία κ.λπ. και κάποιος κάνει φασαρία, δεν ακολουθεί κανένα κανόνα
    δεν θα δεχθεί την μη αποδοχή των γύρω του; δεν θα τον κοιτάμε σαν το σκουπίδι που είναι;

Είναι σίγουρο και στο παράδειγμα δεν κινδυνεύει κανείς.

Τι είναι αυτό που μας εμποδίζει να τους αποφεύγουμε, να μην δεχόμαστε υπηρεσίες απο τέτοιους
    να μην τους βάζουμε στα συνεργεία, να κορνάρουμε όλοι όταν το ξεφτιλίζουν τελείως κ.λπ. ;

Είναι μια τελείως φυσιολογική αντίδραση που θα εφαρμόζαμε σε όποιο άλλο περιβάλλον.

Έχουμε και εδώ το αόρατο μάτι του βλαχαδερού;
    Μας κοιτάει και στο δρόμο κρίνοντας τις ενέργειές μας ως μη πολιτικά ορθές;

Ποια είναι η δική μας υποχρέωση απέναντι σε μια συμπεριφορά που αποδεδειγμένα ρισκάρει ζωές;
    Είναι τόσο δύσκολο να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας στον φίλο που ήρθε σαν delivery, στον πατέρα
    που ρισκάρει τρείς ζωές για να τα φέρει στο φροντιστήριο;

Στα λιγα καταστήματα που ο εργοδότης είναι σαν εμάς γιατί είναι όλοι εντάξει;
    Εδώ κοντά ξεκίνησε μια αλυσίδα καφέ το πρώτο της κατάστημα πριν χρόνια. 4-7 εξωτερικοί στην βάρδια, καλός καφές και γρήγορα.
    Σε λίγα χρόνια είδαμε πως χάνονται ζωές συχνά. Δεν ξέρω τι μας έπιασε συλλογικά, εγώ δεν το συνεννοήθηκα με κανέναν, φρίκαρα
    και δεν παρήγγειλα ξανα από αυτό.
    Μάλλον αντέδρασαν και άλλοι έτσι γιατί το κατάστημα σήμερα δουλεύει σαν αποθήκη για τα υπόλοιπα
    απασχολεί 1 ή 2 εξωτερικούς στην βάρδια και έχουμε καιρό να ακούσουμε για δυστύχημα.

Μέλος
    Τα φανάρια του Βλάχου, είναι και δικά μου μέρη και πραγματικά είναι δύο απανωτά φανάρια επί της Δεκελείας που γίνεται Τατοϊου και οι κάθετοι δρόμοι πριν από αυτά (πχ μετά το πρακτικερ προς το νεκροταφείο της μεταμόρφωσης αλλά και επί της Ιφιγενειας στον Κωτσοβολο) που είναι φωτιά και θέλουν πολύ προσοχή.

Καθημερινά περνάω από εκεί και με τη μηχανή και με το αυτοκίνητο και θέλει να έχεις τα μάτια 14.

Δεν είναι τα μόνα μέρη αλλά υπερθεματίζω σε σχέση με αυτά που έχει αναφέρει ο αγαπητός Bowleno και ο grinderx.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Καλό είναι να μην κρίνουμε έναν αναβάτη σαν άνθρωπο συνολικά. Καμία σχέση. Ο σκουτεράς που εσφαξε το κόκκινο και ρίσκαρε γιατί είναι μάγκας είναι ένας κακός αναβάτης, όχι ένας κακός άνθρωπος. Και στο επαγγελμα του παίζει να είναι άψογος, και σαν παρέα γαμάτος πρόθυμος να βοηθήσει. Το ότι επάνω στο σκουτερ γίνεται μ@λ@κ@ς δεν έχει καμία σχέση.

Το ίδιο ισχύει και για τους οδηγούς. Καθημερινά βλέπω να γίνονται χοντράδες στο δρόμο, τις βλέπεις κι εσυ, στην ιδια πόλη ζούμε. Δεν μπορεί οοολοι αυτοί να ειναι παλιανθρωποι.

Δεν είναι δική μας δουλειά να συνετίσουμε αυτους τους αναβάτες/οδηγους. Μπορουμε να υποδείξουμε το λάθος, να εξηγήσουμε τι στραβό κάνουν, μέχρι εκει. Τα υπόλοιπα είναι δουλειά της τροχαίας. Αυτη εχει την ευθύνη να προλαμβάνει τέτοια περιστατικά και να τιμωρεί αναλόγως. Παρόλα αυτά ειναι παντελώς απουσα και γίνονται όσα γίνονται. Αν ο εν λόγω σκουτεράς τσιμπουσε μια κληση (κανα 600αρι πρόστιμο αν θυμαμαι καλά όπου θα έχανε το διπλωμα του για κανα διμηνο θα το σκεφτόταν διπλά να ξαναπεράσει με κόκκινο. Αλλά το μόνο που λειτουργεί σωστά σε αυτή τη χώρα είναι 5-6 κάμερες ταχύτητας

Μέλος Το avatar του/της Ilias_83
    Και εγώ της γειτονίας.

Πολλές φορές αντιμετωπίζω το φαινόμενο με τη λογική, οκ ας είναι τυχερός σήμερα και μπορεί αύριο να καταλάβει.
    Ωστόσο επειδή κυρίως κυκλοφορώ με το αυτοκίνητο, άλλες φορές σκέφτομαι (κυρίως όταν είμαι και εγώ βιαστικός) πως αν πχ έφευγα ένα τσακ νωρίτερα όταν μου άναψε το πράσινο και τον χτύπαγα, θα αργούσα στην δουλειά μου στην καλύτερη και θα είχα αϋπνίες για πολλά βράδια στη ζωή μου στη χειρότερη.

Υ.Γ. Αν είχαμε χιούμορ σαν κοινωνία, δεν θα ήταν υποχρεωτικό το κράνος και η ζώνη αντίστοιχα για κανέναν. Θα ξεκινούσε αυτόματα διαδικασία εξέτασης από ψυχολόγους και ψυχίατρους με πιθανότατα εγκλεισμού για παρακολούθηση καθώς είτε είσαι τρελός, είτε έχεις τάσεις για αυτοκτονία με αυτή τη συμπεριφορά.
    No one told you when to run,
    you missed the starting gun

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimmanoukas Προβολή μηνύματος
    Τα φανάρια του Βλάχου, είναι και δικά μου μέρη και πραγματικά είναι δύο απανωτά φανάρια επί της Δεκελείας που γίνεται Τατοϊου και οι κάθετοι δρόμοι πριν από αυτά (πχ μετά το πρακτικερ προς το νεκροταφείο της μεταμόρφωσης αλλά και επί της Ιφιγενειας στον Κωτσοβολο) που είναι φωτιά και θέλουν πολύ προσοχή.

Καθημερινά περνάω από εκεί και με τη μηχανή και με το αυτοκίνητο και θέλει να έχεις τα μάτια 14.

Δεν είναι τα μόνα μέρη αλλά υπερθεματίζω σε σχέση με αυτά που έχει αναφέρει ο αγαπητός Bowleno και ο grinderx.
    Το σημείο στην Ιφιγένειας, στον Κωτσόβολο που λες....πόσες στούκες έχω δει εκεί... και όοοοολοι να λένε φταεί αυτός που έβγαινε στην Ιφιγένειας.
    Βάσει κ.ο.κ. ναι, έφταιγε. Αλλά κι εσύ ρε φίλε, που πας γ@μιώντας με 100+ (ναι, έχω δει πολλούς, κυρίως μετά την μια το βράδυ) σε δρόμο με του κόσμου τις λακούβες/ανωμαλίες οδοστρώματος, τα κάθετα στενά να παραμονεύουν για το κακό....
    Αμφιβάλω εαν πήγαιναν με το όριο, αν θα γινόταν τίποτα ιδιαίτερο πέρα από μικροζημιές. Δεν πάει καιρός που σκοτώθηκε ένα παλικάρι στο σημείο αυτό και η μηχανή του είχε γίνει κυριολεκτικά κομμάτια

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    @doctor_john: Θέτεις ζητήματα που δύσκολο να συζητηθούν εδώ (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι διαφωνώ με την ουσία του λόγου σου).

@motojojo: Δεν πιστεύω ότι είπαμε ή υπονοήσαμε πως όποιος είναι κακός αναβάτης/οδηγός (για να είμαι ευγενικός και μην πω κάφρος) είναι και κακός άνθρωπος. Τώρα για τα υπόλοιπα που γράφεις θα απλωθεί πολύ η κουβέντα.

@Ilias_83: Στην πολιτεία του New Hampshire στις ΗΠΑ όντως κράνος και ζώνη ΔΕΝ είναι υποχρεωτικά (εκτός αν έχει αλλάξει κάτι). Χαρακτηριστικά το motto της πολιτείας είναι Live Free or Die

Βλακείες όλοι έχουμε κάνει (και θα ξανακάνουμε), είτε λόγω κούρασης, είτε γιατί υπερεκτιμησαμε τις δυνατότητές μας ή/και του οχήματος, κτλ, κτλ. Άλλο όμως αυτό (που δε σημαίνει ότι δικαιολογείται η βλακεία μας επειδή δεν έγινε το κακό) κι άλλο το μόνιμο καφριλίκι

ΥΓ Τα φανάρια του Βλάχου και ο Κωτσόβολος στην Ιφιγενείας είναι από τα χειρότερα σημεία σε όλη την Αττική!
    Τελευταία τροποποίηση από grinderx; 22/09/2024 στις 15:13.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

καρτέλ στην Ελλάδα? έλα παναΪαμ'...

NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Όταν δεν υπάρχει τιμωρία,τότε είναι φυσικό αυτά να συμβαίνουν.Στην Ελλάδα ο καθένας κάνει ότι γουστάρει διότι οι έλεγχοι είναι σπανιοι
    και αποσπασματικοι,και χωρίς συνέπεια και συνέχεια.Επισης οι τροχονομικοι έλεγχοι (και όχι μόνο) θα έπρεπε να είναι κλιμακούμενοι προς το δυσμενεστερο για τον παραβάτη.Εδω μιλάμε για πράγματα που στις σοβαρές χώρες έχουν λυθεί εδώ και χρόνια.Ομως δυστυχώς όλα αυτά που αναφέρω ΔΕΝ τα θέλει η ελληνική κοινωνία για αυτό και ΔΕΝ εφαρμόζονται.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Κάπως άσχετο αλλά επειδή μιλάμε για το τριτοκοσμικό μπουρδέλο που ανεχόμαστε... Σήμερα επισκέφθηκα ένα γνωστό πάρκο/παιδότοπο με τον γιο μου στη Ν. Ερυθραία. Περιοχή high-class με πολύ χρήμα, όπως πιθανότατα γνωρίζετε. Το παιδάκι είναι ούτε 3 ετών και ήταν με το ποδηλατάκι του. Εκείνος στο πεζοδρόμιο κι εγώ παράλληλα στον δρόμο, για να έχω τον νου μου, και όλα αυτά για μόλις 100-200 μέτρα έως την είσοδο του πάρκου. Κάθε 2-3 σπίτια, κυριολεκτικά, αναγκαζόταν να κατέβει στον δρόμο γιατί κάποιο αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο τελείως ΚΑΘΕΤΑ, ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο, αφήνοντας 0 χώρο για πεζούς. ΜΠΡΟΣΤΑ σε κλειστό γκαράζ. Δηλαδή η μούρη τους σχεδόν ακουμπούσε την πόρτα του γκαράζ. Που προφανώς βαριούνται να ανοίξουν για να το βάλουν μέσα.

High-class σκατόβλαχοι. :spit:
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της panavour
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Κάπως άσχετο αλλά επειδή μιλάμε για το τριτοκοσμικό μπουρδέλο που ανεχόμαστε... Σήμερα επισκέφθηκα ένα γνωστό πάρκο/παιδότοπο με τον γιο μου στη Ν. Ερυθραία. Περιοχή high-class με πολύ χρήμα, όπως πιθανότατα γνωρίζετε. Το παιδάκι είναι ούτε 3 ετών και ήταν με το ποδηλατάκι του. Εκείνος στο πεζοδρόμιο κι εγώ παράλληλα στον δρόμο, για να έχω τον νου μου, και όλα αυτά για μόλις 100-200 μέτρα έως την είσοδο του πάρκου. Κάθε 2-3 σπίτια, κυριολεκτικά, αναγκαζόταν να κατέβει στον δρόμο γιατί κάποιο αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο τελείως ΚΑΘΕΤΑ, ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο, αφήνοντας 0 χώρο για πεζούς. ΜΠΡΟΣΤΑ σε κλειστό γκαράζ. Δηλαδή η μούρη τους σχεδόν ακουμπούσε την πόρτα του γκαράζ. Που προφανώς βαριούνται να ανοίξουν για να το βάλουν μέσα.

Η απλώς έχουν αλλά 2-3 μέσα και δεν χωράει τέταρτο.
    Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Ό,τι και να συμβαίνει μου είναι παντελώς αδιάφορο και εύχομαι να τους βρουν από κάτω.
    Life begins at 45°.

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος

Να συνέβαινε μόνο εκεί.....για έλα στην γειτονιά μου, έχω τσακωθεί με όλον τον κόσμο τριγύρω για το θέμα.
    Μένω σε αδιέξοδο στο οποίο έχει σκάλα που βγάζει στον από πάνω δρόμο, συστηματικά ένας πήγαινε με το κωλάμαξό του και την έκλεινε ΕΝΤΕΛΩΣ!
    Τον πέτυχα κάποια στιγμή ένα απόγευμα να φεύγει (δουλεύει σε εταιρία απέναντι από το σπίτι μου) και του λέω, "ρε φίλε καταλαβαίνεις ότι δημιουργείς πρόβλημα σε ΟΛΟΥΣ όσους μένουμε στον δρόμο;;; η απάντησή του; "τι να κάνουμε, που να το παρκάρω" (εν τω μεταξύ, 20 μέτρα πιο πέρα στον επόμενο κάθετο δρόμο έχει άπλετο χώρο να παρκάρει κανείς) και όταν του το επεσήμανα, "σιγά που θα το αφήσω τόσο μακριά"......
    Την επόμενη το μάζεψε ο γερανός, βγήκε και άρχισε τις απειλές βρισίδια κ.λ.π.
    Πήγα βρήκα τον υπεύθυνο/ιδιοκτήτη της εταιρίας και του είπα...."Με την συμπεριφορά του υπαλλήλου σας, την επόμενη φορά που θα δω όχημα δικό σου/υπαλλήλου σου, ΠΑΝΩ στο πεζοδρόμιο της σκάλας, όχι να την κλείνει, πάνω απλώς στο πεζοδρόμιο, θα το μαζεύει ο γερανός, χωρίς άλλη προειδοποίηση!
    Δεν ξαναπάρκαρε κανείς από την εταιρία.
    Τώρα παρκάρουν άλλοι καμία σωτηρία λέμε.
    Και κάθε φορά τους στέλνω την τροχαία.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Το βραδυ της Παρασκευης που μας περασε, Λ.Βουλιαγμενης στο ρευμα προς Αθηνα και στο υψος της Αργυρουπολης (στο σημα της Ολυμπιακης) 2 τροχονομοι, ισα που τους εβλεπες, με ρανταρ πισω απο κολωνα μετραγαν οσους ερχοντουσαν.Πιο κατω περιπολικο για τα δεοντα.

Παρόμοια θέματα

1. Ο καφενές vol.2
    από BLiTzER στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 9986
    Τελευταίο μήνυμα: 28/04/2024, 10:37
  2. Mια ιστορια θα σας πω....[vol.2]
    από fantacid στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 21/02/2007, 11:01
  3. οτε και αυξήσεις vol.2
    από akaposto στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 3