Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 46

Θέμα: Εκκίνηση μοτοσυκλέτας (πεσμένη μπαταρία) με μπαταρία αυτοκινήτου

  1. #1
    Μέλος Το avatar του/της aris19
    Εγγραφή
    25/01/2021
    Μηνύματα
    296

    Εκκίνηση μοτοσυκλέτας (πεσμένη μπαταρία) με μπαταρία αυτοκινήτου

    Καλησπέρα παιδιά! Λόγω πολύ αυξημένου όγκου δουλειάς-υποχρεώσεων, το μηχανάκι δεν έχει κινηθεί από κάπου μέσα στον Οκτώβρη. Πάω προχθές το πρωί στο πάρκινγκ να ρίξω μια ματιά και να το βάλω μπροστά αλλά δεν έπαιρνε. Το πιθανότερο είναι ότι ευθύνεται η μπαταρία, καθώς την τελευταία φορά που βγήκε βόλτα δεν είχα κάποιο πρόβλημα ούτε υπήρξε μέχρι πρότινος κάποια δυσκολία στο να πάρει μπροστά. Όταν γυρνάω το κλειδί τα όργανα/ενδείξεις/μενού λειτουργούν κανονικά και στην οθόνη με τις πληροφορίες οχήματος η τάση της μπαταρίας ήταν στα 11,4 V (όταν είναι σε λειτουργία είναι στα 14,3 - 14,4 V). Το μηχανάκι είναι το BMW F900R ηλικίας περίπου 4 ετών και η μπαταρία που έχει είναι η μαμά του.

    Έχω τις εξής απορίες:
    1) Έχω ακούσει ότι οι μοτό με καταλύτη-αισθητήρα λ δεν είναι καλό να παίρνουν μπροστά με σπρώξιμο για να μην ρισκάρεις τη μακροζωία του καταλύτη. Ισχύει γενικά ή να επιχειρήσω με σπρώξιμο;
    2) Θα μπορούσα να το βάλω μπροστά με καλώδια από αυτοκίνητο; Αν ναι, με ποια διαδικασία (πχ σβηστό το αυτοκίνητο);

    Θα ήθελα να αποφύγω σε πρώτη φάση να στηθώ να περιμένω οδική βοήθεια, αφετέρου θα ήθελα να ξέρω τι μπορώ/δεν μπορώ για μελλοντική περίπτωση ή σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

  2. #2
    the Overlord Το avatar του/της karellen
    Moderator
    Εγγραφή
    27/07/2010
    Μηνύματα
    3.212
    1.Σπρώξε και μη φοβάσαι αυτή τη φήμη,θέλει καλό σπρώξιμο όμως και ει δυνατόν σε κατηφόρα.
    2.Αφοβα και από αυτοκίνητο,δεν παίζει μεγάλο ρόλο σβηστό ή όχι αλλά καλύτερα να λειτουργεί.Συνδέεις το μαύρο καλώδιο στον αρνητικό της μηχανής σου και κατόπιν στου αυτοκινήτου,ακολούθως το κόκκινο στον θετικό της μηχανής σου και μετά στου αυτοκινήτου.

    Άρη αν δείχνει 11,4 σβηστή τότε 99% πας για μπαταρία

  3. #3
    Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Εγγραφή
    30/07/2024
    Μηνύματα
    225
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από karellen Προβολή μηνύματος
    2.Αφοβα και από αυτοκίνητο,δεν παίζει μεγάλο ρόλο σβηστό ή όχι αλλά καλύτερα να λειτουργεί.
    Σε παλιότερης τεχνολογίας αυτοκίνητα, "άφοβα".
    Σε σχετικά καινούργιας τεχνολογίας αυτοκίνητα, ψάξ' το λίγο..

    Για παράδειγμα σε BMW από το 2010 και μετά, ρεύμα τραβάς από τους ειδικούς ακροδέκτες που υπάρχουν στο χώρο της μηχανής, και όχι απευθείας από την μπαταρία (που στα περισσότερα είναι πίσω στο πορτ μπαγκαζ)

    Κακό στη μοτοσικλέτα δεν θα κάνεις, αλλά μπορεί να προκαλέσεις λόξιγκα στα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου..

  4. #4
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Εγγραφή
    22/06/2010
    Μηνύματα
    1.729
    Το 11.4 δεν πιστευω οτι ειναι τοσο χαμηλο για να αχρηστευτει η μπαταρια. Σιγουρα όμως μετα απο 4 χρόνια οι αντοχες της μπαταρίας ειναι περιορισμένες.

    Πρόσφατα έπαθα κάτι παρόμοιο κι εγω (όχι από ακκινησια), πηρε με εκκινητη και μετά από 10χλμ πορεία ξαναεπαιρνε κανονικά μπρος. Μια βδομαδα τωρα δεν εχει θεμα, ξέρω όμως ότι δεν έχει και πολλές αντοχές.

    3 μηνες πάντως είναι αρκετό διαστημα και για καινουργια μπαταρία για να πέσει. Αν έχεις φορτιστή φρεσκαρε την λίγο πριν ξαναμιζάρεις αλλιως βαλε καλώδια και κάνε μια καλή βόλτα να πάρει τα πάνω της και θα συνελθει.

  5. #5
    hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Εγγραφή
    10/10/2007
    Μηνύματα
    5.090
    Αρη καλύτερα όταν σταθμεύει για κάποιους μήνες να αφαιρείς την μπαταρία να την συντηρείς μια φορά τον μήνα με φορτιστή-συντηρητή μπορείς να αγοράσεις έναν καλό στο 50ρικο

    σελ.225
    https://manuals.bmw-motorrad.com/man...RM_0623_01.pdf
    you rise you fall you're down then you rise again

  6. #6
    Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Εγγραφή
    23/05/2017
    Μηνύματα
    496
    Σίγουρα η μπαταρία πάει για αλλαγή.
    Πρόσεξε, όταν το βάλεις μπροστά με εξωτερική βοήθεια, μην το σβήσεις στο κοντινό περίπτερο γιατί δεν θα ξαναπάρει.
    Όλοι όσοι έχουμε τη μοτοσυκλέτα για βόλτα και όχι για καθημερινό όχημα, θα πρέπει να έχουμε προμηθευτεί έναν φορτιστή-συντηρητή.

  7. #7
    Μέλος Το avatar του/της aris19
    Εγγραφή
    25/01/2021
    Μηνύματα
    296
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Είχα σκεφτεί να πάρω συντηρητή μπαταρίας καθώς το μηχανάκι κατά διαστήματα έμενε ακίνητο για μεγάλα διαστήματα αλλά ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τον ένα μήνα, όμως τώρα τελευταία ήμουν πολύ απασχολημένος και δυστυχώς έφτασε το 3μηνο. Θα το βάλω μπροστά με το αυτοκίνητο και θα κάνω μια μικρή βόλτα μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός και από άνοιξη βλέπω για καινούργια μπαταρία και συντηρητή.

  8. #8
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Εγγραφή
    25/10/2017
    Μηνύματα
    1.991
    Μετά από τόσο καιρό, δε θα δοκίμαζα να σπρώξω σε περίπτωση που δεν θα μπορούσα να επιστρέψω τη μηχανή στη θέση της, π.χ. μεγάλη κατηφόρα

    Μου έχει τύχει μετά από 2μηνο ακηνισία να έχει χαλάσει το καύσιμο μέσα στο θάλαμο(ή κάτι τέτοιο?) και δεν έπαιρνε μπροστά με τίποτα. Η μπαταρία ήταν μια χαρά γιατί την είχα αποσυνδέσει και στην είχα βάλει στο συντηρητή. Χρειάστηκα 4 φορτήσεις μπαταρίας μέχρι να πάρει, αν είχα δοκιμάσει σε κατηφόρα θα ήθελα κανά χιλιόμετρο κατηφόρα για να πάρει.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

  9. #9
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Εγγραφή
    02/07/2017
    Μηνύματα
    706
    Εγώ θα έλεγα πως ακόμα και να πάρει μπρός λόγο της πολύ πεσμ3νης τάσης θα ζορίσεις πολύ το κύκλωμα φόρτησεις (πηνία ανορθωτή) αν πρέπει οπωσδήποτε να το μετακινήσεις κλείσε ότι μπορείς από ηλεκτρικά φορτία.Αλλιώς μια δοκιμή να την φορτίσεις αν και πιστεύω πωςωμάλλον πάς για καινούρια.Και ένα τελευταίο αν την βάλεις με καλώδια μην την αφήσεις στο ρελαντί πιστε6οντας οτι φορτίζει θέλει στροφές και πολύωρη βόλτα.
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

  10. #10
    Klabautermann Το avatar του/της tzimidis
    Εγγραφή
    07/04/2013
    Μηνύματα
    584
    Το έπαθα πρόσφατα με το τρανσαλπ.
    Πήρε μπρος με καλώδια, όταν την έσβησα μετά από 20 λεπτά βόλτα, δεν ξαναπήρε μπρος.
    Ξανά με καλώδια, βόλτα έως σαλαμινα με τη μηχανή αναμμένη στο καράβι, στο γυρισμό ξαναχρειαστηκε καλώδια.
    Την έβγαλα, την έβαλα όλη τη νύχτα στο φορτιστή στο αργό πρόγραμμα, την ξαναφορεσα και έκτοτε είναι μια χαρά.

  11. #11
    Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Εγγραφή
    18/03/2015
    Μηνύματα
    3.078
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από aris19 Προβολή μηνύματος
    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά! Είχα σκεφτεί να πάρω συντηρητή μπαταρίας καθώς το μηχανάκι κατά διαστήματα έμενε ακίνητο για μεγάλα διαστήματα αλλά ποτέ δεν είχε ξεπεράσει τον ένα μήνα, όμως τώρα τελευταία ήμουν πολύ απασχολημένος και δυστυχώς έφτασε το 3μηνο. Θα το βάλω μπροστά με το αυτοκίνητο και θα κάνω μια μικρή βόλτα μόλις φτιάξει λίγο ο καιρός και από άνοιξη βλέπω για καινούργια μπαταρία και συντηρητή.
    Δεν είσαι εκτός οικίας, σε κίνηση ή ταξίδι, να επείγεσαι να βρεις λύση κίνησης.

    Αυτό που λες ότι θα κάνεις ,σημαίνει ότι θα επιφορτίσεις το σύστημα γεννήτριας-ανόρθωσης της μοτοσυκλέτας σου, να φορτίσει μια αδειασμένη από ακινησία μπαταρίας.

    Δεν του φτάνει δλδ του συστήματος που έχει να παράγει ηλεκτρισμό για να τροφοδοτεί την λειτουργία της μοτοσυκλέτας, την ανάφλεξη, τον ψεκασμό, τα φώτα κ.ο.κ. θα το βάλεις ενώ προσπαθεί για όλα αυτά να κάνει κάτι ακόμα.

    Εγώ, δεν θα το έκανα. Δεν είναι ότι θα χαλάει το σύστημα γεννήτρια-ανόρθωση, θα γεράσει όμως λιγάκι.

    Θα πήγαινα να πάρω κάτι να φορτίσω την μπαταρία. ΑΦΟΥ την φορτίσω, θα την εβαζα στην μοτοσυκλέτα για να κινηθεί, γλυτώνοντας την ταλαιπωρεία στο σύστημα της μοτοσυκλέτας.

    Αν η μπαταρία είναι απλώς ξεφόρτιστη, με ένα φορτιστή θα φορτίσει και θα κρατήσει και το φορτίο. Αν όμως έχει ΚΑΙ χαλάσει, τότε και με φορτιστή, πάλι μετά από κάποιο χρόνο, θα χάνει το φορτίο της, και εκεί κάνεις ακόμα μεγαλύτερη γήρανση στο σύστημα γεννήτρια-ανορθωτής.

    Φόρτιση μιας μπαταρίας, μπορείς να κάνεις άμα έχεις μια αντίληψη της φύσης των πραγμάτων, και με ένα κλασσικό ΦΤΗΝΟ τροφοδοτικό 12V, από αυτά με μετασχηματιστή-ανόρθωση-πυκνωτή
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	shopping.jpg 
Προβολές:	253 
Μέγεθος:	30,2 KB 
ID:	459469
    Τραβάς το + του τροφοδοτικού στο + της μπαταρίας και το - του τροφοδοτικού στο - της μπαταρίας (προσοχή όμως μην τα βάλεις ανάποδα, κάηκαν στην στιγμή οι δίοδοι στο τροφοδοτικό) , και το αφήνεις καμιά ώρα, δύο. Αν έχεις και ένα βολτομετράκι να βλέπεις που έχει φτάσει η τάση στους πόλους, όσο θα φορτίζει η μπαταρία, τόσο θα ανεβαίνει λίγο η τάση που θα της επιβάλει το τροφοδοτικό, μόλις φτάσεις στο 13, ε, έχει φορτίσει αν είναι καλή.

    Πιο καλά βεβαίως-βεβαίως να πάρεις ένα εξειδικευμένο φορτιστή-συντηρητή.

    Σε κάθε περίπτωση, εφόσον δεν επείγεσαι για κίνηση, ΑΠΟΦΥΓΕ να φορτίσεις την μπαταρία με την χρήση της μοτοσυκλέτας. Στην τελική βγάλτην την μπαταρία, και πηγαινέ την σε ένα συνεργείο μοτό να στην φορτίσουν, δεν θα σε χρεώσουν κάτι, και θα μάθεις και αν είναι καλή η μπαταρία σου.
    Τελευταία τροποποίηση από telegonos; 13/01/2025 στις 23:44.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

  12. #12
    Παλαιό μέλος
    Εγγραφή
    15/01/2014
    Μηνύματα
    1.892
    Ένας φορτιστής ακόμα και του lidl έχει 20€ και είναι καλός.. φορτίζεις ανά μήνα η τον έχεις πάντα πάνω συνδεδεμένο σε λειτουργία συντήρησης ( μόλις πέσει η τάση κάτω από ένα σημείο φορτίζει μόνος του αυτόματα)

    Ακόμα και τώρα αν τον βάλεις μπορεί να επαναφέρει την μπαταρία,, έχω επαναφέρει και κάτω από τα 6βολτ. (Γρήγορο ξεφορτισμα από βραχυκύκλωμα)

    Οι απλές μπαταρίες θεωρούνται καλές όταν κρατάνε 12,5- 12,8 η 12,9 βολτ.. οι λιθίου 13,5.
    Στα 11-11,5 θεωρείται σχεδόν νεκρή.. στα 12-12,2 ίσως οριακά μπορεί να το βάλει μπρος, αλλά εκεί ζοριζεις το κόμπλερ μίζας και μπορεί να βγάλει βλάβη,,

    τα τροφοδοτικά και γενικά η φόρτιση δεν είναι μέχρι 13,, η μπαταρία για να φορτίσει θέλει πολύ παραπάνω από αυτά που κρατάει σταθερά σε κατάσταση ηρεμίας,,
    Ο φορτίστης η το τροφοδοτικό θα δεις ότι θα ανεβάσει 13,8 η και 14,5 στο τέλος τις φόρτισης. Και εκεί σημαίνει ότι έχει φορτίσει.
    13 θα δείχνει στην αρχή της φόρτισης..
    Δηλαδή θα φτάσει όσα δείχνει το βολτόμετρο στην μπαταρία όταν η μηχανή δουλεύει με κάποιες rpm πάνω από το ρελαντί,(3-5.000rpm).

    Η moto δίνει σταθερά 14-14,5 όταν δουλεύει για να φορτίζει η μπαταρία και εκεί φτάνουν και οι φορτιστές.. μάλιστα σε κατάσταση συντήρησης ο φορτιστής μπορεί να την κρατάει εκεί κοντά συνέχεια,,,,

    Όταν ολοκληρωθεί η φορτηση μέχρι τα 14+ βολτ και βγει ο φορτιστής η σβήσει η μοτοσυκλέτα μετά από κάποιες ώρες (μισή,μια δυο) η μπαταρία θα έρθει σε κατάσταση ηρεμιας δλδ στα 12,8 βολτ και θα μείνει εκεί για καιρό αν είναι καλή,, (μερικές φορές μπορεί να είναι εκεί αλλά να μην είναι καλη).

    Το να ζοριζει το σύστημα δεν ξέρω κατά πόσο γίνεται,, τα Πηνεία θα παράγουν σταθερό ποσό ηλεκτρισμού είναι φορτισμένη είτε ξεφορτιστη, ο ανωρθοτης αντί να αποβάλει με την μορφή θερμότητας το παραγόμενο ρεύμα θα το στείλει για φόρτιση μπαταρίας αρα εκείνος θα είναι ποιο κρύος,, ίσως η ηλεκτρονική να κυνδινευει από μη σταθερές τάσεις,
    Τελευταία τροποποίηση από kostaskk; 14/01/2025 στις 00:40.

  13. #13
    Μέλος Το avatar του/της Sorath
    Εγγραφή
    15/11/2019
    Μηνύματα
    336
    Ο φορτιστής του Lidl είναι εξαιρετικός και παμφθηνος. Με έχει σώσει ουκ ολίγες φορές, καθώς και το αυτοκίνητο κάνει ελάχιστα χιλιόμετρα το χρόνο (κάτω απο 3000). Με συχνή χρήση του φορτιστή, η μπαταρία κράτησε 7(!) χρόνια και ο λόγος που την άλλαξα δεν ήταν οτι με άφησε, αλλά για προληπτικούς λόγους!

    Για περιπτώσεις τώρα, που η μπαταρία δεν μπορεί να εκκινήσει το μοτέρ, επίσης (πλέον) φθηνή λύση είναι και ένα power booster. Απίστευτα μικρά σε μέγεθος και έχουν την ικανότητα να δώσουν ρεύμα όσο χρειάζεται για να γυρίσει η μίζα. Σε μεγάλα ταξίδια, είναι must να το έχεις μαζί σου.

  14. #14
    It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Εγγραφή
    24/11/2004
    Μηνύματα
    17.707
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Φόρτιση μιας μπαταρίας, μπορείς να κάνεις άμα έχεις μια αντίληψη της φύσης των πραγμάτων, και με ένα κλασσικό ΦΤΗΝΟ τροφοδοτικό 12V, από αυτά με μετασχηματιστή-ανόρθωση-πυκνωτή
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	shopping.jpg 
Προβολές:	253 
Μέγεθος:	30,2 KB 
ID:	459469
    Τραβάς το + του τροφοδοτικού στο + της μπαταρίας και το - του τροφοδοτικού στο - της μπαταρίας και το αφήνεις καμιά ώρα, δύο. Αν έχεις και ένα βολτομετράκι να βλέπεις που έχει φτάσει η τάση στους πόλους, όσο θα φορτίζει η μπαταρία, τόσο θα ανεβαίνει λίγο η τάση που θα της επιβάλει το τροφοδοτικό, μόλις φτάσεις στο 13, ε, έχει φορτίσει αν είναι καλή.
    Ρε συ τελεγονε, ελεος..

    Δεν καθομαι να συζητήσω πως ενα τροφοδοτικο 12V θα καταφερει να φορτισει την μπαταρία στα 13V... Απλα να σκεφτουν αυτοί που τους προτείνεις αυτη την λύση, ποσα amperes τραβαει μια αδεια μπαταρία και ποσα βγαζουν αυτες οι κινεζιές..
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

  15. #15
    Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Εγγραφή
    28/03/2019
    Μηνύματα
    1.498
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από OldMan Προβολή μηνύματος
    Ρε συ τελεγονε, ελεος..

    Δεν καθομαι να συζητήσω πως ενα τροφοδοτικο 12V θα καταφερει να φορτισει την μπαταρία στα 13V... Απλα να σκεφτουν αυτοί που τους προτείνεις αυτη την λύση, ποσα amperes τραβαει μια αδεια μπαταρία και ποσα βγαζουν αυτες οι κινεζιές..
    Άμα βάλεις ένα τροφοδοτικό 12V και μαζί μία μπαταρία ΑΑ που είναι 1,5V, θα είναι οκ?

Σελίδα 1 από 4 1234 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

  1. Φορητό Power Pack με μπαταρία αυτοκινήτου
    από el_hymador στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 15
    Τελευταίο μήνυμα: 25/01/2014, 11:23
  2. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΜΠΑΤΑΡΙΑ
    από koskarav στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 23
    Τελευταίο μήνυμα: 25/11/2011, 21:39
  3. Πρόβλημα με μπαταρία...
    από kufojohn στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 15/01/2007, 16:46
  4. Πρόβλημα με μπαταρία
    από gdevelek στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 29/07/2005, 13:32
  5. Πρόβλημα με μπαταρία
    από Stergios69 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 27/11/2004, 12:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

  • Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF