Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 1 έως 15 από 38

Θέμα: Η τέλεια μοτοσυκλέτα για εμένα δεν υπάρχει καινούργια

Νέο μέλος Το avatar του/της PSHLOUKOS

Η τέλεια μοτοσυκλέτα (για εμένα)

Καλησπέρα και καλό μήνα σε όλους!

Ξεκινώ μια κουβέντα την οποία θα έκανα με μπίρα ή καφέ.

Θέλω να μοιραστώ έναν συλλογισμό μου όσον αφορά το θέμα τέλεια μοτοσυκλέτα (για εμένα).
    Οδηγάω μοτοσυκλέτα απο τα 16 μου όπου ξεκίνησα με ενα cbf 125, συνέχισα με Ninja 250r στα 18 μου και έπειτα σε ένα Caponord ETV 1000 μόλις πήρα το απεριόριστο στα 23 μου.
    Έπειτα αντάλλαξα το Caponord με ένα NC700X το οποίο πωλήθηκε όταν έφυγα απο Ελλάδα για κάποια χρόνια. Στο εξωτερικό αγόρασα ένα Burgman 650 του 08 το οποίο αισίως με επαναπάτρισε τον Οκτώμβριο του 2024.

Με βάση τις μέχρι τώρα εμπειρίες μου με διάφορες μηχανές πιστεύω έχω δημιουργήσει μία αρκετά καλή εικόνα του τι ψάχνω ΕΓΩ απο μία μηχανή.

Έχοντας μετακομίσει στην Αθήνα, η πραγματικότητα της πόλης και των συνθηκών οδήγησης εδώ επίσης διαμορφώνουν και τις συνθήκες που καλείται να διαχειριστεί η "ιδανική" μοτοσυκλέτα.

Έχω ακούσει πολλές φορές σχόλια του τύπου "αυτά είναι βλακείες" ή "ναι αλλά αν ένα μηχανάκι δεν κάνει αυτό είναι άχρηστο" κλπ.
    Αλλά έχω πλέον καταλάβει οτι η εμπειρία που έχει και θέλει ο καθένας μας να έχει πάνω στο μηχανάκι του είναι πολύ διαφορετική και προσωπική και συχνά ο κόσμος νιώθει την ανάγκη να το κριτικάρει επειδή δεν ταιριάζει σε αυτόν τον ίδιο.
    Έχω συμφιλιωθεί με αυτό αλλά με κουράζει να κάνω την ίδια κουβέντα συνέχεια. Ψάχνω το τέλειο μηχανάκι για εμένα, όχι για όλους.

Για λόγους διευκρινιστικούς είμαι 1.96 περίπου 110-120 κιλά.

Παραθέτω τα κριτήρια της τέλειας μοτοσυκλέτας για εμένα σε φθίνουσα σειρά σημαντικότητας

1. Θέλω έναν κινητήρα δικύλινδρο τουλάχιστον 800 κυβικών ο οποίος με εξάτμιση να κάνει ωραίο θόρυβο τον οποίο θα μπορώ να απολαμβάνω παιρνόντας απο τούνελ.
    'Εχω συμφιλιωθεί με το γεγονός οτι είμαι κάγκουρας το παραδέχομαι αλλα the heart wants what the heart wants. Καταλαβαίνω οτι πολύς κόσμος έχει πολύ άσχημη εμπειρία με κάγκουρες και σίγουρα θα μπούνε σε projection mode οπότε θα δούνε στο πρόσωπο μου κάθε μαλάκα που έχει περάσει με τρύπια εξάτμιση κάτω απο το σπίτι τους 3 το πρωί αλλά δεν ήμουν εγώ.
    Δεν κάνω βόλτες μέσα σε στενά μαρσάρωντας. Δεν παρκάρω κάτω απο σπίτια με αναμένο το μηχανάκι περιμένοντας γκόμενα. Δεν μου αρέσουν οι σούζες, οι μπάντες, η ταχύτητα, τα ξυσίματα γονάτων αλλα μου αρέσει να ακούω την μηχανή μου και να ανατριχιάζω. Μέχρι στιγμής αυτό μου το προσέφερε μόνο το Caponord το οποίο με διπλές εξατμίσεις Termignoni με έκανε να χαμογελάω σε κάθε στροφή του καρπού.

2. ΔΕΝ θέλω fairing. Θέλω να μην εμποδίζει τίποτα την οπτική μου μπροστά απο την μοτοσυκλέτα. Κάθε φορά που είχα μηχανή με fairing λόγω του ύψους μου ποτέ δεν ήμουν άνετα με την ροή του αέρα πάνω απο ανεμοθώρακες όσο μεγάλοι και αν ήταν. Θέλω λοιπόν καθαρή ροή αέρα.

3. Θέλω ένα μηχανάκι με ψηλές αναρτήσεις. Το καημένο το Burgman έχει φάει 1-2 λακούβες ΠΗΓΑΔΙΑ και μου φύγανε τα σφραγίσματα.

4. Δεν θέλω να δώσω πάνω απο 8 χιλιάρικα σύνολο. Μία μοτοσυκλέτα η οποία πληρεί τις προδιαγραφές απο την μέχρι τώρα έρευνά μου είναι το Scrambler 1200XE της Triumph αλλά 17 χιλιάρικα για μηχανάκι δεν δίνω.

5. Θέλω μια σχετικά ανετη θεση οδήγησης λόγω ύψους. Ξανά το Caponord είχε πολύ καλή εργονομία.

6. Θέλω να ξέρω οτι θα γυρίσω σπίτι. Καλό χρυσό απίστευτο μηχανακι το Caponord αλλα δεν ειχα καλη εμπειρία. Με άφησε αρκετές φορές παρά τις προσπάθειές μου να το συντηρώ όπως του άρμοζε. Μην πέσετε να με φάτε. Γνωρίζω οτι το Caponord είναι φοβερό και οτι πολλά μέλη το έχουνε και το χαίρονται και δεν έχουν πρόβλημα. Χαίρομαι για αυτούς. Δεν είναι όμως για εμένα.

Σύμφωνα με αυτά που απαρίθμησα σκέφτομαι ότι η περίπτωση που με καλύπτει είναι η αγορά ενός μεταχειρισμένου Varadero 1000 και η μετατροπή του σε στυλ Scrambler.
    Παραθέτω εικόνα απο Google που δεν είμαι σίγουρος αν επιτρέπεται στο forum ενημερώστε με εαν πρέπει να κατέβει.

Ψηλές αναρτήσεις, άνετη θέση οδήγησης, κινητήρας με πολύ ωραίο ήχο και το βρίσκω φθηνά (περίπου 4000). Και εφόσον ξεβρακωθεί απο fairing και ανεμοθώρακες θα έχω καθαρό αέρα.
    Απο αξιοπιστία ακούω πολύ καλα λόγια για το συγκεκριμένο μηχάνημα.
    Υποθέτω οτι η μετατροπή θα έπαιρνε λίγα χιλιάρικα παραπάνω αλλά σίγουρα πιο φθηνά απο την αγορά ενός καινούργιου με αυτα τα στοιχεία.
    Δεν τρεφω αυταπάτες, δεν πηγαίνω σε χώμα, δεν θέλω να κάνω ταξίδια. Θέλω να πηγαίνω στην δουλειά μου και για καμιά βολτίτσα στα πέριξ της αθήνας και να απολαμβάνω το μηχανάκι μου κάθε μέρα.

Σκέψεις?
    Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Συνημμένες μικρογραφίες εικόνων Honda-Varadero-1000-Scrambler-4-1024x771.jpg‎  
    Τελευταία τροποποίηση από PSHLOUKOS; 03/02/2025 στις 10:04.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Με μπέρδεψες

Άρχισες να μιλάς για καινούργια και κατέληξες να μας λες ότι θες να πάρεις Varadero και να το πετσοκόψεις.

Με 8000€ καινούργιο στα 800cc, μάλλον δεν θα βρεις κάτι.

Η τέλεια μοτοσυκλέτα πιθανόν να υπάρχει, απλά δεν διαθέτεις τα λεφτά να την αγοράσεις.
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Σωστός, δεν βρίσκω πώς να κάνω edit τον τίτλο του θέματος

Νέο μέλος Το avatar του/της ThatSlowMF
    Μπορείς να κοιτάξεις κατι σε σεμιφερνιγκ γυμνό. Προσωπικά με αυτά που λες εκεί θα πήγαινα. Κάποιο VTR Firestorm πχ, ούτε κλεισμένο σε πλαστικά είναι, ψηλούτσικο είναι, δύναμη καλούτσικια έχει.
    Κλασικό ν2 τρακτέρ είναι δεν νομίζω οτί χάνει κάπου.

Θα πρότεινα και κανα TLS αλλά δεν θέλω να πάρω κανέναν στον λαιμό μου
    V2 Mόνον

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sanctusan
    Θα μπορούσε και κανένα SV1000
    arvala παν στην εκκλησιά arvala προσκυνάνε.......

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Nostradamus
    και tuono
    Quod me nutrit... me destruit.....

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PortisHead
    Εισαι TDM-ας και δεν το ξερεις.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της AUFGEBRACHT
    Δεν περίμενα ότι θα το πρότεινα ποτέ, αλλά...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	DSC_5619.FLORIAN-MEURET-ET-RODOLPHE-HERPET.jpg 
Προβολές:	284 
Μέγεθος:	80,3 KB 
ID:	459866

Ναι μεν δεν είναι 800άρι, αλλά το ένα (SCR) είναι σχεδόν γυμνό, το πλαστικό που έχει δεν το θεωρώ ανεμοκάλυψη, έχει ψηλότερες αναρτήσεις, είναι καινούριο, και με τα ρέστα περισσεύουν και λεφτά για εξάτμιση για τον θόρυβο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ThatSlowMF Προβολή μηνύματος
    Μπορείς να κοιτάξεις κατι σε σεμιφερνιγκ γυμνό. Προσωπικά με αυτά που λες εκεί θα πήγαινα. Κάποιο VTR Firestorm πχ, ούτε κλεισμένο σε πλαστικά είναι, ψηλούτσικο είναι, δύναμη καλούτσικια έχει.
    Τέτοιου τύπου ανεμοκάλυψη μου δημιουργούσε πάντα προβλήματα με στροβιλισμούς στο κράνος και μετά η λύση ήταν πάντα το να βγάλω τελείως τη ζελατίνα και ασχημαίνει μετά πολύ το μηχανάκι δεν μου αρέσει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από sanctusan Προβολή μηνύματος
    Θα μπορούσε και κανένα SV1000
    Το κρατάω σε περίπτωση που βρώ κάποιο σε αγγελία και μπορέσω τουλάχιστον να κάτσω πάνω του. Εαν χωράνε τα γόνατα και δεν βγαινουν πάνω απο το τεπόζιτο θα το σκεφτόμουν.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Nostradamus Προβολή μηνύματος
    και tuono
    Μια ιταλίδα μου ράγισε την καρδιά (caponord) και έχω ψυχολογικά δεν θέλω. Πέρα απο την πλάκα το tuono είναι ενα απο τα μηχανακια τα οποια μου αρεσουν παρα πολυ αλλα φοβάμαι τα ηλεκτρολογικά. Θα το σκεφτόμουν σοβαρά αν εβρισκα κάποιο σωστό που έχουν λυθει τα περισσοτερα προβληματα απο μερακλή.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PortisHead Προβολή μηνύματος
    Εισαι TDM-ας και δεν το ξερεις.
    Το TDM ικανοποιεί τα πάντα εκτός απο το fairing. Ίσως και αυτό να ήταν καλός υποψήφιος για "ξεβράκωμα" απο περιττά fairing

ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΤΣΑΚΩΝΙΑΣ ΛΕΜΕ Το avatar του/της πυξιδας990
    37.12.07n
    22.47.01.e
    τα on-of φορανε ακτινες,τα αλλα ειναι μπασταρδα
    το χειμερινο μπανιο αναζοωγονει μυαλο και σωμα,το καλοκαιρινο τα καιει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AUFGEBRACHT Προβολή μηνύματος
    Δεν περίμενα ότι θα το πρότεινα ποτέ, αλλά...
    Ναι μεν δεν είναι 800άρι, αλλά το ένα (SCR) είναι σχεδόν γυμνό, το πλαστικό που έχει δεν το θεωρώ ανεμοκάλυψη, έχει ψηλότερες αναρτήσεις, είναι καινούριο, και με τα ρέστα περισσεύουν και λεφτά για εξάτμιση για τον θόρυβο.
    Παρα πολύ όμορφο. Πολύ ενδιαφέρον

custom freak Το avatar του/της doctor_john
    Δυστυχώς 1.96 πάνω σε αυτά δείχνουν μικρά.Σαν μέγεθος απο tdm και μεγαλύτερο θα κοίταγα.

Δεν ξέρω αν σου αρέσει αλλά ένα gs 1200 πρώτης δεύτερης γενιάς θεωρώ ότι καλύπτει το σύνολο όσων αναφέρεις και δεν σπάει την μπάνκα.

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από πυξιδας990 Προβολή μηνύματος
    Έγραψε ότι θέλει να γυρίζει σπίτι.
    Life begins at 45°.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctor_john Προβολή μηνύματος
    Δυστυχώς 1.96 πάνω σε αυτά δείχνουν μικρά.Σαν μέγεθος απο tdm και μεγαλύτερο θα κοίταγα.

Δεν ξέρω αν σου αρέσει αλλά ένα gs 1200 πρώτης δεύτερης γενιάς θεωρώ ότι καλύπτει το σύνολο όσων αναφέρεις και δεν σπάει την μπάνκα.
    Και αυτό θα το σκεφτομουν κυριως λογω του οτι υπαρχουν και πολλά και με τα ανταλλακτικα δεν θα υπαρχει θεμα και λογω αξονα. Και απο εργονομία είναι παρα πολύ καλό. Θέλω να οδηγησω αν μπορώ ενα επειδη με boxer δεν ειχα ποτέ εμπειρία!

Σελίδα 1 από 3 123 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Όταν η μοτοσυκλέτα δεν θέλει απλά να πέσει...
    από chr1s_86 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 23/08/2012, 08:12
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2006, 09:04
  3. «Δεν είναι τα πάντα μοτοσυκλέτα μάγκες, αλλά ούτε και τραχανάς...»
    από nimbus στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2005, 13:54
  4. Σκέψεις μιας στιγμής αυτοκριτικής 1 (Δεν αφορα την μοτοσυκλέτα)
    από brainwork στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 24/07/2004, 13:06

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF