Σελίδα 38 από 46 ΠρώτοΠρώτο ... 283334353637383940414243 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 556 έως 570 από 679

Θέμα: Εσπρέσο και συμπάθεια...

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Τον Ιορδάνη τον ξέρω από τους ξηρούς καρπούς του, αγοράζω από εκεί. Δεν κοίταξα ποτέ για καφέδες.
    Πιο πάνω, στα 30 μέτρα στην γωνία έχει ένα αμιγώς καφεκοπτείο, έχει το ψηστήρι του σχεδόν έξω από το μαγαζί και όποτε ψήνει μοσχοβολάει ο τόπος.....
    Θα πάρω χύμα από εκεί κάποια στιγμη.
    Πάρε 250γρ από τον καφέ που πίνεις και πες μας.

Ακόμα και ο Λουμίδης έχει ανοίξει δίπλα του λίγο πιο πάνω
    Ααααψού!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Καλημέρα στην παρέα, παρελήφθησαν κανονικά οι καφέδες από την Κρήτη

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	kvrpXTg - Imgur.jpg 
Προβολές:	189 
Μέγεθος:	100,2 KB 
ID:	458623

Όνομα:	VOfmW4V - Imgur.jpg 
Προβολές:	190 
Μέγεθος:	102,9 KB 
ID:	458624

Καλή συσκευασία σε ποιοτικό πλαστικό σακουλάκι, προσωπικά προτιμώ το χαρτόνι με εσωτερική επένδυση αλουμινόφυλλου αλλά όταν παίζεις κοντά στις ημερομηνίες ψησίματος η διαφορά είναι ελάχιστη, και με βαλβίδα μονόδρομη, αλλά μου έκανε εντύπωση πόσο κλειστή είναι σε όλες τις συσκευασίες - ακόμα και όταν ζουλάω το σακουλάκι!

Φίλε Αποστόλη την επόμενη φορά που θα περάσεις κάνε μου τη χάρη και ρώτα σχετικά αν ευκαιρήσεις, οι βαλβίδες πάντως είναι άψογα τοποθετημένες στα πακέτα

Όνομα:	8LWkT6t - Imgur.jpg 
Προβολές:	185 
Μέγεθος:	59,2 KB 
ID:	458625

Φρεσκοψημένοι και οι δύο όπως βλέπετε και από τις ημερομηνίες, άρχισα με τον Κοσταρικανό καθώς είναι στο ιδανικό σημείο και μάλλον θα παίξω την επόμενη εβδομάδα με τον Βραζιλιάνο στις 14 με 18 ημέρες!

Είχα κάποιες ρυθμίσεις για καφέ από την περιοχή Ταραζού στο αρχείο μου οπότε ξεκίνησα με 19,1γρ και 25sec για 38γρ στο φλυτζάνι και δούλεψε άψογα με ελάχιστη δυσκολία στην αρχή της εκχύλισης και υπέροχη ροή σαν μέλι μετά

Οπότε κατέβηκα στα 19γρ για άψογη οπτικά εκχύλιση και γεμάτο, ισορροπημένο φλυτζάνι με γήινες νότες ξηρών καρπών αρχικά, άνω του μετρίου οξύτητα και τα φρουτάκια της περιγραφής στο τέλος.

Τελικά, για να εκνευρίσω και τον bowleno , δοκίμασα και τρία δευτερόλεπτα preinfusion καθώς η περιγραφή αναφέρει απαλή οξύτητα, μήπως και ισορροπήσει ακόμα καλύτερα, αλλά τελικά επέστρεψα στις αρχικές ρυθμίσεις.

Εξαιρετικός καφές λοιπόν, καλοψημένος και στρογγυλός, που με την ιδιαίτερη οξύτητα και σώμα του ακούγεται ωραία και σε καπουτσίνο - flat white

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Ωραία πράγματα Παντελή,καλή απόλαυση!

ΥΓ ο πρώτος έχει ημ/νία ψησίματος 25/11/2025,πολύ μπροστά οι Βραζιλιάνοι ρε παιδί μου!

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Το ψήσιμο γίνεται Ελλάδα

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Ωραία πράγματα Παντελή,καλή απόλαυση!

ΥΓ ο πρώτος έχει ημ/νία ψησίματος 25/11/2025,πολύ μπροστά οι Βραζιλιάνοι ρε παιδί μου!
    Χα χα, ναι, συνήθως αναγράφεται είτε η ημερομηνία ψησίματος είτε η ημερομηνία έναν χρόνο μετά από το ψήσιμο σαν best before

Εδώ πάντως μάλλον μπερδεύτηκε και αντί για '24 έβαλε '25!

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    Καλημέρα στην παρέα, παρελήφθησαν κανονικά οι καφέδες από την Κρήτη

Όνομα:	kvrpXTg - Imgur.jpg 
Προβολές:	189 
Μέγεθος:	100,2 KB 
ID:	458623

Όνομα:	VOfmW4V - Imgur.jpg 
Προβολές:	190 
Μέγεθος:	102,9 KB 
ID:	458624

Καλή συσκευασία σε ποιοτικό πλαστικό σακουλάκι, προσωπικά προτιμώ το χαρτόνι με εσωτερική επένδυση αλουμινόφυλλου αλλά όταν παίζεις κοντά στις ημερομηνίες ψησίματος η διαφορά είναι ελάχιστη, και με βαλβίδα μονόδρομη, αλλά μου έκανε εντύπωση πόσο κλειστή είναι σε όλες τις συσκευασίες - ακόμα και όταν ζουλάω το σακουλάκι!

Φίλε Αποστόλη την επόμενη φορά που θα περάσεις κάνε μου τη χάρη και ρώτα σχετικά αν ευκαιρήσεις, οι βαλβίδες πάντως είναι άψογα τοποθετημένες στα πακέτα

Όνομα:	8LWkT6t - Imgur.jpg 
Προβολές:	185 
Μέγεθος:	59,2 KB 
ID:	458625

Φρεσκοψημένοι και οι δύο όπως βλέπετε και από τις ημερομηνίες, άρχισα με τον Κοσταρικανό καθώς είναι στο ιδανικό σημείο και μάλλον θα παίξω την επόμενη εβδομάδα με τον Βραζιλιάνο στις 14 με 18 ημέρες!

Είχα κάποιες ρυθμίσεις για καφέ από την περιοχή Ταραζού στο αρχείο μου οπότε ξεκίνησα με 19,1γρ και 25sec για 38γρ στο φλυτζάνι και δούλεψε άψογα με ελάχιστη δυσκολία στην αρχή της εκχύλισης και υπέροχη ροή σαν μέλι μετά

Οπότε κατέβηκα στα 19γρ για άψογη οπτικά εκχύλιση και γεμάτο, ισορροπημένο φλυτζάνι με γήινες νότες ξηρών καρπών αρχικά, άνω του μετρίου οξύτητα και τα φρουτάκια της περιγραφής στο τέλος.

Τελικά, για να εκνευρίσω και τον bowleno , δοκίμασα και τρία δευτερόλεπτα preinfusion καθώς η περιγραφή αναφέρει απαλή οξύτητα, μήπως και ισορροπήσει ακόμα καλύτερα, αλλά τελικά επέστρεψα στις αρχικές ρυθμίσεις.

Εξαιρετικός καφές λοιπόν, καλοψημένος και στρογγυλός, που με την ιδιαίτερη οξύτητα και σώμα του ακούγεται ωραία και σε καπουτσίνο - flat white
    Φλερτάρεις με το ban εσύ, το ξέρεις;
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Avocado Το avatar του/της CorpseAlive
    Moderator

Ban και Παντελής στην ίδια πρόταση είναι ΥΒΡΙΣ .

(Η Νέμεσις είναι ο harris_x)
    The Dirty Harry

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από CorpseAlive Προβολή μηνύματος
    Ban και Παντελής στην ίδια πρόταση είναι ΥΒΡΙΣ .

(Η Νέμεσις είναι ο harris_x)

Ο αναμάρτητος πρώτος τον κόκκον βαλέτω

Καλημέρες με εσπρέσο μακιάτο αμάρετο - όταν ο καφές μας χαρακτηρίζεται από νότες ξηρών καρπών μπορούμε να παρασκευάσουμε εύκολα ένα υπέροχα αρωματικό παράγωγο ρόφημα για μετά το φαγητό αλλά και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!

Εγώ έχω διαθέσιμο ένα εξαιρετικό, χειροποίητο λικέρ πικραμύγδαλου amaro, πιο αρωματικό και με βαθύτερο χρώμα καραμέλας, που μου έκαναν δώρο οι καλοί άνθρωποι στο agriturismo που έμεινα στο Κολεσάνο κατά τη διάρκεια του μοτοτάξιδου μου στη Σικελία και τη Μάλτα

Όνομα:	R68BiS6 - Imgur.jpg 
Προβολές:	160 
Μέγεθος:	108,7 KB 
ID:	458647

Αν έχετε το κλασικό Disaronno Originale στο ντουλάπι σας ή ακόμα καλύτερα λικεράκι πικραμύγδαλο της γιαγιάς, θα κάνει μια χαρά δουλειά πάντως!

Αρχικά βάλτε μία κουταλιά της σούπας λικέρ σε ένα φλυτζάνι για διπλό – αν βάζετε ζάχαρη βάλτε τη μισή γιατί το λικέρ είναι γλυκόπικρο, ή και καθόλου:

Όνομα:	S9f2tCr - Imgur.jpg 
Μέγεθος:	109,0 KB 
ID:	458648

Αυτό που θα απογειώσει το ρόφημα είναι η κρέμα γάλακτος με την οποία παντρεύεται μοναδικά η γεύση από τα αμυγδαλάκια των κουκουτσιών, προσθέστε μία κουταλιά της σούπας κρέμα στο γάλα πριν ετοιμάσετε το αφρόγαλο για τον μακιάτο μαζί με δυο – τρεις σταγόνες λικέρ, συνδυάστε και απολαύστε ένα διαφορετικό και πολύ ξεχωριστό φλυτζάνι

Όνομα:	00xNDtC - Imgur.jpg 
Μέγεθος:	104,3 KB 
ID:	458649

the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Ζωγράφισες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    Ζωγράφισες.

Το κακό με τον μακιάτο είναι ότι συνήθως περισσεύει αφρόγαλο, αν θέλει κάποιος μπορεί να πειραματιστεί και με καπουτσίνο διπλό ή μονό, η συγκεκριμένη αναλογία πάντως όλων των συστατικών είναι ιδανική για εμένα!

Μετά το πρώτο πακέτο Costa Rica άνοιξα και τον Peaberry και όντως οι μικρούληδες κόκκοι του μοιάζουν με αρακά (pea)

Όνομα:	5WuDxdy - Imgur.jpg 
Προβολές:	102 
Μέγεθος:	102,8 KB 
ID:	458832

Επίσης στη περιγραφή του Costa Rica έγραφε ότι διακρίνεται από τον πράσινο κόκκο με μπλε αποχρώσεις, κάτι που δεν πρόσεξα στον συγκεκριμένο, αλλά φαίνεται πολύ έντονα στον Peaberry - επειδή έχω ελαφρά δυσχρωματοψία όμως το αφήνω στην κρίση σας

Στη φωτό δεν φαίνεται ο ιριδισμός γιατί το φως πέφτει κάθετα!

Μέχρι στιγμής είμαι στα 18γρ - 28sec - 42γρ στο φλυτζάνι και βγαίνει σωστά αλλά θέλει λίγο fine tuning, θα γράψω πλήρεις εντυπώσεις από Δευτέρα.

Y.Γ. Σχετικά με τις βαλβίδες των συσκευασιών, πιστεύω ότι έχουνε μπει κατά λάθος βαλβίδες για αλεσμένο καφέ και όχι για κόκκους καθώς τα σακουλάκια είχαν τουμπανιάσει και η βαλβίδα λειτούργησε μόνο όταν τα ζούληξα στο όριο του σκασίματος!

Μετά οι καφέδες "ανέπνευσαν" και με το degassing ξαναφούσκωσαν τα σακουλάκια και έπρεπε να τα ζουλάω καθημερινά για δυο - τρεις μέρες μέχρι να ηρεμήσουν.

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος

Μέχρι στιγμής είμαι στα 18γρ - 28sec - 42γρ στο φλυτζάνι και βγαίνει σωστά αλλά θέλει λίγο fine tuning, θα γράψω πλήρεις εντυπώσεις από Δευτέρα.
    τον χρόνο τον μετράς απ' τη στιγμή που θα πέσει η πρώτη σταγόνα στο ποτήρι ή απ' την στιγμή που πατάς το κουμπί?
    Sent from me using a computer.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    τον χρόνο τον μετράς απ' τη στιγμή που θα πέσει η πρώτη σταγόνα στο ποτήρι ή απ' την στιγμή που πατάς το κουμπί?
    Από τη στιγμή που έχω συνεχόμενη ροή έστω και λεπτή

Παρόμοια θέματα

1. Τσάϊ και Συμπάθεια
    από Alchimistis στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2018, 23:01
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2014, 09:05
  3. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF