Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 63

Θέμα: Επίσκεψη στο εστιατόριο Δέλτα (** MIchelin) στις 9 ή 10 Ιανουαρίου.

Παλαιό μέλος

Επίσκεψη στο εστιατόριο Δέλτα (** MIchelin) στις 9 ή 10 Ιανουαρίου.

Χρονια πολλα και καλη χρονια. Λιγο περιεργο το ποστ, αλλα σκεφτηκα πως δεν εχω να χασω κατι. Θα βρισκομαι στις 9-11 Γεναρη στην πρωτευουσα σε επαγγελματικο ταξιδι. Όσο θα είμαι εκεί έχω σκοπό να επισκεφτώ το εστιατόριο Δέλτα, το μοναδικό διάστερο εστιατόριο της χώρας. Μιας και κανενας συναδερφος δεν ψηνεται, ειπα να κανω μια ερωτηση εδω μηπως υπαρχει κανεις συμφορουμιτης που να ενδιαφερεται για μια τετοια εμπειρια.
    Το κόστος για το μενού γευσιγνωσίας 12 πιάτων είναι 240€. Υπάρχουν και διάφορα pairings ποτών που ξεκινάνε από 90€ και φτάνουν ως τα 360€. Φυσικα τα pairings δεν ειναι υποχρεωτικα. Για την κράτηση απαιτείται προκαταβολή 100€. Θα με βολευε οποιο απο τα δυο βραδια του τιτλου.

Αν υπαρχει κανεις που ενδιαφερεται ας ποσταρει εδω ή μιλαμε με pm. Thanks.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Σκέφτομαι καιρό να δοκιμάσω το Δέλτα, θα είναι πολύ δυνατή εμπειρία!!!

Αλλά το budget αυτή τη στιγμή σηκώνει μέχρι το σουβλατζίδικο της γειτονιάς
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Ωραια φαση !
    Μακαρι να πατε να μας πεις και πως ηταν.
    Εγω λογο δουλειας εχω κανει πολλα και απο μεσα και απο εξω ...αλλα εχω καιρο να κανω κατι τετοιο.

Παλαιό μέλος
    Πρώην μάγειρας κι εγώ, έχω κάνει stage σε εστιατόριο με ένα αστέρι στην Ιταλία και με δύο στη Γαλλία. Ως πελάτης έχω φάει μόνο σε εστιατόριο με ένα αστέρι και πιστεύω ότι τα 240 είναι εξαιρετικό ντιλ για διάστερο.

Αν δε βρεθεί παρέα λέω να πάω μόνος.

Παλαιό μέλος
    Άμα περισσέψει τίποτα,βάλτο σε μια σακούλα και κρέμασε το σε κάνα δέντρο να φάει κανείς πεινασμένος,χρονιάρες μέρες.

Παλαιό μέλος
    Μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου...

Καλή χρονιά και σε σένα Ταλιμπάν.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Τι να περισσέψει από τις μερίδες των 12 γραμμαρίων;
    Life begins at 45°.

νέος SOS Το avatar του/της νεοσσός
    Έριξα μία ματιά για να δω τη συσχέτιση με την εταιρεία ελαστικών και έχει ενδιαφέρον.

Παράξενη σύμπτωση είναι ότι με το κόστος του γεύματος σε εστιατόρια με δύο αστέρια Michelin, θα μπορούσες να πάρεις δύο λάστιχα Michelin για το μοτοσακό σου. Δύο αστέρια ή δύο λάστιχα;

Να περάσατε πολύ όμορφα και να μας πείτε τις εμπειρίες σας. Φαίνεται για μία ακόμα φορά ότι μερικά πράγματα τα εκτιμούν κυρίως οι μυημένοι στη διαδικασία, τέχνη, επιστήμη κλπ, ενώ στους αμύητους φαντάζουν ξένα. Φυσικά το πού δίνει ο καθένας τα χρήματα του είναι αυστηρά προσωπική υπόθεση.
    Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν δεν πεινούσαν.

Παλαιό μέλος
    Επειδη τυχαινει οπως ειπα να εχω εμπειρια απο πρωτο χερι για το τι δουλεια υπαρχει πισω απο ενα τετοιο εστιατοριο θελω να πω οτι τα λεφτα που ζηταει το Δελτα ειναι τοσο λιγα καθαρα επειδη εχει μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα λογω ΙΣΝ. Στο εστιατοριο που δουλεψα στη Γαλλια το menu degustation ηταν στα διπλα λεφτα, κι αυτο πριν 14 χρονια.

Δε νομιζω πως χρειαζεται ιδιαιτερη μυηση για να εκτιμησει κανεις την υψηλη γαστρονομια παντως. Ισα-ισα, πρεπει να εισαι πολυ γιδι για να μην καταλαβεις το ποσο διαφορετικο ειναι το ολο σκηνικο σε σχεση με αυτο που τρως καθε μερα. Για να το πουμε αλλιως, καθε μερα οδηγας το αμαξι σου αλλα αν σου ελεγα οτι μπορεις να οδηγησεις μια formula 1 για 2 ωρες για 500€ λογικα θα ελεγες οτι ειναι ευκαιρια. Κατι τετοιο.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Επειδη τυχαινει οπως ειπα να εχω εμπειρια απο πρωτο χερι για το τι δουλεια υπαρχει πισω απο ενα τετοιο εστιατοριο θελω να πω οτι τα λεφτα που ζηταει το Δελτα ειναι τοσο λιγα καθαρα επειδη εχει μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα λογω ΙΣΝ. Στο εστιατοριο που δουλεψα στη Γαλλια το menu degustation ηταν στα διπλα λεφτα, κι αυτο πριν 14 χρονια.

Δε νομιζω πως χρειαζεται ιδιαιτερη μυηση για να εκτιμησει κανεις την υψηλη γαστρονομια παντως. Ισα-ισα, πρεπει να εισαι πολυ γιδι για να μην καταλαβεις το ποσο διαφορετικο ειναι το ολο σκηνικο σε σχεση με αυτο που τρως καθε μερα. Για να το πουμε αλλιως, καθε μερα οδηγας το αμαξι σου αλλα αν σου ελεγα οτι μπορεις να οδηγησεις μια formula 1 για 2 ωρες για 500€ λογικα θα ελεγες οτι ειναι ευκαιρια. Κατι τετοιο.
    Υπάρχει πολλής κόσμος που τρώει για να χωρτάσει και όχι για να νιώσει την εμπειρία μίας τελείως διαφορετικής γεύσης.

Όπως και πολλοί αυτοί που θα έλεγαν, στην F1 δεν είμαι καλυμένος από τη βροχή και δεν έχει A/C,γιατί να πληρώσω 500€.

Η διαφορετική κουζίνα θέλει ανοιχτό μυαλό.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος

Επειδή πηγα με την γυναίκα μου σε μια ξεχωριστή περίπτωση για εμάς μπορώ να σου πω πως δεν μετανοιωσα ούτε ένα ευρώ από όσα δώσαμε, ήταν εμπειρία που σου μένει

Θα συμφωνησω και εγω μιας και εγω εχω κανει σε μισελιν και Ιταλια και Ελβετια και δουλευα σε καλα εστιατορια στη χωρα μας ...
    Δεν ειναι για ολους . Ειναι για αυτους που εκτιμανε τον κοπο , την πρωτη υλη και την ατμοσφαιρα .
    Σιγουρα για καποιους απο εμας , δεν ειναι για καθε βδομαδα ,αλλα εδω θα πρεπει να πω πως υπαρχουν και ατομα που πανε σχεδον καθημερηνα και ουδεποτε εκτιμησαν πραγματικα το παραμικρο .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Εμένα, βάλε με στα πολύ γίδια.
    Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 01/01/2025 στις 23:54. Αιτία: Ακρίβεια εννοιών.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nomand Προβολή μηνύματος
    Επειδή πηγα με την γυναίκα μου σε μια ξεχωριστή περίπτωση για εμάς μπορώ να σου πω πως δεν μετανοιωσα ούτε ένα ευρώ από όσα δώσαμε, ήταν εμπειρία που σου μένει
    Είμαι σίγουρος. Έχεις να προτείνεις κάτι από pairings ή παραγγείλατε a la carte;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Εμένα, βάλε με στα πολύ γίδια.
    Κι εμένα, εγώ δεν έχω τους λεπτούς γευστικούς κάλυκες να εκτιμήσω τέτοια πιάτα, οπότε.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 1 από 5 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βιντεάκια (2) από Σέρρες στις 28-10-07
    από kapoulos στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2007, 09:32
  2. Paintball Mods VS Members στις 22/10/2006 στην Λυκόβρυση
    από Nostra στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 52
    Τελευταίο μήνυμα: 12/06/2007, 12:24
  3. Πρώτη επίσκεψη στο γιατρό...