Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 37

Θέμα: Εξοπλισμός & μέθοδοι "ασφάλισης" μοτοσυκλέτας

Νέο μέλος

Post Εξοπλισμός & μέθοδοι "ασφάλισης" μοτοσυκλέτας

Καλησπέρα σε όλους.

Ανοίγω αυτό το θέμα για να ρωτήσω πιο συγκεντρωτικά για εξοπλισμό αλλά και μεθόδους ασφάλισης της παρκαρισμένης σε δρόμο μοτοσυκλέτας.

Απ οτι καταλαβαίνω, υπάρχουν οι εξής επιλογές:
    1) κλειδαριά δισκόφρενου
    2) αλυσίδα/πέταλο (με 'συναγερμό΄ η χωρίς)
    3) εγκατάστασης συναγερμού "εσωτερικά" στην μηχανή με ηλεκτρολόγο
    4) κουκούλα

Από αυτά υπάρχει κάποια ιεραρχία ασφάλειας τύπου πέταλο>αλυσίδα>συναγερμός>δισκόφρενο; Προφανώς όσο περισσότερα τόσο καλύτερο αλλά είναι κάτι σημαντικότερο απο τα υπόλοιπα;
    Τι θεωρείται καλό σταθερό σημείο; Ένα χοντρό δέντρο; Μια κολώνα ΔΕΗ; Τα κάγγελα της αυλής ή θα τα κόψουν κι αυτά;
    Επίσης, αν οι υπόλοιπες μηχανές της γειτονιάς δεν φοράνε κουκούλα και εσύ φοράς δεν είναι λίγο ύποπτο;
    Μια πιο χαζή ερώτηση, αν αγοράσεις έναν Χ aftermarket συναγερμό και τον εγκαταστήσεις στην μηχανή σου, έχει νόημα όταν την πουλήσεις να τον αφαιρέσεις και να τον βάλεις στην επόμενη;

Τέλος, έχετε να προτείνετε κάποια συγκεκριμένα καλά προϊόντα ή απλά ABUS και όσο πιο χοντρό τόσο πιο καλό;

Παλαιό μέλος
    Όλα μαζί, και πάλι αν θέλουν,θα το πάρουν, θα κόψουν τα πάντα με έναν τροχό, οξυγόνο,σιδεροπροιονο,κόφτη αλυσιδας η ότι άλλο και θα σου αφήσουν μια ρόδα δεμένη στο δέντρο η το πλαίσιο, το καλητερο είναι κλειστό δικό σου γκαράζ, + κάποια λουκέτα,, επίσης ξέχασες τον εντοπισμό με gps,, gps tracker,, αλλά όλα μπορούν να τα βγάλουν και να τα παρακάμψουν,, πχ βαν με αλουμινόχαρτο επένδυση από μέσα και ηχομόνωση,, την πετάνε μέσα και δεν παίρνει χαμπάρι κάνεις τίποτα,, όσο πάχος και να έχει η αλυσίδα όλα κόβονται, τους συναγερμούς ξέρουν απ' έξω να τους απενεργοποιούν,, μέχρι και αντικλειδι βγάζει άμα θέλει όταν το πας σε συνεργείο και στην παίρνει από δίπλα σου όταν κοιτάξεις άλλου..

Μέλος Το avatar του/της Ilias_83
    Πριν πάω να αγοράσω τη προηγούμενη μηχανή (Trident 660) αγόρασα ένα λουκέτο Abus 8008 που ήταν Set με την αλυσίδα του. Την επόμενη ημέρα έκανα ασφάλεια κλοπής. Παράλληλα η μηχανή έχει συναγερμό και παρκάρει σε parking. Το λουκέτο το πρώτο καιρό το χρησιμοποιούσα παντού κουβαλώντας το μαζί μου στην τσάντα και κλειδώνοντας τη όπου και αν πήγαινα.
    Τελικά αποφάσισα πως απέκτησα μηχανή για να περνάω καλά με αυτή και έκανα ασφάλεια κλοπής (η οποία είναι παράλογα ακριβή) για να αφαιρέσω ένα άγχος, όχι για να κουβαλάω λουκέτα. Σταμάτησα να βάζω λουκέτο, την αφήνω, βάζω συναγερμό και τέλος. Όταν έδωσα την Trident, πήρα το Street Triple, πέρασα το συναγερμό σε αυτό (ήταν εργοστασιακός Triumph και έμπαινε) και δεν του έχω βάλει ποτέ λουκέτο. Αρνούμε να ζήσω με το άγχος της κλοπής. Αν το πάρουν ελπίζω να το πάρουν όλο και θα πάω να αγοράσω άλλο.
    No one told you when to run,
    you missed the starting gun

Μέλος
    Συμφωνώ με τον από πάνω αλλά αρκεί να μην σου τύχει.
    Και εγώ όταν την πρωτοπήρα έκανα ασφάλεια κλοπής κλπ.
    Η ανανέωση ήταν ληστρική ως προς το ποσό οπότε δεν προχώρησα.

Βέβαια για εμένα, επειδή είναι εκτεθειμένη, έπαιξε μεγάλο ρόλο η επιλογή ενός μη εμπορικού μοντέλου, προκείμενου να μην είναι θελκτική στην κλοπή της (μοντέλου όμως που άρεσε προφανώς σε εμένα).

Ωστόσο αυτό που λένε όλοι είναι εάν τη βάλουν στο μάτι, τότε δεν μπορούν να γίνουν και πολλά.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Το οργανωμενο εγκλημα δεν μπορεις να το αντιμετωπισεις ποτέ, μονο περιστασιακά κλεφτρονια.
    Η καλυτερη ασφάλεια είναι να ΜΗΝ έχεις εμπορικό μηχανάκι.

Παλαιό μέλος
    Πλέον οποιοδήποτε mt, x max, t max, forza, gs κτλ θέλει κλειστό γκαράζ και κλείδωμα ότι κλειδαριές και να βάλεις θα το κλαις , οπότε η λύση είναι η άλλο μη εμπορικό μηχανάκι η ασφάλεια ολικής κλοπής και να παρακαλάς να μη σου κλέψουν κάνα όργανο η fairing όπως γινόταν παλαιότερα στα xt και tdm και το πληρώνεις μόνος σου.

Παλαιό μέλος
    Πλέων κλέβουν και χρεπιασμενα-διαλυμενα κινέζικα πάπια 20ετιας. Το fb έχει ομάδες με κλεμμένα μπες να δεις,, μόνο αν αρχίσουν να την στήνουν σε μηχανάκια δολώματα και τους πιάνουν επί τόπου η αμα κανας τρελός βάλει χειροβομβίδα κάτω από την σελα και μηχανισμο

Μέλος Το avatar του/της Dr.Monty
    Θα συμφωνήσω με τον Ilias απο πάνω.

Επειδη και εγω βαριέμαι εύκολα τις διαδικασίες (κουκούλες αλυσίδες) εκεί που κατέληξα ειναι:

--Ενα καλο συναγερμο με gps. Οχι γιατι δεν θα το κλεψουν, αλλα για δική μου ηρεμία μεσα στη νύχτα οτι ειναι εκει που το άφησα.
    --Μια κλειδαρια δισκόφρενου καλή (και εγω εχω την Abus 8008). Αν εχεις βαλιτσάκι το εχεις παντα μαζί σου. Για να αποτρέψεις κανενα ραντομά να στην τσουλίσει.
    --Ασφάλεια κλοπής.

Είναι φορές που βγαίνω πίνω και αφήνω την μηχανη και γυρνάω με ταξί σπιτι. Οπότε πρακτικά την αφήνω όπου να ναι. Το παραπάνω setting ειναι αυτο που κατέληξα και δεν ανησυχώ.

Νέο μέλος
    Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά. Είμαι και εγώ σε φάση που βαριέμαι τις διαδικασίες και ο βασικότερος λόγος που πάω σε μηχανή είναι η ευκολία που παρέχει. Με βλέπω και εμένα για ασφάλεια, δισκόφρενο στα καθημερινά και αλυσίδα στο σπίτι. Μια διευκρίνηση, το συγκεκριμένο abus 8008 είναι είναι και κλειδαριά δισκόφρενου και λουκέτο αλυσίδα ή μόνο αλυσίδας;

Μέλος Το avatar του/της Dr.Monty
    Αυτο που λεω εγω ειναι μονο η κλειδαρια. Το λινκ που εβαλες μαλλον ειναι μαζι με την αλυσιδα. Σκετη ειναι πιο φτηνη

https://www.skroutz.gr/s/9013690/Abu...ri-CHroma.html

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Ποιες είναι οι διαστάσεις της Abus 8008; Στο datasheet μόνο βάρος έχει.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Ποιες είναι οι διαστάσεις της Abus 8008; Στο datasheet μόνο βάρος έχει.
    έχει καλή προσφορά στο μοτοκαρντ , παρεμπιπτόντως
    NdGT: "A great challenge of life: Knowing enough to think you're doing it right, but not enough to know you're doing it wrong"Το'χω πάθει και στις Σέρρες
    riding coach του πληκτρολογίου

Νέο μέλος
    Καλησπέρα. Βρίσκομαι ακριβώς στην ίδια φάση με τον verxus που άνοιξε το τοπικ. Παίρνω το πρώτο μου μηχανάκι, ένα σκούτερ, piaggio medley 125. Έχω πυλωτή με κάμερες, που "κλείνει" με δύο γκαράζ πόρτες (κάγκελα) και έχει πορτάκι για πεζούς φυσικά. Προφανώς και κάποιος μπορεί να μπει μέσα με κουκούλα και να το φορτώσει. Μέσα δεν έχει σταθερο για να βάλω αλυσίδα. Το ερώτημα είναι το αφήνω μέσα στη πυλωτή με τις κάμερες με μια κλειδαρια δισκοφρενου (και πιο λάιτ κουλούρα; ) ή το δένω σε σταθερό σημείο απέναντι στον δρόμο;

Ευχαριστώ παιδιά

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από RaGe_Raptor Προβολή μηνύματος
    έχει καλή προσφορά στο μοτοκαρντ , παρεμπιπτόντως
    Μπορείς φίλε να δώσεις ένα λινκ γιατί δεν το βρίσκω;

Ο Σκηνοθέτης Το avatar του/της rex4539
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Saboteur Προβολή μηνύματος
    Το ερώτημα είναι το αφήνω μέσα στη πυλωτή με τις κάμερες με μια κλειδαρια δισκοφρενου (και πιο λάιτ κουλούρα; ) ή το δένω σε σταθερό σημείο απέναντι στον δρόμο;
    Στην πυλωτή εννοείται.

Μέλος
    Ο γαμπρός μου που έχει πάρει καινούριο tmax έκανε μια καλή αντικλεπτικη πατέντα.
    Παρκάρει σε πιλωτη κ όσο νά'ναι το μηχανάκι είναι εκτεθειμένο.
    Βρήκε κάποιον που φτιάχνει γκαραζοπορτες κ σιδεριές ασφαλείας για το μπαλκόνι ο έκανε το εξής.
    Έφτιαξε ένα σιδερένιο Π το οποίο έσκαψε κ ενίσχυσε με τσιμέντο στο έδαφος της πιλωτης.
    Το πάνω μέρος του σιδερένιου Π σηκώνεται και πέφτει, κάτι σαν ανακλινόμενη θαλάσσια γέφυρα κ ασφαλίζει με λουκέτο.
    Το μηχανάκι λοιπόν τοποθετείται ανάμεσα στο Π κ το πάνω μέρος πέφτει ανάμεσα κ κάτω από το τιμόνι κ το μπροστινό μέρος της σέλας κ αποτρέπει την μετακίνηση τού .
    Οι κλέφτες θα πρέπει να κόψουν με ειδικό τροχό τα σίδερα ασφάλεια, κάνοντας θόρυβο ή να κόψουν το λουκέτο, το οποίο είναι πλακέ.
    Συμφωνώ πως δεν υπάρχει ο απόλυτος τρόπος προφύλαξης.

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων