αναδευτηρι και κουβα για 10 ουπατ ? μεγεθος φινιστρινιου εχουν?![]()
Προτείνω αφροστοκο 12 ευρώ το μεγάλο κουβαδάκι, τρύπουλες και τριχοειδείς ρωγμές όσα χρόνια δουλεύω με μάστορες έτσι τις κλείνουμε.
Να τα βγαλεις τα ουπατ καλυτερα, αλλα μην γεμισεις ολη την τρυπα στοκο, οταν στεγνωσει θα ρουφηξει και θα σκασει κανοντας ρωγμη. Για να μην στοκαρεις 3-4 φορες βαλε ξυλακια μεσα στην τρυπα με λιγη κολλα, οδοντογλυφιδες, καλαμακια απο σουβλακι και στοκαρεις απο πανω. και πιο γρηγορα θα στεγνωσουν οι τρυπες και πιο σταθερες θα ειναι
Αγορασε κουβα παραλληλογραμο 12 λιτρων και την σχαριτσα να σκουπιζεις το ρολο. Ανακατευεις πολυ πιο ευκολα το χρωμα και δουλευεις πιο γρηγορα. Οταν σταματησεις για πανω απο 5 λεπτα, σκεπαζε το με σακουλα βαζοντας και το ρολο μεσα. Το χρωμα στεγνωνει γρηγορα ακομα λογω ζεστης.
Α, επενδυσε σε καλο ρολο. Καλο ρολο για πλαστικα σημαινει μαλλινο merinos. Ειχα δωσει κανα 20ρικο για το δικο μου αλλα το εχω πανω απο 10 χρονια κι ειναι σαν καινουργιο
Καλη επιτυχια!
Σκέφτομαι για αγορά ψησταριάς υγραερίου αλλά έχω μια απορία σχετικά
Όταν έχουμε γενικά καύση δημιουργούνται και καυσαέρια λογικά , στην περίπτωση της ψησταριάς που ψήνεις με κλειστό καπάκι τι γίνεται;
Εγκλωβίζονται στον χώρο καύσης με τα φαγητά που έχουμε μέσα με ότι συνεπάγεται αυτό για την υγεία μας ;
Ισχύει κάτι τέτοιο;
Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ
1) Ανάλογα με την καύση προκύπτουν διάφορα αέρια. Αέρια με αέρια διαφέρουν. Μια "καθαρή" καύση έχουμε όταν κατά την καύση καίγεται και το CO (μονοξείδιο του άνθρακα) και παράγεται CO2 (διοξείδιο του άνθρακα)
2) Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ισχυρά δηλητηριώδες αέριο. Το διοξείδιο όχι.
3) Σε μια ψησταριά μην συγχέεις τον χώρο καύσης με τον χώρο ψησίματος. Ο χώρος καύσης είναι πάντα "ελεύθερος" και όχι εγκλωβισμένος γιατί η ίδια η φωτιά χρειάζεται οξυγόνο (που το βρίσκει από τον αέρα γύρω της) για να μπορέσει να διατηρηθεί.
4) Κατά την καύση λοιπόν, παράγεται διοξείδιο του άνθρακα. Σε γενικές γραμμές, αν ψήνεις σε ανοιχτό χώρο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τίποτα. Αν ψήνεις σε κλειστό χώρο, τότε χρειάζεται να έχεις υπόψην σου οτι ο χώρος χρειάζεται εξαερισμό για να αποβάλει το διοξείδιο του άνθρακα. Συνήθως το να ανοίξεις ένα παράθυρο ή το "κενό" (vacuum) που δημιουργεί ένας απορροφητήρας υπεραρκούν. Δεν υπάρχει ΑΜΕΣΟΣ κίνδυνος από το διοξείδιο. Υπάρχει μόνο ο κίνδυνος να αυξηθεί σιγά σιγά η συγκέντρωση διοξειδίου στον αέρα μειώνοντας παράλληλα την συγκέντρωση του οξυγόνου.
Αυτός είναι ο μόνος κίνδυνος, αλλά είναι πρακτικά ανύπαρκτος σε οποιοδήποτε μοντέρνο σπίτι με οποιαδήποτε μοντέρνα ψησταριά αερίου.
Σημείωση: Όταν καίμε φυσικό αέριο/υγραέριο πετυχαίνουμε "τέλεια" καύση στο 99,9999% της καύσης. Άρα δεν έχουμε μονοξείδιο του άνθρακα.
Όλες οι κακές ιστορίες που μπορεί να έχεις ακούσει (π.χ. στα "παλιά" τα χρόνια με μαγκάλια) αφορούν δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα (ατελή καύση)
Αναλυτικότατος, ευχαριστώ για την απάντηση
Σε μπαλκόνι θα μπει οπότε δεν υπάρχει θέμα.
Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ
ποιός είναι ο J.Juan και ποιά η σχέση του με την Brembo?
NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
riding coach του πληκτρολογίου
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2