Το περασμένο Ιούλιο απέκτησα τη παραπάνω μαύρη καλλονή, η οποία σήμερα μετράει μόλις κάτι περισσότερο από 2000 χλμ και είναι μοντέλο του ιδίου έτους 2024 (τα μοντέλα 2023 & 2024 διαφοροποιούνται από τα 2019-2020-2021 κατά βάση σε ένα face lifitng που αφορά το σύστημα στο μπροστινό φανάρι και κάποια πραγματάκια που εδραιώθηκαν στον στάνταρ εξοπλισμό ενώ παλαιότερα έπρεπε να τα πληρώσεις ως έξτρα).
Λίγα λόγια για τις εντυπώσεις των πρώτων μηνών συμβίωσης μαζί της αν και τα χιλιόμετρα είναι πολύ λίγα, ακόμη και σε σύγκριση με τους μόλις 6 μήνες κατοχής. Ελπίζω πως η σχετικά μακρόχρονη πείρα των 36 ετών στον μοτοσυκλετισμό με βοηθάνε για να έχω και να μεταφέρω κάποια πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.
Ξεφεύγοντας για λίγο από τα συνήθη τυπικά τεχνικά χαρακτηριστικά που αφορούν απόδοση, επίδοση και εξοπλισμό θα σταθώ στην πρώτη εντύπωση που αποκόμισα παραλαμβάνοντας την από την Πάτρα για να την φέρω οδηγώντας στην Αθήνα. Σοβαρό μηχάνημα. Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη λες και σηκώθηκε κάποια ασπίδα αδιαφορίας για οποιαδήποτε άλλη μοτοσυκλετιστική ανησυχία, από αυτές που μας απασχολούνε συνήθως. Προφανώς σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα το ταβάνι μου ήταν τα 900cc έχοντας προϋπηρεσία σε δυο TDM (850 & 900) και ένα Nuda 900R αν και κάτω από αυτή τη κατηγορία κυβισμού έχουν περάσει συνολικά άλλες έντεκα μοτοσυκλέτες με την R1250R να είναι η no15.
Θα αποφύγω οποιαδήποτε σύγκριση -θεωρητική ή πραγματική- με άλλες γυμνές μοτοσυκλέτες καθώς απλά αυτές δεν μπορούν να βρουν έδαφος με πρακτική εφαρμογή μιας λογικής head-to-head. Η μόνη μοτοσυκλέτα με την οποία θα μπορούσε να συγκριθεί το R1250R θα ήταν μια φαντασιακή "γυμνή" έκδοση του V100 Mandello (μακάρι να το δούμε και αυτό κάποτε).