Αυτή είναι η ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας. Ότι έχεις επιλογή. Do you, really?
Ποιοι είναι οι καλύτεροι και σωστοί; Ξέρεις κάποιον; Γιατί εγώ δεν είδα κανέναν τέτοιον στο ψηφοδέλτιο.
Γιατί να μπορούν να εκλεχθούν τάζοντας θεσούλες; Πού είναι το κράτος να τους στείλει σπίτι τους; Ποιος θα το κάνει; Η κυρά-Κατίνα απέναντι με τα 450€ σύνταξη και τα 4 παιδιά;
Γιατί σβήνονται οι κλήσεις και δίνονται πίσω τα διπλώματα; Ποιος έμαθε τον πολίτη σε τέτοιες πρακτικές; Γιατί δεν επεμβαίνει το κράτος να τα ξεκόψει όλα αυτά; Ποιος θα το κάνει πάλι; Εγώ;
Ναι, αν ρωτάς εμένα, το θεωρώ σωστό αυτό που γίνεται στη Γερμανία. Αν ο άνθρωπος είναι ζώο και δεν έχει μάθει να σέβεται, θα τον κάνω να σέβεται. Εδώ ΔΕ συμβαίνει αυτό. Εδώ όντως το κράτος μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους πολίτες, γιατί είναι παντελώς ανίκανο να κάνει οτιδήποτε. Το να έχεις 100% λειτουργικό κράτος που, όμως, δεν μπορεί, προφανέστατα, να είναι παντού και πάντα παρόν και ζητάει ΚΑΙ τη βοήθεια των πολιτών για μικροθέματα (συνήθως της γειτονιάς) είναι φυσιολογικό και επόμενο και μέρος της εύρυθμης κοινωνικής ζωής. Αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα; Είδες πουθενά σοβαρούς ελέγχους και περιπολίες και επιβολή του νόμου; Οπουδήποτε; Δώσε μου διεύθυνση!
Το ότι η αλλαγή στην Ελλάδα μπορεί να έρθει από τον πολίτη είναι εξαιρετικά ρομαντικό, και μακάρι να ήταν έτσι. Δε διαφωνώ ακριβώς με αυτά που λες στο τέλος, I see your point, αλλά είναι παντελώς ανέφικτα όταν η σαπίλα έχει φτάσει στο κόκκαλο και οι βολεμένοι αποτελούν τον μισό πληθυσμό της χώρας. Είναι λίγο "η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα" η φάση. Ποιος θέλει να αλλάξει το κράτος που του έχει μάθει ότι το έχει ανάγκη για να επιζήσει αυτός και η οικογένειά του; Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι τέτοιο από τον μέσο πολίτη! Δηλαδή η δουλειά του κράτους ποια ακριβώς είναι;
ΟΛΟΙ στο σύνολο είναι χειρότεροι, γιατί, μάντεψε, ο περισσότερος κόσμος είναι χαζός και αμόρφωτος και απαίδευτος. ΕΚΕΙ ακριβώς βασίζεται αυτή η ελληνική Δημοκρατία. Αν ήταν όλοι ευφυείς και μορφωμένοι δε θα χρειάζονταν ούτε εκλογές, ούτε κράτη.