Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 61 έως 75 από 99

Θέμα: Investment

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Και πολλά βάζεις. 100-200€ τον μήνα θεωρώ ότι είναι υπεραρκετά. Κοιτάμε μακριά. Το ψάχνω ακόμα, αλλά μάλλον θα μπω κι εγώ με την ίδια στρατηγική.
    Καλά, αν σου πάρει καμιά δεκαετία για να μπεις μετά φαντάζομαι αρχίζει να λειτουργεί το "time in the market beats timing the market" σοβαρά εις βάρος σου. Δεν είμαστε και 20 χρονών άλλωστε.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Καλά, αν σου πάρει καμιά δεκαετία για να μπεις μετά φαντάζομαι αρχίζει να λειτουργεί το "time in the market beats timing the market" σοβαρά εις βάρος σου. Δεν είμαστε και 20 χρονών άλλωστε.
    Όχι οκ, δίκιο έχεις, εφόσον έχεις αρχικό κεφάλαιο. Κάπου στη μέση θεωρώ ότι θα ήταν το ιδανικό. Πχ να τα σπάσεις σε χιλιάρικα και να βάζεις ένα κάθε μήνα, ώστε να τα "απλώσεις" μέσα στο έτος. Ειδικά δεδομένου ότι τα πάντα είναι ψηλά τώρα. Γενικά, πάντως, έχεις δίκιο. Εγώ νομίζω θα περιμένω 3-5 μήνες για να επενδύσω σοβαρά.
    Life begins at 45°.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250113_173003.jpg 
Προβολές:	192 
Μέγεθος:	56,3 KB 
ID:	459462
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Τελικά μετέφερα αυτές τις μέρες το 90% των χρημάτων μου σε 2 πλατφόρμες εξωτερικού: μία για επενδύσεις, και μία ως cash σε τράπεζα με σοβαρό επιτόκιο, κι όχι τα καραγκιοζιλίκια των ελληνικών τραπεζών, που επιβάλλουν και χρεώσεις για να πλουτίζουν με τα δικά μου λεφτά. Στην πρώτη πλατφόρμα έστησα ένα recurring μηνιαίo investment σε ένα μοναδικό ETF, για να αποφύγω την πολυπλοκότητα. Ξεκινώντας από σήμερα. UCITS πάντα. Επίσης έκλεισα τον έναν από τους δύο λογαριασμούς που διατηρούσα σε ελληνικές τράπεζες, και κράτησα μόνο τον απαραίτητο, δηλαδή της μισθοδοσίας. Ούτε σεντ ξανά σε ελληνική τράπεζα. Μόνο τα αναγκαία.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ανταλλάξουμε γνώμες, τιπς κτλ, τα λέμε σε πμ. Αλλιώς θα επιστρέψω σε 10-20 χρόνια να σας πω πώς πήγε.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον Βύρωνα και όλα τα παιδιά που συνεισέφεραν στο παρόν.

ΥΓ2: Βύρωνα, ΥΠΕΡΟΧΟΣ ο Lynch παραπάνω. Πολυαγαπημένη ταινία το Mulholland Dr. Δεκάδες θεάσεις και αναλύσεις επί αναλύσεων με φίλους.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Αν επιτρεπεται ποια ειναι η τραπεζα που επελεξες για καταθετικο λογαριασμο και ποιο το επιτοκιο; Το εψαξα κι εγω αρκετα αλλα δε βρηκα κατι που να με ικανοποιησει στο ισοζυγιο επιτοκιου-σιγουριας (απο πλευρας ιδρυματος).

Για καταθετικο λογαριασμο προσωπικα ειπα να παω τερμα συντηρητικα και κατεληξα στην Εθνικη Παιδων της ΕΤΕ (προϋποθεση η υπαρξη ανηλικου τεκνου). Αυτη τη στιγμη ειναι στο 3.15% το επιτοκιο για πενταψηφιο ποσο και μπορει να ανεβει κι αλλο με καποιους ορους (μια καταθεση καθε μηνα, χρηση πιστωτικης καρτας). Ανατοκισμος δυο φορες το χρονο.

Σου στέλνω πμ. 3% επιτόκιο ανεξαρτήτως ποσού, υπολογίζεται καθημερινά και πληρώνεται μηνιαίως, με απεριόριστες αναλήψεις δωρεάν (άνω των 100€), δεν "κλείνεις" τα λεφτά σου. Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή σήμερα από άποψη απόδοσης, benefits και ασφάλειας (έχει τεράστιες τράπεζες από πίσω).
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 15/01/2025 στις 15:37.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    θελω και εγω πμ και για τα 2 που εκανες. ειμαι κοντα στο να τα ριξω σε ρεβολουτ που ανοιχτα δινει ενα νορμαλ επιτοκιο αλλα και καποια σε etf

Όχι revolut. Υψηλά fees.
    Life begins at 45°.

στειλε και εδω ενα pm αν δε σου ειναι κοπος

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Εγώ έχω ρίξει όλες μου τις οικονομίες σε bitcoin.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20250107_221509_Revolut.jpg 
Προβολές:	114 
Μέγεθος:	38,5 KB 
ID:	459500

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Αυτό που ψάχνεις απαιτεί πολύ μελέτη από μέρος σου, κατανόηση των κινδύνων και πιθανών απωλειών και σίγουρα δεν εφαρμόζεις κάτι επειδή στο είπα εγώ ή ο ΧΨΖ χωρίς να κάνεις "την δική σου έρευνα'.

Πρέπει να έχεις υπόψιν σου τα εξής:
    ...........................

Disclaimer: Δεν είμαι επενδυτικός σύμβουλος, DYOR.
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από BLiTzER Προβολή μηνύματος
    Τελικά μετέφερα αυτές τις μέρες το 90% των χρημάτων μου σε 2 πλατφόρμες εξωτερικού: μία για επενδύσεις, και μία ως cash σε τράπεζα με σοβαρό επιτόκιο, κι όχι τα καραγκιοζιλίκια των ελληνικών τραπεζών, που επιβάλλουν και χρεώσεις για να πλουτίζουν με τα δικά μου λεφτά. Στην πρώτη πλατφόρμα έστησα ένα recurring μηνιαίo investment σε ένα μοναδικό ETF, για να αποφύγω την πολυπλοκότητα. Ξεκινώντας από σήμερα. UCITS πάντα. Επίσης έκλεισα τον έναν από τους δύο λογαριασμούς που διατηρούσα σε ελληνικές τράπεζες, και κράτησα μόνο τον απαραίτητο, δηλαδή της μισθοδοσίας. Ούτε σεντ ξανά σε ελληνική τράπεζα. Μόνο τα αναγκαία.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ανταλλάξουμε γνώμες, τιπς κτλ, τα λέμε σε πμ. Αλλιώς θα επιστρέψω σε 10-20 χρόνια να σας πω πώς πήγε.

ΥΓ: Ευχαριστούμε τον Βύρωνα και όλα τα παιδιά που συνεισέφεραν στο παρόν.

ΥΓ2: Βύρωνα, ΥΠΕΡΟΧΟΣ ο Lynch παραπάνω. Πολυαγαπημένη ταινία το Mulholland Dr. Δεκάδες θεάσεις και αναλύσεις επί αναλύσεων με φίλους.
    Από λάστιχα και εργαλεία, μέχρι αφυγραντήρες και ντρόουνς, το μοτο δεν απογοητευει ποτέ.

Ως κάποιος που δεν έχει κανένα υπόβαθρο στις οικονομικές επιστήμες και πότε στο παρελθόν δεν είχε ασχοληθεί με οποιουδήποτε είδους χρηματιστηριακές επενδύσεις, δηλώνω πως η ορολογία του νήματος, μου φαίνεται ξένη γλώσσα. Με μια στοιχειώδη αντίληψη όμως, η θεωρία (κυρίως όπως την εξέφρασε ο blitzer) δείχνει απολύτως λογική.
    Δεν μπορώ παρά να κανω τον παραλληλισμό με παπούδες που πληρώνουν λογαριασμούς στα προπατζίδικα, ή όσους κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια απο γραφεία, επειδή τους φαίνεται εξωγήινο το διαδύκτιο. Μήπως είμαστε οι αντίστοιχοι 'παπούδες', όσοι χρησιμοποιούμε ακόμα τις 'τυπικές' τράπεζες για αποταμίευση?
    Πως μπορεί κάποιος να εξοικιωθεί με τα αρτικόλεξα που αναφέρονται στο παρόν νημα? Ή έστω να γνωριστεί, για αρχή?
    Παρακολουθησα 2-3 βίντεο ( πχ greekonomics - για να τον βρήκα με τόσο επιφανειακό ψάξιμο, προφανώς είναι για την μάζα, αλλά εχει δομημένο λόγο και μπορεσα να τελειώσω τα βιντεό του χωρίς να βαρεθώ ή να αισθανθώ ότι κοροιδεύει-εξόφθαλμα, έστω) και η αίσθηση που μου άφησαν ήταν ντεζαβού με αυτή την συζήτηση εδω μέσα.
    Δηλαδή, να τείνω να συμφωνησω με σας και να θέλω να κάνω το ίδιο, αλλά η επίγνωση της άγνοιάς μου στον τομέα, δεν μου επιτρέπει να ξεκινήσω κάν το γκουγκλάρισμα καλά καλά, στην σκέψη πως κάποιος όπως εγώ, με την ελάχιστη επαφή, θα μπορέσει να ανταποκριθεί.
    Έχετε να προτείνετε κάποιο εισαγωγικό course/βιβλίο/tutorial, ώστε να παρει κάποιος μια πρώτη γεύση? Σα να λέμε, να με φέρει στο επίπεδο να μπορώ να ακολουθήσω τι συμβουλές του Γιώργος ΤΤ παραπάνω και να μπορώ να κατευθύνω την δική μου έρευνα.
    teenage angst has paid off well, now I'm bored 'n' old

Έτσι ακριβώς είναι. Αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε. Και μας κατακλέβουν γι' αυτό. Ειδικά στην Ελλάδα, με τα καρτέλ σε όλους τους τομείς, το ανύπαρκτο κράτος, και την κλοπή από τον πολίτη ως επίσημο επάγγελμα.

Προσωπικά έριξα πολύ διάβασμα σε forums, γκουγκλάρισμα για οτιδήποτε δεν καταλάβαινα, αλλά κυρίως βιντεάκια στο ΥΤ από ανθρώπους που φαίνονταν αξιόπιστοι και ανεξάρτητοι. Τονίζω αυτό το τελευταίο, γιατί πολλοί (ειδικά Έλληνες) σπονσοράρονται (κρυφά ή φανερά) οπότε προωθούν συγκεκριμένα προϊόντα ή πρακτικές. Θέλεις να μείνεις μακριά από αυτούς. Ή απλά άκουσε τι έχουν να πουν και προχώρα παρακάτω.
    Τελευταία τροποποίηση από BLiTzER; 16/01/2025 στις 07:52.
    Life begins at 45°.

Παλαιό μέλος
    Μια καλή αρχή είναι να διαβάσεις τα wiki και faq στο παρακάτω φόρουμ. Δεξιά βρίσκονται.

https://old.reddit.com/r/eupersonalfinance/

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Η λύση που ακολούθησε ο Γιώργος είναι η καλύτερη. Κάποια γνωστή πλατφόρμα που να παρέχει ασφάλεια και διαφάνεια και κυρίως να λειτουργεί σε κάποιο σοβαρό δυτικό κράτος και όχι στο Καζακστάν, και κάποιο λογαριασμό που να προσφέρει ένα αξιοπρεπές επιτόκιο που να συνάδει με τα επιτόκια της ECB και χαμηλές προμήθειες.
    Οι ελληνικές τράπεζες δεν προσφέρουν επιτόκια, για τον απλό λόγο πως εκεί στηρίζεται η κερδοφορία τους.
    Αν δει κάποιος τα αποτελέσματα των 3μηνων, το ΝΙΙ (net interest income) και τα fees είναι το 80% της κερδοφορίας τους. Το ΝΙΙ δεν διαμορφώνεται μόνο από τα χαμηλά καταθετικά επιτόκια μεν, αλλά έχει σημαντική συνεισφορά.

Τα etf είναι ο ασφαλέστερος και φθηνότερος τρόπος για να επενδύσει οπουδήποτε. Μακράν. Και ένα δείγμα της ασχετοσύνης μας, ειναι πως μόνο στην Ελλάδα δεν είχαν επιτυχία, μιας και εξακολουθούμε να λειτουργούμε με tips του φίλου για το Χ Ψ crypto ή μετοχή που θα μας κάνει πλούσιους.

Το πιο δύσκολο πράγμα στις επενδύσεις, ειναι το εύκολο κέρδος, γιαυτό προσοχή ΤΕΡΑΣΤΙΑ σε τι ακούμε. Οι περισσότερες συμβουλές είναι από άσχετους, απατεώνες ή ενθουσιασμένους φίλους που θα την πατήσουν.
    Και η συμβουλή μου για τα cryptos είναι να είσαστε μαζεμένοι, καθώς το όλο project δεν είναι παρά μία high tech πυραμίδα. Το αν θα πάει στα 200 χιλιάρικα ή στα 10 δεν το ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Ποτέ δεν βάζω λεφτά σε κάτι που δεν καταλαβαίνω.

Σε ότι αφορά τα αρκτικόλεξα και τι σημαίνουν, ευχαριστώς να βοηθήσω αν μπορώ, αρκεί να μην αφορά cryptos

ΥΓ. Επειδή οι επενδυτικοί σύμβουλοι και οι υποσχόμενες μεγάλες αποδόσεις είναι παντού, καλό είναι να τσεκάρετε αν οποίος σας μιλάει για αυτές, έχει άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγορα, ελληνική ή ευρωπαϊκή. Τα χρήματα μας είναι κάτι πολύ σοβαρό για να καταληγουν σε κάποιον που δεν γνωρίζουμε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Νέο μέλος Το avatar του/της nikos6750
    Γιωργο στειλει και σε μενα ενα pm.Ευχαριστω.

Σελίδα 5 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας HTML είναι OFF