Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 3 από 3

Θέμα: Yamaha TENERE 700 World Raid

Yamaha TENERE 700 World Raid

Μιας και δεν υπάρχει ανάλογο θέμα,θα γράψω κάποια πράγματα σχετικά με το world raid σε σχέση με την απλή έκδοση και γενικότερα ότι αφορά το μηχανάκι.
    Έκλεισε ένα χρόνο στη κατοχή μου προχθές και έχω γράψει 14Κ χλμ.
    Πρώην κάτοχος 2 ΧΤ660Ζ που τα αγάπησα και μου έβγαλαν όλα τα γούστα, περίμενα να βγει το καινούργιο Τ7.
    Το έκανα βόλτα αφού το πήρε φίλος και ενώ ο κινητήρας του και γενικά το στήσιμο του μου άρεσε,με χάλαγε το ότι δεν είχε κάλυψη από αέρα και φαινόταν σαν παπί γιατί με 186 ύψος και 105 κιλά το μηχανάκι χανόταν.
    Βγάζουν λοιπόν οι λατρευτοί γιαμαχαιοι το world raid το οποίο όταν το είδα έπαθα πλάκα.
    Ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα.
    Πήγα λοιπόν να το δω,ανέβηκα πάνω και αυτό ήταν.
    Σε λίγες μέρες ήταν στα χέρια μου.
    Ακριβό θα πω,αν και όλα είναι ακριβά πλέον και δεν ήμουν και σίγουρος κατά πόσο αξίζει τα έξτρα χρήματα από την απλή έκδοση.
    Ο κινητήρας του μου άρεσε, δύναμη και κυβικά τα απαραίτητα που ήθελα,όχι παραπάνω.
    Από την πρώτη στιγμή κούμπωσα επάνω τέλεια με μια πολύ άνετη σέλα και τα μεγάλα μαρσπιε σε ιδανική για το ύψος μου θέση.
    Στρώσιμο και καπάκια χώμα,το καλύτερο του.
    Εκεί δίνει ρέστα καθώς τα τεποζιτα είναι πολύ πιο χαμηλά σε σχέση με την απλή έκδοση και σε συνδυασμό με τις φανταστικές επιτέλους αναρτήσεις το μηχανάκι κάνει ότι θες.
    Μπήκα και σε πολύ σκληρά κομμάτια και πραγματικά ισοπεδώνει τα πάντα.
    Μεγάλη υπόθεση το σταμπιλιζατερ το οποίο όταν το είδα είπα υπερβολή αλλά στο χώμα είναι φοβερό.
    Η ροπή από το ρελαντί σε ξεκολλάει από τα πάντα και τα κάνει όλα πολύ απλά.
    Ο όγκος του δίνει κάλυψη σε αέρα και βροχή και δεν προβληματίζει στο χώμα αρκεί να μην το φοβάσαι και να κρατάς ανοιχτό το γκάζι.
    Στo raid επιλέγεις αν θες να απενεργοποιήσεις το abs και στους δύο τροχούς ή μόνο στον έναν,με βόλεψε πολύ γιατί κρατάω πάντα το abs εμπρός και απενεργοποιώ το πίσω.
    Διαφορετικό φαίρινγκ από την απλή έκδοση και ταξιδεύεις με 160+ όλη μέρα,ακόμη και με dual sport κράνος.
    Δεν είναι ελαφρύ αλλά το βάρος του δεν φαίνεται αρκεί να είσαι ψηλός γιατί δεν είναι για κοντούς.
    Όταν το αγόρασα μέχρι να στρωθεί δεν είχα ρυθμίσει αναρτήσεις και δεν υπήρχε συνεννόηση της εμπρός με την πίσω, μετά το πήγα στον Χελιώτη και αφού με ρώτησε τι χρήση κάνω τις ρύθμισε.
    Ο άνθρωπος κατέχει,πήρα άλλο μηχανάκι όταν τελείωσε.
    Η οθόνη του παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και μου αρέσει, ειδικά σε σχέση με την παλιά που μου φαινόταν πολύ απλή.
    Φρένα εξαιρετικά.
    Στα μείον η δικαιολογημένη γκρίνια για τη σέλα του συνοδηγού.
    Απλά δεν.
    Μικρή, άβολη και λόγω του σχήματος της δεν γίνεται να φρενάρεις χωρίς να πέσει επάνω σου ο συνεπιβάτης,αλλά είναι εντουράδικη και χεστηκαμε για τον συνοδηγό
    Στα φώτα της υπάρχει πρόβλημα στα σφιχτά επαρχιακά κομμάτια με απόλυτο σκοτάδι,δεν έχεις καμία ορατότητα μπαίνοντας στη στροφή.
    Στις ανοιχτές στροφές είναι μια χαρά όπως και στην εθνική οδό.
    Έλυσα το πρόβλημα με μια λεντόμπαρα και κάνει τη νύχτα μέρα, αυστηρά όταν χρειάζεται και όχι μέσα στην πόλη.
    Υπήρξε ανάκληση για ένα θέμα στο συμπλέκτη κάποια στιγμή αλλά δεν ήμουν μέσα.
    Στην άσφαλτο στρίβει τρένο και είναι πολύ σταθερό όσα χλμ κι αν γράφει το κοντέρ.
    Γενικά είναι αυτό που ήθελα για τα δικά μου δεδομένα, δηλαδή ταξίδι μόνος και χώμα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SeniorCanardo
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από taisteal Προβολή μηνύματος
    ...
    Επιτέλους ένας που ξέρει τι πήρε, γιατί το πήρε και τι θέλει να κάνει με δαύτο.
    Oldfarts never die

Παρόμοια θέματα

1. Yamaha XTZ-700 Ténéré
    από DrBig στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 761
    Τελευταίο μήνυμα: 12/02/2025, 09:34
  2. Ανάκληση για Yamaha MT-07 / XSR700 / Tenere 700
    από THRESH στο forum Ανακλήσεις
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 19/11/2024, 08:42
  3. Tenere 700 vs Tenere world raid
    από mallias στο forum Yamaha
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 30/12/2022, 12:00
  4. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 20/12/2022, 05:28
  5. Suzuki vstrom 650 xt vs yamaha tenere 700
    από sisos στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 153
    Τελευταίο μήνυμα: 03/01/2022, 14:40

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ