Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 10 από 10

Θέμα: Αφαίρεση αξονάκι ατέρμονα κοντέρ

Αφαίρεση αξονάκι ατέρμονα κοντέρ

Καλημέρα.Φεύγοντας απο τη δουλειά με το παπί (c50) άρχισε να κάνει ένα ήχο το μπροστινό σαν να έχει έχει πιαστεί κάτι ανάμεσα στο τροχό και το φτερό.Σταμάτησα το έλεγξα τπτ.Στη συνέχεια παρατηρώ τη βελόνα του κοντέρ να ανεβαίνει γρήγορα ενώ πήγαινα αργά.Πχ κινούμουν με 40 και αυτό κόντευε τα 70-80.Λέω μάλλον το κοντέρ πλέει το λοίσθια , 26χρόνια είναι αυτά ήρθε η ώρα του.Βάζοντας αργότερα στο σπίτι το παπί στο διπλό αφαιρώντας ,την ντίζα του κοντέρ ο θόρυβος παρέμεινε.Λύνοντας τη ρόδα έλεγξα τον ατέρμονα δε μπορώ να κρίνω αν έχει κάποιο πρόβλημα.Του έβαλα γράσσο κούμπωσα τη ρόδα πίσω χωρίς σπουδαία αποτελέσματα, απλά μειώθηκε ελάχιστα ο θόρυβος.Μια ματιά στο διαδίκτυο είδα οτι είναι πολύ μικρό το κόστος ενός καινούριου (5€).Το κεντρικό γραναζί αφαιρείτε εύκολα ,δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως θα αφαιρέσω το αξονάκι του.Είναι πρεσσαριστό, βιδωτό ;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Βάλε και καμιά φωτογραφία να καταλάβουμε ακριβώς τι λες
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Βάλε και καμιά φωτογραφία να καταλάβουμε ακριβώς τι λες
    Καλημέρα.Δεν το σκέφτηκα να βγάλω φωτο φίλε μου.Τελικά έκανα λάθος "διάγνωση" .. Υπήρχε κάποιος θόρυβος απο τη ρόδα (έβρισκαν τα μπιμπίκια του ελαστικού στο φτερό, δε έχω αλλάξει λάστιχα) ,όμως ο θόρυβος τελικά ερχόταν απο το κοντερ.Έλυσα το όργανο και έριξα λίγο wd40 στο σημείο απο που ερχόταν ο θόρυβος.Δοκιμάζοντας το μετά το πρόβλημα του θορύβου λύθηκε ,εμφανίζει όμως λάθος την ένδειξη του ταχύμετρου.Δείχνει 15-20 χιλιόμετρα παραπάνω με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τερματίζει η βελόνα.
    Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να επισκευαστεί ή αν υπάρχει κάποιος που τα επισκευάζει;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από pkemmos Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα.Δεν το σκέφτηκα να βγάλω φωτο φίλε μου.Τελικά έκανα λάθος "διάγνωση" .. Υπήρχε κάποιος θόρυβος απο τη ρόδα (έβρισκαν τα μπιμπίκια του ελαστικού στο φτερό, δε έχω αλλάξει λάστιχα) ,όμως ο θόρυβος τελικά ερχόταν απο το κοντερ.Έλυσα το όργανο και έριξα λίγο wd40 στο σημείο απο που ερχόταν ο θόρυβος.Δοκιμάζοντας το μετά το πρόβλημα του θορύβου λύθηκε ,εμφανίζει όμως λάθος την ένδειξη του ταχύμετρου.Δείχνει 15-20 χιλιόμετρα παραπάνω με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να τερματίζει η βελόνα.
    Γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιος τρόπος να επισκευαστεί ή αν υπάρχει κάποιος που τα επισκευάζει;
    Με μια πρόχειρη αναζήτηση θα βρεις αρκετούς που κάνουν επισκευές κοντέρ, π.χ. ο Μπλέτσας το θέμα είναι αν αξίζει το κόστος του καθώς βρίσκεις ιμιτασιόν με 12-20 ευρώ.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Καλημέρα.Φεύγοντας απο τη δουλειά με το παπί (c50) άρχισε να κάνει ένα ήχο το μπροστινό σαν να έχει έχει πιαστεί κάτι ανάμεσα στο τροχό και το φτερό.Σταμάτησα το έλεγξα τπτ.Στη συνέχεια παρατηρώ τη βελόνα του κοντέρ να ανεβαίνει γρήγορα ενώ πήγαινα αργά.Πχ κινούμουν με 40 και αυτό κόντευε τα 70-80.Λέω μάλλον το κοντέρ πλέει το λοίσθια , 26χρόνια είναι αυτά ήρθε η ώρα του.Βάζοντας αργότερα στο σπίτι το παπί στο διπλό αφαιρώντας ,την ντίζα του κοντέρ ο θόρυβος παρέμεινε.Λύνοντας τη ρόδα έλεγξα τον ατέρμονα δε μπορώ να κρίνω αν έχει κάποιο πρόβλημα.Του έβαλα γράσσο κούμπωσα τη ρόδα πίσω χωρίς σπουδαία αποτελέσματα, απλά μειώθηκε ελάχιστα ο θόρυβος.Μια ματιά στο διαδίκτυο είδα οτι είναι πολύ μικρό το κόστος ενός καινούριου (5€).Το κεντρικό γραναζί αφαιρείτε εύκολα ,δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως θα αφαιρέσω το αξονάκι του.Είναι πρεσσαριστό, βιδωτό ;
    Πάρε ντίζα και ατέρμονα, 5 min job.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από D3300 Προβολή μηνύματος
    Πάρε ντίζα και ατέρμονα, 5 min job.
    Καλημέρα.Ο ατέρμονας είναι μεταλλικός.Πήρα ένα ιμιτασιον κοντέρ και δουλεύει σωστά.Κάτι συνέβη στο βαρελάκι εσωτερικά του γνήσιου κοντέρ και σηκώνει πιο εύκολα τη βελόνα.Δοκίμασα ρίχνοντας wd40 και περιστρέφοντας το με δράπανο χωρίς αποτέλεσμα όμως.Είναι σαν να δυνάμωσε ο μαγνήτης και σηκώνεται πιο εύκολα η βελόνα.Πάντως τα ιμιτατιον κοντέρ είναι πολύ κακή κατασκευή.

Moderator
    Πάντως τα ιμιτατιον κοντέρ είναι πολύ κακή κατασκευή.

Me 12-20 ευρώ που κοστίζουν, λογικό είναι.....
    Τουλάχιστον δουλεύει σωστά;

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Me 12-20 ευρώ που κοστίζουν, λογικό είναι.....
    Τουλάχιστον δουλεύει σωστά;
    Ναι ευτυχώς δουλεύει

Moderator
    Ναι ευτυχώς δουλεύει
    Άρα probled solved και πας παρακάτω

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Καλημέρα.Ο ατέρμονας είναι μεταλλικός.Πήρα ένα ιμιτασιον κοντέρ και δουλεύει σωστά.Κάτι συνέβη στο βαρελάκι εσωτερικά του γνήσιου κοντέρ και σηκώνει πιο εύκολα τη βελόνα.Δοκίμασα ρίχνοντας wd40 και περιστρέφοντας το με δράπανο χωρίς αποτέλεσμα όμως.Είναι σαν να δυνάμωσε ο μαγνήτης και σηκώνεται πιο εύκολα η βελόνα.Πάντως τα ιμιτατιον κοντέρ είναι πολύ κακή κατασκευή.
    Δεν δυνάμωσε ο μαγνήτης. Κάποιο ελατήριο επαναφοράς της βελόνας, κόπηκε.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ