Καλησπέρα σας.
Έχω θέμα σχετικά με τροχαίο, ο άλλος οδηγός δεν παραδέχεται την υπαιτιότητα, η ασφαλιστική του δεν θέλει να με αποζημιώσει και οι δικηγόροι δεν θέλουν να αναλάβουν την υπόθεση γιατί δεν υπήρξε τραυματισμός.

Σε εκείνο το σημείο η λωρίδα είναι τόσο φαρδιά που τα αυτοκίνητα κινούνται σε 2 στοιχίσεις. Όλοι κινούνται σαν να είναι 2 λωρίδες και εγώ αυτό νόμιζα ότι ίσχυε. Βρισκόμουν με το μηχανάκι μου στη δεξιά στοίχιση στην οδό Κηφισίας στο ύψος της Κηφισιάς προς Ερυθραία, κινούμασταν παράλληλα με το άλλο όχημα(επαγγελματικό βαν) το οποίο βρισκόταν στην αριστερή στοίχιση. Η ταχύτητα μας ήταν 30χλμ.
Ενώ το βαν βρισκόταν στην αριστερή στοίχιση ξεκίνησε να στρίβει προς τα δεξιά(στην οδό Όθωνος) με αποτέλεσμα να πέσει πάνω μου και να με ρίξει κάτω.
Καλέσαμε αμέσως τροχαία και τη φροντίδα ατυχήματος. Από την αρχή ο οδηγός του βαν έλεγε ότι πήγα να τον προσπεράσω από δεξιά. Η τροχαία κατέγραψε το περιστατικό και μας ενημέρωσε ότι ο δρόμος έχει μια λωρίδα ανά κατεύθυνση, εδώ να σημειώσω πως
Ο αστυνομικός της τροχαίας είπε και στους δυο μας για να γνωρίζουμε τι ισχύει με βάση τον ΚΟΚ, ότι υπαίτιος είναι ο οδηγός του βαν, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΟΚ, " 1. Ο οδηγός που προτίθεται να εκτελέσει ελιγμό, οφείλει προηγουμένως να βεβαιωθεί ότι μπορεί να το πράξει χωρίς κίνδυνο ή παρακώλυση των λοιπών χρηστών της οδού, οι οποίοι κινούνται πίσω, μπροστά ή πλάι του, ή ετοιμάζονται να τον προσπεράσουν, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση την κατεύθυνση και την ταχύτητά τους".
Η ασφαλιστική έστειλε πραγματογνώμονα στο συνεργείο και το κόστος επισκευής βγήκε γύρω στα 700 ευρώ. Αφού τους καλούσα σχεδόν κάθε μέρα και δεν με έπαιρναν πίσω, κάποια στιγμή μετά από ένα μήνα με κάλεσαν και με ενημέρωσαν ότι ο πελάτης τους είναι αναίτιος και ότι εγώ του χώθηκα από δεξιά. Τους είπα ότι το ίδιο μπορώ να πω και γω και ότι επίσης εκείνος άλλαξε πορεία χωρίς να ελέγξει αν μπορεί να το κάνει με ασφάλεια, οπότε εκείνος φταίει σύμφωνα με αυτό που είπε ο αστυνομικός. Δεδομένου ότι κινούμασταν και οι 2 παράνομα ταυτόχρονα σε μια λωρίδα η ασφαλιστική πατάει σε αυτό και μου ρίχνει το φταίξιμο. Ρώτησα κοντινά καταστήματα αν είχαν υλικό από κάμερες ασφαλείας, αλλά όπως με ενημέρωσαν για λόγους προσωπικών δικαιωμάτων τα βίντεο τα κρατάνε μέχρι 2 εβδομάδες.
Δυστυχώς δεν έχω νομική κάλυψη στο ασφαλιστήριο μου, έχω επικοινωνήσει με 5-6 δικηγορικά γραφεία μήπως καταφέρω κάτι, αλλά μου λένε πως δεν αναλαμβάνουν εφόσον δεν υπήρξε τραυματισμός.
ΥΓ1. Αποφεύγω να κινούμαι παράλληλα με οχήματα για να μπορούν να με βλέπουν πάντα, αλλά επειδή τα οχήματα είναι σε δύο στοιχίσεις είναι αναπόφευκτο μες στην κίνηση να μη βρεθείς με άλλον δίπλα σου μες στην κίνηση.
ΥΓ2. Ευτυχώς δε τραυματίστηκα σοβαρά, πέρα από μελανιές και γι αυτό δεν πήγα νοσοκομείο. Διαβάζοντας όμως στο forum έμαθα πως σε περίπτωση τροχαίου με μηχανή πρέπει να πας στο νοσοκομείο για έλεγχο γιατί υπάρχει και ο κίνδυνος της εσωτερικής αιμορραγίας.
ΥΓ3. Όποιος θέλει να αναφερθεί στο γεγονός πως εκείνο το σημείο είναι μονής λωρίδας, το οποίο έτσι και είναι, να μου πει πώς μπορώ να κινούμαι από δω και στο εξής. Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να το αντιμετωπίσω σαν μονή λωρίδα, αλλά μου έρχονται οχήματα είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση, πού να βρίσκομαι; Αν συμβεί ξανά τροχαίο εκεί δηλαδή κανένας δε θα βρίσκει το δίκιο του;
Σας έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο; Έχετε να προτείνεται κάποια αντιμετώπιση;
Να πω δεν είναι τόσο η ζημιά πλέον, αλλά με εκνευρίζει ότι ουσιαστικά η ασφαλιστική δε θα πληρώσει τίποτα και τη γλιτώνει ο οδηγός του βαν από το φταίξιμο.