Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 33

Θέμα: κολλητήρι

κολλητήρι

χρειάζομαι κολλητήρι για απλές οικιακές εργασίες (παιχνίδια των παιδιών, παλιές οικιακές συσκευές, παλιά κινητά τηλέφωνα κλπ).

τι να επιλέξω;;;;

με ρύθμιση θερμοκρασίας ή όχι;;;
    σταθμός ή σκέτο κολλητήρι;;;

θέλω κάτι δοκιμασμένο, να έχει δουλευτεί και να υπάρχει και κάποια κάλυψη απο αντιπροσωπεία - έμπορο.

ευχαριστώ
    MM#93

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Καλημέρα, για τη χρήση που θες θα σου έλεγα οτι με ένα οικονομικό έως 30 ευρώ με καλές κριτικές στο σκρουτζ θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου.
    Προφανως και πας σε μύτη και όχι σε U σχήμα για λόγους ακριβείας, εγώ έχω αυτό εδώ και 5-6 χρόνια: https://www.skroutz.gr/s/1708946/Fix...matos-30W.html.
    Μεταξύ άλλων ζεσταίνεται γρήγορα, έχει σχετικά φθηνές μύτες όταν χρειαστείς, δε σπάει δε χαλάει.
    Προφανώς δεν περιμένεις από ένα τέτοιο να πιάνει θερμοκρασίες σε εξωτερικό χώρο με αέρα κτλ, αλλά αυτό μάλλον δε σε αφορά.

Πολύ σημαντικό να πάρεις σωστό καλάι, ιδανικά τις πιο λεπτές κουλούρες.

ευχαριστώ για την απάντηση σου.
    αρα ξεχνάω ρυθμίσεις θερμοκρασίας και σταθμούς, ένα απλό "στυλό" και τέλος.

απο watt;;; 20,30,40,60,80,90,100 ;;;;
    MM#93

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Το συγκεκριμένο που σου έστειλα είναι 30watt, απλά για την ιστορία θα σου πω πως με το συγκεκριμένο εκτός από άπειρα καλώδια πριν κανα 3άρι χρόνια είχα φτιάξει ένα modular συνθ, γύρω στις 120 ώρες μοιρασμένες σε συνεχόμενα 8ωρα πολλές από αυτές.
    Οπότε θεωρητικά από 30 και πάνω είσαι άρχοντας.

εντάξει λοιπόν, θα γίνω άρχοντας!

ευχαριστώ πολύ
    MM#93

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Είχε βγαλει και το λιντλ πρόσφατα, σκετο και σταθμός. Ριξε μια ματια μηπως έχει ξεμεινει κανενα.

είναι δοκιμασμένα αυτά ή να προτιμήσω αυτό που έβαλε ο asxetost;

έχω εργαλεία απο lidl αλλά γενικά τα αποφεύγω και προτιμώ να δώσω παραπάνω ή πολλές φορές αρκετά παραπάνω για να πάρω κάτι που θα το δουλέψω (και θα δουλεύει) για χρόνια.
    MM#93

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Κατι σε Weller ;
    Ειναι λιγο ακριβα ,αλλα απ οτι θυμαμαι ειναι σκυλια.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Ersa κατα προτίμηση και μετά Antex την κίτρινη σειρά.

Ανάλογα με το τί χρειάζεται να κολλήσεις, χρειάζεσαι και το κολλητήρι με τα αντίστοιχα W.
    Για κινητά πχ, ένα 15W είναι αρκετό και ένα 30W είναι πολύ.
    Για καλώδια 1,5, θές 40άρι με 60άρι.

Δεν φτάνει ένα κολλητήρι για όλες τις δουλειές.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Πως ακριβως να δοκιμαστεί ένα κολητήρι των 10 ευρώ; Για απλή χρήση ειναι μια χαρά και δεν έχει κάτι να χαλάσει. Άντε να χρειαστείς καμια μύτη επιπλέον.

Σε αυτό το εύρος τιμών θεωρώ όλα ίδια είναι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Είχε βγαλει και το λιντλ πρόσφατα, σκετο και σταθμός. Ριξε μια ματια μηπως έχει ξεμεινει κανενα.
    Το προηγούμενο λιντλίσιο με ρύθμιση θερμοκρασίας το είχα πάρει και το έχω ακόμα.

Είναι ψιλο-σκουπίδι, φθηνοκατασκευή και η μύτη έχει πολύ γρήγορη φθορά.
    Έχω κολλήσει με αυτό, αν και κολλάω σπάνια, αλλά δεν θα το αγόραζα ξανά, ούτε θα το σύστηνα.

Ένα σαν του @asxetost που έχω, κράτησε χρόνια, τώρα το χρησιμοποιώ για να κολλάω τα σπασμένα πλαστικά στο εντούρο.

Ένα άλλο κινέζικο που πήρα του κιλού, για ψιλοδουλειά μια, δυο κολλήσεις τις έκανε μέχρι στιγμής, αλλά δεν το βλέπω να μακροημερεύει.

Αν γενικά έχεις σκοπό να κολλάς συχνά δώσε κάτι παραπάνω και πάρε κάτι δοκιμασμένο.
    Oldfarts never die

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Μέχρι 40W απλό και εισαι μια χαρα..

Απλα πρόσεξε να υπαρχουν ανταλλακτικές μύτες, γιατι κυκλοφορούνε διαφορα που ειναι single-use..
    Οι μύτες, παιζουν και τον ρόλο της ρυθμισης της θερμοκρασίας κόλλησης, ανάλογα με την μετωπική τους επιφάνεια..

Υ.,Γ.
    Οσον αφορά (σ)τις μύτες (χρηση,καθαρισμός, συντήρηση κ.λ.π.) ας μην ανοίξουμε πονεμενες ιστορίες..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Για καλώδια 1,5, θές 40άρι με 60άρι.
    25άρι με μύτη πλακε 4mm θα κολλήσει μια χαρά ενώ 60άρι με μυτη στρογγυλη 0.3mm θα σου βγάλει την πίστη (και θα κανεις και ψυχρή κόλληση απο τα νευρα σου..)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της leftos
    Έχοντάς 2 παλιά πήρα αυτό γιατί είχα απηυδήσει.
    https://www.skroutz.gr/s/2979577/Ant...matos-25W.html

Το έχω ευχαριστηθεί αλλά μαζί πήρα και καλή ( ακριβή ) κόλληση και αλοιφή.
    Από την άλλη διάβασα και κάτι οδηγίες που έχουν γραφτεί και εδώ μέσα για την συντήρηση των μυτών γιατί μέχρι τώρα δεν είχα ιδέα πόσο σημαντική είναι.
    LIVE FREEEEE!!!!!

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Αυτά χρησιμοποιούνε το ίδιο αέριο (βουτάνιο) που χρησιμοποιούνε και οι αναπτήρες.

Η χρήση τους είναι για όταν δεν έχεις πρόσβαση σε ηλεκτρισμό εύκολα. Δηλαδή όταν δεν δουλεύεις σε πάγκο εργασίας.

Έχω ένα φίλο ηλεκτρολόγο, και χρησιμοποιούνε κολλητήρια αερίου συνέχεια σε οικοδομές όταν πρέπει να κολλήσουν καλώδια FTP (καλώδια θυροτηλεφώνου, συναγερμού κτλ)

Οικονομικά, αν έχεις εύκολη πρόσβαση σε πρίζα, ΔΕΝ συμφέρει το αέριο σε σχέση με το ρεύμα. Αλλά από την άλλη είναι 100% φορητό.

Edit:
    Οπότε αγοράζεις φιάλες βουτανίου όπως ακριβώς θα έκανες και για να γεμίζεις αναπτήρες. Αποθηκεύεις με βάση τις ίδιες οδηγίες.
    Από διάρκεια δεν ξέρω πως πάει, αλλά ένα μικρό που έχω δει έβγαλε άνετα μισή ώρα χρήση καίγοντας περίπου το 1/4 με 1/3 της δεξαμενής του (μικρό σε μέγεθος μαρκαδόρου jumbo)

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Κολλητήρι
    από daz στο forum Εργαλεία
    Απαντήσεις: 116
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2024, 18:22

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •