Για ξαναριχτε το τιπ,κάπου το θυμάμαι αλλά άντε ψάχνε
Για ξαναριχτε το τιπ,κάπου το θυμάμαι αλλά άντε ψάχνε
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου
Έχω ένα αλυσοπριονο μπαταρίας επεκτεινομενο για ψηλά κλαρια, αγορασμένο το 2014 - 2016 από Λιντλ με μικρή χρήση. Προ ημερών ήθελα να κόψω κάτι κλαδιά αλλά το εργαλείο παρότι φορτισμένο δεν είχε δύναμη και σταμάταγε μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Το άνοιξα, ο διακόπτης οκ, τα καλώδια οκ, ο κινητήρας φαίνεται οκ, καθάρισα τα τα πηγμενα γρασσα και έβαλα φρέσκα, γρανάζια οκ, αλυσίδα οκ. Δοκιμάζω την μπαταρία και όλα τα λεντ είναι πράσινα. Πατάω τον διακόπτη δουλεύει για 8-10 δευτερόλεπτα και σταματάει. Ξαναπατάω 5-6 φορές και ο χρόνος λειτουργίας μειώνεται κάθε φορά έως τα 4-5 δευτερόλεπτα. Μετά δεν παίρνει μπροστά, πρέπει να το αφήσεις κάποια ώρα για να ξαναξεκινήσει.
Άνοιξα την μπαταρία και μέτρησα τις μπαταρίες 18650 μια μια χωρίς να τις αποσυνδέω, έδωσαν όλες 3,9-4,0 βολτ. Στις άκρες η συστοιχία έδωσε 19,9-20,0 βολτ.
Τι γνώμη έχετε; φταίει κάποιο-α στοιχεια;Τι άλλο να κάνω;
![]()
Τελευταία τροποποίηση από JNP; 31/01/2025 στις 10:25.
Η μπαταριες με καλη χρηση κρατανε αντε 2-3 χρονια,οποτε καταλαβαινεις...
Την μετρηση να την κανεις με φορτιο οχι σκετες.![]()
Συμφωνώ,αλλά δεν έχω δεύτερο άτομο να βοηθήσει. Θα βρω τρόπο.
Αν σκοπευεος να το κρατησεις αρκετα το πριονι, θα σου προτεινα ειτε Samsung ειτε LG στα 1500mAh(γυρω στα 5€)..
Μπορεις να βρεις και πολυ μεγαλυτερες (σε χωρητικοτητα) στην ιδια τιμη αλλα θα αργουν να φορτισουν και θα τα παιξουν πιο γρηγορα..
Υ.Γ.
ΜΗ κανεις την λαλακια και βαλεις τπτ τσιπικες (υπαρχουν 6800mAh με 1,5€) γιατι ειναι κριμα ο κοπος..
Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...
εχει σημασια το C της μπαταριας γιατι αν το μηχανημα τραβαει πολυ ρευμα δεν μπορεις να βαλεις μπαταριες με μικρο C. δες ακριβως τι μπαταριες ειναι. φανταζομαι ο oldman ξερει καλυτερα να σου πει αλλα δεν κανουν ολες οι 18650 που θα βρεις σε μαγαζια. υποθετω εχει 1500αρες και οχι 3000 για αυτο το λογο. ειναι πιο ανετες σε μεγαλα ρευματα.
κρατανε και δεκα κρατανε και δυο. εξαρταται απο την συσκευη και τον χρηστη. καποιες συσκευες κοβουν το ρευμα κατω απο 3,5 ας πουμε οποτε δεν τερματιζει η μπαταρια. το ίδιο μπορει να κανει και ο χρηστης. αν τις πηγαινει συνεχως απο τερμα στο 3,1 δεν βγαζουν ουτε χρονο.
C= Capacity = χωρητικότητα
Αν τραβάει πολυ ρευμα θέλουμε μπαταρίες με μικρό C. Οι μπαταρίες με μεγάλη χωρητικότητα δε μπορούν να δώσουν πολλά Α σταθερά και αν το κάνουν θα δώσουν λιγότερα mAh απ' όσο αναγράφουν.
Οι μπαταρίες με μικρή χωρητικότητα φορτίζουν πιο γρήγορα στον φορτιστή του εργαλείου. Αν ο φορτιστής είναι 1.5Α η μπαταρία 1500mah θα φορτίσει περίπου σε 1 ώρα (κάτι παραπάνω) ενώ μια 3000mah σε 2+ ώρες. (Για τα C φόρτισης εδώ) Παράλληλα, αυτή με το μικρότερο C θα αντέξει περισσότερους κύκλους φόρτισης.
Τελευταία τροποποίηση από daz; 31/01/2025 στις 16:08.
Sent from me using a computer.