Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 78

Θέμα: Βόλτα Θεσσαλονίκης - τριήμερο 28ης Οκτωβρίου

δεν παίζετε τίμια...
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot 2024-10-15 211150.png 
Προβολές:	169 
Μέγεθος:	16,9 KB 
ID:	456735

(μικρή πιθανότητα αλλά ίσως)
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παντελή μια χαρά!

Να προσθέσω σχετικά με την λιμνη, πως η νοτια μεριά της βολβης διαθέτει παραλιακα σποτ που μπορεις να κατέβεις. Πιο όμορφα σε παρατήρηση.
    Από Λουτρά βολβης με τον μικρό οικισμό πάνω στη λίμνη, το δασάκι της νέα Απολλώνια που έχει πατημένο χωματόδρομο και ωραίες off-road χαραγμένες διαδρομές, και το λιμανάκι της Μαδητου που είναι το πιο προσβάσιμο και περιποιημένο σημείο.
    Η βόρεια μεριά ειναι λίγο πιο άγρια με πυκνή βλάστηση μέχρι το νερό και ανάμεσα στους οικισμούς μικρή και μεγάλη Βόλβη χωμάτινα δρομακια που περνάνε μέσα από αγροτεμάχια και καταλήγουν στην λίμνη

Ο πιο όμορφος καφές στη λίμνη ειναι να εχεις πάρει να φτιάξεις έναν εκεί και με μια πτυσσόμενη καρέκλα καμπινκ να αράξεις αγναντεύοντας
    Αξία ανεκτίμητη!

Μέλος
    Off topic mode on
    Αυτό είναι things to do κάποια στιγμή στο μέλλον, καλά να είμαστε.

Ιδανικά light εξοπλισμός και για μια διανυκτέρευση (προφανώς όχι solo αλλά και όχι broke back mountain φάση χαχα)

Πηγή έμπνευσης αυτός με τα αντίστοιχα video

https://youtu.be/n_Rh5yixQs4?si=UzMMlqZXx76vr8x_

Off topic mode off

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    δεν παίζετε τίμια...

Όνομα:	Screenshot 2024-10-15 211150.png 
Προβολές:	169 
Μέγεθος:	16,9 KB 
ID:	456735

(μικρή πιθανότητα αλλά ίσως)
    Τέτοια θέλω να διαβάζω

Άντε, με το τζίξερ μισή γκαζιά είναι!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Παντελή μια χαρά!

Να προσθέσω σχετικά με την λιμνη, πως η νοτια μεριά της βολβης διαθέτει παραλιακα σποτ που μπορεις να κατέβεις. Πιο όμορφα σε παρατήρηση.
    Από Λουτρά βολβης με τον μικρό οικισμό πάνω στη λίμνη, το δασάκι της νέα Απολλώνια που έχει πατημένο χωματόδρομο και ωραίες off-road χαραγμένες διαδρομές, και το λιμανάκι της Μαδητου που είναι το πιο προσβάσιμο και περιποιημένο σημείο.
    Η βόρεια μεριά ειναι λίγο πιο άγρια με πυκνή βλάστηση μέχρι το νερό και ανάμεσα στους οικισμούς μικρή και μεγάλη Βόλβη χωμάτινα δρομακια που περνάνε μέσα από αγροτεμάχια και καταλήγουν στην λίμνη

Ο πιο όμορφος καφές στη λίμνη ειναι να εχεις πάρει να φτιάξεις έναν εκεί και με μια πτυσσόμενη καρέκλα καμπινκ να αράξεις αγναντεύοντας
    Αξία ανεκτίμητη!
    Ωραίες οι πληροφορίες Χρήστο, προσωπικά δεν θα ήθελα καθόλου χωματόδρομο ή το πολύ μερικά μέτρα από τον κεντρικό προς την όχθη.

Επίσης αν είμαστε πχ πέντε - έξι άτομα πιστεύω θα ήταν καλύτερα να καθίσουμε σε ένα παράκτιο καφέ και να χαρούμε από εκεί την λίμνη παρά να πάμε πάνω στο κύμα και να μην έχει τίποτα, αν και το δεύτερο είναι σίγουρα πιο κοντά στη φύση, για πρακτικούς λόγους - κράνη, μπουφάν κτλ.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimmanoukas Προβολή μηνύματος
    Off topic mode on

Ιδανικά light εξοπλισμός και για μια διανυκτέρευση (προφανώς όχι solo αλλά και όχι broke back mountain φάση χαχα)

Off topic mode off
    Αν και έχω φίλους που λατρεύουν το κάμπινγκ εγώ έχω κόμπλεξ από τον στρατό μετά από άπειρα σκοινάκια - γιατάκια κλπ και δεν θέλω ούτε να ακούω για τέτοια

Άσε που στρίβουμε και από Ρεντίνα που την πέρασα Φλεβάρη μήνα με - 10 βαθμούς!

Τώρα που μου τα θύμισες θα ξεθάψω το φούτερ του ΚΕΑΠ να το φορέσω στη βόλτα για ποζεριά

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Dimmanoukas Προβολή μηνύματος
    Off topic mode on

Off topic mode off
    Τον τύπο τον έχω παρακολουθήσει και σε αλλά παρόμοια βίντεο αρχικά λόγω του scrambler αφετέρου για τα ωραία φυσιολατρικα σημεία που παρουσιάζει στα βίντεο του. Βέβαια είναι λίγο κάπως, μιας και μου δίνει την εντύπωση ότι το κάνει για το βίντεο περισσότερο από ότι για την εξόρμηση.
    Ομως όπως και αν έχει δίνει ωραίες ιδέες.
    Είναι πολλοί αντίστοιχοι μπλόγκερς με παρόμοιο περιεχόμενο και τα δάση τους δεν έχουν πάρει την πολιτική έκταση της πράσινης ανάπτυξης.
    Συνεπώς συμβιώνεις με το δάσος την χλωρίδα και πανίδα τους ξεφεύγοντας από τα τσιμέντα.

Η μοτοσυκλέτα είναι άρρηκτα συνυφασμένη με την φύση. Είτε επιλέξει κάποιος όν ή οφ δρόμου.

Προσωπικά έχοντας γυρίσει αρκετες βολτες, βρίσκω πάντα ενδιαφέρον μικτές διαδρομές που θα έχουν και λίγο χώμα γιατί είναι το αλατοπίπερο την εξόρμησης.
    Και οποίος δεν το έχει κάνει αν το τολμήσει θα ανταμειφθεί και ενδεχομένως να εθιστεί(με οτιδήποτε είδους μηχανάκι).

Επίσης, για την σίτιση σε μικρές βολτες που δεν έχουν κούραση προτιμώ πάντα ένα ωραίο σποτ (που δεν είναι επιλέξιμο από τους εκδρομείς με κουτιά) τον αυτοσχεδιασμό vs ετοιματζίδικο.
    Ελάχιστα πράγματα αν οργανώσεις όπως τι θέλεις να φας και να το παρεις μαζί σου μαζί με μια πτυσσόμενη καρέκλα να κατσεις με τους συντροχους γίνεται μια ωραία και ζέστη κατασταση από ότι τα κλασσικά σημεία για φαγητό με αμφιλεγόμενες πολλές φορές ποιότητες.

Για τις ομαδικές βολτες ισχύει οτι θέλει η ομάδα, θα ακολουθήσω (προτάσεις κάνουμε μη το δει κάποιος δεσμευτικό ότι γράφω).

Άψογα, στην επόμενη βόλτα μου δίνει το CRF ο doctoras και μου στήνει σκοινάκι ο Dimmanoukas

Κι εγώ φέρνω την κιθάρα να τραγουδήσουμε γύρω από τη φωτιά

Μέλος
    Καλά γελά το αλλά αυτό για εμένα είναι πλέον ένας μικρός μέσο μακροπρόθεσμος στόχος* (και δεν εννοώ να σου στήσω το σκοινακι προφανώς)

Αλλά ταυτίζομαι απόλυτα σε αυτό που λέει ο γιατρός, όχι τόσο επιτηδευμένα όσο το παρουσιάζει ο τύπος στο video αλλά μια μικρή καβαντζα - απόδραση, με καλή παρέα και μίνι τσιμπούσι και το κατάλληλο απεριτιφ.

*Έχω μια γεμάτη εικοσαετία που δούλευα σε πολύ εντατικούς ρυθμούς, χωρίς να δώσω τον απαραίτητο χρόνο σε αρκετά πράγματα να τα βιώσω όπως πρέπει, πλέον την έχω δει αλλιώς.

Την μερίδα του λέοντος την έχει πλέον ο πεντάχρονος γιός, αλλά θέλω κάποια στιγμή ως ψυχοθεραπεία να κάνω κάτι τέτοιο (το πρώτο στάδιο έγινε με το να αποκτήσω δίπλωμα και μηχανή στα 43)

Τέλος το off topic από εμένα και εύχομαι να περάσετε τέλεια.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Άψογα, στην επόμενη βόλτα μου δίνει το CRF ο doctoras και μου στήνει σκοινάκι ο Dimmanoukas

Κι εγώ φέρνω την κιθάρα να τραγουδήσουμε γύρω από τη φωτιά
    Μέσα και για τα δυο

Αλλά ρε φίλε να μας κάνεις τον δύσκολο, ενώ στην πραγματικότητα αν χαθείς στην ηρεμία της φύσης παίζει να εμπνευστείς για κάνα δυο νεα απομνημονεύματα!!

* ριτα ριτακι μόνο μην πιάσεις στο όργανο (αν και τους εκτιμώ βαθύτατα τους Κατσιμιχαιους)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Και η φύσηωέχει τη χάρη της κάτω από τις κατάλληλες ψυχολογικές φάσης-καταστάσης το να κάτσεις στη μέση του πουθενά εσύ η φύση και άμα τύχει και παρέα έχει τη φάση του εγώ πάντος δε θα είμουν αρνητικός σε μία τέτοια βόλτα.
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Κλείσαμε παιδιά, η επόμενη δεν θα είναι βόλτα αλλά εξόρμηση στη φύση

Δημήτρη να τον χαίρεσαι και να πραγματοποιήσεις ό,τι ονειρεύεσαι!

Λοιπόν παιδιά η πρώτη μας στάση θα γίνει στο καφέ Ακρολίμνιο στη Μικρή Βόλβη, όμορφη θέα, άνεση χώρου και ουσιαστικά πάνω στην αρχική μας διαδρομή και τη λίμνη:

Όνομα:	Screenshot_20241021-135719.jpg 
Προβολές:	120 
Μέγεθος:	50,2 KB 
ID:	457000

Επειδή δεν αλλάζει κάτι επί χάρτου, ισχύουν ακριβώς όσα αναγράφονται στο update της προηγούμενης σελίδας με την προσθήκη του καφέ

*BUMP*

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    *UPDATE*

Η βόλτα προγραμματίζεται για την Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, μία ημέρα πριν την αργία της 28ης οπότε και θα έχουν φύγει όσοι σκοπεύουν να μετακινηθούν για το τριήμερο ήδη από την Παρασκευή ή το Σάββατο και έτσι θα έχει λιγότερη κίνηση στον δρόμο.

Επίσης με αργία για την περιοχή μας πριν και μετά, η βόλτα θα είναι πιο ξεκούραστη για όσους περιμένουν το τριήμερο για να χαλαρώσουν...

Η διαδρομή θα είναι η πιο κόμπακτ επιλογή των 160 συνολικά χιλιομέτρων και επιλέχθηκε ώστε η βόλτα να είναι άνετη και προσιτή για όλους και να μην δεσμεύει όλη την ημέρα, ώστε να έρθουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι:

http://tiny.cc/e3iqzz

Συνημμένο 456696

Ανεβαίνουμε Πανόραμα, κατεβαίνουμε Χορτιάτη, στρίβουμε για Σχολάρι, σταματάμε για φωτό ή καφέ παραλίμνια στη Μικρή Βόλβη και για φαγητό στην ταβέρνα Μπίκρος στην Αρέθουσα κυκλώνουμε τη λίμνη μέσω Ρεντίνας και επιστροφή ελεύθερη ή από την ίδια διαδρομή. Ο καφές και το φαγητό δεν είναι υποχρεωτικά – η καλή διάθεση και παρέα είναι

Συνάντηση στο πάρκινγκ της Κάβας Θεοδωρίδη, Ν. Πλαστήρα 46, απέναντι από το καφέ The Monk στις 10:00 και αναμονή μέχρι τις 10:20 πριν αναχωρήσουμε όλοι μαζί:

Συνημμένο 456697

Όποιος έχει υπόψη επιπλέον τοποθεσίες ενδιαφέροντος και μέρη για φαγητό ή καφέ μπορεί να τα προτείνει ελεύθερα στο ενδιάμεσο.

Όπως πάντα είστε όλοι ευπρόσδεκτοι, όσο κοντά ή μακριά βρίσκεστε!

Παρακαλώ μόνο όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις μας να δηλώσετε τη συμμετοχή σας το συντομότερο δυνατόν και όχι τελευταία στιγμή, ακόμα και αν δεν είστε 100% σίγουροι, ώστε να έχουμε μία γενική εικόνα της κατάστασης.

Η ώρα αναχώρησης - συγκέντρωσης άλλαξε κατά μία ώρα νωρίτερα και προστέθηκε στάση για φαγητό στην ταβέρνα Μπίκρος στην Αρέθουσα με τη συνολική απόσταση να ανεβαίνει στα 160χλμ - θα γίνει επίσης άλλη μία στάση παραλίμνια και χωρίς χιλιομετρική επιβάρυνση που θα προστεθεί στο τελικό πλάνο της βόλτας που θα οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, με αναμενόμενα μικρές πάντως μετατροπές
    Παιδιά αν δεν κάνω λάθος την Κυριακή της βόλτας αλλάζει και η ώρα οπότε κερδίζουμε μία ώρα ύπνο και χάνουμε μία ώρα φωτός οπότε έχετέ το και αυτό υπόψη για τον προγραμματισμό σας!

Θα αρχίσει να νυχτώνει από τις 17:35 και ο καιρός προβλέπεται αίθριος

Παρακαλώ όποιος φίλος θα έρθει στη βόλτα να το δηλώσει στο θέμα τις επόμενες ημέρες

doctoras

Tsakgr

rainmike - you know you want it

Tsber

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Εγώ είμαι μέσα, μέχρι στιγμής.

Δεν θα έρθω στο σημείο συνάντησης, αλλά θα σας συναντήσω σε κάποιο σημείο της διαδρομής.

Oldfarts never die

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Προτάσεις για βόλτα Θεσσαλονίκης
    από Tsber στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 06/10/2024, 18:12
  2. Απαντήσεις: 35
    Τελευταίο μήνυμα: 20/03/2024, 18:36
  3. Βόλτα πέριξ της Θεσσαλονίκης.
    από dumutrus στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 23