Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 40

Θέμα: Τροχαίο και δεν παραδέχεται υπαιτιότητα

Νέο μέλος

Τροχαίο και δεν παραδέχεται υπαιτιότητα

Καλησπέρα σας.

Έχω θέμα σχετικά με τροχαίο, ο άλλος οδηγός δεν παραδέχεται την υπαιτιότητα, η ασφαλιστική του δεν θέλει να με αποζημιώσει και οι δικηγόροι δεν θέλουν να αναλάβουν την υπόθεση γιατί δεν υπήρξε τραυματισμός.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	dromos.jpg 
Προβολές:	344 
Μέγεθος:	35,6 KB 
ID:	456953
    Σε εκείνο το σημείο η λωρίδα είναι τόσο φαρδιά που τα αυτοκίνητα κινούνται σε 2 στοιχίσεις. Όλοι κινούνται σαν να είναι 2 λωρίδες και εγώ αυτό νόμιζα ότι ίσχυε. Βρισκόμουν με το μηχανάκι μου στη δεξιά στοίχιση στην οδό Κηφισίας στο ύψος της Κηφισιάς προς Ερυθραία, κινούμασταν παράλληλα με το άλλο όχημα(επαγγελματικό βαν) το οποίο βρισκόταν στην αριστερή στοίχιση. Η ταχύτητα μας ήταν 30χλμ.

Ενώ το βαν βρισκόταν στην αριστερή στοίχιση ξεκίνησε να στρίβει προς τα δεξιά(στην οδό Όθωνος) με αποτέλεσμα να πέσει πάνω μου και να με ρίξει κάτω.

Καλέσαμε αμέσως τροχαία και τη φροντίδα ατυχήματος. Από την αρχή ο οδηγός του βαν έλεγε ότι πήγα να τον προσπεράσω από δεξιά. Η τροχαία κατέγραψε το περιστατικό και μας ενημέρωσε ότι ο δρόμος έχει μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, εδώ να σημειώσω πως

Ο αστυνομικός της τροχαίας είπε και στους δυο μας για να γνωρίζουμε τι ισχύει με βάση τον ΚΟΚ, ότι υπαίτιος είναι ο οδηγός του βαν, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΟΚ, " 1. Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του, ή ετοιμάζονται να τον προσπεράσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση την κατεύθυνση και την ταχύτητά τους".

Η ασφαλιστική έστειλε πραγματογνώμονα στο συνεργείο και το κόστος επισκευής βγήκε γύρω στα 700 ευρώ. Αφού τους καλούσα σχεδόν κάθε μέρα και δεν με έπαιρναν πίσω, κάποια στιγμή μετά από ένα μήνα με κάλεσαν και με ενημέρωσαν ότι ο πελάτης τους είναι αναίτιος και ότι εγώ του χώθηκα από δεξιά. Τους είπα ότι το ίδιο μπορώ να πω και γω και ότι επίσης εκείνος άλλαξε πορεία χωρίς να ελέγξει αν μπορεί να το κάνει με ασφάλεια, οπότε εκείνος φταίει σύμφωνα με αυτό που είπε ο αστυνομικός. Δεδομένου ότι κινούμασταν και οι 2 παράνομα ταυτόχρονα σε μια λωρίδα η ασφαλιστική πατάει σε αυτό και μου ρίχνει το φταίξιμο. Ρώτησα κοντινά καταστήματα αν είχαν υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά όπως με ενημέρωσαν για λόγους προσωπικών δικαιωμάτων τα βίντεο τα κρατάνε μέχρι 2 εβδομάδες.

Δυστυχώς δεν έχω νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο μου, έχω επικοινωνήσει με 5-6 δικηγορικά γραφεία μήπως καταφέρω κάτι, αλλά μου λένε πως δεν αναλαμβάνουν εφόσον δεν υπήρξε τραυματισμός.

ΥΓ1. Αποφεύγω να κινούμαι παράλληλα με οχήματα για να μπορούν να με βλέπουν πάντα, αλλά επειδή τα οχήματα είναι σε δύο στοιχίσεις είναι αναπόφευκτο μες στην κίνηση να μη βρεθείς με άλλον δίπλα σου μες στην κίνηση.
    ΥΓ2. Ευτυχώς δε τραυματίστηκα σοβαρά, πέρα από μελανιές και γι αυτό δεν πήγα νοσοκομείο. Διαβάζοντας όμως στο forum έμαθα πως σε περίπτωση τροχαίου με μηχανή πρέπει να πας στο νοσοκομείο για έλεγχο γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος της εσωτερικής αιμορραγίας.
    ΥΓ3. Όποιος θέλει να αναφερθεί στο γεγονός πως εκείνο το σημείο είναι μονής λωρίδας, το οποίο έτσι και είναι, να μου πει πώς μπορώ να κινούμαι από δω και στο εξής. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το αντιμετωπίσω σαν μονή λωρίδα, αλλά μου έρχονται οχήματα είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, πού να βρίσκομαι; Αν συμβεί ξανά τροχαίο εκεί δηλαδή κανένας δε θα βρίσκει το δίκιο του;

Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο; Έχετε να προτείνεται κάποια αντιμετώπιση;
    Να πω δεν είναι τόσο η ζημιά πλέον, αλλά με εκνευρίζει ότι ουσιαστικά η ασφαλιστική δε θα πληρώσει τίποτα και τη γλιτώνει ο οδηγός του βαν από το φταίξιμο.

Όνομα:	photo-moto-low.jpg 
Προβολές:	349 
Μέγεθος:	62,2 KB 
ID:	456952

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Η δική σου ασφαλιστική τι λέει (γιατί από αυτά που διάβασα μας λες μόνο τι λέει η ασφαλιστική του άλλου οδηγού)

Γενικά οι ασφαλιστικές όταν τα ποσά αποζημίωσης είναι μικρά (τα 700 ευρώ είναι μικρό ποσό για μια ασφαλιστική) δεν θέλουν να μπλέκουν με μηνήσεις και γραφειοκρατία. Οπότε συνήθως οι ασφαλιστικές μεταξύ τους κοιτάζοντας το πόρισμα της τροχαίας, μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, ποιος είναι ο φταίχτης, ή ποιος θα φέρεται ως φταίχτης σε ένα δικαστήριο. Έτσι συμβουλεύουν τους πελάτες τους ανάλογα και μπορούν και προχωράνε παρακάτω χωρίς γραφειοκρατία και περιττή φασαρία.

Οπότε, σε πρώτη φάση επικοινώνησε με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ασφαλιστική (κανονικά δεν έχεις κανένα λόγο να επικοινωνείς με την ασφαλιστική του "αντίδικου" οδηγού)
    Ρώτα τους τι γίνεται, και γιατί δεν προχωράει η επισκευή του οχήματος σου, και δες τι θα σου πουν.

Γενικά αν κανένας από τους δύο οδηγούς δεν παραδέχεται υπαιτιότητα, τότε οι ασφαλιστικές με την διαδικασία που σου ανέφερα πιο πάνω, θα προσπαθήσουν να πιέσουν τον ένα οδηγό (που ξέρουν οτι με βάση το πόρισμα έχει 90% πιθανότητες να χάσει στο δικαστήριο) να κάνει δήλωση παραδοχής υπαιτιότητας.
    Αν αυτός επιμένει στη θέση του και αρνείται, τότε η μόνη λύση είναι η μήνυση.
    Σε αυτή την περίπτωση την υπαιτιότητα (και το ποιος θα πληρώσει ποιον) θα την κρίνει το δικαστήριο, δίνοντας ΠΟΛΥ μεγάλη βαρύτητα στο πόρισμα της τροχαίας.
    Γι αυτό το λόγο, σε ένα ατύχημα, όταν ο κάθε οδηγός περιγράφει στο όργανο της τάξης την δική του εκδοχή των γεγονότων, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ο οδηγός να διαβάσει τι έγραψε το όργανο πριν υπογράψει. Είναι η δική του κατάθεση, και αν κάτι νομίζει πως το όργανο δεν το έγραψε σωστά, μπορεί να ζητήσει να διορθωθεί.

Σημείωση: Αυτά τα ξέρω γιατί πριν από κάποια χρόνια βρέθηκα σ' αυτή τη θέση. Εγώ έκανα ελιγμό να ξεπαρκάρω (αυτοκίνητο) μετά από διασταύρωση όταν άλλο αυτοκίνητο που βγήκε από την διασταύρωση έπεσε πάνω μου.
    Αν και θεωρητικά έφταιγε ο οδηγός του άλλου οχήματος, επειδή ακριβώς δεν έδωσα μεγάλη σημασία στο τι έγραψε το όργανο σαν δική μου κατάθεση, στο τέλος η ασφαλιστική πίεσε εμένα να κάνω δήλωση υπαιτιότητας καθώς αναγνώριζε οτι αν δεν την έκανα και πηγαίναμε δικαστικά, θα "έχανα" το δικαστήριο.
    Α, ναι, και τα ποσά επισκευής ήταν μικρά. 250 έδωσα εγώ (από την τσέπη μου) για φτιάξω ένα φτερό και περίπου 350 έμαθα ότι κόστισε το φτερό και ένα σπασμένο φλας στο άλλο όχημα.
    Από τότε "έπαθα και έμαθα!"

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος
    Η δική σου ασφαλιστική τι λέει (γιατί από αυτά που διάβασα μας λες μόνο τι λέει η ασφαλιστική του άλλου οδηγού)

Γενικά οι ασφαλιστικές όταν τα ποσά αποζημίωσης είναι μικρά (τα 700 ευρώ είναι μικρό ποσό για μια ασφαλιστική) δεν θέλουν να μπλέκουν με μηνήσεις και γραφειοκρατία. Οπότε συνήθως οι ασφαλιστικές μεταξύ τους κοιτάζοντας το πόρισμα της τροχαίας, μπορούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί, ποιος είναι ο φταίχτης, ή ποιος θα φέρεται ως φταίχτης σε ένα δικαστήριο. Έτσι συμβουλεύουν τους πελάτες τους ανάλογα και μπορούν και προχωράνε παρακάτω χωρίς γραφειοκρατία και περιττή φασαρία.
    Όχι ακριβώς. Αν ο άλλος δεν κάνει δήλωση δεν παίζει η ασφαλιστική να πληρώσει εξωδικαστικά (τουλάχιστον στα δικά μου 6 χρόνια εμπειρίας και 25 χρόνια γραφείου
    Οπότε, σε πρώτη φάση επικοινώνησε με την ΔΙΚΗ ΣΟΥ ασφαλιστική (κανονικά δεν έχεις κανένα λόγο να επικοινωνείς με την ασφαλιστική του "αντίδικου" οδηγού)
    Ρώτα τους τι γίνεται, και γιατί δεν προχωράει η επισκευή του οχήματος σου, και δες τι θα σου πουν.
    Αν δεν είναι στον φιλικό διακανονισμό ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μιλας με την αντίδικο. Χωρίς δήλωση προφανώς δεν είναι στον φιλικό διακανονισμό

Γενικά αν κανένας από τους δύο οδηγούς δεν παραδέχεται υπαιτιότητα, τότε οι ασφαλιστικές με την διαδικασία που σου ανέφερα πιο πάνω, θα προσπαθήσουν να πιέσουν τον ένα οδηγό (που ξέρουν οτι με βάση το πόρισμα έχει 90% πιθανότητες να χάσει στο δικαστήριο) να κάνει δήλωση παραδοχής υπαιτιότητας.Δεν ισχύει

Αν αυτός επιμένει στη θέση του και αρνείται, τότε η μόνη λύση είναι η μήνυση.Δεν ισχύει, έγκληση σε τροχαίο κάνεις μόνο στην περίπτωση σωματικών βλαβών και αυτό δεν έχει (τις πλείστες φορές άμεση σχέση με την αποζημίωση αλλά λειτουργεί ως μοχλός πίεσης και μόνο , για να αποζημιωθείς χρειάζεται να ασκήσεις αγωγή.
    Σε αυτή την περίπτωση την υπαιτιότητα (και το ποιος θα πληρώσει ποιον) θα την κρίνει το δικαστήριο, δίνοντας ΠΟΛΥ μεγάλη βαρύτητα στο πόρισμα της τροχαίας.(ισχύει , περίπου)
    Γι αυτό το λόγο, σε ένα ατύχημα, όταν ο κάθε οδηγός περιγράφει στο όργανο της τάξης την δική του εκδοχή των γεγονότων, είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ο οδηγός να διαβάσει τι έγραψε το όργανο πριν υπογράψει. Είναι η δική του κατάθεση, και αν κάτι νομίζει πως το όργανο δεν το έγραψε σωστά, μπορεί να ζητήσει να διορθωθεί. (Ισχύει, κυρίως για τροχαίο με σωματικές βλάβες που ανοίγει δικογραφία όχι για υλικές ζημιές, εκεί απλά καταγράφονται οι θέσεις/κατευθύνσεις των οχημάτων )

Σημείωση: Αυτά τα ξέρω γιατί πριν από κάποια χρόνια βρέθηκα σ' αυτή τη θέση. Εγώ έκανα ελιγμό να ξεπαρκάρω (αυτοκίνητο) μετά από διασταύρωση όταν άλλο αυτοκίνητο που βγήκε από την διασταύρωση έπεσε πάνω μου.
    Αν και θεωρητικά έφταιγε ο οδηγός του άλλου οχήματος, επειδή ακριβώς δεν έδωσα μεγάλη σημασία στο τι έγραψε το όργανο σαν δική μου κατάθεση, στο τέλος η ασφαλιστική πίεσε εμένα να κάνω δήλωση υπαιτιότητας καθώς αναγνώριζε οτι αν δεν την έκανα και πηγαίναμε δικαστικά, θα "έχανα" το δικαστήριο.
    Α, ναι, και τα ποσά επισκευής ήταν μικρά. 250 έδωσα εγώ (από την τσέπη μου) για φτιάξω ένα φτερό και περίπου 350 έμαθα ότι κόστισε το φτερό και ένα σπασμένο φλας στο άλλο όχημα.
    Από τότε "έπαθα και έμαθα!"
    ...
    The Dirty Harry

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Επειδή γνωρίζω το σημείο, είναι από τα πλέον πονηρά στα Βόρεια Προάστια. Πολύ προσοχή όσοι περνάτε από εκεί!
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Giraf Προβολή μηνύματος
    Καλησπέρα σας.

Έχω θέμα σχετικά με τροχαίο, ο άλλος οδηγός δεν παραδέχεται την υπαιτιότητα, η ασφαλιστική του δεν θέλει να με αποζημιώσει και οι δικηγόροι δεν θέλουν να αναλάβουν την υπόθεση γιατί δεν υπήρξε τραυματισμός.

Όνομα:	dromos.jpg 
Προβολές:	344 
Μέγεθος:	35,6 KB 
ID:	456953
    Σε εκείνο το σημείο η λωρίδα είναι τόσο φαρδιά που τα αυτοκίνητα κινούνται σε 2 στοιχίσεις. Όλοι κινούνται σαν να είναι 2 λωρίδες και εγώ αυτό νόμιζα ότι ίσχυε. Βρισκόμουν με το μηχανάκι μου στη δεξιά στοίχιση στην οδό Κηφισίας στο ύψος της Κηφισιάς προς Ερυθραία, κινούμασταν παράλληλα με το άλλο όχημα(επαγγελματικό βαν) το οποίο βρισκόταν στην αριστερή στοίχιση. Η ταχύτητα μας ήταν 30χλμ.

Ενώ το βαν βρισκόταν στην αριστερή στοίχιση ξεκίνησε να στρίβει προς τα δεξιά(στην οδό Όθωνος) με αποτέλεσμα να πέσει πάνω μου και να με ρίξει κάτω.

Καλέσαμε αμέσως τροχαία και τη φροντίδα ατυχήματος. Από την αρχή ο οδηγός του βαν έλεγε ότι πήγα να τον προσπεράσω από δεξιά. Η τροχαία κατέγραψε το περιστατικό και μας ενημέρωσε ότι ο δρόμος έχει μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, εδώ να σημειώσω πως

Ο αστυνομικός της τροχαίας είπε και στους δυο μας για να γνωρίζουμε τι ισχύει με βάση τον ΚΟΚ, ότι υπαίτιος είναι ο οδηγός του βαν, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΟΚ, " 1. Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του, ή ετοιμάζονται να τον προσπεράσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση την κατεύθυνση και την ταχύτητά τους".

Η ασφαλιστική έστειλε πραγματογνώμονα στο συνεργείο και το κόστος επισκευής βγήκε γύρω στα 700 ευρώ. Αφού τους καλούσα σχεδόν κάθε μέρα και δεν με έπαιρναν πίσω, κάποια στιγμή μετά από ένα μήνα με κάλεσαν και με ενημέρωσαν ότι ο πελάτης τους είναι αναίτιος και ότι εγώ του χώθηκα από δεξιά. Τους είπα ότι το ίδιο μπορώ να πω και γω και ότι επίσης εκείνος άλλαξε πορεία χωρίς να ελέγξει αν μπορεί να το κάνει με ασφάλεια, οπότε εκείνος φταίει σύμφωνα με αυτό που είπε ο αστυνομικός. Δεδομένου ότι κινούμασταν και οι 2 παράνομα ταυτόχρονα σε μια λωρίδα η ασφαλιστική πατάει σε αυτό και μου ρίχνει το φταίξιμο. Ρώτησα κοντινά καταστήματα αν είχαν υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά όπως με ενημέρωσαν για λόγους προσωπικών δικαιωμάτων τα βίντεο τα κρατάνε μέχρι 2 εβδομάδες.

Δυστυχώς δεν έχω νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο μου, έχω επικοινωνήσει με 5-6 δικηγορικά γραφεία μήπως καταφέρω κάτι, αλλά μου λένε πως δεν αναλαμβάνουν εφόσον δεν υπήρξε τραυματισμός.

ΥΓ1. Αποφεύγω να κινούμαι παράλληλα με οχήματα για να μπορούν να με βλέπουν πάντα, αλλά επειδή τα οχήματα είναι σε δύο στοιχίσεις είναι αναπόφευκτο μες στην κίνηση να μη βρεθείς με άλλον δίπλα σου μες στην κίνηση.
    ΥΓ2. Ευτυχώς δε τραυματίστηκα σοβαρά, πέρα από μελανιές και γι αυτό δεν πήγα νοσοκομείο. Διαβάζοντας όμως στο forum έμαθα πως σε περίπτωση τροχαίου με μηχανή πρέπει να πας στο νοσοκομείο για έλεγχο γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος της εσωτερικής αιμορραγίας.
    ΥΓ3. Όποιος θέλει να αναφερθεί στο γεγονός πως εκείνο το σημείο είναι μονής λωρίδας, το οποίο έτσι και είναι, να μου πει πώς μπορώ να κινούμαι από δω και στο εξής. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το αντιμετωπίσω σαν μονή λωρίδα, αλλά μου έρχονται οχήματα είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, πού να βρίσκομαι; Αν συμβεί ξανά τροχαίο εκεί δηλαδή κανένας δε θα βρίσκει το δίκιο του;

Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο; Έχετε να προτείνεται κάποια αντιμετώπιση;
    Να πω δεν είναι τόσο η ζημιά πλέον, αλλά με εκνευρίζει ότι ουσιαστικά η ασφαλιστική δε θα πληρώσει τίποτα και τη γλιτώνει ο οδηγός του βαν από το φταίξιμο.

Όνομα:	photo-moto-low.jpg 
Προβολές:	349 
Μέγεθος:	62,2 KB 
ID:	456952
    Για να στο λένε οι συνάδελφοι πάει να πει ότι η ζημιά είναι λιγότερη από το κόστος άσκησης της αγωγής, κατά 99% και μεταξύ μας , έπεσες σε τίμιους συναδέλφους για να στο πουν αυτό.
    The Dirty Harry

Παλαιό μέλος
    Φταίτε δε φταίτε,μην υπογράφετε τίποτα στο τόπο του συμβάντος,ούτε στη τροχαία,ούτε στους παπατζηδες των ασφαλιστικών.
    Αν σας καλέσουν στη τροχαία για κατάθεση ΠΟΤΕ μη πάτε μόνος γιατί πιθανόν να σας πιέσουμε να υπογράψετε αλλά.

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ για το σχόλιο σου Phantom,όπως βλέπω απάντησε ο CorpseAlive στα περισσότερα.
    Ενημερωτικά, η δική του ασφαλιστική δεν ήταν στο φιλικό διακανονισμό, οπότε εγώ έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί τους απ ευθείας. Ίσως βοηθουσε αν είχε προκληθεί ζημιά στο βαν ώστε να ζητούσε αποζημίωση από τη δική μου ασφαλιστική και τότε θα τους ένοιαζε να δουν ποιος φταίει, αλλά το βαν χτύπησε στον ώμο μου κυρίως οπότε δεν έπαθε και τίποτα.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Για να στο λένε οι συνάδελφοι πάει να πει ότι η ζημιά είναι λιγότερη από το κόστος άσκησης της αγωγής, κατά 99% και μεταξύ μας , έπεσες σε τίμιους συναδέλφους για να στο πουν αυτό.
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Τι ποσοστό επιτυχίας θα έδινες αν πήγαινα σε δίκη; Γνωρίζεις πόσα περιπου είναι τα έξοδα τέτοιου δικαστηρίου, δηλαδή ξεπερνάει τα 700 ευρώ της ζημιάς;

Moderator
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Τι ποσοστό επιτυχίας θα έδινες αν πήγαινα σε δίκη; Γνωρίζεις πόσα περιπου είναι τα έξοδα τέτοιου δικαστηρίου, δηλαδή ξεπερνάει τα 700 ευρώ της ζημιάς;
    Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε τίποτα από τα δύο , δεσμεύομαι από τον Κώδικα Δικηγόρων.
    Μπορώ να σου πω πάντως πως όπως το περιγράφεις δεν φαίνεται απόλυτα καθαρό και ότι είναι θέμα απόδειξης. Συνήθως όταν ασκείται αγωγή για κάτι τέτοιο υποκύπτει πριν το δικαστήριο η Ασφαλιστική σε περίπτωση σαν την δική σου και πληρώνει τιμολόγια (ή προσφορά συνεργείου )
    The Dirty Harry

..nice flight.. Το avatar του/της airmav
    sorry που σπαμαρω αλλα θα ήθελα να αναφέρει κάποιος αν ξερει εννοειται σε αναλογο περιστατικο θα βρεις το δίκιο σου? υπάρχει τρόπος-μέθοδος αν ο αλλος αρνείται?
    αν βρεθεί κάποιος σε ανάλογη περίπτωση απλά είναι άτυχος και πληρώνει την ζημιά του?
    ..without engineers, science is just philosophy..

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Είναι πιθανό. Αυτό που είπε ο αστυνομικός εξαρχής είναι το γράμμα του νόμου.
    Κάνεις μια προσεκτική αναφορά του συμβάντος εξηγώντας πως οδηγείς στην δεξιά λωρίδα
    λόγο χαρακτηριστικών του οχήματος και φωτογραφίζοντας τον άλλο ότι έκανε προσπέραση στην επόμενη παράγραφό σου που αποδεικνύεις πως είναι μίας λωρίδας ο δρόμος.

Αν ο οδηγός του βαν ήταν νόμιμος (και δεξιά) πως βρήκε τόσο χώρο για να στρίψει και να κάνει το κτύπημα μετά στο σημείο που το έκανε;

Δικηγόρο που δεν έχει χάσει τέτοια δίκη να βρεις όμως θα σου πει πως πριν το τέλος της δίκης δεν μπορείς να ξέρεις την απόφαση..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος

Αν ο οδηγός του βαν ήταν νόμιμος (και δεξιά) πως βρήκε τόσο χώρο για να στρίψει και να κάνει το κτύπημα μετά στο σημείο που το έκανε;

.
    Σοβαρα τωρα δεν εχεις δει να χωνονται δικυκλα στο ρειθρο του δρομου να περασουν;

Οπως το βλεπω εγω, σε δρομο μιας λωριδας σε χτυπησε φορτηγο που εστριβε δεξια, δηλαδη εσυ ησουν διπλα του, αρα προσπερονουσες απο δεξια, αρα φταις οπως κι αυτος γιατι δεν ελεγξε αν μπορει να στριψει με ασφαλεια. Στην καλυτερη περιπτωση εχεις συνυπαιτιοτητα που σημαινει οτι θα παρεις μερος της ζημιας.
    ( Το ατι ολοι κινουνται σε δυο στοιχους στον συγκεκριμενο δρομο δεν θα το εξετασει κανεις, γιατι ειναι ολοι παρανομοι.)

Τωρα αν θες να μπλεξεις με αγωγες, δικαστηρια κλπ, να χασεις κανα χρονο δυο, να δωσεις χρηματα και να παρεις ξερω γω τα μισα της ζημιας σου, εσυ το κρινεις

Scooteroμέλος Το avatar του/της Dimos35
    Το σημείο το ξέρω πάρα πολύ καλά. Δουλεύω σχεδόν δίπλα.
    Το σωστό θα ήταν να κάνει δήλωση ότι φταίει ο οδηγός του van. Και δεν καταλαβαίνω τον λόγο που δεν το κάνει, αφού δεν έχει να χάσει κάτι.
    Τώρα φοβάμαι ότι δεν θα βρεις το δίκιο σου, δυστυχώς.

Αμετανόητος Κριός... Το avatar του/της Manalishi
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Ευχαριστώ για το σχόλιο σου Phantom,όπως βλέπω απάντησε ο CorpseAlive στα περισσότερα.
    Ενημερωτικά, η δική του ασφαλιστική δεν ήταν στο φιλικό διακανονισμό, οπότε εγώ έπρεπε να επικοινωνήσω μαζί τους απ ευθείας. Ίσως βοηθουσε αν είχε προκληθεί ζημιά στο βαν ώστε να ζητούσε αποζημίωση από τη δική μου ασφαλιστική και τότε θα τους ένοιαζε να δουν ποιος φταίει, αλλά το βαν χτύπησε στον ώμο μου κυρίως οπότε δεν έπαθε και τίποτα.
    Οδηγίες προς ναυτιλομένους:
    Ένας κάποιος άλλος τρίτος ξάδερφος, δεν τον ξέρεις, έχει Triumph Speed Triple RS, έχει πεί οτι σε οποιοδήποτε συμβάν, θα πέφτει κάτω και δεν θα κουνιέται εαν δεν έρθει ασθενοφόρο. Θα χάνει το χρόνο του βέβαια με νοσοκομείο και τέτοια για εξετάσεις κτλ κτλ, αλλά θα έχει ενα μοχλό πίεσης για μετά.
    I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Τα νομικά δεν τα ξέρω καλά.
    Οπότε έχω μια απορία.
    Η ασφάλιση οχημάτων είναι από το νόμο υποχρεωτική, ώστε να μπορεί να αποζημιώνεται ο οδηγός που εμπλέκεται σε ατύχημα χωρίς την υπαιτιότητα του. Τουλάχιστον απ' όσο καταλαβαίνω, αυτό είναι το πνεύμα του νόμου, και όχι μόνο στην Ελλάδα..

Οπότε, ας πάρουμε το παρακάτω σενάριο:
    Αυτοκίνητο ασφαλισμένο σε ασφαλιστική που δεν ανήκει στον φιλικό διακανονισμό, παραβιάζει STOP και πέφτει πάνω σε άλλο διερχόμενο αυτοκίνητο, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές (ένα φτερό π.χ.).
    Εδώ η υπαιτιότητα είναι πεντακάθαρη. Με όσα είπαμε παραπάνω όμως, ο οδηγός που παραβίασε το STOP μπορεί να ΜΗΝ παραδεχθεί την υπαιτιότητα του, και εφόσον "η ζημιά είναι μικρή για να αξίζει να κάνεις αγωγή/μήνυση" να μην πληρώσει.
    Δηλαδή μετατρέπει αυτόματα το ατύχημα σε ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα, απλά επειδή ο οδηγός αρνείται να αποδεχτεί την υπαιτιότητα του. Σωστά;
    Τότε ποιο το νόημα και ο λόγος της υποχρεωτικής ασφάλισης; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια δικλίδα ασφαλείας για αυτές τις περιπτώσεις; Είναι δυνατόν να εξαρτάται "από το κόστος της ζημιάς" το αν κάποιος θα αποζημιωθεί σε περίπτωση που πέσει πάνω σε κάποιον τέτοιο κακόψυχο οδηγό;
    Και μεταξύ μας, αν δεν υπάρχει κάποια δικλίδα ασφαλείας, τότε λειτουργεί σαν αντικίνητρο. Ο οδηγός που παραβίασε το stop παραπάνω, έτσι κι αλλιώς (είτε παραδεχθεί υπαιτιότητα είτε όχι) θα πρέπει να επισκευάσει το όχημα του με δικά του έξοδα. Οπότε δεν έχει κανένα λόγο να παραδεχθεί υπαιτιότητα και πιθανών να του αυξηθούν τα ασφάλιστρα στο επόμενο εξάμηνο. Άρα γιατί να το κάνει αφού δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αρνητική επίπτωση στην περίπτωση του;

Υ.Γ.: Είμαστε σε forum για μοτοσικλέτες, αλλά χρησιμοποίησα παράδειγμα με αυτοκίνητα για να εξετάσουμε την περίπτωση που υπάρχουν ΜΟΝΟ υλικές ζημιές, και όχι περίπτωση/πιθανότητα τραυματισμού, καθώς ξέρω οτι εκεί αλλάζουν κάποια πράγματα.

Υ.Γ.2: Επειδή κάτι είχα ακούσει κάποτε και δεν ξέρω τι ισχύει, αν κάποιος σε μια περίπτωση σαν αυτή θέλει να προχωρήσει σε αγωγή/μήνυση, αυτή γίνεται απέναντι στον οδηγό, ή απέναντι στην ασφαλιστική;

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μιας και δεν το'βαλε κανενας...
    από SaraMaritis στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2004, 08:38
  2. Αν και δεν είναι αστείο....
    από powerphot στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 21/10/2004, 09:23
  3. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 18/10/2004, 15:23