Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 76 έως 90 από 99

Θέμα: Investment

Ο Σκηνοθέτης Το avatar του/της rex4539
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    το όλο project δεν είναι παρά μία high tech πυραμίδα.
    Αυτό δεν ισχύει. Την απάντηση την δίνεις μόνος σου παρακάτω.

Ποτέ δεν βάζω λεφτά σε κάτι που δεν καταλαβαίνω.
    Εδώ μιλάς σωστά

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Η λύση που ακολούθησε ο Γιώργος είναι η καλύτερη.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από rex4539 Προβολή μηνύματος

Εδώ μιλάς σωστά
    Δεν έχει ακριβώς άδικο. Βέβαια το BTC έχει διαψεύσει τους πάντες χρόνια τώρα και συνεχίζει να το κάνει, αλλά η τεχνολογία εξυπηρετεί κατά βάση τους λάθος λόγους και, επιπλέον, είναι highly volatile, υψηλότατου ρίσκου. Ο καθένας όπως τη βρίσκει. Εγώ ξεκίνησα με crypto πριν λίγα χρόνια και δεν έχω σκοπό να τα παρατήσω τελείως, αλλά θα κρατήσω μόνο ένα μικρό ποσοστό μέσα.
    Life begins at 45°.

Solomostrongos Το avatar του/της byron

Εδώ μιλάς σωστά
    Είναι όντως μεγάλη κουβέντα, αλλά οι βασικές (και πολύ γενικές) αρχές ενός νομίσματος είναι ότι:

1) Συνδέεται με τις παραγωγικές δυνατότητες μιας οικονομίας,πλεονασματα, ελλείμματα, πληθωρισμό κλπ. Πολύ ευρεία έννοια μιας και εμπλέκονται πολλοί παράγοντες, αν είναι αποθεματικό νομισμα κλπ κλπ, αλλά σε γενικές γραμμές και με απλά λόγια το νόμισμα αντανακλά την οικονομία μιας χώρας. Οι ισοτιμίες των νομισμάτων μεταξύ τους, έτσι διαμορφώνονται και από την νομισματική πολιτική της κεντρικής τράπεζας.
    2) Ποιος είναι ο εκδότης. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση.
    3) Να είναι αποδεκτό ως μέσο ανταλλαγής αγαθων.

Απο τα 3 παραπάνω, μόνο η 3η συνθήκη (υπό προϋποθέσεις) καλύπτεται.
    Εκδότης είναι ο ναχαμεναλεγαμε, και η "εσωτερική" του αξία είναι κάτι απροσδιοριστο. Εκτός και βαφτίσουμε το mining εσωτερική αξία που μάλλον είναι αστείο.
    Η "αξία" του προσδιορίζεται από το αν θα πει κάτι ο Trump ή ο Musk (που trede-άρουν χοντρά την αγορά), αν θα διευρυνθει η χρήση του περαιτέρω μπας και μπορέσει να θεωρηθεί FIAT currency και φυσικά η κερδοσκοπία την οποία σέβομαι ως επαγγελματίας.
    Οι προσδοκιες ανόδου άλλωστε κινούν και τις μετοχές, με την διαφορά πως εκεί μπορώ ανά 3μηνο να ελέγχω αν έχω αγοράσει φθηνά με P/E 22 ή πιάστηκα κορόιδο.

Επομένως, εφοσον υπάρξει κάποια αντίστοιχη αξιοποιησιμη πληροφόρηση στο τι ακριβώς προσφέρουν τα cryptos πέραν της κυκλοφορίας εκτός ελέγχων μαύρου χρήματος και της προοπτικής κερδοσκοπίας, το ξαναβλεπουμε.

Εννοείται πως τα παραπάνω είναι προσωπικές απόψεις. Το ότι δουλεύω ως διαχειριστής επί 33 χρόνια και έχουν δει πολλά τα μάτια μου, ίσως να με έχουν κάνει συντηρητικό. Ή περισσοτερο προσεκτικό στα όνειρα που θέλει να μοιραστεί μαζί μου ή επενδυτική κοινότητα.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Γενικά στις επενδύσεις ισχύει το ρητό: Don't invest money you can't afford to lose.

Οπότε αν ο επενδυτής καλύπτει τον παραπάνω όρο, δεν υπάρχει κανένα σοβαρό ρίσκο. Αν επενδύσει όλο του το βιός ή πάρει δάνεια για να κάνει επενδύσεις, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Τα crypto είναι αρκετά volatile (συγκρινόμενα με traditional investments) και εννοείται δεν συστήνω σε κανένα να επενδύσει αν δεν καταλαβαίνει την τεχνολογία. Όσο πιο βαθειά την καταλαβαίνει κάποιος (πχ σε επίπεδο κώδικα), τόσο πιο πολύ αναγνωρίζει την αξία τους (ή όχι, ανα περίπτωση). Προσωπικά την καταλαβαίνω αρκετά καλά και έχω κάνει και commits στον κώδικα crypto projects που μου αρέσουν.

Θα αναφέρω μερικά προσωπικά παραδείγματα σε σχέση με τα crypto.

Στο BTC μπήκα πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2017 και μετά ξανά τον Δεκέμβριο του 2022. Εξαιρετικές αποδόσεις (πάνω από 2000%).

Στο ETH μπήκα πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2022 και μετά ξανά τον Δεκέμβριο του 2022. Επίσης το 90% της επένδυσης το κάνω staking οπότε έχω και compounding interest 3.52% από πάνω. Καλές αποδόσεις (πάνω από 350%).

Για μερικά χρόνια έκανα staking σε USDC με compounding interest 12%. Στη συνέχεια τα έκανα cash out.

Έχω και άλλες επενδύσεις, crypto και traditional σε ομόλογα κλπ στο εξωτερικό. Don't put all your eggs in one basket, που λένε και στο χωριό.

Αναφορικά με τα crypto, σε κάποιους μπορεί να φαίνεται ότι ήμουν τυχερός και μπήκα νωρίς. Εμένα μου φαίνεται ότι μπήκα πολύ αργά, σε σχέση με τις τεχνολογικές γνώσεις που έχω. Είχα ευκαιρία να μπω πολύ νωρίτερα αλλά δεν τον έκανα. Έχω φίλους (και στην Ελλάδα) που μπήκαν το 2012...

Γενικά, τις επενδύσεις τις βλέπω σχεδόν πάντα με ορίζοντα 10-20 χρόνια. Οι βραχυπρόθεσμες επενδύσεις έχουν ακόμα πιο μεγάλο ρίσκο αλλά μπορείς να κάνεις cash out γρήγορα. Αυτές οι επενδύσεις απαιτούν συνεχόμενη παρακολούθηση της αγοράς και συνήθως αυτοί που ξέρουν τι γίνεται (ή πρόκειται να γίνει) βρίσκονται σε κλειστά groups. Θα αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα, 1 μέρα πριν ο WHO ανακύρηξε τον covid ως πανδημία, είχε πέσει σύρμα σε κλειστό group επενδυτών να κάνουν short τις μεγάλες παγκόσμιες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Εννοείται οι περισσότεροι το έκαναν και την επόμενη μέρα που ανακοινώθηκε επίσημα η πανδημία, οι μετοχές των ξενοδοχείων κατρακύλησαν με αποτέλεσμα οι επενδυτές που σόρταραν να βγάλουν τεράστιο κέρδος μέσα σε μια νύχτα. Οπότε η παρακολούθηση της αγοράς και η γνώση βοηθούν

Γενικά στις επενδύσεις ισχύει το ρητό: Don't invest money you can't afford to lose.
    Δεν έχω κάποιον αντίλογο σε ότι έγραψες. Οι ίδιες αρχές που αναφέρεις, ισχύουν σε όλες τα assets. Και εφόσον κάποιος γνωρίζει την αγορά και τα ρίσκα, εννοείται πως καλά κάνει και βγάζει λεφτά.
    Άλλωστε, όλοι ποταποί κερδοσκόποι είμεθα, κανείς δεν μπαίνει σε επενδύσεις για να χάσει λεφτά.

Σε ότι αφορά τα groups, δεν τα γνωρίζω αν υπάρχουν. Αυτό που γνωρίζω είναι πως το inside information παντα υπήρχε και πάντα θα υπάρχει. Και ενίοτε έχει και επίσημη μορφή, πριν κανένα χρόνο ειχε γραφτεί πως το National Bureau of Commerce νομιζω, ειχε ενα κλειστό mail list όπου έστελνε επιμέρους στοιχεία σε επιλεγμένα μεγαλα μαγαζιά (Citi, JP, Blackrock κλπ) για την πορεία κάποιων επιμέρους δεικτών που απαρτίζουν τους μεγάλους οικονομικούς δείκτες.
    Και οι μεγάλοι Αμερικανικοι δείκτες τύπου payrolls, cpi, jobless κλπ κουνάνε όλες τις αγορές...
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Άσχετο - Σχετικό... Οι κεντρικές τράπεζες μάλλον δεν θεωρούν αμελητέα την πιθανότητα καθιέρωσης κάποιου (σταθερού) κρυπτονομίσματος. Γι΄αυτό και επεξεργάζονται την ιδέα δημιουργίας του ψηφιακού ευρώ.

https://www.ecb.europa.eu/euro/digital_euro/html/index.el.html
    Think faster than you ride

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bladerunner Προβολή μηνύματος
    Άσχετο - Σχετικό... Οι κεντρικές τράπεζες μάλλον δεν θεωρούν αμελητέα την πιθανότητα καθιέρωσης κάποιου (σταθερού) κρυπτονομίσματος. Γι΄αυτό και επεξεργάζονται την ιδέα δημιουργίας του ψηφιακού ευρώ.

https://www.ecb.europa.eu/euro/digital_euro/html/index.el.html
    Ορθόν. Το οποίο θα έχει την μορφή € σε ψηφιακό πορτοφόλι και θα απέχει παρασάγγας από την μορφή των crypto που λειτουργούν με δικούς τους (ανεξελεγκτους) κανόνες.
    Ανεξελεγκτους εννοώ σε επίπεδο ανωνυμίας, προέλευσης, ξέπλυμα κλπ.
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Για να χαλαρώσουμε την κουβέντα, συστήνω 4 ταινίες σχετικές με το θέμα.

1. Wall Street του Oliver Stone.

Κλασική ταινία του είδους. Και έχει πολύ πλάκα να την βλέπεις το 2025...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	wall-street-650x418-3654047594.jpg 
Προβολές:	228 
Μέγεθος:	39,9 KB 
ID:	459516

2. The Wolf of Wall Street του Martin Scorsese.

Ότι και να πει κανείς για αυτή την ταινία είναι λίγο.

3. Margin Call του J.C. Chandor.

Η καλύτερη ταινία για την οικονομική κρίση του 2008.

4. Capitalism: A Love Story του Michael Moore.

Καταπληκτικό ντοκιμαντέρ για την εταιρική απληστία.

Παλαιό μέλος
    To Margin Call ειναι απο τις αγαπημενες μου. Ο μονολογος του Jeremy Irons στο διοικητικο συμβουλιο απο τις κορυφαιες στιγμες.

Αλλαγη θεματος, με μετοχες ασχολειται κανεις; Υπαρχει κατι που να σας εχει τραβηξει το ενδιαφερον;

Εχω ρευστοποιησει το μεγαλυτερο μερος της ΚΤΜ (μιας και φαινεται πως στην εκτακτη γενικη συνελευση της 27/1 θα οδηγηθει σε dilution η μετοχη*) και σκεφτομαι αν τα κερδη θα τα ριξω αμεσως στο μηχανακι ή θα παω σε καμια αλλη μετοχη. Κανενα γκανιαν εχουμε;

*Παρεμπιπτοντως, αν ενιωθα πιο ριψοκινδυνος εδω υπαρχει καλη ευκαιρια για σορταρισμα. Την Παρασκευη 24/1 ειναι η δευτερη παρουσια στο δικαστηριο για την Pierer, οπου κατα 99% θα υπαρχουν καλα νεα (οι επενδυτες φαινεται πως εχουν βρεθει). Οποτε Παρασκευη λογικα θα κανει ξανα ενα μπαμ η μετοχη. Και την επομενη βδομαδα μετα την εκτακτη συνελευση πιστευω θα σκασουν τα νεα για το dilution (ειτε convertible securities ή απλα νεες μετοχες). Και κλαμα οι μετοχοι...
    Αλλα ειμαι πολυ νεουδι για να μπλεξω με shorting οποτε καθομαι στ'αβγα μου.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    *Παρεμπιπτοντως, αν ενιωθα πιο ριψοκινδυνος εδω υπαρχει καλη ευκαιρια για σορταρισμα. Την Παρασκευη 24/1 ειναι η δευτερη παρουσια στο δικαστηριο για την Pierer, οπου κατα 99% θα υπαρχουν καλα νεα (οι επενδυτες φαινεται πως εχουν βρεθει). Οποτε Παρασκευη λογικα θα κανει ξανα ενα μπαμ η μετοχη. Και την επομενη βδομαδα μετα την εκτακτη συνελευση πιστευω θα σκασουν τα νεα για το dilution (ειτε convertible securities ή απλα νεες μετοχες). Και κλαμα οι μετοχοι...
    Αλλα ειμαι πολυ νεουδι για να μπλεξω με shorting οποτε καθομαι στ'αβγα μου.
    γιατι το πιστευεις αυτο? παντως εχει κολλησει στα 16 μια εβδομαδα τωρα. σταματησε το πανω κατω, εβγαλαν πολλα λεφτα και βαρεθηκαν..

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    γιατι το πιστευεις αυτο? παντως εχει κολλησει στα 16 μια εβδομαδα τωρα. σταματησε το πανω κατω, εβγαλαν πολλα λεφτα και βαρεθηκαν..
    https://www.pierermobility.com/en/ne...261?type=adhoc

In addition, new conditional capital is to be created at this general assembly in order to enable the flexible issue of financial instruments by the executive board.
    Δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη αυτές τις μέρες, λογικό να μένει σταθερή. Έκανε μια βουτιά αφού βγήκε η παραπάνω ανακοίνωση και σταθεροποιήθηκε.

Παλαιό μέλος
    https://www.pierermobility.com/en/ne...261?type=adhoc

Δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη αυτές τις μέρες, λογικό να μένει σταθερή. Έκανε μια βουτιά αφού βγήκε η παραπάνω ανακοίνωση και σταθεροποιήθηκε.
    πιστευεις οτι αν συμβει αυτο η μετοχη θα καταρευσει? ισως στην αρχη να πεσει αρκετα αλλα μετα?

Παλαιό μέλος
    Προφανώς ό,τι γράφω είναι δικές μου εκτιμήσεις και τπτ παραπάνω...

Αν συμβεί το dilution η μετοχή τις πρώτες μέρες θα πέσει πολύ. Αν όλα πάνε καλά και τελικά η ΚΤΜ βγει απ όλο αυτό (λογικά θα βγει) θα είναι μια μετοχή που εκεί που πίστευα ότι το ταβάνι της είναι ας πούμε 40 πλέον θα είναι 30 (πολύ χονδρικά). Οπότε εγώ προτιμώ να βγω με σίγουρα κέρδη έχοντας υπερδιπλασιάσει τα λεφτά μου. Ήδη έχω 450€ πραγματοποιημένα κέρδη, θα πουλήσω και τα τελευταία την Παρασκευή κάπου στα 20-22€ και θα έχω καμία 600€ τσέπη. Και πάμε παρακάτω.

Φτάνουν για quickshifter, ελατήρια για το βάρος μου και ίσως καμιά τρόμπα. Δε θέλω και κάτι παραπάνω για το μηχανάκι μου.

Παλαιό μέλος
    Προφανώς ό,τι γράφω είναι δικές μου εκτιμήσεις και τπτ παραπάνω...

Αν συμβεί το dilution η μετοχή τις πρώτες μέρες θα πέσει πολύ. Αν όλα πάνε καλά και τελικά η ΚΤΜ βγει απ όλο αυτό (λογικά θα βγει) θα είναι μια μετοχή που εκεί που πίστευα ότι το ταβάνι της είναι ας πούμε 40 πλέον θα είναι 30 (πολύ χονδρικά). Οπότε εγώ προτιμώ να βγω με σίγουρα κέρδη έχοντας υπερδιπλασιάσει τα λεφτά μου. Ήδη έχω 450€ πραγματοποιημένα κέρδη, θα πουλήσω και τα τελευταία την Παρασκευή κάπου στα 20-22€ και θα έχω καμία 600€ τσέπη. Και πάμε παρακάτω.

Φτάνουν για quickshifter, ελατήρια για το βάρος μου και ίσως καμιά τρόμπα. Δε θέλω και κάτι παραπάνω για το μηχανάκι μου.
    αμα πουλησεις ομως θα σου παρω τη θεση στο board

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    αμα πουλησεις ομως θα σου παρω τη θεση στο board
    Κράτα γερά Βασίλη. Εγώ πήγα ταμείο σήμερα. Πάμε γι' άλλα.

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	IMG_20250124_232250.jpg 
Προβολές:	106 
Μέγεθος:	50,1 KB 
ID:	459721

Σελίδα 6 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ