Καλησπέρα παιδιά! Λόγω πολύ αυξημένου όγκου δουλειάς-υποχρεώσεων, το μηχανάκι δεν έχει κινηθεί από κάπου μέσα στον Οκτώβρη. Πάω προχθές το πρωί στο πάρκινγκ να ρίξω μια ματιά και να το βάλω μπροστά αλλά δεν έπαιρνε. Το πιθανότερο είναι ότι ευθύνεται η μπαταρία, καθώς την τελευταία φορά που βγήκε βόλτα δεν είχα κάποιο πρόβλημα ούτε υπήρξε μέχρι πρότινος κάποια δυσκολία στο να πάρει μπροστά. Όταν γυρνάω το κλειδί τα όργανα/ενδείξεις/μενού λειτουργούν κανονικά και στην οθόνη με τις πληροφορίες οχήματος η τάση της μπαταρίας ήταν στα 11,4 V (όταν είναι σε λειτουργία είναι στα 14,3 - 14,4 V). Το μηχανάκι είναι το BMW F900R ηλικίας περίπου 4 ετών και η μπαταρία που έχει είναι η μαμά του.
Έχω τις εξής απορίες:
1) Έχω ακούσει ότι οι μοτό με καταλύτη-αισθητήρα λ δεν είναι καλό να παίρνουν μπροστά με σπρώξιμο για να μην ρισκάρεις τη μακροζωία του καταλύτη. Ισχύει γενικά ή να επιχειρήσω με σπρώξιμο;
2) Θα μπορούσα να το βάλω μπροστά με καλώδια από αυτοκίνητο; Αν ναι, με ποια διαδικασία (πχ σβηστό το αυτοκίνητο);
Θα ήθελα να αποφύγω σε πρώτη φάση να στηθώ να περιμένω οδική βοήθεια, αφετέρου θα ήθελα να ξέρω τι μπορώ/δεν μπορώ για μελλοντική περίπτωση ή σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί βοήθεια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!