Καλησπέρα σε όλους τους συμφορουμίτες και καλή χρονιά, θα ήθελα να ξεκινήσω enduro αλλά δεν γνωρίζω από που πρέπει να αρχίσω. Αρχικά να πω ότι είμαι 29 χρονών και οδηγώ χρόνια μηχανή, αλλά δεν έχω οδηγήσει ποτέ σε χώμα. Που μπορώ να πάω για να μου μάθουν τεχνικές και να οδηγώ στο χώμα με ασφάλεια και σωστά; Είμαι από Θεσσαλονίκη και δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποιο riding school για να σου μάθουν σε χώμα εδώ στα βόρεια, έχετε κάτι στα υπόψιν σας; Με ενδιαφέρει να κάνω βόλτες σε μονοπάτια χαλαρά, όχι κάτι αγωνιστικό, π.χ. σε βουνό, όχι σε πίστα τύπου motorcross. Επίσης, ένα ακόμη ζήτημα είναι ο εξοπλισμός, τι ακριβώς χρειάζομαι από εξοπλισμό; Επιπλέον, τι γίνεται με το μηχανάκι; Από τα λίγα που έχω ψάξει γνωρίζω ότι καθαρό δεν μπορώ να πάρω, γιατί δεν έχω τρέιλερ ή βανάκι για να το μεταφέρω, ούτε υπάρχει η δυνατότητα να πάρω καρότσα, οπότε φαντάζομαι ότι πρέπει να κοιτάξω κάτι σε dual-sport. Γενικά δεν έχω τρελές απαιτήσεις για το μηχανάκι, έτσι κι αλλιώς εντελώς αρχάριος είμαι, οπότε φαντάζομαι ένα οποιοδήποτε μηχανάκι που να μπορεί να πάει σε βατά μονοπάτια θα μου κάνει, δεν με νοιάζει να έχει ούτε τρελά γκάζια, ούτε τίποτα το τρομερό. Απ' ότι έχω δει οι μόνες επιλογές σε dual-sport είναι είτε το crf300l της honda, είτε το dr4z που θα βγάλει η suzuki το 2025. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή, οπότε αναμένω τα φώτα σας. Ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σας!