Και σε καφενειο, πανε και σε καφετεριες πανε, και σε κλαμπ καλοκαιρινα πανε, στις πλατειες ειδικα της επαρχιας, που ξεκινανε 1 το πρωι,αλλα σιγουρα ΔΕΝ πανε να μαζεψουνε ελιες που εχει φτασει 60 ευρω το μεροκαματο.Επισης με το καλο μοντελο του iphone και samsung,ανα χειρας ,και ολα τα καλουδια που τους προσφερει ο μπαμπας και η μαμα.Αυτο βεβαια με 40% παραοικονομια στην χωρα.Οι εποχες εχουν αλλαξει,αλλο 70ς 80ς αλλο 2024.
Ναι για όλα φταίνε τα πιτσιρίκια και οι καλόκαρδοι γονείς τους που τα κακομάθανε...
Ναι για όλα φταίνε τα πιτσιρίκια και οι καλόκαρδοι γονείς τους που τα κακομάθανε...
Case Closed.
Το παιδι σου ,και το σκυλι σου οπως το μαθεις,ετσι λεει ο λαος καμαρι μου.Η καθε εποχη εχει τα χαρακτηριστικα της.Και ο καθε λαος επισης.Case reopened.
Το παιδι σου ,και το σκυλι σου οπως το μαθεις,ετσι λεει ο λαος καμαρι μου.Η καθε εποχη εχει τα χαρακτηριστικα της.Και ο καθε λαος επισης.Case reopened.
Οι νέοι του τότε ήταν καλύτεροι από τους νέους του σήμερα, φτιάξανε καλύτερα τον κόσμο.
80 χρόνια μεταπολεμικά κι αυτος ο λαος δεν εχει καταφερει ακομα να ξεπεταξει απο πανω του τη νοοτροπια του φτωχοδιάβολου και του λιμοκοντόρου κομπλεξικού.
"Βασικος μισθος 750 ευρω και στην τσεπη iPhone 1500 ευρω"
Αυτη η λεζάντα τα περιγραφει όλα.
80 χρόνια μεταπολεμικά κι αυτος ο λαος δεν εχει καταφερει ακομα να ξεπεταξει απο πανω του τη νοοτροπια του φτωχοδιάβολου και του λιμοκοντόρου κομπλεξικού.
"Βασικος μισθος 750 ευρω και στην τσεπη iPhone 1500 ευρω"
Αυτη η λεζάντα τα περιγραφει όλα.
Οι άλλοι λαοί έχουν άλλη νοοτροπία?
Δεν νομίζω.
Καταναλωτικά πρότυπα.
Για τον βασικό μισθό δεν ξέρω, αλλά για τα μαστορικά μεροκάματα της οικοδομής που
γνωρίζω από πρώτο χέρι, ξέρω πώς με την αλλαγή του νομίσματος το 2002
από 15.000 δρχ το μεροκάματο έγινε 45ευρώ και μετά από λίγο έγινε 50ευρώ.
Ε, 50 ευρώ είναι και σήμερα.......
Οπότε γιά ποιά αγοραστική δύναμη μιλάμε, όταν τότε η μπύρα είχε στο καφενείο
150 δρχ άρα έπινες 100 μπύρες και σήμερα έχει 2,5 ευρώ άρα πίνεις 20....(σκέτες άνευ μεζέ....)
Ωω ρε φίλε…! 44€ για 100 μπίρες..
Ούτε του Lidl σε συσκευασία δεν φτάνεις το νούμερο