Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 31 έως 45 από 78

Θέμα: ερωτηση για ηλεκτρολογο σπιτιου

Ακατάλληλο μέλος Το avatar του/της asxetost
    Κείμη με όλο το θάρρος, μήπως να τρενάρεις τη σύνδεση μέχρι να βρεις κάποιον που να είναι απόλυτα σίγουρος;
    Δεν ειναι μόνο να μην τιναχτείτε στον αέρα εκείνη τη στιγμή, είναι να γίνουν σωστά και με ασφάλεια όλες οι συνδέσεις και να μείνουν ετσι εν καιρώ, μα γιατί μπορεί να κάνεις λίγο μπρος πίσω την κουζίνα για οποιοδήποτε λόγο και κάποιο καλώδιο να μετακινηθεί και να ακουμπήσει σασί, μιλάμε για 370 από οτι καταλαβαίνω εδώ, το 220 υπό νορμάλ συνθήκες θα λέγαμε οτι δεν είναι τόσο θανατηφόρο, που και πάλι λάθος ακούγεται και είναι σαν πρόταση, αλλά κατάλαβες, ένα τίναγμα στα 370 δεν θες να το δεις και να το νιώσεις.

Απλά λόγω επαγγέλματος έχω δει πολύ την αντιμετώπιση θεμάτων ασφαλείας σαν να μην σημαίνει τίποτα και δεν μπορώ να κρύψω οτι μου χτυπάει έντονα κάθε φορά.

Ελπίζω να μην παρεξηγείς τον τρόπο μου, 50 € που μπορεί να πάρει ένας τυπικός Έλλην ηλεκτρολόγος πιστεύω οτι κοστίζουν πολύ λιγότερο από την σωματική μας ακεραιότητα και στην προκειμένη από
    οτι κατάλαβα ο ανηψιός δεν ασχολείται με το σπορ..

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Δεν είμαι πια Καλλιθέα.
    Η κουζίνα ήταν Καλλιθέα.
    Την έφερα Αγρίνιο και την έδωσα στον γιο μου που στήνει το σπιτικό του.
    είναι η κόρη Αγρίνιο εδώ και 10 χρόνια και σίγουρα ξέρεις επαγγελματία ηλεκτρολόγο. Κοίτα το πμ σου σου στέλνω το τηλ μου
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Εδώ έχει ενώσει 3 φάσεις μαζί.....
    Μαλλον μονωσε τις δυο και συνδεσε μονο τη μια, γιατι αν τις ενωνε θα πεφτανε οι ασφαλειες λογω βραχυκυκλωματος.
    Αν εδωσε ρευμα απο δυο φασεις, δλδ 400volt αντι 230volt, εκανε ζημια στη κουζινα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από harris_x Προβολή μηνύματος
    Αυτα και να θέλεις, δε μπορείς να τα κάνεις λάθος
    Ενω μία ή δύο ή τρεις φάσεις, μια νεκρά, και μια γείωση, που στα λέει κιόλας το σχέδιο, στα είπανε αναλυτικά στα σχόλια, είναι και ευκολονόητα, γίνεται;

Μονο εγώ βλέπω παράδοξο σε όλο αυτό;

Σαν να έρχεται κάποιος και να λέει, λύνω μερικές διαφορικές, αλλα μην τυχόν και μου βάλεις πρωτοβάθμια γραμμική, δεν καταλαβαίνω τίποτα.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Ενω μία ή δύο ή τρεις φάσεις, μια νεκρά, και μια γείωση, που στα λέει κιόλας το σχέδιο, στα είπανε αναλυτικά στα σχόλια, είναι και ευκολονόητα, γίνεται;

Μονο εγώ βλέπω παράδοξο σε όλο αυτό;
    όχι ρε παιδί μου, αλλα όταν δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ με κάτι, έχεις και μια δόση ανασφάλειας

λογικό είναι να μη νιώθει σίγουρος να το κάνει.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από mp-giorgos Προβολή μηνύματος
    Μαλλον μονωσε τις δυο και συνδεσε μονο τη μια, γιατι αν τις ενωνε θα πεφτανε οι ασφαλειες λογω βραχυκυκλωματος.
    Αν εδωσε ρευμα απο δυο φασεις, δλδ 400volt αντι 230volt, εκανε ζημια στη κουζινα.
    Δίκιο έχεις. Αν είχε ενώσει τις 3 φάσεις μεταξυ τους, θα έπεφτε η ασφάλεια και δεν θα σηκωνόταν με τίποτα...
    Λέει οτι ανάβουν κάποια μάτια μερικές φορές κλπ.

Aν μόνωσε τις 2 και έβαλε μόνο την μια καθώς και τον ουδέτερο στη θέση του (και όχι καμία άλλη φάση) τότε πιθανό, να πέφτει η ασφάλεια της φάσης αυτής γιατι τραβάει πολύ ρευμα απο αυτή.
    Αν έχει βάλει 2η φάση στον ουδέτερο, τότε έχει πάθει ζημιά η κουζίνα γιατι της έδωσε 400V.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    οι όμορφες κουζίνες, όμορφα (και πολυφασικα ενίοτε) καίγονται... παλιό Σλαβικο απόφθεγμα
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Ο πυγολαμπιδας! Το avatar του/της ΟΚΤΑΝΙΟ
    Να ένα θέμα που (διαβάζοντας τη πρώτη σελίδα κιολας) θα έπρεπε να είχε κλειδωθεί.... χθες.

Παω να συνεχίσω την ανάγνωση
    Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....

Ο πυγολαμπιδας! Το avatar του/της ΟΚΤΑΝΙΟ
    Χαζή ερώτηση θα κάνω, αλλά μήπως μπορούμε να έχουμε μια φωτογραφία από τον πίνακα, να δούμε αν έχει μονοφασικές η τριφασικό?
    Οσο και να την τιναξεις, η τελευταια σταγονα θα μεινει στο σωβρακο.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Αύριο το μεσημέρι θα έχει λυθεί το μυστήριο.

Boomer's corner Το avatar του/της D3300
    Λίγη προσοχή γενικά με το ρεύμα παίδες...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από thunder ace Προβολή μηνύματος
    Αύριο το μεσημέρι θα έχει λυθεί το μυστήριο.
    Εγώ περιμένω να μας πεις από ποια σχολή πήρε το δίπλωμα ο ανηψιός.
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Ξεκινάμε με δεδομένο ότι ο θαντερ εις είναι άσχετος. Δεν το λέω εγω, το παραδέχεται ο ίδιος (και καλά κάνει).
    Πέρα από τα συμπτώματα, το μόνο που είπε είναι ότι τα 3 καλωδια της κουζίνας ενώθηκαν με τα 5 του σπιτιου. Καμια διευκρίνηση ποιο καλώδιο ενωθηκε με ποιο και πόσες φάσεις έχει το σπίτι.
    Εκτός αν αναφέρθηκε και δεν το είδα, οπότε πάσο και δεν ισχύουν τα παρακάτω.

Παρόλα αυτά από την γενική περιγραφή κάποιου που παραδέχεται ότι δεν έχει ιδέα (γι'αυτο και ρωταει) βγήκε το συμπέρασμα ότι ο ανηψιός του, που έκανε τη σύνδεση και είναι πτυχιουχος πολυτεχνείου, έιναι άσχετος. Ακόμα και αν δεν ασχολείται με τον τομέα αυτό, είναι λίγο ακραίο να μη μπορεί να διαβάσει ένα σχεδιάγραμμα που υπάρχει επάνω στη συσκευή ή τουλάχιστον να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κινδύνου.

Σεβόμαστε την άγνοια του φίλου αλλά να μην φτάνουμε και σε υπερβολές.

Παρατηρηση, με ένα σύντομο γκουγκλάρισμα είδα ότι οι κουζίνες έχουν 5 καλώδια και από τον τοιχο βγαινουν 3, στην περίπτωση του τριφασικου.
    Αυτό
    Aυτη βγαζει απο πισω τρια καλωδια (φωτο 1)
    ο τοιχος ομως βγαζει 5 (φωτο 2)
    δεν ξέρω πως προέκυψε. Πιθανότατα και αυτά λάθος να τα είδε. Δε νομίζω να φταίει ο ανηψιος για αυτό.

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Ξεκινάμε με δεδομένο ότι ο θαντερ εις είναι άσχετος. Δεν το λέω εγω, το παραδέχεται ο ίδιος (και καλά κάνει).
    Πέρα από τα συμπτώματα, το μόνο που είπε είναι ότι τα 3 καλωδια της κουζίνας ενώθηκαν με τα 5 του σπιτιου. Καμια διευκρίνηση ποιο καλώδιο ενωθηκε με ποιο και πόσες φάσεις έχει το σπίτι.
    Εκτός αν αναφέρθηκε και δεν το είδα, οπότε πάσο και δεν ισχύουν τα παρακάτω.

Παρόλα αυτά από την γενική περιγραφή κάποιου που παραδέχεται ότι δεν έχει ιδέα (γι'αυτο και ρωταει) βγήκε το συμπέρασμα ότι ο ανηψιός του, που έκανε τη σύνδεση και είναι πτυχιουχος πολυτεχνείου, έιναι άσχετος. Ακόμα και αν δεν ασχολείται με τον τομέα αυτό, είναι λίγο ακραίο να μη μπορεί να διαβάσει ένα σχεδιάγραμμα που υπάρχει επάνω στη συσκευή ή τουλάχιστον να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος του κινδύνου.

Σεβόμαστε την άγνοια του φίλου αλλά να μην φτάνουμε και σε υπερβολές.

Παρατηρηση, με ένα σύντομο γκουγκλάρισμα είδα ότι οι κουζίνες έχουν 5 καλώδια και από τον τοιχο βγαινουν 3, στην περίπτωση του τριφασικου.
    Αυτό

δεν ξέρω πως προέκυψε. Πιθανότατα και αυτά λάθος να τα είδε. Δε νομίζω να φταίει ο ανηψιος για αυτό.

Ρε συ Γιώργο, ΚΑΜΙΑ κουζίνα όταν βγαίνει από το εργοστάσιο ΔΕΝ έχει καθόλου καλώδια.
    Απλώς, έχει τις φάσεις και το σχεδιάγραμμα ώστε όταν τοποθετηθεί να μπουν γεφυρώσεις και καλώδιο όπου αυτό απαιτείται.
    Η κουζίνα του θάντερ είναι χρησιμοποιημένη στο παλιό του σπίτι στην Καλλιθέα Αττικής. Όπερ σημαίνει, όποιος την τοποθέτησε έκανε τις γεφυρώσεις και έβαλε το καλώδιο για το συγκεκριμένο σπίτι το οποίο έχει μονοφασική (που είναι και το πλέον σύνηθες) παροχή.
    Τώρα, στο σπίτι του γιου όπως φαίνεται έχει τριφασική παροχή (σχετικά σπάνιο) και έγινε ότι έγινε.
    Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ τεράστιο ΦΑΟΥΛ κάποιος που έχει βγάλει μια σχολή ηλεκτρολόγων (το ότι δεν ακολούθησε το επάγγελμα ΔΕΝ αποτελεί δικαιολογία για μένα)
    Να ενώνει "κουκουρούκου" καλώδια συσκευής χιλιάδων watt. (σύμφωνα, πάντα, με τα λεγόμενα του θάντερ, " Οπως ειδα ενωσε ΚΑΙ τα 5 του τοιχου με τα 3 της κουζινας κατα καποιο τροπο")
    Κάποιος που καταλαβαίνει 5 πράγματα περί ηλεκτρικού ρεύματος και χωρίς να έχει πάει σχολή ΔΕΝ το κάνει αυτό.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    μην σταυρώνετε τον ανηψιό έτσι ελαφρά τη καρδία.
    το να βγάλεις την πολυτεχνική σχολή ηλεκτρολόγων δεν σημαίνει αυτόματα ότι έχεις την επάρκεια γνώσεως να βγεις να δουλέψεις μεροκάματο σαν μερεμετάκιας.
    Κακώς, αλλά συμβαίνει. Δεν τους μαθαίνουν ΤΟΣΟ βασικά πράγματα αλλά άλλα, αλλεώτικα, σαφώς πιο θεωρητικά, ημίτονα συνημίτονα καμπύλες και ένα σκασμό μαθηματικά, μεταξύ άλλων.
    Τωρα αν το θέμα "πιάνουν τα χέρια μου" χτυπάει τις αναίσθητες ορδές ορισμένωνε, ε τι να κάνουμε;
    ο τεμπορα ο μορες κλπ
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Σελίδα 3 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Παιδες ερωτηση για κάγκελα στο transalp
    από petridist στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 11/10/2005, 09:20
  2. Ερώτηση για γάντια!!
    από bikersonly στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 9