Σελίδα 40 από 44 ΠρώτοΠρώτο ... 3035363738394041424344 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 586 έως 600 από 660

Θέμα: Εσπρέσο και συμπάθεια...

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Όχι δευτερόλεπτα, λεπτά! Βασικά η γυναίκα μου μου το είπε. Δεν το διάβασα εγώ με τα ίδια μου τα μάτια. Λες να είναι δευτερόλεπτα και να έκανε λάθος; Θα το δω.
    Σίγουρα έχει κάνει λάθος! Το ξέρω από τις δικές μου μηχανές...
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Tsber
    Όχι δευτερόλεπτα, λεπτά! Βασικά η γυναίκα μου μου το είπε. Δεν το διάβασα εγώ με τα ίδια μου τα μάτια. Λες να είναι δευτερόλεπτα και να έκανε λάθος; Θα το δω.
    Τσέκαρέ το αλλά με το portafilter ζεστό δεν θα έχεις θέμα να κάνεις καφέ ανά 3 λεπτά με ένα purge μερικών δευτερολέπτων, αφού περάσεις δηλαδή λίγο νερό από την κεφαλή.

Αν είναι 15 λεπτά όντως μάλλον είναι το όριο για να είναι η μηχανή στο 100%, όπως λένε για τις μηχανές με μπόιλερ ότι πρέπει να είναι αναμμένες για κανά μισάωρο αναλόγως υλικού κατασκευής για να είναι στο απόλυτο 100% τους.

Προσωπικά το βρίσκω χαμένο χρόνο και ενέργεια αυτό καθώς ούτως ή άλλως ο entry level εξοπλισμός γενικά δεν μπορεί να πάρει το 100% του εκάστοτε καφέ.

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Tsber Προβολή μηνύματος
    ...

Προσωπικά το βρίσκω χαμένο χρόνο και ενέργεια αυτό καθώς ούτως ή άλλως ο entry level εξοπλισμός γενικά δεν μπορεί να πάρει το 100% του εκάστοτε καφέ.

Το πρόβλημα κατα την άποψή μου δεν είναι οτι ο entry level εξοπλισμός δεν μπορεί να πάρει το 100% του εκάστοτε καφέ, αλλα οτι ο entry level εξοπλισμός δεν έχει σταθερότητα στην επανάληψη.

Στις μηχανές καφέ, το σημαντικότερο είναι η σταθερότητα της θερμοκρασίας του νερού, και απο εκχύλιση σε εκχύλιση, αλλα και κατα τη διάρκεια της ίδιας της εκχύλισης.
    Το ιδανικό λοιπόν σε μία entry level, είναι κάθε καφές να βγαίνει με το ίδιο εύρος θερμοκρασίας απο την αρχή μέχρι το τέλος της εκχύλισης.
    Αν χρειάζονται 15 λεπτά ανα καφέ για τη συγκεκριμένη μηχανή, τότε πρέπει να περιμένεις 15 λεπτά για να έχεις τις ίδιες συνθήκες.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Το πρόβλημα κατα την άποψή μου δεν είναι οτι ο entry level εξοπλισμός δεν μπορεί να πάρει το 100% του εκάστοτε καφέ, αλλα οτι ο entry level εξοπλισμός δεν έχει σταθερότητα στην επανάληψη.

Στις μηχανές καφέ, το σημαντικότερο είναι η σταθερότητα της θερμοκρασίας του νερού, και απο εκχύλιση σε εκχύλιση, αλλα και κατα τη διάρκεια της ίδιας της εκχύλισης.
    Το ιδανικό λοιπόν σε μία entry level, είναι κάθε καφές να βγαίνει με το ίδιο εύρος θερμοκρασίας απο την αρχή μέχρι το τέλος της εκχύλισης.
    Αν χρειάζονται 15 λεπτά ανα καφέ για τη συγκεκριμένη μηχανή, τότε πρέπει να περιμένεις 15 λεπτά για να έχεις τις ίδιες συνθήκες.
    Σωστή είναι η άποψή σου και τη συμμερίζομαι Ανδρέα, αυτό που λέω είναι ότι το να ψάχνεις την τελειότητα όταν δεν έχεις τον ανάλογο εξοπλισμό, και δεν εννοώ μόνο καφετιέρα, είναι δώρο άδωρο και πραγματικά χαμένος χρόνος και ενέργεια.

Αυτό ισχύει τόσο για εμένα και τον δικό μου μύλο και μηχανή όσο και για τον φίλο grinderx που δεν έχει καν μύλο και φρέσκο καφέ.

Ούτε εγώ πρόκειται να βγάλω τον καφέ που βγάζει πχ ο Ταλούμης όταν γράφει τη συνταγή του με την ίδια συνταγή, ούτε ο Illy του σουπερμάρκετ θα γίνει Blue Mountain αν ο φίλος grinderx περιμένει 10 λεπτά παραπάνω.

Ας μας πει και ο Γιώργος αν όντως δει διαφορά με την όρεξη που ανοίγει για πειραματισμό μία νέα καφετιέρα!

Moderator
    Κοίτα, καταλαβαίνω αυτό που λές, αλλα γενικά δεν έχω αυτή τη λογική.

Όταν ασχολούμαι με κάτι, προσπαθώ να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυτά που έχω...
    Είναι σα να μη προσπαθείς να γίνεις καλύτερος οδηγός, γιατι έχεις Vstrom και όχι Panigale

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Κοίτα, καταλαβαίνω αυτό που λές, αλλα γενικά δεν έχω αυτή τη λογική.

Όταν ασχολούμαι με κάτι, προσπαθώ να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυτά που έχω...
    Είναι σα να μη προσπαθείς να γίνεις καλύτερος οδηγός, γιατι έχεις Vstrom και όχι Panigale
    Όμως δεν είναι και λογικό και τελικά ούτε και ευχάριστο να γυρεύεις στην ίδια πίστα χρόνους Panigale με το Vstrom αλλάζοντας πχ τα σωληνάκια των φρένων του - μπορείς να μάθεις και να διασκεδάσεις πιο ουσιαστικά και χρηστικά

Moderator
    Όμως δεν είναι και λογικό και τελικά ούτε και ευχάριστο να γυρεύεις στην ίδια πίστα χρόνους Panigale με το Vstrom αλλάζοντας πχ τα σωληνάκια των φρένων του - μπορείς να μάθεις και να διασκεδάσεις πιο ουσιαστικά και χρηστικά
    Είπα το καλύτερο αποτέλεσμα με αυτό που έχω...
    Όχι με αυτό που έχουν οι άλλοι....

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Λοιπόν, η απάντηση στο ερώτημά μου σχετικά με τα 15 λεπτά είναι η εξής: Αναφέρεται στη λειτουργία «κρύου» εσπρέσσο. Δηλαδή αν έχεις φτιάξει ζεστό ρόφημα και μετά θες να φτιάξεις «κρύο» εσπρέσσο με την αντίστοιχη λειτουργία, σου λέει περίμενε κάνα τεταρτάκι να κρυώσει το νερό. Όλα καλά
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Λοιπόν, η απάντηση στο ερώτημά μου σχετικά με τα 15 λεπτά είναι η εξής: Αναφέρεται στη λειτουργία «κρύου» εσπρέσσο. Δηλαδή αν έχεις φτιάξει ζεστό ρόφημα και μετά θες να φτιάξεις «κρύο» εσπρέσσο με την αντίστοιχη λειτουργία, σου λέει περίμενε κάνα τεταρτάκι να κρυώσει το νερό. Όλα καλά
    Τζάμπα μάλωσα με τον Ανδρέα δηλαδή ρεεεειιιιιιιιι;!

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Έτσι φαίνεται
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    Μετά από πολλά, πολλά χρόνια ήρθε η ώρα να αντικατασταθεί το παραπάνω με αυτό (αγοράστηκε στα 93€ από μαγαζί ηλεκτρικών ειδών της γειτονιάς μου, γενικώς θέλει λίγο ψάξιμο τελευταία και εκτός skroutz ). Πραγματικά πρώτη φορά στο σπίτι φχαριστιέμαι τόσο πολύ ζεστό εσπρέσσο! Δεν το περίμενα ότι ένα τέτοιο μηχανάκι θα έκανε τόση διαφορά. Και αυτό με ένα συνηθισμένο Illy του σούπερ μάρκετ.

Μπόνους: Είχα πάρει πρόπερσι και μια φραπιέρα Artemis. Ότι πρέπει για πλούσιο αφρόγαλο (ζεστό ή κρύο) και φρέντο! Τώρα με την εσπρεσιέρα συμπληρώσαμε το παζλ
    Σήμερα μετά από 17 χρόνια παρέδωσε και η δικιά μου μηχανή Krups,προχώρησα σε παραγγελία της Rohnson και εγώ ελπίζοντας να μου βγει καλή και για αρκετά χρόνια
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ratamahatta Προβολή μηνύματος
    Σήμερα μετά από 17 χρόνια παρέδωσε και η δικιά μου μηχανή Krups,προχώρησα σε παραγγελία της Rohnson και εγώ ελπίζοντας να μου βγει καλή και για αρκετά χρόνια
    Μακάρι να βγει το ίδιο καλή!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ratamahatta
    Μακάρι να βγει το ίδιο καλή!
    Μακάρι δεν λες τίποτα
    Του ποζερα η μάνα δεν έκλαψε ποτέ

Πεσκέσι από τη Γερμανία, το καμάρι του Μονάχου - Dallmayr Prodomo φρεσκοψημένος κατευθείαν από τα κλασικά πορσελάνινα βάζα της εταιρείας και
    άψογα πακεταρισμένος σε βαρβάτη συσκευασία με βαλβίδα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	XJtNDdX - Imgur.jpg 
Προβολές:	77 
Μέγεθος:	107,6 KB 
ID:	459746

Χαρμάνι 100% Arabica, medium roast, γεμάτο σώμα με καλή οξύτητα σύμφωνα με το site - we are gonna test that!

https://www.dallmayr.com/deen/coffee...-filter-coffee

Dallmayr Prodomo λοιπόν, με το ωραίο του tiger striping:

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	nfzggPu - Imgur.jpg 
Προβολές:	72 
Μέγεθος:	107,5 KB 
ID:	459811

Απολαυστικά γεμάτο και σοκολατένιο φλυτζάνι με μια ιδέα απαλή οξύτητα λεμονόχορτου στο βάθος

Οι ημι-εμπορικοί καφέδες είναι συνήθως καρβουνιασμένοι στο ψήσιμο και τα πολύπλοκα χαρμάνια φλύαρα αλλά αυτός βγήκε σωστός στα 17.5γρ και τα επιμέρους χαρακτηριστικά του σχηματίζουν ένα απολύτως ισορροπημένο προφίλ χωρίς εξάρσεις και μπαλώματα.

Βγάζει άψογη, μεταξένια κρέμα οπότε η εναλλακτική του Prodomo Crema, στον οποίο έχουν απλώς προσθέσει robusta, απορρίπτεται πανηγυρικά

Το βασικό βέβαια είναι να τον βρείτε φρεσκοψημένο, ο δικός μου ήρθε κατευθείαν από την πηγή, αλλά πιστεύω ότι θα τον εκτιμήσουν και όσοι είναι συνηθισμένοι σε εμπορικούς, συσκευασμένους καφέδες

Παρόμοια θέματα

1. Τσάϊ και Συμπάθεια
    από Alchimistis στο forum Συναντήσεις & βόλτες
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2018, 23:01
  2. Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 09/05/2014, 09:05
  3. Και κάτι ακόμα
    από bikersonly στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 05/11/2003, 15:41
  4. Γεια και χαρα
    από sonus στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 11:47
  5. Προς admins, moderatores και όποιος άλλος...
    από TManiac στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 31/10/2003, 08:29

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF